freedubus Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν πειράζει, ξαναπροσπάθησε. Αν δεν πετάξεις 100 λίτρα γάλα και δεν πάθεις εγκαύματα 3ου βαθμού στα χέρια, δεν πρόκειται να φτιάξεις καπουτσίνο! Για δές τι κάνει και προσπάθησε να κάνεις ακριβώς το ίδιο.
Chrisxxx Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Σε αυτη τη καφετιερα και εγω κανω... Σε αυτες που εχουμε στα σπιτια μας ειναι εξαιρετικα δυσκολο να το πετυχεις εκτος αν δωσεις κανα 200αρι ευρω για να εχεις την απαραιτητη πιεση που χρειαζεται. Αδικος κοπος να προσπαθειτε, πιειτε εσπρεσσο ή βαλτε σαντυγι.
Sebastienomnia Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δηλαδή μου λέτε ότι αυτή η μηχανή που πήρα δεν κάνει?
Chrisxxx Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Φαινεται να πηρες καλη μηχανη... Αν βγαζει ατμο για αρκετη ωρα και μεγαλη πιεση καποτε θα το πετυχεις Εμενα που εφεραν δωρο μια που κοστιζει κοντα στα 70-80 ευρω δεν παιζει να εχει ποτε της αρκετο ατμο για να κανω αφρογαλα.
Sebastienomnia Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Βγάζει ατμό για πολύ ώρα και έχει και πίεση. Θα το πετύχω που θα πάει...Καμία άλλη συμβουλή υπάρχει?
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 καλή μηχανή για αφρόγαλα βρίσκεις και με 50 ευρώ. Δεν χρειάζεται πίεση για το αφρόγαλα.
MantiVersuS Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 πήρα κι εγώ μια μηχανή για εσπρέσσο. όλα καλά και ο καφές καταπληκτικός δεν λέω,αλλά όταν βάζω το εξάρτημα για δύο ποτήρια και αλεσμένο καφέ, ναι μεν βγάζει καφέ και όλα εντάξει αλλά όταν πάω να βγάλω το εξάρτημα από την πίεση μου πετάει τον καφέ γύρω γύρω. αν βάλω τις έτοιμες δόσεις που είναι σε χαρτάκι στα μικρότερα εξαρτήματα δεν το κάνει αυτό. ξέρετε γιατί?
Gigenis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 με κάποιο τρόπο πρέπει να βγάλεις και την ελάχιστη πίεση που έχει απομείνει μέσα στη μηχανή. πχ στη δική μου έχει καπάκι ασφαλείας εκεί που μπαίνει το νερό που δεν ανοίγει όταν δουλεύει η μηχανή αλλά όταν τελειώσει και δεν το ανοίξεις να βγει και ο τελευταίος ατμός μου κάνει αυτό που λες.
MantiVersuS Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 με κάποιο τρόπο πρέπει να βγάλεις και την ελάχιστη πίεση που έχει απομείνει μέσα στη μηχανή. πχ στη δική μου έχει καπάκι ασφαλείας εκεί που μπαίνει το νερό που δεν ανοίγει όταν δουλεύει η μηχανή αλλά όταν τελειώσει και δεν το ανοίξεις να βγει και ο τελευταίος ατμός μου κάνει αυτό που λες. εμένα δεν έχει κάτι τέτοιο. έχει ένα κουμπί που το γυρίζεις όταν θέλεις να κάνεις εσπρέσσο και όταν τελειώσεις το γυρίζεις στο 0. όταν το γυρίζω στο 0 βγάζει ατμούς και φαύγει η πίεση...
antreas18 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Πηρα μια ιταλικη termozetta και αγορασα καφε οχι ετοιμο,αλλα απο καφεκοπτειο.Μου βαλε μια ποικιλια με αρωμα και μια για καλο καιμακι.Προβλημα?Βαζω κανονικα μια δοση καφε,τον παταω καλα αλλα ο καφες που μου βγαζει ,οπτικα ειναι σαν γαλλικος...σαν καμενος,χωρις καιμακι..ουτε που ξερω..ισως μου τον εκοψε πολυ,δεν ξερω...οποιος γνωριζει κατι..Ο καφες πεφτει κατω σχετικα γρηγορα...
evabb Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 φτιαχνουν και οι καφετεριες ελληνικο καφε; εχω δει μια περιεργη στυλατη τωρα τελευταια που φτιαχνει εναν ειδικο καφε με καιμακι
livewire Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Πηρα μια ιταλικη termozetta και αγορασα καφε οχι ετοιμο,αλλα απο καφεκοπτειο.Μου βαλε μια ποικιλια με αρωμα και μια για καλο καιμακι.Προβλημα?Βαζω κανονικα μια δοση καφε,τον παταω καλα αλλα ο καφες που μου βγαζει ,οπτικα ειναι σαν γαλλικος...σαν καμενος,χωρις καιμακι..ουτε που ξερω..ισως μου τον εκοψε πολυ,δεν ξερω...οποιος γνωριζει κατι..Ο καφες πεφτει κατω σχετικα γρηγορα... Κύριε Σπηλιόπουλε, τα συμπτώματα που περιγράφετε παραπέμπουν στις εξής 2 περιπτώσεις: i) Δεν αφήνετε τη μηχανή να ανεβάσει υψηλή θερμοκρασία ii) Δεν βάζετε αρκετή ποσότητα καφέ Τα παραπάνω αφορούν τις μεγάλες επαγγελματικές μηχανές που χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις εστίασης, αλλά φαντάζομαι πως και οι οικιακές μηχανές-εσπρέσσο διέπονται από παρόμοιες αρχές λειτουργίας. Ελπίζω να βοήθησα, D.
antreas18 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστω πολυ,θα δοκιμασω παλι και θα ποσταρω
fotis_1987 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 ρε παιδια ελεος!!!!διαβαζω για κατι μηχανες πανακριβες και δεν αξιζουν μια....λοιπον εγω εχω να προτεινω κατι ναι μεν πιο ακριβο αλλα και επαγγελματικο... εγω ειμαι μπαριστα στην αθηνα και εχω δουλεψει ιταλια,αγγλια και γερμανια σε μαγαζια....εχω να προτεινω,εχοντας πολθ πειρα στισ μηχανες εσπρεσσο, την la cimbali και μετα για κατι πιο φτηνο για το σπιτι παμε στην gaggia..οσο για το αφρογαλα να ξερεις οτιδεν επιτρεπεται να το κανοθμε με εβαπορε γαλα αλλα μονο με γαλα πληρες και το κρυο αφρογαλα αν γινεται με λιγα λιπαρα...ποτε εβαπορε!!!για να κανεις ομως και παλι καλο κρεμωδες αφρογαλα χρειαζεσαι καποιον ειδικο μπαριστα διπλα σου...κι αν θες να μαθεις την τεχνη αυτη,δηλαδη του ,λαττε, τοτε θες σιγουρα ιδιαιτερα μαθηματα! οπως και να χει θες προσπαθεια! μην νομιζετε οτι στην ελλαδα φτιαχνουν στα καφε σωστους καφεδες....ειναι αστα να πανε....στο μιλανο και μπολονια κοστιζουν 0.50ε και 1.50ε και ειναι τελεια!
antreas18 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Αν θελω να πετυχω πιο κρεμωδη εσπρεσσο (με καλο καιμακι)...δλδ πιο πηχτο τι πρεπει να κανω?μηπως να πω στην καφενετζου που μου κανε μεσαιο κοψιμο του εσπρεσσο να μου τον κανει πιο λεπτο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.