Advertisement Advertisement Προς το περιεχόμενο

Τι είναι θεός για εσάς?

paul7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ο Θεός να αφορά τον υλικό κόσμο .

Πχ εγώ νιώθω μια ανασφάλεια για μετά το θάνατο. Μπορεί να λέω πως είναι λογικό να πάψω να υπάρχω και να σβήνει η ύπαρξή μου, όμως η ίδια μου η ύπαρξη αρνείται τον αφανισμό της. Δηλαδή υπάρχει ένα μικρό κομματάκι μέσα μου που δεν μπορεί να διανοηθέι πως θα πάψει να υφίσταται ( και εδώ είναι το παράδοξο. Αν ισχύει το σκέφτομαι άρα υπάρχω και μπορείς να μπεις σε μια κατάσταση μη-σκέψης, δηλαδή προσομοίωση μη-σκέψης, τότε παύεις και να υπάρχεις). Είναι αυτό το ένστικτο που με κάνει να πιστεύω ενδόμυχα πως υπάρχει κάτι παραπάνω. Πιο πολύ να ελπίζω δηλαδή. Μπορεί να είναι αυτό ο θεός.

Είναι τα εσωτερικά.Το πνεύμα,το λογικό,συναισθήματα,βούληση.Σκέφτεσαι είναι παράλογο να σταματήσεις να υπάρχεις.

Δημοσ.

Είναι τα εσωτερικά.Το πνεύμα,το λογικό,συναισθήματα,βούληση.Σκέφτεσαι είναι παράλογο να σταματήσεις να υπάρχεις.

ΟΟΔΕ speaking.

σδγφσδφγδφγγδφ

Δημοσ.

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

ελληνκαελληνικαελληνικα

Δημοσ.

Λοιπόν αλλαξα τον τίτλο της εργασίας σε Θεος,Πιστη και φυσικη

Μπορειτε να μου προτεινετε καποια αλλη ερώτηση να προσθέσω στο ερωτηματολόγιο?

Δημοσ.

Φίλε scullyist, μου κάνεις ιστορική αναδρομή για την απαρχή της επιστήμης των μαθηματικών, μετά μου λες για την ύπαρξη, μετά μου λες για υποκειμενική αντίληψη, μετά μου λες για παράλληλο σύμπαν και Τομ Κρουζ, μετά μου λές για ένα παιδάκι της ζούγκλας που κάνει επιστημονικές παρατηρήσεις και όχι να κατακρεουργήσει το θήραμά του, μετά μου λες για δυσειδαιμονίες και τέλος για σενάρια ταινιών.

Το ότι έχεις άποψη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να την εξασκείς επιδεικτικά προς εντυπωσιασμό, ενώ κινδυνεύεις εσύ ο ίδιος να χαρακτηριστείς ως φανατικός ή άσχετος. Συγνώμη κιόλας εάν σου την είπα αλλά έπρεπε να μάθεις την αλήθεια. ^_^

Υ.Γ. Χαίρομαι που έχεις δει αυτή την ταινία (αν και είναι παμπάλαια και δεν είναι πολύ ψαγμένη) αλλά συγνώμη.

Δημοσ.

Λοιπόν αλλαξα τον τίτλο της εργασίας σε Θεος,Πιστη και φυσικη

Μπορειτε να μου προτεινετε καποια αλλη ερώτηση να προσθέσω στο ερωτηματολόγιο?

δεν καταλαβαινω τιποτα.

λιγο πιο αναλυτικα ,αν μπορεις, τι ερωτηματολογιο θελεις.

τι σχεση εχει ο θεος+πιστη με την φυσικη?το ενα ειναι φιλοσοφια και το αλλο ειναι λογικη

Δημοσ.

δεν καταλαβαινω τιποτα.

λιγο πιο αναλυτικα ,αν μπορεις, τι ερωτηματολογιο θελεις.

τι σχεση εχει ο θεος+πιστη με την φυσικη?το ενα ειναι φιλοσοφια και το αλλο ειναι λογικη

fail :devil:

Δημοσ.

Φιλοσοφια : Η φιλοσοφία ασχολείται με ερωτήματα ή απορίες που μπορούμε να αποκαλέσουμε οριακά, θεμελιώδη, ή έσχατα. Η αναζήτηση απαντήσεων σε ερωτήματα που πιθανά ξεπερνούν τις ανθρώπινες γνωστικές δυνατότητες, ακόμα κι αν αυτά παραμείνουν τελικά αναπάντητα, βοηθά στη διερεύνηση των ορίων της ανθρώπινης σκέψης

Λογικη : λογική (από το ελληνικό λόγος) είναι η ικανότητα ή η διαδικασία μέσω της οποίας οι άνθρωποι κάνουν σκέψεις, ιδιαίτερα αφηρημένους συλλογισμούς υψηλού επιπέδου, καθώς και ο κλάδος της επιστημολογίας ο οποίος ερευνά συστηματικά αυτή τη διαδικασία

Επιστημη : το σύστημα απόκτησης γνώσης με βάση την επιστημονική μεθοδολογία που βασίζεται στην επιστημονική έρευνα, καθώς και στην οργάνωση και ταξινόμηση της αποκτώμενης με αυτόν τον τρόπο γνώσης

Φυσικη : Η Φυσική είναι η επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη της φύσης και των φυσικών φαινομένων και συγκεκριμένα με τη μελέτη της ύλης, της κίνησης της στο χώρο και στο χρόνο και των σχετιζόμενων με αυτή φυσικών μεγεθών και αλληλεπιδράσεων όπως η ενέργεια και οι παρατηρούμενες δυνάμεις.

Θεος : οι μονοθεϊστικές θρησκείες δανείστηκαν την αρχαία ελληνική έννοια "Θεός" "Θεότητα" προκειμένου να αποδώσουν την ύψιστη Θεολογική οντότητα των δογμάτων τους μη δυνάμενες στην εξεύρεση άλλης ανώτερης επ΄ αυτής εννοίας έστω και εν γνώσει τους ότι οι λέξεις ναι μεν ίδιες αλλά όμως με βασικές διαφορές των εννοιών και κατά χρόνο και κατά ερμηνεία.

Πιστη : εμπιστοσύνη στον θεο, στις δυνατότητές του ή στις προθέσεις του, καθως και βεβαιότητα για την ύπαρξη του θεού και η εμπιστοσύνη σε αυτόν

μιξερ : κατι που του ριχνεις διαφορετικα υλικα μεταξυ τους, πχ πατατες, λαδι, γαλα και φτιαχνεις ΠΟΥΡΕ! :devil: :devil: :devil:

Δημοσ.

Πάω πάσο...

atheists.jpg

Τι ήταν οι έλληνες και που καταντήσαμε... Βγήκε ο άλλος 2000 χρόνια πριν και με 5 γραμμές έσβησε όλα τα εκκλησιαστικά arguments των επόμενων 2000 ετών που κρατάνε μέχρι σήμερα και ακύρωσε τον κάθε χαζοβιόλη που έδωσε την ζωή του για βλακείες. Το απόλυτο troll. Παρόλα αυτά θεωρώ πολύ μικρή την πιθανότητα για έναν φιλόσοφο που σύμπτηξε τόσο νόημα σε τόσο λίγες λέξεις να είναι άθεος και πιστεύω θα τον προσέβαλε η λέξη "Atheism" κάτω από την φώτο του. Απλά ακύρωσε όλα τα χριστιανικά arguments περί θεού, όπως μάλλον θα μπορούσε να ακυρώσει και όλα τα arguments κάθε άλλης θρησκείας.

Οσον αφορά εμένα θεός για εμένα είναι το ίδιο με ένα άλυτο μαθηματικό / κοσμογονικό πρόβλημα. Οτι και να λες μέχρι να λυθεί είναι απλά θεωρίες και απόψεις. Το να είσαι θρήσκος και να πιστεύεις σε μια θρησκεία είναι το ίδιο άτοπο και παράλογο για εμένα όσο και το να είσαι άθεος, γιατί το να πιστεύεις σε οτιδήποτε έλλειψη στοιχείων και αποδείξεων είναι άτοπο. In both cases you have no idea what you are talking about. . Φαντάζομαι θα περιέγραφα τον εαυτό μου σαν "Ορθολογιστή Άθρησκο"

Απλά περιμένω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...