grigoriou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Εχω πολλα dvd και θελω να τα ξεφορτωθω μεταφεροντας το περιεχομενο τους σε εναν απ τους λεπτους usb εξωτερικους σκληρους που βλεπω οτι υπαρχουν. Νομιζω οτι 1TB ειναι αρκετο γιαυτα που εχω και γιαυτα που μελλοντικα θα προσθεσω. Ποιον μου προτεινετε απ τη λιστα πχ. του Πλαισιου? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/External-Hard-Disc-Drives.htm Η ποικιλια στις τιμες ειναι απ τη διαφορα ταχυτητας?
SPANK Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Η διαφοροποίηση στις τιμές μεταξύ τους εχει να κάνει με την χωρητικότητα,ταχύτητα και τις σύνδέσεις (usb 2.0 /3.0,firewire,sata κτλπ),μάρκα,διαστάσεις. Αν και δεν είπες μέχρι πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις θα σου πρότεινα τον Western Digital 1tb
Tmark Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ναι αλλά πρέπει να έχει και m/b με usb 3.0 για να τον εκμεταλλευτεί πλήρως..
grigoriou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δεν ειναι απαραιτητο να τον εκμεταλλευτω πληρως, απλα να κανει τη δουλεια του. Usb2 θα ειναι. Η διαφοροποίηση στις τιμές μεταξύ τους εχει να κάνει με την χωρητικότητα,ταχύτητα και τις σύνδέσεις (usb 2.0 /3.0,firewire,sata κτλπ),μάρκα,διαστάσεις. Φιλε μου, διαφοροποιηση λογω χωρητικοτητας ειναι ευνοητο οτι υπαρχει. Η συνδεση ειναι συγκεκριμενη οπως ειπα: usb. Οι διαστασεις πανω-κατω ιδιες δεν ειναι? Μενει λοιπον η μαρκα και η ταχυτητα, την oποια και ηδη επισημανα. Oταν λεμε ταχυτητα τι εννοουμε? το πόσο γρηγορα θα μεταφεται το αρχειο απο τον εσωτερικο σκληρο στον εξωτερικο και το αντιστροφο? Αν και δεν είπες μέχρι πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις θα σου πρότεινα τον Western Digital 1tb Δεν τιθεται θεμα χρηματων αλλα ευρεσης του σωστου μοντελου. Αυτο που μου εδειξες (αν και usb3) κανει 122€, υπαρχει ομως και με 70€ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/External-Hard-Disc-Drives/SEAGATE-1TB-DESKTOP-USB.htm Να υποθεσω οτι αυτος ειναι πολυ πιο αργος?
Tmark Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ο Seagate που λες είναι usb 2.0 (480 Mbit/sec ) και μέγεθος 3.5 ίντσες ενώ ο WD είναι 2.5 ίντσες κσι usb 3.0(5 Gbit/sec).
grigoriou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ισως δεν προσεξες που ειπα οτι μιλαω μόνο για usb2. Περα απο τις διαστασεις, οταν λεμε ταχυτητα μιλαμε μονο για το ειδος του usb?
Tmark Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ε ναι.. Εκτός κι αν χρησιμοποιήσεις άλλο πρότυπο ,όπως e-sata, firewire etc.. Νομίζω ότι e-sata είναι το ταχύτερο απ' όλα.
grigoriou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Βασικα αυτο που θελω ειναι ο αποθηκευτικος χωρος, ωστε να ξεφορτωθω τα δεκαδες dvd και να εχω την ευκολια αμεσης προσβασης σε ολα μεσω της μικρης αυτης usb συσκευης. Αλλο να εχεις 50 dvd και αλλο ολα στη τσεπη σου Για να καταλαβω τωρα, ποση ωρα κανει η μεταφορα ενoς αρχειου 1GB απο τον εσωτερικο στον εξωτερικο με usb2 και πόση με usb3? Η ταχυτητα του εσωτερικου σκληρου δε παιζει ρολο? Oταν δεν μεταφερεις αλλα μόνο παιζεις, πχ. μια ταινια, εχει σημασια αν ειναι usb2 ή usb3?
Tmark Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Εγώ μιλούσα για την μεταφορά δεδομένων πριν. Τώρα αν το παίζεις από τον εξ. σκληρό είναι άλλο θέμα.
grigoriou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Περιμενω λοιπον να μου τα εξηγησεις ολα
Tmark Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δεν θα δεις καμία διαφορά στο παίξιμο της ταινίας και στους 2 σκληρούς. Η διαφορά της τιμής σου είπα που έγκειται, πρώτον στην συνδεσιμότητα και 2ον στο μέγεθος.
grigoriou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Τα ειπαμε αυτα, ξαναλεω τις ερωτησεις: Ποση ωρα κανει η μεταφορα ενoς αρχειου 1GB απο τον εσωτερικο στον εξωτερικο με usb2 και πόση με usb3? Η ταχυτητα του εσωτερικου σκληρου δε παιζει ρολο?
Tmark Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Η ταχυτητα του εσωτερικου σκληρου δε παιζει ρολο? Όχι. Το άλλο που ρωτάς για το 1Gb ταινία είναι καθαρά υπολογιστικό, πάντως έχει αρκετή διαφορά.
grigoriou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Αυτο που ρωταω φιλε μου ειναι το πιο σημαντικο... ειναι η διακριση usb3 με usb2. Πες μου με δικα σου λογια τι επιπλεον εχει ο χρηστης δισκου usb3, απ τον χρηστη δισκου usb2
Tmark Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Χρηστης δισκου usb3 έχει 5-10 φόρες(θεωρητικά πάντα) πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων από έναν χρηστη δισκου usb2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.