Προς το περιεχόμενο

To AMSN δεν υποστηρίζει πια webcam. Άλλες επιλογές;

BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους. Χρησιμοποιώ πλέον Linux Mint 64 bit στους υπολογιστές μου και είμαι ξετρελλαμένος (εκτός από το αργό flash στους browsers). Είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ MSN γιατί έχω κάποιους συνεργάτες οι οποίοι απαιτούν να γίνεται η επικοινωνία με αυτό τον τρόπο (Πανεπιστήμιο). Το AMSN πλέον βγάζει μήνυμα ότι δεν υποστηρίζει βιντεοκλήσεις, λόγω κάποιων περιορισμών από τη Microsoft. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πάντα για διευθύνσεις MSN ή θα πρέπει να ξαναπεράσω τα windows;Το emesene στα δικά μου pc απλά δεν δουλεύει.

To skype στα linux για μένα είναι κάκιστο σε σχέση με την έκδοση των windows, και πιστέψτε με έχω δικαίωμα άποψης γιατί το χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια για τουλάχιστον 3-4 ώρες την ημέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στην χειρότερη περίπτωση στήσε ένα virtal machine Με virtual box ώστε να πραγματοποιείς τις κλήσεις με MSN Messenger.

δοκίμασε και το emesene Πάντως. νομίζω έχει video calls

το skype< κάκιστο -ξεκάκιστο μια χαρά την κάνει την δουλειά του στο Linux , Και γω το χρησιμοποιώ καθημερινά!! ;-)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη με τα προγράμματα αυτά, με αποτέλεσμα να με βλέπω να περνάω αναγκαστικά και πάλι windows μόνο και μόνο για το MSN και το Skype. Ούτε η κάμερα δουλεύει, και στο emesene δεν μου εμφανίζεται καν η δυνατότητα για χρήση webcam. Για το φίλο που είπε ότι το skype δουλεύει μια χαρά στα linux, εγώ βλέπω τεράστια διαφορά σε σχέση με την έκδοση των windows, και το θεωρώ λογικό αφού η έκδοση για windows είναι σαφώς πιο σύγχρονη. Ακόμα και η ποιότητα της webcam μου στα linux είναι απλά καλή (Logitech HD 310), ενώ ο ήχος είναι απογοητευτικός και με πολλά σπασίματα.

Δύσκολα τα πράγματα...

Το skype ειναι, ευτυχως, η μονη αξιοπρεπης λυση στο λινουξ για συνομιλια με καμερα και μικροφωνο.

Το ευτυχως παει στα λιγα κουσουρια που εχει το λινουξοskype, πχ φτιαγμενο με την παλια v4l, χρησιμοποιει πλεον μονο alsa, μικροπροβληματα με το snd-hda-intel στην τελευταια εκδοση κλπ.

Το skype ειναι, ευτυχως, η μονη αξιοπρεπης λυση στο λινουξ για συνομιλια με καμερα και μικροφωνο.

Το ευτυχως παει στα λιγα κουσουρια που εχει το λινουξοskype, πχ φτιαγμενο με την παλια v4l, χρησιμοποιει πλεον μονο alsa, μικροπροβληματα με το snd-hda-intel στην τελευταια εκδοση κλπ.

Εγώ έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη για το skype σε linux. Στα νέα pc της οικογένειας (3)δεν δουλεύει καν (ούτε το test call). Μέχρι και την ώρα που πας να ρυθμίσεις τα video settings η κάμερα δείχνει τα πάντα πορτοκαλί και πρέπει να τη βγάλω και να την ξαναβάλω για να δουλέψει.

Ειπα παραπανω οτι

πχ φτιαγμενο με την παλια v4l
το οποιο σημαινει πως αν εχεις προβλημα με την καμερα πρωτα κοιτας να ξεκινησεις το skype με την παλια v4l με

>LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4lcompat.so skype

Εκτος απο αυτο, το λινουξοskype απαιτει και driver που να δινει xv video output για να δεις την καμερα του αλλου, οποτε αν εισαι με καποιον generic (πχ vesa) και οχι αυτον που προβλεπεται για την καρτα γραφικων σου, δεν κανεις δουλεια.

Αυτο με το test call δεν μπορω να το καταλαβω.

Αυτο με το test call δεν μπορω να το καταλαβω.

Πατάω να κάνω κλήση test call για να δω ότι λειτουργούν τα settings των audio και video (για τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν μου επιτρέπει να αλλάξω τίποτα), και απλά μου βγάζει call failed. Δηλαδή είναι σαν να μην απαντά η γραμμή.

Πατάω να κάνω κλήση test call για να δω ότι λειτουργούν τα settings των audio και video (για τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν μου επιτρέπει να αλλάξω τίποτα), και απλά μου βγάζει call failed. Δηλαδή είναι σαν να μην απαντά η γραμμή.

To test call δεν μου έχει δουλέψει ποτέ (Kubuntu 10.10 64), παρόλα αυτά το skype δουλεύει κανονικότατα (videoκλήση, συνομιλία, όλα κομπλέ), τι πρόβλημα έχεις με το skype?

Σχετικά με το AMSN, γιατί δεν βάζεις το Pidgin να ξεμπερδεύεις (χωρίς voice call όμως για MSN)

To test call δεν μου έχει δουλέψει ποτέ (Kubuntu 10.10 64), παρόλα αυτά το skype δουλεύει κανονικότατα (videoκλήση, συνομιλία, όλα κομπλέ), τι πρόβλημα έχεις με το skype?

Σχετικά με το AMSN, γιατί δεν βάζεις το Pidgin να ξεμπερδεύεις (χωρίς voice call όμως για MSN)

Το έκανα τελικά και δούλεψε το skype. Όμως το παράθυρο είναι πολύ μικρό και δεν μου επιτρέπει να το μεγαλώσω, και η ποιότητα βίντεο είναι απλά τραγική, ενώ σε windows είναι πάρα πολύ καλή.

Δεν βάζω το pidgin γιατί θέλω και video και φωνή από το MSN.

Αλλά μάλλον με βλέπω να αλλάζω πάλι σε windows. Κρίμα γιατί μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα και η φιλοσοφία linux.

To λινουξ φιλε θελει ορεξη και υπομονη (μερος της φιλοσοφιας του...) μιας και σου αρεσε.

Διορθωσες τις ιδοτητες του ηχου και δεν σου κανει πλεον cal drop. Ετσι θα διορθωσεις και το βιντεο σου

Το Skype για Linux ειναι και για μενα εξερετικο και με καλυτερο UI

Αν δεν εχεις υπομονη η χρονο διαθεσιμο μη το ψαχνεις και χολοσκας Windows!

Το έκανα τελικά και δούλεψε το skype. Όμως το παράθυρο είναι πολύ μικρό και δεν μου επιτρέπει να το μεγαλώσω

Αφού έχει ξεκινήσει η videoκλήση πατάς το μπλε εικονίδιο του skype και έχεις τρεις επιλογές normal size - double - full screen

To pidgin είναι θέμα χρόνου να έχει voice call και video call για msn στις επόμενες εκδόσεις, έτσι αναφέρουν στη σελίδα τους.

Στο msn δεν είναι θέμα του προγράμματος αλλά της microsoft που αλλάζει τα πρότυπα και έτσι βγαίνει άχρηστη η υποστήριξη βιντεο κλήσεις από τρίτα προγράμματα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Έχουμε κανένα update σχετικά με τη χρήση msn video? Δεν μπορώ να επικοινωνήσω με τον κόσμο που θέλω, επειδή οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το MSN για κλήσεις video και προβληματίζομαι ιδιαίτερα, γιατί δεν θέλω να επιστρέψω στα windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...