skim045 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μάλλον έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. Το usb είναι πρότυπο τρόπου σύνδεσης και μέσα σε αυτό είναι και η μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Οπότε οι επιδόσεις του δίσκου δεν παίζουν ρόλο γιατί και τον πιο σουπερ ντουπερ δισκο να έχεις σε κόβει το usb.
grigoriou Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Boηθησε με λοιπον να τα ξεμπερδεψω. Η ταχυτητα της συνδεσης usb ειναι δεδομενη και την εχουμε αναλυσει. Απο κει και περα τα rpm δεν παιζουν ρολο? δεν υφιστανται?
skim045 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Όχι, γιατί και στις 10000rpm να δουλεύει ο σκληρός "μπουκώνει" όταν περνάνε τα data απο τη usb. Να σου πω ένα παραδειγματάκι για να το καταλάβεις πιο εύκολα τι παίζει. Έστω οτι έχουμε ένα super market(σκληρός δίσκος) το οποίο έχει πάρα πολλά ταμεία αλλά και πάρα πολύ κόσμο(data) και οι υπάλληλοι(rpm) που δουλεύουν εκεί εξυπηρετούν τον κόσμο ταχύτατα. Αν το super market έχει μια πόρτα(usb) για να βγαίνει ο κόσμος, όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να περνάνε δύο δύο απο τη πόρτα με αποτέλεσμα να "μπουκώνει" σε εκείνο το σημείο.
grigoriou Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Όχι, γιατί και στις 10000rpm να δουλεύει ο σκληρός "μπουκώνει" όταν περνάνε τα data απο τη usb. Να σου πω ένα παραδειγματάκι για να το καταλάβεις πιο εύκολα τι παίζει. Έστω οτι έχουμε ένα super market(σκληρός δίσκος) το οποίο έχει πάρα πολλά ταμεία αλλά και πάρα πολύ κόσμο(data) και οι υπάλληλοι(rpm) που δουλεύουν εκεί εξυπηρετούν τον κόσμο ταχύτατα. Αν το super market έχει μια πόρτα(usb) για να βγαίνει ο κόσμος, όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να περνάνε δύο δύο απο τη πόρτα με αποτέλεσμα να "μπουκώνει" σε εκείνο το σημείο. Aρα λες οτι δεν εχουν σημασια τα rpm και καλως συνηθως δεν αναγραφονται(και οπου αναγραφονται ειναι αδιαφορα). Oπότε buffer/cache, latency/ms και rpm δεν με απασχολουν καθολου, δεν παιζουν κανενα ρολο, σωστα? Tο παν ειναι η συνδεση usb 2.0 στα 480/s. Αληθευει οτι ΟΛΟΙ οι usb 3.5'' εχουν χωριστο καλωδιο τροφοδοσιας? Τελος, επειδη εγω αυτο που θελω βασικα ειναι ο αποθηκευτικος χωρος, ποιο απ τα ειδη εξωτερικου σκληρου με συμφερει να αγορασω? ethernet, firewire ή usb(2.0)?
skim045 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Aρα λες οτι δεν εχουν σημασια τα rpm και καλως συνηθως δεν αναγραφονται(και οπου αναγραφονται ειναι αδιαφορα). 1) Oπότε buffer/cache, latency/ms και rpm δεν με απασχολουν καθολου, δεν παιζουν κανενα ρολο, σωστα? Tο παν ειναι η συνδεση usb 2.0 στα 480/s. 2) Αληθευει οτι ΟΛΟΙ οι usb 3.5'' εχουν χωριστο καλωδιο τροφοδοσιας? 3)Τελος, επειδη εγω αυτο που θελω βασικα ειναι ο αποθηκευτικος χωρος, ποιο απ τα ειδη εξωτερικου σκληρου με συμφερει να αγορασω? ethernet, firewire ή usb(2.0)? 1) Όχι ιδιαίτερο ρόλο. 2) Ναι. 3) Με usb που βρίσκεις σε μεγάλη ποικιλία και διάφορες τιμές/εταιρείες. Άλλωστε τον θέλεις για αποθήκη όπως λες και αν έπαιρνες με άλλη συνδεσμολογία αυτή που σου πρότεινα θα ήταν e-sata που είναι πιο γρήγορα απο όλα.
SOWHAT Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2011 Εχω μία διαίσθηση ότι μας εμπαίζει ο τύπος... Λοιπόν για να τελειώνουμε! Η βέλτιστη επιλογή σαν hardware για ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΣΚΟΣ Link Το usb 3.0 θα δουλεύει σαν usb 2.0 αν δεν έχεις θύρες usb 3.0 στον υπολογιστή σου, αλλιώς αν έχεις ή αποκτήσεις στο μέλλον υπολογιστή με usb 3.0 θα μπορείς να εκμεταλλευτείς τη νέα τεχνολογία............ Αν θες να κόψεις κάτι και είναι το οικονομικό το θέμα, πάρε έναν usb 2.0 και τελος! Και τελοσπάντων, λίγη κοινή λογική δεν βλάπτει... Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι η "χαζοθύρα" usb μπορεί να δώσει ρεύμα για να δουλέψει ο ενός ΚΙΛΟΥ "ΓΟΜΑΡΑΚΙ" δίσκος 3.5''????????????????? Χωρίς να χρειάζεται και τροφοδοσία μέσω πρίζας? Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά προτείνω!
grigoriou Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 1) Όχι ιδιαίτερο ρόλο. Αρα τελικα καποιον ρολο τον παιζουν? Γιατι πριν ειπες και με παραστατικο παραδειγμα οτι το παν ειναι η ταχυτητα του usb που σκεπαζει ολα τα αλλα. Λοιπον, πρακτικα για να καταλαβω τελικα: Εστω οτι εχουμε μια HD ταινια στον εσωτερικο σκληρο και την ιδια στον εξωτερικο usb 2.0 σκληρο που συνδεουμε. Σε ποιον απ τους δυο σκληρους πρεπει να παιξω τη ταινια για καλυτερο αποτελεσμα? ή ειναι το ιδιο σε οποιον απ τους δυο κι αν τη παιξω? Εχω μία διαίσθηση ότι μας εμπαίζει ο τύπος... Λοιπόν για να τελειώνουμε! Η βέλτιστη επιλογή σαν hardware για ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΣΚΟΣ Link Το usb 3.0 θα δουλεύει σαν usb 2.0 αν δεν έχεις θύρες usb 3.0 στον υπολογιστή σου, αλλιώς αν έχεις ή αποκτήσεις στο μέλλον υπολογιστή με usb 3.0 θα μπορείς να εκμεταλλευτείς τη νέα τεχνολογία............ Αν θες να κόψεις κάτι και είναι το οικονομικό το θέμα, πάρε έναν usb 2.0 και τελος! Και τελοσπάντων, λίγη κοινή λογική δεν βλάπτει... Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι η "χαζοθύρα" usb μπορεί να δώσει ρεύμα για να δουλέψει ο ενός ΚΙΛΟΥ "ΓΟΜΑΡΑΚΙ" δίσκος 3.5''????????????????? Χωρίς να χρειάζεται και τροφοδοσία μέσω πρίζας? Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά προτείνω! Καθολου δεν εμπαιζω φιλε μου, απλα θελω να αγορασω εναν εξωτερικο σκληρο και προσπαθω να καταλαβω τι παιζει. Μπορεις να βοηθησεις? Ο ακριβος αυτος δισκος που μου προτεινεις ειναι usb3,0. Εγω οπως ειπα εχω usb2.0 και με αυτο θα παραμεινω, αρα δεν τον χρειαζομαι, θα παει ανεκμεταλλευτο το 3.0, σωστα? Δε γνωριζα οτι ο 3,5'' ειναι γομαρακι που χρειαζεται εξωτερικη τροφοδοσια, τωρα που μου το ειπατε το καταλαβα και ψαχνω μόνο για 2,5''
skim045 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 1) Αρα τελικα καποιον ρολο τον παιζουν? Γιατι πριν ειπες και με παραστατικο παραδειγμα οτι το παν ειναι η ταχυτητα του usb που σκεπαζει ολα τα αλλα. 2) Λοιπον, πρακτικα για να καταλαβω τελικα: Εστω οτι εχουμε μια HD ταινια στον εσωτερικο σκληρο και την ιδια στον εξωτερικο usb 2.0 σκληρο που συνδεουμε. Σε ποιον απ τους δυο σκληρους πρεπει να παιξω τη ταινια για καλυτερο αποτελεσμα? ή ειναι το ιδιο σε οποιον απ τους δυο κι αν τη παιξω? 1) Για να υπάρχουν έχουν κάποιο ρόλο αλλά για την περίπτωση που τον θέλεις δεν παίζουν ρόλο αυτά. 2) Το ίδιο θα είναι σε όποιον και απο τους δυο σκληρούς να παίξεις την ταινία.
grigoriou Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Φιλε μου χιλια συγνωμη αλλα γιατι δεν εισαι σαφης? πριν ειπες δε παιζουν κανενα ρολο, τωρα οτι παιζουν... τελικα παιζουν ναι ή οχι? Αν ναι, τοτε ποιον ακριβως?
skim045 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Παίζουν ρόλο αλλά όχι για την χρήση που τον θέλεις.
grigoriou Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Το ειπαμε αυτο φιλε. Σε ρωτησα να μου πεις γενικα για οποιαδηποτε χρηση.
skim045 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Εδώ είσαι: Buffer latency (κατέβα λίγο κάτω, λίγο ακόμα. Εκεί. Computer hardware and operating system latency )
SOWHAT Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2011 Ζητώ συγγνώμη αν σε παρεξήγησα, αλλά πραγματικά δεν παίζει να έχω ξαναδεί τόσο τραβηγμένο θεμα για την αγορά ενός εξωτερικού δίσκου.... Το usb 3.0, μπορεί να είναι λίγο ακριβό σήμερα εν σχέσει με το 2.0, αλλά εξαρτάται και για τι χρήση τον θες τον δίσκο.... Αν είναι να τον πάρεις και να τον γεμίσεις ΟΛΟΝ σύντομα πάρε τον πιο φτηνό.... Αν όμως σε ενδιάφερει να τον έχεις μακροχρόνια(ήτοι να τον γεμίζεις σιγά σιγά ή να τον χρησιμοποιείς σχετικά συχνά για μεταφορές αρχείων) και όχι δηλαδή για αποθήκη "μία και έξω" όπως προείπα.... Δεν ξέρω αν εχεις λάπτοπ, αλλά σε λίγο θα βγουν λάπτοπ και με θύρα 3.0.... οπότε θα χάσεις το να εκμεταλλευτείς την ταχύτητα του 3.0... Αν δε, έχεις ήδη ντεσκτοπ, μπορείς να πάρεις έναν κοντρόλλερ γιουεσμπι 3.0 και να χαρείς και από αύριο πχ τις νέες ταχύτητες που προσφέρει! Εσύ ξέρεις, αν σε νοιάζει το παραπάνω 20€, από το χρόνο που θα σπαταλήσεις σε μακροχρόνια/βραχυχρόνια βάση(εξαρτάται πότε θα αποκτήσεις θύρα usb 3.0 στον Η/Υ σου ειπαμε) για την μεταφορά αρχείων..........
grigoriou Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Λοιπον ας αφησουμε τα περιττα οπως το 3.0--δεν προκειται να αποκτηθει, ο χρηστης ειναι πολυ αρχαριος και δε σκοπευει να αναβαθμισει ουτε φυσικα να παει σε λαπτοπ. Ο χρηστης ζηταει μόνο να αντικαταστησει τη στιβα των dvd του(τωρινα και μελλοντικα) με ενα βολικο κομψο εξωτερικο δισκο σαν αυτους που βλεπω να υπαρχουν στην αγορα Ψαχνοντας για τις προδιαγραφες που θελω(1ΤΒ, usb2.0, 2.5") βλεπω οτι υπαρχουν αυτα τα 2 μοντελα, ποιο να διαλεξω? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/External-Hard-Disc-Drives/Seagate-Expansion-Black-1TB-External-HDD-2-5-ST910004EXD101-RK.htm http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301823
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.