micos000 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Πολλά μπορεί να φταίνε για την κακή ποιότητα grabbing. Λίγο τα καλώδια, μπορεί το τσιπάκι επεξεργασίας, μπορεί οι ρυθμίσεις του κάθε προγράμματος, ίσως και οι επιλογές για capture. Δες τι επιλογές έχει το κάθε πρόγραμμα. Δοκίμασε να κάνεις capture σε ανάλυση 768χ576@25 fps για vhs και 720χ576 για dv και dvd. Επίσης το vhs είναι interlaced οπότε πρέπει να δόσεις και το σωστό field order (lower ή upper first). Αν έχει επιλογή για codec και bitrate δοκίμασε σε divx/xvid ή h264 με br πάνω από 1000Kbps. Αν κάνει capture σε mpeg2 θα πρέπει να βάλεις πάνω από 5000. Τα mpeg1/vcd/svcd το ξεχνάμε γιατί είναι επιεικώς απαράδεκτα. Είπες ότι έχει κάρτα pinnacle. Ποια είναι και γιατί δεν την προτιμάς και παιδεύεσαι με το usb;
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Σχετικα με την ποιοτητα τι μπορω να κανω; Ειναι θεμα προγραμματος, θεμα καρτας τηλεορασης τι; Στο VirtualDub ειδικα, μπορεις να δοκιμασεις αυτα τα φιλτρα, σε ορισμενες περιπτωσεις μπορουν να βελτιωσουν ποιοτητα: - Yadif (Deinterlace) - Color Debanding - Labs (Color Correction) - Crop (to remove Scan Lines) - HSV (Color, Brightness, Hue) - Neat Video (video cleaner) - Warp Sharp (to sharp the video a little bit) Διαβασε και αυτον εδω, τον super-οδηγο για VHS ripping: http://anarchivism.org/w/How_to_Rip_VHS
apopetro Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 έχω την Pinnacle 110i. Έλεγα μηπως με το Usb ειχα καλυτερη ποιοτητα απο αυτη την καρτα που εχω. Εμενα παντως η ποιοτητα μου φαινεται χαλια μπορει επειδη η καμερα ειναι παλια, μπορει επειδη βαζω το βιντεο full screen σε 19 αρα οθονη. Τι να πω.. Σχετικα με το χρωμα του Usb Μπορω να δοκιμασω κατι; Ευχαριστω και τους δυο
micos000 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Η Pinnacle είναι κάρτα tv tuner και ίσως να μην έχει τόσο καλό hardware για capturing, δεν ξέρω. Δεν έχει τίποτα ρυθμίσεις για το πως θα κάνει εγγραφή από εξωτερική πηγή; Το ότι δεν έχεις χρώμα μέσω της svideo υποδοχής εμένα μου δείχνει για πρόβλημα στη σύνδεση της svideo υποδοχής. Αυτή η υποδοχή έχει 4 pin, τα δύο είναι για την φωτεινότητα (luminance) και τα άλλα δύο είναι για το χρώμα (chrominance). αν συνδέσεις έναν απλό μετατροπέα από svideo σε rca το οποίο έχει δύο pin τότε παίρνεις μόνο την φωτεινότητα και η εικόνα είναι ασπρόμαυρη,
apopetro Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Εγγραφω μεσα απο το προγραμμα Cyberlink, πιο καινουργια εκδοση απο αυτο που δινει στο usb grabber. Απο εκει οριζω να παιρνει εισοδο απο την καρτα τηλεορασης και επιλεγω μεταξυ PAL ή NTSC. Καποια αλλη ρυθμιση δεν εχει. Σχετικα με το χρωμα, χρησιμοποιω τα καλωδια της συσκευασιας. Τα ελεγξα τα καλωδια και ολα εχουν 4 ακιδες και 4 υποδοχεις, τι να σ πω. Να το δοκιμασω σε αλλο pc?
micos000 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Με το movie maker δοκίμασες; Νομίζω έχει κι αυτό ρύθμιση για pal/ntsc.
apopetro Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δλδ να χρησιμοποιησω αυτο το προγραμμα λες ετσι; οκ θα το δω
micos000 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Χτες είδα και δούλεψα λίγο το video pad στην δωρεάν (unlicenced) έκδοση και μου φάνηκε καλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα