nikos21aek Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Άμα αντί για 10m πωλήσεις/year κάνανε 100m πωλήσεις οι τιμές των παιχνιδιών θα ήταν στο 1/10;Άντε επειδή είμαι μεγαλόψυχος να βγάλουν τα διπλάσια...θα ήταν στο 1/5;Δηλαδή 10€ ΤΟ ΠΟΛΥ με το που βγαίνει το παιχνίδι;Γιατί εγώ και στο pS3 που δεν υπήρχε πειρατεία σε τέτοιο βαθμό κάτι 60€ και κάτι 70€ έβλεπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Άμα αντί για 10m πωλήσεις κάνανε 100m πωλήσεις οι τιμές των παιχνιδιών θα ήταν στο 1/10;Άντε επειδή είμαι μεγαλόψυχος να βγάλουν τα διπλάσια...θα ήταν στο 1/5;Δηλαδή 10€ ΤΟ ΠΟΛΥ με το που βγαίνει το παιχνίδι;Γιατί εγώ και στο pS3 που δεν υπήρχε πειρατεία σε τέτοιο βαθμό κάτι 60€ και κάτι 70€ έβλεπα. Πειρατια δεν ειδες στο PS3, αλλα δεν ειδες και αποστροφη του κοσμου στις τιμες. Εβγαινε ο ταδε ακυρος τιτλος με 60 ευρα, και ολοι σαν προβατα να τον αγορασουμε... τι θες να κανουν μετα οι εταιριες, χαζες ειναι να ριξουν τις τιμες, αφου βλεπουν με τι εχουν να κανουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos21aek Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 E έτσι είναι.Οι εταιρίες θα κοιτάνε να βγάζουν όσα περισσότερα γίνεται ΠΑΝΤΑ.Και αύριο αν μαγικά σταματήσει η πειρατεία οι τιμές πιο πιθανό είναι να ανέβουν παρά να κατέβουν.Ίσως η πειρατεία είναι ένας λόγος για να κυμαίνονται οι τιμές σε λογικά επίπεδα.Τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο.Ούτε επανάσταση είναι,ούτε η καταστροφή των εταιριών.Ένας κλέφτης είναι που λέει συνεχώς στην πειρατεία "Μέχρι 50€ θα το αγοράσουν..πιο πάνω μην το διανοηθείς." και κατά μεγάλο βαθμό ευνοεί και τις εταιρίες.Δεν φεύγουν μόνα τους τα αντίτυπα 2 μήνες πριν την κυκλοφορία.Ξέρουν τι κάνουν και αυτοί τo συντηρούν.Αν θελαν να σταματήσει η πειρατεία θα την σταματούσαν σε μισή μέρα όπως κάνουν όταν η κατάσταση ξεφεύγει κατά πολύ.Σε πόσες μέρες κλείσαν τα 9/10 warezάδικα στην Ελλάδα που είμαστε ο ορισμός της ξεφτίλας σε τέτοια θέματα; Btw περιμένω να δω τις πωλήσεις του witcher 2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Drakos_ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Οι εταιρίες θα μπλοκάρουν την πειρατεία σιγά σιγά με τον εξής απλό τρόπο. Θα την κάνουν κτίμα τους. Για διαβάστε ένα άρθρο που είδα πρόσφατα: Διάθεση ταινίας στο BitTorrent Η Paramount είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της κίνησης του Hollywood κατά των torrent sites, ωστόσο ανακοίνωσε τη διάθεση της ταινίας The Tunnel αποκλειστικά μέσα από το BitTorrent. Η νέα αυτή παραγωγή θα είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο θα διανεμηθεί δωρεάν με την κλασική διαδικασία Peer-to-Peer. Η απόφαση αυτή πάρθηκε τόσο γιατί πρόκειται για μία ταινία χαμηλού ρίσκου (και ίσως ενδιαφέροντος) και κυρίως γιατί η Paramount θέλει να δοκιμάσει νέες μεθόδους διανομής που μπορεί μελλοντικά να της αποφέρουν έσοδα ποικιλοτρόπως. Η διάθεση του The Tunnel έχει οριστεί για τις 19 Μαΐου. Πηγή: nooz.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ωραία, αφού λοιπόν έτσι κι αλλιώς δεν θα το αγόραζε με τέτοια τιμή, αποφάσισε να το κατεβάσει. Χαμένος ποιος βγήκε απ αυτή την ιστορία; Κανένας μήπως; Και όσο εκνευριστικό είναι να δείχνεσαι που τα χεις όλα κατεβασμένα, άλλο τόσο είναι να το παίζεις ηθικός πολίτης που μισεί την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ και οι υπόλοιποι θα καούν στην κόλαση μουχαχα. Επίσης το να λέτε για ΚΛΟΠΕΣ (ενώ μιλάμε για αντιγραφή, φαντάζομαι δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις την διαφορά) είναι λαϊκισμός επιπέδου Πρετεντέρη. H αντιγραφή ειναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Απέκτησες παράνομα πρόσβαση σε λογισμικό το οποίο και αντέγραψες. Εν συνεχεία το χρησιμοποιείς χωρίς να έχεις αγοράσει την απαιτούμενη άδεια. Δεν χρειάζεται να παίζουμε με τις λέξεις. Επίσης το πρόβλημα δεν είναι με αυτούς που και καλά το παίζουν ηθικοί. Κανένας σε αυτό το τόπικ δεν το έπαιξε έτσι. Αυτό που λέμε είναι να μήν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να κατηγορούμε τις ακριβές τιμές των παιχνιδιών και να αποτελεί δικαιολογία για την πειρατεία, η οποία και καλά γίνεται συνειδητά ως τρόπος εκδήλωσης παραπόνου για τις υψηλές αυτές τιμές. Και 5 ευρώ να είχαν τα παιχνίδια, ο τζαμπατζής είναι τζαμπατζής. Το αν η πειρατεία βοηθάει τις πωλήσεις ή αν τις μειώνει, αυτό είναι τεράστιο κεφάλαιο και υπάρχουν πολλές απόψεις που υποστηρίζουν τόσο τη μία όσο και την άλλη πλευρά. Πάντως ο μόνος τρόπος να διαμαρτυρηθείς πραγματικά για την υψηλή τιμή κάποιου παιχνιδιού είναι να μήν το αγοράσεις και να μήν το κατεβάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konstantinos77 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 H αντιγραφή ειναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Απέκτησες παράνομα πρόσβαση σε λογισμικό το οποίο και αντέγραψες. Εν συνεχεία το χρησιμοποιείς χωρίς να έχεις αγοράσει την απαιτούμενη άδεια. Δεν χρειάζεται να παίζουμε με τις λέξεις. Επίσης το πρόβλημα δεν είναι με αυτούς που και καλά το παίζουν ηθικοί. Κανένας σε αυτό το τόπικ δεν το έπαιξε έτσι. Αυτό που λέμε είναι να μήν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να κατηγορούμε τις ακριβές τιμές των παιχνιδιών και να αποτελεί δικαιολογία για την πειρατεία, η οποία και καλά γίνεται συνειδητά ως τρόπος εκδήλωσης παραπόνου για τις υψηλές αυτές τιμές. Και 5 ευρώ να είχαν τα παιχνίδια, ο τζαμπατζής είναι τζαμπατζής. Το αν η πειρατεία βοηθάει τις πωλήσεις ή αν τις μειώνει, αυτό είναι τεράστιο κεφάλαιο και υπάρχουν πολλές απόψεις που υποστηρίζουν τόσο τη μία όσο και την άλλη πλευρά. Πάντως ο μόνος τρόπος να διαμαρτυρηθείς πραγματικά για την υψηλή τιμή κάποιου παιχνιδιού είναι να μήν το αγοράσεις και να μήν το κατεβάσεις. Φιλε δεν ειναι ετσι οπως τα λες.Ο λογος της πειρατείας είναι ακριβως η υψηλη τιμη ,η υπερτιμολογηση αν θες του προιοντος .Αν το παιχνιδι ειχε 5 ευρω πιστεψε παρα πολλοι (δεν λεω ολοι) θα πηγαιναν να το αγορασουν αυθεντικο.Σε ενα μικρο παιδι, που αν μη τι αλλο δεν εχει και δικα του λεφτα ,δεν μπορεις να το χαρακτηρισεις τσαμπατζη.Ο λογος που αντιγραφει ειναι επειδη ακριβως το χαρτζιλικι του δεν θελει να το δωσει ολο σε ενα παιχνιδι που κανει 60 και 70 ευρω.Αυτο που λες ο τσαμπατζης ειναι αυτος που σκοπευει να τα αντιγραψει και υστερα να τα πουλαει σπασμενα και προκειμενου να μειωσει το κοστος τα κατεβαζει απο το ιντερνετ. Επισης και κατι αλλο ,σαφως και καποιος που κατεβαζει πνευματικη ιδιοκτησια αλλου μπορεις να τον ονομασεις "κλεφτη" ,αλλα εγω κλεφτη ονομαζω και μια εταιρεια παιχνιδιων απο την οποια αγοραζεις το παιχνιδι και δεν σου τρεχει σωστα στο συστημα λογω ασυμβατοτητας λειτουργικου ,drivers και χιλιων αλλων πραγματων τα οποια φυσικα τα χρεωνεσαι εσυ .Γνωμη μου παντα ετσι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinq1 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Αν αγοράσω αυτοκίνητο και το δώσω σε κάποιον άλλο να το οδηγεί είναι κλεψιά? Αν το αφήσω στο δρόμο ξεκλείδωτο και βάλω μια ταμπέλα πάνω του "όποιος γουστάρει ας το πάρει να το κάνει βόλτα" είναι κλεψιά? Αγοράζω μουσική κανονικά, αλλά μου απαγορεύουν να την παίζω στο μαγαζί μου ή στο ραδιοσταθμό μου? Η να τη δανείσω σε φίλους μου? Μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι λογικό. Από την άλλη, ο μουσικός καλλιτέχνης θεωρεί λογικό να πουλάει το ίδιο ακριβώς προϊόν σε εμένα και σε εκατομμύρια άλλους, απλά και μόνο γιατί μπορεί. (ο ζωγράφος ή ο γλύπτης πχ δεν μπορεί να βγάλει πολλά αντίτυπα τον πίνακά του ή το γλυπτό του και να τα πουλάει). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Στα pc όμως δεν μπορείς να πεις ότι είναι τιμολογημένα ακριβά τα games αντίθετα είναι αρκετά πιο φτηνά από αυτά στις κονσόλες. Και το παράδοξο είναι ότι στις κονσόλες οι πωλήσεις πάνε μια χαρά ενώ στα pc το φαινόμενο της πειρατείας γιγαντώνετε. Για μένα τουλάχιστον κάποιος έναν τίτλο που του αρέσει θα πρέπει να τον αγοράζει και πιο πολύ σαν αναγνώριση της δουλείας που έχουν κάνει μερικοί. Τα 30 και 40 ευρώ το τρίμηνο δεν είναι μεγάλο ποσό ασέ που σου μένει και στην συλλογή σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ναι αλλα η εταιρια παραγωγης δεν εχει κερδος ουτε απο την πωληση τηλεορασης, ουτε απο την πωληση σκληρου δισκου η καρτας γραφικων. δηλαδη οι amd/nvidia δε δινουν μιζες στις εταιριες παραγωγης παιχνιδιων για να βγαινουν τα παιχνιδια φουσκωμενα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Φιλε δεν ειναι ετσι οπως τα λες.Ο λογος της πειρατείας είναι ακριβως η υψηλη τιμη ,η υπερτιμολογηση αν θες του προιοντος .Αν το παιχνιδι ειχε 5 ευρω πιστεψε παρα πολλοι (δεν λεω ολοι) θα πηγαιναν να το αγορασουν αυθεντικο.Σε ενα μικρο παιδι, που αν μη τι αλλο δεν εχει και δικα του λεφτα ,δεν μπορεις να το χαρακτηρισεις τσαμπατζη.Ο λογος που αντιγραφει ειναι επειδη ακριβως το χαρτζιλικι του δεν θελει να το δωσει ολο σε ενα παιχνιδι που κανει 60 και 70 ευρω.Αυτο που λες ο τσαμπατζης ειναι αυτος που σκοπευει να τα αντιγραψει και υστερα να τα πουλαει σπασμενα και προκειμενου να μειωσει το κοστος τα κατεβαζει απο το ιντερνετ.Επισης και κατι αλλο ,σαφως και καποιος που κατεβαζει πνευματικη ιδιοκτησια αλλου μπορεις να τον ονομασεις "κλεφτη" ,αλλα εγω κλεφτη ονομαζω και μια εταιρεια παιχνιδιων απο την οποια αγοραζεις το παιχνιδι και δεν σου τρεχει σωστα στο συστημα λογω ασυμβατοτητας λειτουργικου ,drivers και χιλιων αλλων πραγματων τα οποια φυσικα τα χρεωνεσαι εσυ .Γνωμη μου παντα ετσι ? Να μην το παρει τοτε, δεν καταλαβαινω το λογο που πρεπει οπωσδηποτε να το εχει, αν δεν μπορει να το πληρωσει. Ας περιμενει καμποσο καιρο να το παρει 10-15 ευρω. Μηπως ειναι πολλα και τοτε; Αν αγοράσω αυτοκίνητο και το δώσω σε κάποιον άλλο να το οδηγεί είναι κλεψιά? Αν το αφήσω στο δρόμο ξεκλείδωτο και βάλω μια ταμπέλα πάνω του "όποιος γουστάρει ας το πάρει να το κάνει βόλτα" είναι κλεψιά?Αγοράζω μουσική κανονικά, αλλά μου απαγορεύουν να την παίζω στο μαγαζί μου ή στο ραδιοσταθμό μου?Η να τη δανείσω σε φίλους μου?Μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι λογικό.Από την άλλη, ο μουσικός καλλιτέχνης θεωρεί λογικό να πουλάει το ίδιο ακριβώς προϊόν σε εμένα και σε εκατομμύρια άλλους, απλά και μόνο γιατί μπορεί. (ο ζωγράφος ή ο γλύπτης πχ δεν μπορεί να βγάλει πολλά αντίτυπα τον πίνακά του ή το γλυπτό του και να τα πουλάει). Δυστυχως το παραδειγμα σου κολλαει στο οτι το αυτοκινητο σου απαγορευεται να το οδηγησει αλλος (εκτος συγγενειας πρωτου προσωπου κι αυτο οταν εισαι μεσα). Αλλο αν δεν εφαρμοζεται ο νομος. δηλαδη οι amd/nvidia δε δινουν μιζες στις εταιριες παραγωγης παιχνιδιων για να βγαινουν τα παιχνιδια φουσκωμενα? Δεν το γνωριζω, το γνωριζεις εσυ και το αναφερεις; Διοτι ετσι συνομωσιολογικα θα μπορουσα κι εγω να αναφερω οτι μιζαρονται ακομη κι απο τις εταιριες μεταλλου που χρησιμοποιουνται στους δισκους. Αν εχουμε στοιχεια τα λεμε, αλλιως, υποθετικα σεναρια μπορουμε να κανουμε ολοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Πώς θα σε κλέψουν αν δεν αγοράσεις το προϊόν; Όπως έγραψα, αν πιστεύεις ότι ένα προϊόν είνα υπερτιμολογημένο δεν το αγοράζεις και τελείωσε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες στη κλοπή. Ένα πρόσφατο παράδειγμα για μένα είναι το Bad Company 2. Το αγόρασα 35-40€ και ήταν τίγκα στα bugs σε σημείο που το σιχάθηκα και το παράτησα. Άλλο παράδειγμα πάλι το Black Ops που πάει 45-50€ και έχει τραγικότατα bugs για παιχνίδι της σειράς αυτής. Δηλαδή όταν μας δίνουν ένα ημιτελές προϊόν δεν είναι κλεψιά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Κλεψιά δεν το λέω, κοροϊδία ίσως. Ας μην μπλέκουμε με τις λέξεις. Αυτό που λες μπορεί να συμβεί και συμβαίνει σε πλήθος προϊόντων. Ένα πρόσφατο παράδειγμα απ τον χώρο, δεν είναι παρόμοιο με το πρόβλημα των Sandy Bridge; Bug ήταν κι αυτό. Απλά εκεί δε μπορείς να κάνεις κάτι παρόμοιο, δε μπορείς να τους «κλέψεις». Αλλά έχεις τη δυνατότητα μελλοντικά είτε να είσαι επιφυλακτικός και να περιμένεις να κυκλοφορήσει για λίγο το προϊόν είτε να στραφείς σ άλλους κατασκευαστές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ναί βρε pappous_soulis, έτσι έχουν τα πράγματα με τα bugs και τα προβλήματα. Οπότε και εμείς φροντίζουμε με τη σειρά μας να ενημερωνόμαστε για την αγορά που θα κάνουμε πρίν την κάνουμε. Από κεί και πέρα, αν δεν μας ικανοποίησε το παιχνίδι που αγοράσαμε, φροντίζουμε να είμαστε πιό προσεκτικοί με τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας. Και όπως είπε και ο check2fire, στο PC βρίσκεις παιχνίδια ολοκαίνουργια με 30 ευρώ, αλλά πάρα ταύτα ο κόσμος προτιμά να τα κατεβάζει πειρατικά. Δεν έχει να κάνει τόσο με το αν είναι ακριβά, όσο με τη τζαμπατζίδικη κουλτούρα μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konstantinos77 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Να μην το παρει τοτε, δεν καταλαβαινω το λογο που πρεπει οπωσδηποτε να το εχει, αν δεν μπορει να το πληρωσει. Ας περιμενει καμποσο καιρο να το παρει 10-15 ευρω. Μηπως ειναι πολλα και τοτε; Παμε με την συνθηκη οτι θελει να το εχει .Με βαση αυτη την συνθηκη και για τους λογους που ειπα αποφασιζει να το κατεβασει και οχι να το αγορασει .Αν πας με τετοιο αφορισμο "αφου δεν μπορει ας μην το εχει" ,τοτε με την ιδια λογικη αρνησης καποιος που δεν μπορει να αγορασει γαλα ,αφου ζει και χωρις αυτο ας μην το αγορασει τοτε .Δεν βγαινεις δηλαδη καπου...Ασε που το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι και οχι απο τον απλο καταναλωτη ,κακως βεβαια κλεβει και αυτος ετσι οπως το λες αλλα πριν απο αυτον αλλοι κλεβουν . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Παμε με την συνθηκη οτι θελει να το εχει .Με βαση αυτη την συνθηκη και για τους λογους που ειπα αποφασιζει να το κατεβασει και οχι να το αγορασει .Αν πας με τετοιο αφορισμο "αφου δεν μπορει ας μην το εχει" ,τοτε με την ιδια λογικη αρνησης καποιος που δεν μπορει να αγορασει γαλα ,αφου ζει και χωρις αυτο ας μην το αγορασει τοτε .Δεν βγαινεις δηλαδη καπου...Ασε που το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι και οχι απο τον απλο καταναλωτη ,κακως βεβαια κλεβει και αυτος ετσι οπως το λες αλλα πριν απο αυτον αλλοι κλεβουν . Το γάλα (η τροφή) είναι είδος πρώτης ανάγκης, τα video games όχι. Κι εγώ θέλω ferrari αλλά κωλώνω να πα να κλέψω μία. Ναι, χιλιοειπωμένα είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις