Προς το περιεχόμενο

Επισκευή Panasonic Lumix TZ7

leftys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ημουν ευτυχης κατοχος της TZ7 μεχρι πρότινος που η οθονη αρχισε να βγαζει μπαρες εγχρωμες και να μη δειχνει τιποτα. Την εστειλα στην ιντερτεκ γιατι ειναι μεσα στην εγγυηση αλλα με πληροφορησαν οτι η οθονη ειναι σπασμενη και δεν καλυπτεται απο αυτη. Φυσικα και δεν την εσπασα εγω, το σπασιμο πρεπει να ειναι απο μεσα (απεξω το γυαλι ειναι αψογο). Το κοστος ειναι πολυ μεγαλο (140 κατι ευρω) και φυσικα δε συμφερει... τι να κανω?

Απο την αλλη, ειδα στο ebay (και αλλα site απο Χονκ Κονκ) οτι υπαρχει replacement με κοστος 20-40 ευρω max. (φαινεται κιολας οτι μπορεις να την αντικαταστησεις και μονος σου). Να το προσπαθησω?

Υπαρχει κατι αναλογο σε ευρωπαικο site ή ελληνικο μαγαζι να απευθυνθω?

ευχαριστω για τις απαντησεις σας Προκαταβολικα, καθε βοηθεια ευπροσδεκτη! :-)

edit: δειτε ενα παραδειγμα ανταλλακτικου

http://cgi.ebay.com/LCD-Display-PANASONIC-LUMIX-DMC-TZ7-ZS3-TZ-7-ZS-3-/220755481544?pt=Digital_Camera_Accessories&hash=item33660d53c8

μηπως να κανω φασαρια στην αντιπροσωπεια, αφου δεν μου επεσε, ουτε την πατησα για να σπασει,

ειναι αστοχια της οθονης απο μεσα... τι λετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να το τραβήξεις όσο πάει και να ενημερώσεις και την panasonic global για άλλη μια φορά μας περνάνε για ζώα.Αν δεν βγάλεις άκρη παράγγειλε την από ebay και αν πιάνουν τα χέρια σου βάλτην μονος σου μην δώσεις στου κλέφτες της αντιπροσωπίας τα λεφτά σου.

Οταν κάποια στηγμή ξυπνήσουμε και αγοράζουμε από έξω τότε να δω τι θα κάνουν αυτοι οι κλέφτες.

Ημουν ευτυχης κατοχος της TZ7 μεχρι πρότινος που η οθονη αρχισε να βγαζει μπαρες εγχρωμες και να μη δειχνει τιποτα. Την εστειλα στην ιντερτεκ γιατι ειναι μεσα στην εγγυηση αλλα με πληροφορησαν οτι η οθονη ειναι σπασμενη και δεν καλυπτεται απο αυτη. Φυσικα και δεν την εσπασα εγω, το σπασιμο πρεπει να ειναι απο μεσα (απεξω το γυαλι ειναι αψογο). Το κοστος ειναι πολυ μεγαλο (140 κατι ευρω) και φυσικα δε συμφερει... τι να κανω?

Απο την αλλη, ειδα στο ebay (και αλλα site απο Χονκ Κονκ) οτι υπαρχει replacement με κοστος 20-40 ευρω max. (φαινεται κιολας οτι μπορεις να την αντικαταστησεις και μονος σου). Να το προσπαθησω?

Υπαρχει κατι αναλογο σε ευρωπαικο site ή ελληνικο μαγαζι να απευθυνθω?

ευχαριστω για τις απαντησεις σας Προκαταβολικα, καθε βοηθεια ευπροσδεκτη! :-)

edit: δειτε ενα παραδειγμα ανταλλακτικου

http://cgi.ebay.com/LCD-Display-PANASONIC-LUMIX-DMC-TZ7-ZS3-TZ-7-ZS-3-/220755481544?pt=Digital_Camera_Accessories&hash=item33660d53c8

μηπως να κανω φασαρια στην αντιπροσωπεια, αφου δεν μου επεσε, ουτε την πατησα για να σπασει,

ειναι αστοχια της οθονης απο μεσα... τι λετε?

αν ησουν απο αθηνα θα στην εφτιαχνα με ενα συμβολικο ποσο...η μονη βοηθεια που μπορω να δωσω ειναι το παρακατω videaki που δειχνει step by step την αλλαγη οθονης στην ψηφιακη σου!

http://www.youtube.com/watch?v=xxSLIWaSHgk

οσο για το ανταλλακτικο μονο απο ebay κατα την γνωμη μου γιατι οι εδω ελληναρες θα σε γδαρουν κανονικοτατα!!

ναι το παραπανω βιντεακι το εχω δει ηδη, καπως ετσι εψαξα και ειδα οτι στο ebay εχει ανταλλακτικα με 25 ευρω!

Δεν φαινεται και ιδιαιτερα δυσκολο, δεν εχω να χασω κατι.

Αυριο θα τους τα ψαλω, ελπιζω να βγαλω ακρη...

τελικα μιλησα μαζι τους σημερα και μου εξηγησαν οτι ειναι η επισημη πολιτικη της πανασονικ, βεβαια ημουν διαβασμενος

και τους παρεθεσα ενα καρο Links με χρηστες που αντικατεστησαν την οθονη στην εγγυηση και οτι γενικως εχει καποια ευαισθησια η μηχανη

σε αυτο το θεμα και ειναι σχετικα συχνο φαινομενο να σπαει...

τωρα περιμενω να μιλησουν με κεντρικα και να μου πουνε τι θα γινει...

Παντως αν δεν το δεχτουν, 145 ευρω δεν δινω με τιποτα και εννοειται θα σταλει email στη μαμα πανασονικ.

δειτε αναλογες περιπτωσεις (τα βαζω απλα για ενημερωση των συμφορουμιτων που πιθανο να αντιμετωπισουν το ιδιο προβλημα)

Δειτε εδω, ειδικα το τελευταιο μηνυμα του χρηστη:

http://forums.whirlpool.net.au/archive/1201402

δειτε εδω εκτενη αναφορα της ευαισθησιας λογω κατασκευης της μηχανης

http://www.avforums.com/forums/digital-photography/1152444-lcd-screen-problems.html

και ενας ακομη χρηστης που διαμαρτυρεται για το προβλημα της οθονης

http://www.amazon.co.uk/review/RSPSJGZ4Y4DO2/ref=cm_cr_rdp_perm?ie=UTF8&ASIN=B001T0H0RG&nodeID=&tag=&linkCode=

εδω ολα τα σχολια δυσαρεστημενων χρηστων απο το κακο σχεδιασμο της μηχανης που οδηγει σε εσωτερικο σπασιμο της οθονης

http://www.amazon.co.uk/gp/community-content-search/results/ref=cm_srch_q_rtr/?query=broken+screen&search-alias=community-reviews&Go.x=0&Go.y=0&idx.asin=B001T0H0RG

Επανερχομαι στο θεμα, χτες μιλησα και παλι με το service.

Μου ανακοινωσανε οτι θα προβουν στην επισκευη της μηχανης (αντικατασταση οθονης) χωρις να με χρεωσουν

κατι ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ! Δηλαδη κανονικα θα επρεπε να πληρωσω το σπασιμο της οθονης.

Βεβαια, αν δειτε στα παραπανω links που εβαλα απο μηνυματα αλλων χρηστων (αν ψαξετε θα βρειτε και αλλα) η μηχανη σιγουρα εχει

σχεδιαστικη ατελεια (δεν το παραδεχονται επισημα βεβαια γιατι δεν τους συμφερει).

Τελος παντων, ολα καλα, αναμενω τη μηχανη επισκευασμενη.

Οφειλω να ομολογησω οτι τα παιδια στην Ιντερτεκ ηταν συνεννοήσιμα και παρολο που υπακουουν σε πολιτικες των εταιριων

προσπαθουν να εξυπηρετησουν τον πελατη, το καλο να λεγεται.

Γιαυτο σε αναλογη περιπτωση, μην το αφησετε ετσι, απαιτηστε και διεκδικήστε τα δικαιωματα σας,

καμια εταιρια πλεον δεν θελει να μεινει χωρις ευχαριστημενους πελατες....

:-)

Επανερχομαι στο θεμα, χτες μιλησα και παλι με το service.

Μου ανακοινωσανε οτι θα προβουν στην επισκευη της μηχανης (αντικατασταση οθονης) χωρις να με χρεωσουν

κατι ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ! Δηλαδη κανονικα θα επρεπε να πληρωσω το σπασιμο της οθονης.

Βεβαια, αν δειτε στα παραπανω links που εβαλα απο μηνυματα αλλων χρηστων (αν ψαξετε θα βρειτε και αλλα) η μηχανη σιγουρα εχει

σχεδιαστικη ατελεια (δεν το παραδεχονται επισημα βεβαια γιατι δεν τους συμφερει).

Τελος παντων, ολα καλα, αναμενω τη μηχανη επισκευασμενη.

Οφειλω να ομολογησω οτι τα παιδια στην Ιντερτεκ ηταν συνεννοήσιμα και παρολο που υπακουουν σε πολιτικες των εταιριων

προσπαθουν να εξυπηρετησουν τον πελατη, το καλο να λεγεται.

Γιαυτο σε αναλογη περιπτωση, μην το αφησετε ετσι, απαιτηστε και διεκδικήστε τα δικαιωματα σας,

καμια εταιρια πλεον δεν θελει να μεινει χωρις ευχαριστημενους πελατες....

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και ελπίζω να μείνουν αχρείαστες...

Ας κάνω μια συνδρομή στο θέμα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ... :-) !

Ποιό πιστεύεις πως ήταν το πρόβλημα, ή τί νομίζεις πως πρέπει να προσέξουμε για να μην εμφανιστεί και σε μάς το ίδιο ?

.... Πάντως με κόντρα τον ήλιο, έχω παρατηρήσει και εγώ κάποιες κάθετες γραμμές στην οθόνη, χωρίς κάποιο άλλο πρόβλημα ... ίδωμεν....

Το προβλημα ηταν οτι (οπως μου ειπανε απο την ιντερτεκ) η οθονη lcd εσπασε απο μεσα.

Το αποτελεσμα ηταν οτι δεν εβλεπες τιποτα, μονο κατι εγχρωμες γραμμες, αφηρημενα σχεδια.

Απο αυτα που διαβασα σε διαφορα αλλα φορουμ και απο κριτικες χρηστων, εχουν αναφερθει ουκ ολιγα παρομοια περιστατικα.

Δηλαδη η μηχανη χωρις να πεσει κατω ή να χτυπηθει γενικως, εμφανισε παρομοιο προβλημα.

Δεν ειμαι ειδικος σχεδιαστης μηχανων για να ξερω αν υπαρχει σχεδιαστικη ατελεια σε αυτο το μοντελο,

αν ομως οντως υπαρχει τετοιο θεμα, θα πρεπει κανονικα η πανασονικ να αντικαταστησει ολες τις μηχανες αυτου του τυπου

που εχει πουλησει.

Εμεις απο την πλευρα μας, αν δεν θελουμε να μπλεξουμε -ειδικα αν δεν ισχυει η εγγυηση- εχουμε τη μηχανη παντα σε θηκη

και γενικοτερα δεν την κακομεταχειριζομαστε. Στην περιπτωση μου παρολο που την προσεχα σαν τα ματια μου

(δεν ειναι και κανενα φθηνο μοντελο) παρουσιασε αυτο που περιεγραψα και εδω θα πρεπει η πανασονικ να δωσει απαντησεις.

(τη μηχανη την ειχα παρει για εκδρομη σε χιονοδρομικο, την ειχα σε θηκη μεσα σε σακο, την βγαζω μολις φτανω

στο χιονοδρομικο και ενω ειμαι μεσα στο αμαξι, διαπιστωνω μολις την ανοιγω οτι δεν δειχνει η οθονη κατι,

κλεινω και ξανανοιγω και η οθονη ειναι γεματη χρωματα κλπ.)

Τις γραμμες που βλεπεις οταν τραβας κοντρα στο ηλιο, τις βλεπουν το 90% των κομπακτ μηχανων που κυκλοφορουν

(προσωπικα εχω δοκιμασει διαφορες, μονο με την canon dslr δεν εχω θεμα) νομιζω οτι εχει να κανει με το φακο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...