marantonis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Φαντάζομαι θα περιέγραφα τον εαυτό μου σαν "Ορθολογιστή Άθρησκο" Αγνωστικιστης λεγεται. Οπως ειχε πει και ο Pierce απο το Community: "Agnostic = Lazy Man's Atheist"
alex_000 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Μια χαρά είμαι Αγνωστικιστής λοιπόν thanks. Ο Pierce από το community έχει λάθος δεν είμαι τεμπέλης / η βαριέμαι να σκεφτώ και η άποψη μου απέχει εξίσου από τους θρήσκους και τους άθεους, δεν συγκλίνει προς καμία πλευρά. Επίσης δεν χρειάστηκε να ψάξω φιλοσοφίες στο ιντερνετ τις σκέφτομαι μόνος μου αυτό μόνο ακυρώνει το "lazy man"
marantonis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Καλα προφανως ο αγνωστικισμος δεν ειναι αθεισμος λογω τεμπελιας, το ανεφερα επειδη ειχε πλακα. Και γιατι, ουτως ή αλλως, πιστευω πως ο αγνωστικισμος ειναι στην ουσια μια πιο "ελαφριά"/συγκαταβατικη μορφη αθεισμου. Επισης, αν και μπορει να μη σοβαρολογουσες, αυτο ειναι φέιλ: Επίσης δεν χρειάστηκε να ψάξω φιλοσοφίες στο ιντερνετ τις σκέφτομαι μόνος μου αυτό μόνο ακυρώνει το "lazy man" Γιατι δε γνωριζω απο ποτε θεωρειται η μελετη κειμενων τεμπελια
opera Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 ο Επίκουρος στα παραπάνω λεγόμενά του λέει βλακείες και ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος δεν είναι άξιος να ΤΟΝ κρίνει. Εμείς είμαστε αυτοί που θα κριθούμε. Όσον αφορά το καλό και το κακό ΟΛΑ είναι δημιουργήματα του ΕΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎ,καλό χωρίς κακό δεν μπορεί να υπάρξει γιατί στο σύμπαν υπάρχει δυαδικότητα. " ζωή και ο θάνατος, το σκοτάδι και το φως, η ζέστη και το κρύο, το αρσενικό και το θηλυκό, το άσπρο και το μαύρο κ.λ.π" Αυτό συμβαίνει γιατί είναι απαραίτητα στη ζωή μας για να διδαχθούμε και να αποκομίσουμε τις εμπειρίες που είναι απαραίτητες ώστε να εξελιχθούν οι ψυχές μας και να γίνουν άξιες να επιστρέψουν κοντά ΤΟΥ. Ο Θεός δεν επεμβαίνει λόγο της ελεύθερης βούλησης που έδωσε σε όλα τα έμψυχα. Ο Θεός μας δίδαξε πόσο σημαντική είναι η αγάπη και επεκτείνοντας το, η θετική σκέψη αλλά εμείς το ξεχνάμε. το παρακάτω έχει σχέση (ένα τμήμα του τουλάχιστο) με το σύμπαν δημιούργημά ΤΟΥ και πως λειτουργεί http://www.youtube.com/watch?v=7U1qEojkfc4&feature=related
marantonis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Καλως τον ο Επίκουρος στα παραπάνω λεγόμενά του λέει βλακείες Να ρωτησω κατι, εσυ πώς κρινεις οτι ο Επικουρος λεει βλακειες αφου η γραφη αναφερει "Μην κρίνεις ίνα μην κριθείς";
alex_000 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Επισης, αν και μπορει να μη σοβαρολογουσες, αυτο ειναι φέιλ: Γιατι δε γνωριζω απο ποτε θεωρειται η μελετη κειμενων τεμπελια Λάθος κατάλαβες η μελέτη κειμένων δεν είναι τεμπελιά το αντίθετο... Η υιοθέτηση έτοιμων φιλοσοφικών απόψεων από το οποιαδήποτε πηγή απουσία σκέψης είναι τεμπελιά (για να μην το χαρακτηρίσω χειρότερα) και εκεί αναφέρομαι. Είναι το ίδιο πράγμα με το να είσαι χριστιανός γιατί έτσι έμαθες.
marantonis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Χμ... ναι, υπεθεσα αργοτερα οτι πιθανοτατα εννοουσες αυτο Φυσικα υπαρχουν κι αυτοι που ο,τι κειμενο διαβαζουν στο internet το ενστερνιζονται απλως επειδη το διαβασαν ή γιατι αυτος που το εγραψε διεθεσε τα απαραιτητα ποσα λαικισμου (βλεπε τροκτικο/τρομακτικο).
pappous_soulis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 ο Επίκουρος στα παραπάνω λεγόμενά του λέει βλακείες και ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος δεν είναι άξιος να ΤΟΝ κρίνει. Εμείς είμαστε αυτοί που θα κριθούμε. Όσον αφορά το καλό και το κακό ΟΛΑ είναι δημιουργήματα του ΕΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎ,καλό χωρίς κακό δεν μπορεί να υπάρξει γιατί στο σύμπαν υπάρχει δυαδικότητα. " ζωή και ο θάνατος, το σκοτάδι και το φως, η ζέστη και το κρύο, το αρσενικό και το θηλυκό, το άσπρο και το μαύρο κ.λ.π" Αφού ο δημιουργός έφτιαξε το σύμπαν και τους νόμους που το διέπουν, γιατί έπρεπε να δημιουργήσει το κακό? Ο Θεός δεν επεμβαίνει λόγο της ελεύθερης βούλησης που έδωσε σε όλα τα έμψυχα. Όπως δεν επενέβη για ν'αποτρέψει το τσουνάμι που έπνιξε τους Γιαπωνέζους. Ή το σεισμό της Αϊτής. Ή το τυφώνα Κατρίνα. Ή το τσουνάμι στην Ινδονησία. Όλοι αυτοί ήταν ελεύθεροι να αποφασίσουν.
marantonis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Αφού ο δημιουργός έφτιαξε το σύμπαν και τους νόμους που το διέπουν, γιατί έπρεπε να δημιουργήσει το κακό? :devil:
alex_000 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Ο Θεός δεν επεμβαίνει λόγο της ελεύθερης βούλησης που έδωσε σε όλα τα έμψυχα. Το όλο θέμα με την "ελεύθερη βούληση" είναι ένα anti argument στα arguments φιλοσόφων όπως του επίκουρου που από ότι ξέρω "ανακαλύφθηκε" τα τελευταία 20 χρόνια. Ας υποθέσουμε ότι ισχύει. Οπότε 1. Γιατί η εκκλησία διδάσκει ότι τα πάντα είναι θέλημα θεού? Όταν ένας μεθυσμένος οδηγός σου σακατέψει τον φίλο σου ήταν θέλημα θεού ? Οχι ήταν "ελεύθερη βούληση". Γιατί τότε η ανάρρωση του φίλου σου είναι θέλημα θεού και όχι "ελεύθερη βούληση" των γιατρών? 2. Εφόσον υπάρχει ελεύθερη βούληση γιατί προσευχόμαστε και πρέπει να προσευχόμαστε στον θεό? Για να του αλλάξουμε γνώμη? Αυτό είναι ηλίθιο εξ ορισμού με βάση την θρησκία δεν είμαστε άξιοι να κρίνουμε τις αποφάσεις του η να τις καταλάβουμε γιατί να προσπαθούμε να του αλλάξουμε γνώμη λοιπόν? Μήπως για να τον "γλύψουμε" γιατί τον φοβόμαστε? Τότε εξ ορισμού πιστεύουμε ότι έχει ανθρώπινες αδυναμίες και δεν είναι τέλειος πανάγαθος και φιλεύσπλαχνος. Για να ακυρώσουμε την ελεύθερη μας βούληση και ζητήσουμε να παρέμβει? Δηλαδή αποφασίζουμε εμείς πότε ο θεός θα παρέμβει και πότε όχι? Ποιος είναι ο θεός τότε αυτός η εμείς? 3. Από πότε υπάρχουν κανόνες πότε επεμβαίνει ο θεός και πότε όχι? Γιατί κάποιο πιστεύουν ότι γνωρίζουν και καταλαβαίνουν αυτές τις πληροφορίες. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτή είναι κακογραμμένη λογική από (όχι τόσο έξυπνους) ανθρώπους και δεν έχει τίποτα "θεϊκό" ΄μέσα. Αυτή είναι η άποψη μου και δεν θέλω να προσβάλω κάποιον η να τρολλάρω. Ο Επίκουρος αυτό έκανε στο κείμενο του, ακύρωνε την κακογραμμένη ηλίθια ανθρώπινη λογική δεν προσπαθούσε να πείσει κάποιον για την ύπαρξη η όχι του θεού ούτε να κρίνει τον (όποιον) θέό.
opera Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 1. τι σχέση έχω εγώ με την εκκλησία,δε θυμάμε να δήλωσα χριστιανός ούτε και χ.ο ,απευθύνσου σε ιερέα για να πάρεις τις απαντήσεις σου. δεν υπάρχει θέλημα Θεού υπάρχει ελεύθερη βούληση και κάρμα. 2.οι προσευχές έχουν να κάνουν με το συναίσθημα και είναι η γλώσσα που αντιλαμβάνετε ο Θεός,αν προσεύχεσαι χωρίς να το νοιώθεις είναο άσκοπο. δε θυμάμαι να έχει επέμβει ο Θεός εκτός και αν εννοείς τη βίβλο την οποία δεν δέχομαι. Καλως τον Να ρωτησω κατι, εσυ πώς κρινεις οτι ο Επικουρος λεει βλακειες αφου η γραφη αναφερει "Μην κρίνεις ίνα μην κριθείς"; δεν πιστεύω στις γραφές ή τουλάχιστον στο ακέραιο,και είμαι πρόθυμος να πληρώσω αν έπεσα σε παράπτωμα προσβάλλοντας τον Επίκουρο,εγώ συμφωνώ περισσότερο με τη Πυθαγόρια σχολή. Αφού ο δημιουργός έφτιαξε το σύμπαν και τους νόμους που το διέπουν, γιατί έπρεπε να δημιουργήσει το κακό? Όπως δεν επενέβη για ν'αποτρέψει το τσουνάμι που έπνιξε τους Γιαπωνέζους. Ή το σεισμό της Αϊτής. Ή το τυφώνα Κατρίνα. Ή το τσουνάμι στην Ινδονησία. Όλοι αυτοί ήταν ελεύθεροι να αποφασίσουν. ρε γέροντα γέρασες και τίποτα δεν έμαθες ακόμα ,είπα δυαδικότητα, καλό χωρίς κακό δεν υπάρχει. Διαβάστε κανένα βιβλίο που να εξηγεί το πως λειτουργεί το σύμπαν,αυτό κάνω το τελευταίο καιρό,δεν είμαι δάσκαλος για να σας τα μάθω και εγώ τώρα μαθαίνω στα 40 μου.
marantonis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Ρε φιλε opera, γιατι μας κινεις την περιεργεια συνεχως αλλα δε λες να μας πεις ποια ειναι συγκεκριμενα η πιστη ή απιστια σου αναφορικα με το θεολογικο ζητημα;
slygeo87 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Όπως δεν επενέβη για ν'αποτρέψει το τσουνάμι που έπνιξε τους Γιαπωνέζους. Ή το σεισμό της Αϊτής. Ή το τυφώνα Κατρίνα. Ή το τσουνάμι στην Ινδονησία.Όλοι αυτοί ήταν ελεύθεροι να αποφασίσουν. Είναι το πιο χαζό, το πιο "πολυφορεμένο" και ταυτόχρονα το πιο αποτελεσματικό επιχείρημα όταν κοντράρεις με έναν που πιστεύει. Όπως και να 'χει παππού, τσάμπα κάθεσαι και χτυπιέσαι. =ρ
opera Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Ρε φιλε opera, γιατι μας κινεις την περιεργεια συνεχως αλλα δε λες να μας πεις ποια ειναι συγκεκριμενα η πιστη ή απιστια σου αναφορικα με το θεολογικο ζητημα; αντονάκη δηλώνεις αντί-χριστος και ίσως και άθεος με το άβαταρ, δηλαδή είσαι κατά της αγάπης και δε πιστεύεις στην ύπαρξη του Δημιουργού,Θείας Δύναμης (Αλλάχ ή Θεός δεν έχει σημασία) που είναι υπέυθυνη για την ύπαρξη όσων βλέπουμε και όσον δε βλέπουμε δε μπορώ να συζητήσω μαζί σου σε αυτή τη βάση. Ά σε που όπως δήλωσα τώρα μαθαίνω και έχω πολύ διάβασμα ακόμη για να ασχολούμαι με άθεους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.