Προς το περιεχόμενο

Aγορα εξωτερικου usb σκληρου

grigoriou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χρηστης δισκου usb3 έχει 5-10 φόρες(θεωρητικά πάντα) πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων από έναν χρηστη δισκου usb2.

Μεταφορα δεδομενων απο τον εξωτερικο στον εσωτερικο ή το αντιστροφο?

Η ταχυτητα αναγνωσης ειπες ειναι ιδια και η ταχυτητα του εσωτερικου αδιαφορη?

Καποιες ακομα ερωτησεις:

- Ολοι οι δισκοι 2,5''(και ομοιως ολοι οι 3,5'') εχουν ακριβως τις ιδιες διαστασεις μεταξυ τους?

- Τι διαφορα υπαρχει μεταξυ usb και firewire εξωτερικων δισκων?

- Οι εξωτερικοι ειναι μόνο για storage ή μπορουν να δεχτουν και OS?

- Οι εξωτερικοι ειναι αθορυβοι? εχουν πλατερς?

Δημοσ.

Μεταφορα δεδομενων απο τον εξωτερικο στον εσωτερικο ή το αντιστροφο?

Η ταχυτητα αναγνωσης ειπες ειναι ιδια και η ταχυτητα του εσωτερικου αδιαφορη? Ναι

Καποιες ακομα ερωτησεις:

- Ολοι οι δισκοι 2,5''(και ομοιως ολοι οι 3,5'') εχουν ακριβως τις ιδιες διαστασεις μεταξυ τους? Δεν κατάλαβα τι εννοείς.

- Τι διαφορα υπαρχει μεταξυ usb και firewire εξωτερικων δισκων? Απ' όσο γνωρίζω η firewire θύρα είναι πιο γρήγορη από την usb. Και η εxternal sata(esata) είναι η πιο γρήγορη από τις τρεις.

- Οι εξωτερικοι ειναι μόνο για storage ή μπορουν να δεχτουν και OS? Μπορούν να δεχτουύν και OS.

- Οι εξωτερικοι ειναι αθορυβοι? εχουν πλατερς? Γενικά ειναι αθόρυβοι, ναι.

Δημοσ.

- Ολοι οι δισκοι 2,5''(και ομοιως ολοι οι 3,5'') εχουν ακριβως τις ιδιες διαστασεις μεταξυ τους?

Ο δίσκος που είναι εσωτερικά ναι. Αλλά το κουτί που έχει(για να γίνει εξωτερικός), μπορεί να αλλάζει μερικά χιλιοστά.

Δημοσ.

Μα αν το κουτι ειναι κολλημενο-ενσωματωμενο δεν εχει νοημα να το αναφερουμε.

Αρα η απαντηση σου ειναι "οχι"?

Δεν κατάλαβα τι εννοείς.

Oλοι οι δισκοι usb 2.0 εχουν τις ιδιες διαστασεις μεταξυ τους(μηκος-πλατος-υψος)?

Aντιστοιχα, το ιδιο ισχυει και με τους 3.0?

Απ' όσο γνωρίζω η firewire θύρα είναι πιο γρήγορη από την usb. Και η εxternal sata(esata) είναι η πιο γρήγορη από τις τρεις.

Eκτος απο τη ταχυτητα, τι γινεται με το μεγεθος και τη τροφοδοσια?

Γενικά ειναι αθόρυβοι, ναι.

Δηλαδη ειναι μηχανικοι αλλα αθορυβοι? κατι σαν green δηλαδη?

Για το "Μεταφορα δεδομενων απο τον εξωτερικο στον εσωτερικο ή το αντιστροφο?" τι εχουμε?

Δημοσ.

Μα αν το κουτι ειναι κολλημενο-ενσωματωμενο δεν εχει νοημα να το αναφερουμε.

Αρα η απαντηση σου ειναι "οχι"?

1)Oλοι οι δισκοι usb 2.0 εχουν τις ιδιες διαστασεις μεταξυ τους(μηκος-πλατος-υψος)?

Aντιστοιχα, το ιδιο ισχυει και με τους 3.0?

2)Eκτος απο τη ταχυτητα, τι γινεται με το μεγεθος και τη τροφοδοσια?

3)Δηλαδη ειναι μηχανικοι αλλα αθορυβοι? κατι σαν green δηλαδη?

Για το "Μεταφορα δεδομενων απο τον εξωτερικο στον εσωτερικο ή το αντιστροφο?" τι εχουμε?

1) Το usb2 και usb3 είναι το πρωτόκολλο. Οπότε μιλάμε για ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και όχι για τις διαστάσεις του δίσκου.

2) Το μέγεθος το ίδιο με το 1 και η τροφοδοσία είναι νομίζω ανάλογα με το αν ο δίσκος είναι 2,5" ή 3,5". Οι 2,5" συνήθως δεν έχουν extra τροφοδοσία. Οι 3,5" έχουν.

3) Μπορεί να είναι κάπως αθόρυβοι γιατί κόβει το κουτί τους λίγο τον ήχο ή οτι δουλεύουν στις 5400 στροφές(όπως οι green) αλλά δεν στο λέω με σιγουριά

Δημοσ.

1) Εννοειται φιλε μου... δεν εκανα τετοια συσχετιση. Ερωτηση για το μεγεθος εκανα.

2) Δηλαδη ολοι οι usb εξωτερικοι δισκοι 3,5'' παιρνουν χωριστη τροφοδοσια?... εισαι σιγουρος?

Δημοσ.

Στις 3,5" ναι. Παίρνουν χωριστή τροφοδοσία.

Επίσης θέλω να προσθέσω οτι σε σχέση με την αγορά του σκληρού δίσκου, μη πετάξεις τα dvd με τα ποιο σημαντικά αρχεία γιατί όπως και να το κανουμε σκληρός δίσκος είναι. Κάποια στιγμή μπορεί να τα τινάξει και bye bye αρχεία.

Δημοσ.

Στις 3,5" ναι. Παίρνουν χωριστή τροφοδοσία.

Επίσης θέλω να προσθέσω οτι σε σχέση με την αγορά του σκληρού δίσκου, μη πετάξεις τα dvd με τα ποιο σημαντικά αρχεία γιατί όπως και να το κανουμε σκληρός δίσκος είναι. Κάποια στιγμή μπορεί να τα τινάξει και bye bye αρχεία.

Δε νομιζω οτι παιρνουν χωριστη τροφοδοσια φιλε μου... αφου γραφουν πανω "plug and play".

Πιο πιθανο ειναι να τα τιναξει το dvd. Eξαλλου ο σκληρος εχει μηχανισμους ανακτησης.

Ολοι οι usb εξωτερικοι ειναι 5400rpm?

Για το ερωτημα ταχυτητας απο/προς που δεν απαντησε κανενας, μπορεις να απαντησεις?

Δημοσ.

1) Δε νομιζω οτι παιρνουν χωριστη τροφοδοσια φιλε μου... αφου γραφουν πανω "plug and play".

2) Πιο πιθανο ειναι να τα τιναξει το dvd. Eξαλλου ο σκληρος εχει μηχανισμους ανακτησης.

3) Ολοι οι usb εξωτερικοι ειναι 5400rpm?

4) Για το ερωτημα ταχυτητας απο/προς που δεν απαντησε κανενας, μπορεις να απαντησεις?

1) Όλοι οι εξωτερικοί στις 3,5" παίρνουν ξεχωριστή τροφοδοσία

2) Σου λέω αυτό με το DVD γιατί ένα dvd αν το βάλεις σε ένα κουτί και το έχεις φυλαγμένο δεν παθένει τίποτα. Θα μου πεις οτι και ο εξωτερικός δεν παθαίνει τίποτα. Αλλά αν πας να βγάλεις τον εξωτερικό και σου πέσει κάτω, πάνε όλα. Ενώ το dvd δεν παθαίνει και τίποτα. Όπως όμως σου είπα τα πιο συμαντικά αρχεία θα κρατήσεις, όχι όλα. Γιατί αν τα κράταγες όλα ποιος ο λόγος να πάρεις εξωτερικό

3) Νομίζω όχι όλοι. Κάποιοι παίζουν και στις 7200rpm

4) Αυτό παίζει ρόλο ο εξωτερικός πόσο θα μπορεί να περάσει. Γιατί ο εσωτερικός μπορεί να περάσει σχετικά γρήγορα τα data αλλά θα μπουκώνει όταν πάνε να περάσουν απο τη usb. Άρα, αν για παράδειγμα μπορεί να περάσει ο εξωτερικός έως 10mb/s στον εσωτερικό τότε μέχρι τόσα θα μπορεί να δεχτεί ο εξωτερικός απο τον εσωτερικό.

Δημοσ.

1) Το υπογραφεις? και γιατι γραφουν απ εξω "plug and play"?

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/External-Hard-Disc-Drives/Seagate-FreeAgent-GoFlex-Desk-External-HDD-1TB-Black-STAC1000200.htm

3) Moυ κανει εντυπωση οτι μερικοι δεν αναφερουν τα rpm τους... μηπως γιατι ειναι δεδομενα και κοινα για ολους?

rpm=ταχυτητα αναγνωσης, σωστα?

4) Οταν ο usb 2.0 λεει: "Max Ρυθμός μεταφοράς USB 480 Mbit/sec" εννοει απο τον εξωτερικο στον εσωτερικο, απο τον εσωτερικο στον εξωτερικο, ή και τα δυο?

Δημοσ.

1. http://www.youtube.com/watch?v=iPNpxNmJ6TY

Έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα, το plug and play δε σημαίνει ότι χρειάζεται μόνο το καλώδιο δεδομένων, αλλά ότι δε χρειάζεται να ασχοληθείς με format κ.λπ., απλά τον συνδέεις (μαζί με την τροφοδοσία) και παίζει με την πρώτη.

3. Τι σε απασχολούν οι στροφές όταν μιλάμε για USB πρότυπο;

4. Θεωρητικά και τα 2.

Δημοσ.

1) Οk, αν το λες κι εσυ οτι το usb 2.0 3,5'' παιρνει παντα ρευμα απο ξεχωριστο καλωδιο τροφοδοσιας παω πασο. Οποτε σταματαω να κοιταω για 3,5''.

Οι 2,5΄' ειναι ολοι αυτονομοι?

Το image/video που εβαλες για καποιο λογο δε μπορω να το δω.

2) Μα usb προτυπο σημαινει μόνο τον τροπο συνδεσης.

Τι γινεται με τις επιδοσεις του δισκου?

Δημοσ.

Επειδη φαινεται δεν διαβασες το προηγουμενο post μου, θα το επαναλάβω:

Μα usb προτυπο σημαινει μόνο τον τροπο συνδεσης.

Τι γινεται με τις επιδοσεις του δισκου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...