Προς το περιεχόμενο

Μηχανή εσπέσσο/καπουτσίνο

LL_NEO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα με την μηχανή του εσπρεσσο και θέλω την βοήθεια σας.

Το πρόβλημα είναι ότι οταν αρχίζει να σταζει ο καφες, πετάγεται με πίεση δεξια-αριστερα και ο μισος πηγαίνει στην κούπα και ο άλλος μίσος στον τοίχο. Την έχω στείλει ήδη μια φορα για service αλλα το προβλημα παρουσιάστηκε παλι. Ειναι κατι που κανω λαθος ; μήπως θελει εξαερισμό ; (αν υπαρχει κατι τετοιο...)

Ευχαριστώ !

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δύο πιθανότητες:

- βάζεις πολύ καφέ στο μπρίκι

- δεν τον πιέζεις καλά

Εχω το ίδιο πρόβλημα με τη δική μου, υποψιάζομαι οτι την έχουν ακούσει οι στεγανοποιητικές τσιμούχες, αλλά βαριέμαι να τη στείλω στο σέρβις. Εσύ που την πήγες, τι ακριβώς της έκαναν;

Δημοσ.

Καφέ βάζω με το κουταλάκι που είχε μαζί η μηχανή στο οποίο μια κουτάλια είναι μια μερίδα espresso.

Όσο για την πίεση, όπως το πίεζα πάντα, όχι πολύ δυνατά.

Για service την πήγα στον μαγαζί που την αγόρασα(είχα ακόμα εγγύηση) και εκείνοι την έστειλαν στην αντιπροσωπεία στην οποία θα μπορούσα να την πάω και εγώ άπλα δεν με βόλευαν οι ώρες. Ψαξε στο google για την αντιπροσωπεία της μηχανής σου.

Δημοσ.
εγώ έχω την NESPRESSO KRUPS XN 5000 - LE CUBE

Αυτό που έψαχνα δεν το βρήκα γιατί στην ουσία έχω μετρο σύγκρισης μια συγκεκριμένη καφετέρια, το έχω συζητήσει και με τον ιδιοκτήτη - είχα πάρει και καφέ απο κει φρεσκοκομμένο - τον ίδιο που χρησιμοποιούσε και εκείνος... τελικά ποτε δεν έφτασα κοντά...

Δεν έχετε την ίδια μηχανή. Διαφορετικές μηχανές θέλουν και διαφορετικό κόψιμο του καφέ. Και το αποτέλεσμα θα βγει μόνο με δοκιμή.

Δημοσ.

Ναι μπαίνουν.

Το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να γίνει ο καφές σου μάπα :P

Επειδή ο καφές δεν είναι εμφανήςδεν μπορεί να μπουκώσει το κάτω ματζαφλάρι...

Αλλα και να γίνει κάτι τέτοιο, αρκεί λίγο ζεστό νερό για να το καθαρίσεις.

Δημοσ.

Το θέμα, αυτό που φοβάμαι δλδ, είναι να μην αρχίσει να πετάγεται από το πλάι και χαλάσουν οι τσιμούχες και τρέχει επ' άπειρον μετά όπως στη δικιά μου.

Δημοσ.

Καλημερα! εχω καταληξει σε τρεις επιλογες για μηχανη εσπρεσσο (για το σπιτι) Gaggia, De longhi kai Krups? ποια προτεινετε κ γιατι? εχετε να προτεινετε καποια αλλη? (γυρω στα 200 διαθετω γι αυτη την αγορα)

Δημοσ.

εχω βρει ενα καλο καφε σε αψογο ποστο σε τιμη ξεφτυλα και θελω να το αλλαξω ολο (κοινως θα του πω να το αδειασει για να το φτιαξω οπως θελω εγω και να πεσει κι αλλο η τιμη)

ποσο πανε περιπου οι επαγγελματικες εσπρεσσιερες?

Εχω ακουσει οτι στις δινουν δωρεαν οι προμηθευτες που σου φερνουν τον καφε.Ισχυε κατι τετοιο?

Δημοσ.
Καλημερα! εχω καταληξει σε τρεις επιλογες για μηχανη εσπρεσσο (για το σπιτι) Gaggia, De longhi kai Krups? ποια προτεινετε κ γιατι? εχετε να προτεινετε καποια αλλη? (γυρω στα 200 διαθετω γι αυτη την αγορα)

Gaggia classic μεταχειρισμένη από το ebay στα ίδια λεφτά. Το θέμα είναι ότι ότι και να πάρεις, πιο πολύ παίζει ρόλο ο καφές που θα βάλεις μέσα και μετά η μηχανή. Πρέπει λοιπόν να βρεις ένα μαγαζάκι που θα έχει ωραίο φρασκοκομμένο καφέ και θα σου κόβει καφέ μόνο για την μηχανή σου, μετά απο δοκιμές φυσικά. Ο espresso να βγαίνει με ωραία κρέμα σε 25 με 30 δεύτερα, και αν είναι δυνατόν να μπορείς να τον πιεις χωρίς ζάχαρη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...