NickTG Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Αυτοί τον μισθό τους τον παίρνουν είτε εγω το κατεβάσω πειρατικά είτε όχι. Πάντα θα υπάρχουν οι **** νομοταγείς που σκάνε 60 ευρώ για 30 ωρες gameplay! Τα σκέφτεσαι αυτά που λες? Από που παίρνουν το μισθό? Αν όλοι κάνουν αυτό που λες πως ακριβώς θα πληρωθούν? Πάντα θα υπάρχουν οι **** επαναστάτες του κώλου που προσπαθούν να δικαιολογήσουν κάθε πράξη τους. 6
ektelion Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Τέτοια γελοία και υπερβολική κοστολόγηση είναι κλοπή για τα ελληνικά δεδομένα Γενικολογείς. Εκτός αν έχεις στοιχεία για τη δυναμική της ελληνικής αγοράς, για το πόσο καπέλο πρέπει να βάλει η εκάστοτε αντιπροσωπεία/εισαγωγέας για να κάνει έστω το break even (που προφανώς θα πρέπει να έχει και κάποιο κέρδος για να είναι βιώσιμη), για το πόσο καπέλο πρέπει να βάλει ο λιανέμπορος για να βγάλει ένα κέρδος που θα καθιστά τη δική του επιχείρηση βιώσιμη κλπ. Μόνο αν τα γνωρίζεις αυτά μπορείς να κάνεις αυτόν τον ισχυρισμό. Προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι στις μέρες μας ο οποιοσδήποτε θα υπερκοστολογούσε το προϊόν του... αλλά όπως είπα, εγώ δεν έχω στοιχεία, οπότε αποφεύγω να βγάζω συμπεράσματα. Συν τοις άλλοις, ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Αφενός τον εκάστοτε publisher δεν τον νοιάζει και δεν οφείλει να τον νοιάζει η κατάσταση της ελληνικής αγοράς, αφετέρου κι εσύ ο ίδιος μπορείς να γειώσεις την ελληνική αγορά και να ψωνίσεις απ' έξω. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το Shadow of Mordor μπορείς να το βρεις στα €18,86 και το Alien: Isolation στα €14,99. Ποια 50ρια και 60ρια. Και ούτε χρειάζεται να περιμένεις ένα χρόνο για να απολαύσεις έναν ΑΑΑ τίτλο. Το τελευταίο Tomb Raider το αγόρασα στα 15 ευρώ ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του. Θα μου πεις να μην το παίξω τότε? Οχι βέβαια. Θα το κατεβάσω πειρατικά. Πες μου έναν λόγο να μην το κάνω εφόσον μπορώ και το χαίρομαι! Τώρα έρχεσαι εσύ στα λόγια μου, και μάλιστα στο point που προσπαθούσα να περάσω εξ αρχής: Το κάνεις και το χαίρεσαι γιατί δεν πρόκειται να σε πιάσει κανείς. Ούτε για να χτυπήσεις το "καρτέλ" των publishers, ούτε για να ταράξεις συθέμελλα τον καπιταλισμό. Όπως είπα στο αρχικό μου post, ενίσταμαι περισσότερο στη δικαιολόγηση της πειρατείας με οποιαδήποτε επιχειρηματολογία, παρά στην πράξη αυτή καθ' εαυτή. Όντας ένοχος ο ίδιος, θα ήμουν υποκριτής αν το έπαιζα holier than thou τώρα. Πάντα θα υπάρχουν οι *** νομοταγείς που σκάνε 60 ευρώ για 30 ωρες gameplay! Εδώ είσαι φάουλ. Εξέφρασες την άποψή σου, σου απαντήσαμε, άλλοι με εντονότερο και άλλοι με πιο ήπιο τόνο, αλλά δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζεις έτσι όσους έχουν αντίθετη άποψη από τη δική σου. Το να παρατάς τα επιχειρήματα και να αρχίζεις τους χαρακτηρισμούς είναι τουλάχιστον άκομψο και μέχρι και παραδοχή ήττας. Κι αυτό είναι κανόνας σε οποιαδήποτε διαφωνία. 2
panther_512 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Τέτοια γελοία και υπερβολική κοστολόγηση είναι κλοπή για τα ελληνικά δεδομένα και εγώ αρνούμαι να πληρώσω. Θα μου πεις να μην το παίξω τότε? Οχι βέβαια. Θα το κατεβάσω πειρατικά. Πες μου έναν λόγο να μην το κάνω εφόσον μπορώ και το χαίρομαι! Καλά κάνεις και το χαίρεσαι που δεν πληρώνεις φράγκο για τα παιχνίδια που παίζεις. 2 πράγματα μόνο: 1) Μήν προσπαθείς να πείσεις κανέναν και προπαντώς τον εαυτό σου ότι αυτό που κάνεις περνάει κάποιο μήνυμα για το καλό του gaming. Όχι μόνο δεν περνάς μήνυμα, αλλά τα κάνεις χειρότερα. 2) Να ευχαριστείς όλους εμάς που πληρώνουμε για τα παιχνίδια, διότι με τα δικά μας λεφτά βγαίνουν παιχνίδια για να τα παίζεις τζάμπα εσύ. Κατα τα άλλα αν σε χαλάει η κοστολόγηση των παιχνιδιών, το μόνο που χρειάζεται από μέρους σου είναι λίγη υπομονή για τις εκπτώσεις. Οι αναφορές σου περι 60-άρια για παιχνίδια μου δίνει την αίσθηση ότι δεν γνωρίζεις τις τιμολογήσεις και εκπτώσεις των PC games. 3
pirate79 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 2) Να ευχαριστείς όλους εμάς που πληρώνουμε για τα παιχνίδια, διότι με τα δικά μας λεφτά βγαίνουν παιχνίδια για να τα παίζεις τζάμπα εσύ. Ρε καντε μου μια χαρη ,να πατε αλου να το παιξετε εργατοπατερες θα κατεβαζουμε θα κατεβαζουμε θα κατεβαζουμε,εσεις ειστε τα μεγαλα θυματα του μαρκετινγκ.. 1
panther_512 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Βρε κατέβαζε όσο τραβά η ψυχή σου. Εκεί που είσαι ήμουν. Απλά μετά ωρίμασα. Δεν κατακρίνω την πράξη την ίδια (το να παίξω πειρατικό ένα παιχνίδι). Δεν υπάρχει αναμάρτητος εδώ πέρα. Οι ισχυρισμοί και οι δικαιολογίες που προβάλουμε για εξορθολογίσουμε την πράξη μας μέσα σε ένα ηθικό πλαίσιο είναι που με βρίσκουν αντίθετο. 5
pappous_soulis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Ακριβώς το αντίθετο. Οι έφηβοι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους και δεν ξέρουν πως βγαίνουν τα λεφτά πάνε και σκάνε (το εχω πει αλλα συνεχίζω να το λεω) 50 και 60 ευρώ για ενα παιχνίδι που θα το τερματίσεις 100% σε μια εβδομάδα το πολύ! Τέτοια γελοία και υπερβολική κοστολόγηση είναι κλοπή για τα ελληνικά δεδομένα και εγώ αρνούμαι να πληρώσω. Θα μου πεις να μην το παίξω τότε? Οχι βέβαια. Θα το κατεβάσω πειρατικά. Δεν κοστολογούνται όλα τα παιχνίδια 50-60 ευρώ. Τα περισσότερα retail παίζουν γύρω στα 35-45, τα οποία θα σκάσεις άμα θες να το παίξεις με το που βγει. Άμα κάνεις υπομονή 3-5 μήνες παίζουν προσφορές από πολλά μαγαζιά και το παίρνεις τουλάχιστον μισή τιμή κάτω. Πες μου έναν λόγο να μην το κάνω εφόσον μπορώ και το χαίρομαι! Να το κάνεις. Απλά προσπάθησε να καταλάβεις πως δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να περηφανεύεσαι. Ρε καντε μου μια χαρη ,να πατε αλου να το παιξετε εργατοπατερες Request denied. 2
NickTG Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Ρε καντε μου μια χαρη ,να πατε αλου να το παιξετε εργατοπατερες θα κατεβαζουμε θα κατεβαζουμε θα κατεβαζουμε,εσεις ειστε τα μεγαλα θυματα του μαρκετινγκ.. Έτσι, κόντρα στο σύστημα, επανάσταση. Όχι τόσο βέβαια ώστε απλά να μην παίζεις.
pirate79 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Έτσι, κόντρα στο σύστημα, επανάσταση. Όχι τόσο βέβαια ώστε απλά να μην παίζεις. Δεν σε καταλαβου..
qsis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Να το κάνεις. Απλά προσπάθησε να καταλάβεις πως δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να περηφανεύεσαι. . Σωστός, το θέμα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι όμως και κάτι για το οποίο θα πρέπει να λυπάσαι κιόλας άσχετα αν θεωρείται σωστό ή όχι.Πολλά πράγματα άλλωστε που συμβαίνουν και ισχύουν γύρω μας δεν είναι σωστά αν και νόμιμα. Για κάποιους τίτλους και στη περίπτωση κάποιων εταιρειών είναι κρίμα να μην αμείβονται οι δημιουργοί για τη ποιοτική δουλειά που σου προσφέρουν. Σε άλλες περιπτώσεις μόνο και μόνο που ασχολείται ο κόσμος με το όποιο σκουπίδι τους θα έπρεπε να είναι τιμή τους. Εγώ προσωπικά το πάω ανάλογα και με τις εταιρείες ή τους τίτλους/σειρές Κάποια παιχνίδια θα τα πληρώσω οπωσδήποτε και από την αρχή, άλλοι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δουν χρήματα από μένα ειδικά αν έχουν ήδη δει αρκετά κατά καιρούς σερβίροντας μου σαβούρα. Όπως αυτοί μου πήραν τα λεφτά μου εξαπατώντας με ουσιαστικά γιατί μπορούν, έτσι κι εγώ με τη σειρά μου αν θέλω και μπορώ θα κάνω το ίδιο. Όχι για να βγω να το φωνάξω και να κάνω επανάσταση, αλλά γιατί κι εγώ μπορώ να είμαι μπάσταρδος. Και επειδή οι νόμοι στήνονται με βάση τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα δικά μου ως καταναλωτή, έχω ακόμα ένα λόγο που δε θα νιώσω άσχημα. ΥΓ και ΟΧΙ στο ίντερνετ δεν υπάρχει ενημέρωση, μην κοροϊδευόμαστε.. Η "επίσημη" ενημέρωση είναι λιγότερο αντικειμενική και από το ριζοσπάστη και το μόνο που μπορεί να είναι σχετικά αξιόπιστο είναι οι γνώμες των χρηστών, αλλά όπως βλέπουμε και από δω μέσα η στενομυαλιά πάει σύννεφο (και κρίμα γιατί είμαστε νέοι άνθρωποι) και την αντίθετη άποψη απλά δε θέλουμε να την ακούμε.. Αυτό το θέμα αναστήθηκε με αφορμή το ryse και το αν όσοι κραζαμε το πληρώσαμε ή όχι.. έλεος δηλαδή πώς αποφεύγουν να μιλήσουν για το θέμα μερικοί και ρίχνουν τη συζήτηση αλλού για να μην ακούγονται οι αντίθετες απόψεις.. Και στη βουλή σας εύχομαι να σας μιλάνε για το χρέος και εσείς να τους λέτε για τα μάρμαρα του Παρθενώνα και τη γυναίκα του Κλούνεϊ.
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Κάποια παιχνίδια θα τα πληρώσω οπωσδήποτε και από την αρχή, άλλοι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δουν χρήματα από μένα ειδικά αν έχουν ήδη δει αρκετά κατά καιρούς σερβίροντας μου σαβούρα.Οπότε η λύση σου είναι να πειρατεύεις τη σαβούρα. Πάσο, ο καθένας κάνει όπως καταλαβαίνει. Αλλά ελπίζω να βλέπεις το πρόβλημα με την "εκδίκηση" (ή έστω την αντεπίθεση σου). Και επειδή οι νόμοι στήνονται με βάση τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα δικά μου ως καταναλωτή, έχω ακόμα ένα λόγο που δε θα νιώσω άσχημα.Αυτό είναι λάθος. Νόμοι υπάρχουν για να καλύψουν και τις δύο μεριές. ΥΓ και ΟΧΙ στο ίντερνετ δεν υπάρχει ενημέρωση, μην κοροϊδευόμαστε.. Η "επίσημη" ενημέρωση είναι λιγότερο αντικειμενική και από το ριζοσπάστη και το μόνο που μπορεί να είναι σχετικά αξιόπιστο είναι οι γνώμες των χρηστών, αλλά όπως βλέπουμε και από δω μέσα η στενομυαλιά πάει σύννεφο (και κρίμα γιατί είμαστε νέοι άνθρωποι) και την αντίθετη άποψη απλά δε θέλουμε να την ακούμε.. Η ενημέρωση στο internet δεν είναι μόνο 2-3 gaming sites. Εδώ και αρκετά χρόνια, η ενημέρωση γίνεται και μέσα από blogs, youtube κανάλια, twitch streams, let's plays. Πάλι λάθος σε κόβω. Έχει πάμπολλες πορτοκαλιές το internet. Και οι γνώμες των χρηστών είναι μια πρόσθετη επιλογή, αλλά επίσης όχι πάντα αξιόπιστες για διάφορους λόγους (φανατισμός, κακή πειρατική έκδοση, προβληματικό PC configuration, πρόχειρες/βιαστικές κριτικές, αδυναμία επιβεβαίωσης ότι όντως κάποιος έπαιξε το παιχνίδι που κράζει, πιθανή μικρή εμπειρία σε παιχνίδια του είδους). Είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη πηγή πληροφόρησης, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες. Η "στενομυαλιά" πάντως που αναφέρεις είναι προσωπική σου εκτίμηση, και σίγουρα η άλλη μεριά έχει και αυτή τη δική της αντίστοιχη εκτίμηση. Στη συζήτηση περί πειρατείας όσες φορές και να την έχω κάνει, ποτέ δεν κατάφερα να συνεννοηθώ, κυρίως γιατί οι συνομιλητές μου πήγαιναν το θέμα σε πιο γενικές συζητήσεις (όταν το θέμα είναι ήδη από μόνο του τεράστιο και με πολλές πτυχές ακόμα και αν εστιάσεις μόνο στο PC gaming), είτε έπεφταν σε αντιφάσεις και επέστρεφαν σε αρχικά επιχειρήματα κάνοντας κύκλους. Και ενίοτε αντιμετωπίζεσαι και με μια επιθετικότητα από το πουθενά. Κάτι που θα έχει διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε σε αυτό το thread. Είναι ψυχοφθόρα συζήτηση και προσωπικά δεν έχω (για άλλη μια φορά) διάθεση να συμμετέχω παραπάνω σε αυτή. Αυτό το θέμα αναστήθηκε με αφορμή το ryse και το αν όσοι κραζαμε το πληρώσαμε ή όχι.. έλεος δηλαδή πώς αποφεύγουν να μιλήσουν για το θέμα μερικοί και ρίχνουν τη συζήτηση αλλού για να μην ακούγονται οι αντίθετες απόψεις..Το θέμα αναστήθηκε με μεταφορά offtopic (πιθανού flaming) από άλλο topic. Το κυρίως θέμα του παραμένει αυτό που αναγράφεται στον τίτλο και αυτό διαβάζει πρώτα κάποιος που μπαίνει να σχολιάσει. ΟΛΕΣ οι απόψεις ακούγονται, καμιά δεν καταπιέστηκε. Δεν ξέρω από που το βγάζεις αυτό. 1
qsis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δεν κατάλαβα το αρχικό σβήσιμο μιας και είμαι από κινητό, λάθος μου. Εντάξει αφού όλες οι απόψεις ακούγονται πάω πάσο
Anastazio Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Φερτε μας πισω τα 90ς να μη σκοτωνομαστε αδερφια!Τοτε που ο Dev ματωνε το κωλαρακι του,εβγαζε το demo του και συ σαν σωστος νερντας πηγαινες με 12-15 χιλιαδες στην τσεπη να παρεις την κουταρα!Ουτε steam sales,ουτε youtube gameplay vid,ουτε τπτ βολικο και φτηνο,μονο πονος αν ησουν αμπαλος 14χρονος και πηρες το gabriel knight γιατι ειχε γαματο artwork αλλα σου ελειπαν τα μισα εγκεφαλικα κυτταρα για να το παιξεις! Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2014 από Anastazio 2
makiss8 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 εγω θυμαμαι πηγαινα στο μαγαζι της γειτονας (δεν θυμαμαι ποσο κοστιζε το παιχνιδι) και μου αντεγραφε τα παιχνιδια σε σιντι(nba 2000, fifa, beatle crazy cup, brake ) μηπως απο μικρα μαθαμε στην πειρατεια και το θεωρουμε δεδομενο? να ρωτησω, γιατι απο την μια πληρωναμε το wow(διναμε λεφτα για παιχνδι, λεφτα στο λολ) και μετα κατεβαζουμε απο τορρεντ παιχνιδια τα οποια στο steam και γενικα εχουν ενα ευροσ 0 μεχρι 15 ?
qsis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Γιατί στα mmo δε μπορείς να κάνεις αλλιώς και εκμεταλλεύονται τον εθισμό που προκύπτει σε πολλούς παίκτες στο έπακρο 1
Anastazio Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 εγω θυμαμαι πηγαινα στο μαγαζι της γειτονας (δεν θυμαμαι ποσο κοστιζε το παιχνιδι) και μου αντεγραφε τα παιχνιδια σε σιντι(nba 2000, fifa, beatle crazy cup, brake ) μηπως απο μικρα μαθαμε στην πειρατεια και το θεωρουμε δεδομενο? να ρωτησω, γιατι απο την μια πληρωναμε το wow(διναμε λεφτα για παιχνδι, λεφτα στο λολ) και μετα κατεβαζουμε απο τορρεντ παιχνιδια τα οποια στο steam και γενικα εχουν ενα ευροσ 0 μεχρι 15 ? Μπα,εγω γενικα αναφερομουν πιο παλια,οταν το cdr δεν υπηρχε και ηταν μονοδρομος το αυθεντικο,δεν ξερω αν φταει το οτι ζουσα επαρχια,ισως στην αθηνα τα φερανε νωριτερα Απλα θυμαμαι πχ οταν βγηκε το diablo 1 δεν υπηρχε τροπος να το παρεις πειρατικο!Διορθωστε με αν κανω λαθος!Η πειρατεια εχει σχεση με τον κορεσμο απο αποψη παραγωγων και το χαμηλο επιπεδο αυτων plus οτι οι gamers γιναν περισσοτεροι πια και δεν εχουν ολοι φραγκα να καλυπτουν τις αναγκες τους συν τα απειρα games χαμηλης ποιοτητας,ειναι μια αληλουχια πιστευω ολων των παραπανω η αιτια της πειρατειας! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις