Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Benign, όσο και ας τα πιστεύω και εγώ αυτά ας το πάρουμε πιο λάου λάου. Έκανα μια ερώτηση απλή στον Praetorian. Ας το πάρουμε από εκεί. Ας μην επεκταθούμε

Ενταξει εγω κυριως απαντησα στον Snoob και σε οσους εχουν την αντιληψη οτι η πειρατεια ειναι ανηθικη οτι αυτο το επιχειρημα δεν στεκει λογικα οταν το συστημα που λεγεται καπιταλισμος ειναι ηθικα και οικονομικα χρεωκοπημενο.Επισης ανεφερα οτι το gaming ειναι εντελως απαραιτητο κοινωνικο αγαθο και δικαιωμα καθε πολιτη.

Φιλε Praetorian το PC gaming για μενα ειναι διασκεδαση και για μενα ειναι απαραιτητο αγαθο σε οσους κρινουν οτι ειναι.Επισης περα απο το στοιχειο της εκτονωσης,που οι ψυχολογοι λενε οτι ειναι σημαντικο,καποια games κανουν καλο στην μνημη και στην γενικοτερη παιδεια οποτε ειναι πολλαπλη η χρησιμοτητα τους.

Δημοσ.

Βασικά το αρχικό σου συμπέρασμα για μένα (πρώτη πρόταση) είναι λάθος. (τι κουβέντα να συνεχίσω λοιπόν; )

+ Μια εταιρία δεν μπορεί να κάνει "εθιστικά" παιχνίδια. Ένα παιχνίδι είναι εθιστικό, όσο το επιτρέπεις να είναι. Από ό,τι βλέπω αυτό δεν το καταλαβαίνεις.

+ Η περίπτωση με τις κλινικές, αναφέρεται σε άρρωστη/παθολογική κατάσταση. Δεν είναι κάτι το υγιές για να το φέρεις ως επιχείρημα (δε ξέρω και γω γιατί) σχετικά με την πειρατεία.

+ Το θέμα μας ΔΕΝ είναι η καταναλωτική κοινωνία που ζούμε. Είναι ότι η πειρατεία είναι παράνομη πράξη. Όσες πλαστές ανάγκες και να (νομίζεις/θεωρείς πως) σου δημιουργεί η καταναλωτική κοινωνία ΟΦΕΙΛΕΙΣ να έχεις αναπτύξει υγιείς αντιστάσεις για να μην καταστραφείς οικονομικά/ψυχολογικά/κοινωνικά. Η πειρατεία δεν είναι ούτε υγιείς αντίσταση ούτε νόμιμη.

Η διασκέδαση γενικά ναι είναι αγαθό. Και μπορείς να το εξασφαλίσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. ΑΝ επιλέξεις τρόπους επι πληρωμή, θα πρέπει να πληρώσεις. Έτσι λειτουργεί το πράγμα.

(το "απαραίτητο αγαθό" που είπα δεν πήγαινε φυσικά στην "διασκέδαση" γενικά. Πήγαινε στο PC game ΕΙΔΙΚΑ.)

Εγώ είδες, τα απέσυρα όλα τα επιχειρήματα μου παραπάνω για να μην οδηγούμαι σε εσφαλμένα συμπεράσματα και σου έκανα μια ερώτηση και περιμένω ένα ξερό ναι ή ένα ξερό όχι (με 10 ελληνικούς χαρακτήρε)

• Moderators
Δημοσ.

Μα φίλε benign, δεν διαφωνώ ότι το PC gaming (σε σωστές δόσεις -είναι η γνωμη μου) δεν μπορεί να είναι οφέλιμο (έως και εκπαιδευτικό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις).

Αυτό δεν αναιρεί ότι η πειρατεία είναι παράνομη πράξη και δεν την καθιστά "πιο" δικαιολογημένη.

@Dakonblackblade: Δυστυχώς διαπιστώνω ότι δεν συνεννοούμαστε και θα χάσουμε και οι δύο το χρόνο μας. Προσπαθείς να με οδηγήσεις σε μια συζήτηση που ήδη σου είπα οτι θεωρώ εκτός θέματος και ΗΔΗ παρ'όλ'αυτά σου ειπα (χωρίς ναι και όχι) τι πιστεύω. Μπορείς να ρωτήσεις κάτι πιο συγκεκριμένο ως προς το θέμα.

Δημοσ.

Δυστυχώς Praetorian βλέπω πως δεν μπορείς να απαντήσεις μια απλή ερώτηση και μας κοροιδεύεις, αν δεν μπορείς να απαντήσεις με ένα ναι ή ένα όχι και θέλεις να επιλέξεις και τις ερωτήσεις, τι στο καλό, δε νομίζεις πως είναι τουλάχιστον άδικο ή προσβλητικό σε μένα και σε επέκταση σε σένα?

Δημοσ.

Μα φίλε benign, δεν διαφωνώ ότι το PC gaming (σε σωστές δόσεις -είναι η γνωμη μου) δεν μπορεί να είναι οφέλιμο (έως και εκπαιδευτικό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις).

Αυτό δεν αναιρεί ότι η πειρατεία είναι παράνομη πράξη και δεν την καθιστά "πιο" δικαιολογημένη.

Ναι σε αυτο διαφωνουμε,εσυ αντιλαμβανεσαι την πειρατεια σαν παρανομη πραξη με την νομικη εννοια ,οπου εκει φυσικα εχεις δικιο.Ηθικα για μενα δεν ειναι παρανομη.Θα ηταν μονο αν υπηρχε δικαιο πολιτικο συστημα,οποτε αν καποιος ειχε εναν κατωτατο μισθο αξιοπρεπη,τοτε δεν θα ηταν σωστο να κατεβαζει παρανομα.Αλλα ο μεσος πολιτης και τα 40,50 ευρω τα σκεφτεται πολυ να τα δωσει.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω να πω κατι στο χρήστη praetorian λοιπόν, εφόσον μπορεί να επιλέγει τις ερωτήσεις και να θέτει ο ιδιος το πλαίσιο της συζήτησης. Καλή σας μέρα κύριε.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι σε αυτο διαφωνουμε,εσυ αντιλαμβανεσαι την πειρατεια σαν παρανομη πραξη με την νομικη εννοια ,οπου εκει φυσικα εχεις δικιο.Ηθικα για μενα δεν ειναι παρανομη.Θα ηταν μονο αν υπηρχε δικαιο πολιτικο συστημα,οποτε αν καποιος ειχε εναν κατωτατο μισθο αξιοπρεπη,τοτε δεν θα ηταν σωστο να κατεβαζει παρανομα.Αλλα ο μεσος πολιτης και τα 40,50 ευρω τα σκεφτεται πολυ να τα δωσει.

Ναι όντως εδώ διαφωνούμε. Η πειρατεία είναι παράνομη πράξη (δεν είναι κάτι που εξαρτάται από την προσωπική μου αντίληψη) και την αντιλαμβάνομαι ως ανήθικη πράξη.

Δεν συμφωνώ ότι χρειάζονται προϋποθέσεις για να έχουμε αδικαιολόγητη πειρατεία. Έχει ειπωθεί επανηλλημένα ότι υπάρχουν πολλαπλές λύσεις και ευκαιρίες για διασκέδαση (και ειδικότερα για PC gaming) που δεν απαιτούν 40 και 50 ευρώ.

Αρκεί ο μέσος πολίτης να μην είναι πεισματάρης σε σημείο που να απαιτεί να έχει στο "πιάτο" του το τελευταίο παιχνίδι που κυκλοφόρησε μόλις κυκλοφόρησε.

Δημοσ.

Ναι όντως εδώ διαφωνούμε. Η πειρατεία είναι παράνομη πράξη (δεν είναι κάτι που εξαρτάται από την προσωπική μου αντίληψη) και την αντιλαμβάνομαι ως ανήθικη πράξη.

Δεν συμφωνώ ότι χρειάζονται προϋποθέσεις για να έχουμε αδικαιολόγητη πειρατεία. Έχει ειπωθεί επανηλλημένα ότι υπάρχουν πολλαπλές λύσεις και ευκαιρίες για διασκέδαση (και ειδικότερα για PC gaming) που δεν απαιτούν 40 και 50 ευρώ.

Αρκεί ο μέσος πολίτης να μην είναι πεισματάρης σε σημείο που να απαιτεί να έχει στο "πιάτο" του το τελευταίο παιχνίδι που κυκλοφόρησε μόλις κυκλοφόρησε.

Μπορω να σου κανω ολοκληρη λιστα για το τι πειρατευεις εσυ ο ιδιος (και χωρις να σε ξερω) ή γινεσαι κλεπταποδοχος (ειτε γνωριζοντας ειτε οχι). Ασε λοιπον σε παρακαλω την ηθικη στην ακρη γιατι αντιλαμβανεσαι την πειρατεια ακριβως οπως σου την εχουν σερβιρει χωρις ομως να υπολογιζεις ολες τις παραμετρους.

• Moderators
Δημοσ.

@ikaragua, ακόμα και με την εν λόγω λίστα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επιτεθείς σε μένα. go nuts αν θέλεις.

Τις προτροπές περι ηθικής στις επιστρέφω.

Δημοσ.

Εν κατακλείδι τέτοιου τύπου νοοτροπίες ανθίζουν στην όμορφη γωνιά του κόσμου ονόματι Ελλάδα και έχουμε φθάσει εδώ που είμαστε έχοντας ανάλογη εικόνα στο εξωτερικό. "Το κάνει ο άλλος γιατί να μη το κάνω κι εγώ, το σύστημα είναι σκάρτο οπότε θα του συμπεριφερθώ αναλόγως" κοκ.

Πάντως, μια συζήτηση κάνουμε, κανείς δε το "παίζει" ηθικός πρωτομάστορας, διαχωρίζουμε το πρέπει απο τη πράξη.

Φιλικά ε :)

Δημοσ.

@ikaragua, ακόμα και με την εν λόγω λίστα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επιτεθείς σε μένα. go nuts αν θέλεις.

Τις προτροπές περι ηθικής στις επιστρέφω.

Δεν στο ειπα ουτε για επιθεση ουτε τιποτα. Ειπες οτι ηθικα η πειρατεια ειναι κακο πραγμα και σου λεω λοιπον οτι ηθικα η πειρατεια δεν ειναι και τοσο κακο πραγμα. Για την ακριβεια δεν ειναι τιποτα παρα ενα ακομα εργαλειο στα χερια αυτων που σου παρουσιαζουν την πειρατεια σαν τη ριζα του κακου. Δεν μπορω να ακουω απο στοματα (ετυχε να ειναι το δικο σου) οτι θεωρεις τοσο νομικα οσο και ηθικα την πειρατεια εγγλημα και την ιδια στιγμη απο πισω γνωριζοντας και μη να εγγληματεις (κατα τα λεγομενα σου) και εσυ ο ιδιος.

Σε προηγουμενα ποστ μου ειπα και αλλα που συμπεριλαμβανονται στην πειρατεια (και πιστεψε με η λιστα ειναι ποιο μεγαλη) για τα οποια οι περισσοτεροι de facto πιστευουν διαφορετικα ή απλα εχουν πληρη αγνοια. Γι αυτο αλλωστε και η ηθικη δεν υφισταται στο θεμα πειρατεια, γιατι η πειρατεια ειναι -τεραστια-, -απαραιτητη- και το βασικοτερο -προιον- των ιδιων των δημιουργων.

Δημοσ.

Ειναι ξεκαθαρο οτι οπως εθεσε το θεμα ο Snoob που ηταν και ο topic starter,η υφη του δεν ειναι απλα νομικη,αλλα και πολιτικη και ηθικη.Για μενα,χωρις να θελω να κανω υποδειξεις στον Snoob,η σε οποιοδηποτε αλλο μελος του insomnia ειναι λαθος να θετουμε με τετοιο τροπο θεματα σε τεχνολογικο site.Γιατι ο καθενας απο μας εχει αλλες πολιτικες αποψεις και αρα και διαφορετικη αντιληψη του τι ειναι ηθικο,ειναι λοιπον διχαστικο θεμα.Και μαλιστα οπως το εθεσε,μου φανηκε καπως θυμωμενος.

Νομιζω οτι επρεπε να παει στο Μπλα Μπλα που συζηταμε γενικα θεματα.

• Moderators
Δημοσ.
Ειπες οτι ηθικα η πειρατεια ειναι κακο πραγμα και σου λεω λοιπον οτι ηθικα η πειρατεια δεν ειναι και τοσο κακο πραγμα.

Είναι λοιπόν δύο διαφορετικές απόψεις.Το ότι αγνοώ παραμέτρους (γενικά) και έχω λάθος είναι κάτι που το υποθέτεις αυθαίρετα. Ίσως να έχεις δίκαιο, αλλά η συγκεκριμένη πρόταση δεν μου λέει κάτι ως έχει.

Η πειρατεία δεν είναι η ρίζα του κακού. Ούτε κάποιος μου το παρουσίασε έτσι, ούτε εγώ το μεταφέρω έτσι. Είναι όμως παράνομη και δεν είναι ηθική πράξη.

Δεν μπορω να ακουω απο στοματα (ετυχε να ειναι το δικο σου) οτι θεωρεις τοσο νομικα οσο και ηθικα την πειρατεια εγγλημα και την ιδια στιγμη απο πισω γνωριζοντας και μη να εγγληματεις (κατα τα λεγομενα σου) και εσυ ο ιδιος.

Από ποιά στόματα θα μπορούσες να το ακούσεις; Και τότε, το ίδιο πράγμα θα γινότα πιο ... αποδεκτό;

Σε προηγουμενα ποστ μου ειπα και αλλα που συμπεριλαμβανονται στην πειρατεια (και πιστεψε με η λιστα ειναι ποιο μεγαλη) για τα οποια οι περισσοτεροι de facto πιστευουν διαφορετικα ή απλα εχουν πληρη αγνοια. Γι αυτο αλλωστε και η ηθικη δεν υφισταται στο θεμα πειρατεια, γιατι η πειρατεια ειναι -τεραστια-, -απαραιτητη- και το βασικοτερο -προιον- των ιδιων των δημιουργων.

Η πειρατεία είναι τεράστια. Τεράστιο πρόβλημα.

Απαραίτητη όχι. Αλλά μπορώ να δω (να υποθέσω χωρίς να έχω αποδείξεις, όπως κάνεις και εσύ) ότι κάποιες εταιρείες έχουν βρει τρόπους να την εκμεταλλευτούν.

Το "προϊον των ίδιων των δημιουργών" θελει επεξηγηση. Οπως το διαβαζω με παραπεμπει σε θεωρία συνομωσίας, η σε λογικες "φταιει το συστημα για ολα τα κακα".

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...