Προς το περιεχόμενο

Μηχανή εσπέσσο/καπουτσίνο


LL_NEO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μήπως έπινες εσπρέσσο, αλλά πιό αραιό;

 

Απο προσωπική εμπειρία θα σου πώ το εξής: ο,τι μάρκα μηχανή και να πάρεις, μην τσιγκουνευτείς και δώσε τουλάχιστον 200-250 ευρώ. Αξίζει. Οποιαδήποτε φθηνότερη απλά ΔΕΝ θα φτιάχνει καλό καφέ και θα σου σπάει τα νεύρα καθημερινά μέχρι να την πετάξεις τελικά από το παράθυρο.

  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφερω το θεμα..

 

Εχετε να προτεινετε καποιο Online καταστημα για αγορα μηχανης εσπρεσσο; Τα ελληνικα καταστηματα δεν εχουν και τοσο μεγαλη ποικιλια..

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Γεια σας,

 

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Γερμανία και Αυστρία έπινα ένα καφε φίλτρου...ο οποίος είχε ένα ελαφρύ καιμάκι (σαν το καιμακι του espresso). Ο καφές γινόταν από μηχανή σε ποτήρι και όχι σε κανάτα όπως συνηθίζουμε εδώ με τις καφετιέρες που φτιάχνουν γαλλικό φίλτρου.

 

Ψάχνω λοιπόν μια τέτοια μηχανή...η οποία φυσικά θα κάνει κ ωραίο espresso.

 

Παρακαλώ βοηθήστε με, σε ποια μάρκα να προσανατολιστώ?

 

 

αυτή που δοκιμασες στην Γερμανία είναι εσπρεσσο crema. το έχει σαν ποικιλία η δική μου http://www.capricci.hellas.ariete.net/mach/mod1346.htm και λέγεται crema.

Δημοσ.
Για το αφρόγαλα μην βάζεις εβαπορέ, να πάρεις γάλα υψηλής παστερίωσης. Θα πρέπει το γάλα να είναι κρύο και το ακροφύσιο να το βάζεις λίγο ποιο κάτω από την Επιφάνεια του γάλατος και στην ακρη οχι στο κέντρο. Όσο φουσκώνει το γάλα τόσο θα κατεβάζεις το μπρικακι για να διατηρείς το ακροφύσιο στο σωστό ύψος. Να προσέχεις να μην σου βράσει το γάλα . συνήθεια είναι, έχω χαλάσει πολύ γάλα στην αρχή.

 

δεν υπάρχει μηχανή με 20 bar. συγνώμη φίλε μου....μην εμπιστεύεσαι τον πωλητή, αλλά την κοινή λογική. Οι επαγγελματικές μηχανές γιατί έχουν 9 bar; τί πηρες; krups;

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Δεν ανοίγω νέο topic αφού το θέμα έχει συζητηθεί εδώ. Λοιπόν, αγόρασα από το Saturn αυτή εδώ τη μηχανή :

 

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?1318

 

Κάνει πολύ καλό καφέ φίλτρου, καλό espresso και το πρόβλημα βρίσκεται στον cappuccino. Και συγκεκριμένα στο αφρόγαλα. Μάλλον δεν κάνω κάτι καλά και το γάλα βράζει. Μπορείτε να με βοηθήσετε με κάποια βήματα τι ακριβώς πρέπει να κάνω? Αν πιστεύετε ότι η μηχανή θέλει πέταμα πείτετό μου! Απλά είμαι μάλλον άσχετος και δε μπορώ να κάνω αφρόγαλα..

Δημοσ.

Πρέπει με το 1 χέρι να κρατάς το δοχείο με το γάλα, και με το άλλο να αυξομοιώνεις την πίεση του ατμού. Επίσης, το μαρκούτσι του ατμού, να μην ακουμπάει στον πάτο του δοχείου, αλλά να είναι περίπου στη μέση. Δεν υπάρχει κάποια συνταγή επιτυχίας, αλλά θέλει αρκετή εξάσκηση, ώστε να γίνει το αφρόγαλα και να κλέισεις τον ατμό πρίν σου καεί το γάλα.

Εγώ μέχρι να μάθω να φτιάχνω, σε ένα μαγαζί που δούλευα, είχα πετάξει άπειρα λίτρα γάλα και το αφεντικό με κοίταζε με μισό μάτι.

Το καλύτερο είναι να βρείς κάποιο φίλο που ξέρει, ώστε να σου δείξει.

 

Αν και με αυτές τις φτηνές μηχανές του εμπορίου, είναι αρκετά δύσκολο, καθώς δε σηκώνουν αρκετή πίεση ατμού όπως οι επαγγελματικές. Εγώ πάντως, παρόλο που ξέρω, με τέτοια μηχανή δεν έχω καταφέρει να φτιάξω αφρόγαλα της προκοπής.

Δημοσ.

Για αρχή καλύτερα να προσπαθήσεις με μπρίκι για να μην καείς. Αργότερα καλύτερα να κρατάς με το χέρι το δοχείο, για να καταλαβαίνεις και τη θερμοκρασία.

 

Δυστυχώς, επειδή μου αρέσει ο καλός καφές και πίνω μόνο espresso, έχοντας πετάξει αρκετά λεφτά για τέτοιες μηχανές, (από Vicko των 25 ευρώ, μετά ανέβηκα σε Izzy με 80, ύστερα σε Delonghi με 140 και τέλος Krups των 220), έχω να πώ οτι ΟΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ και οτι αν δε δώσεις τουλάχιστον 400-500 για ένα τέτοιο μωρό από Ιταλία μεριά, δεν πρόκειται να φτιάξεις σωστό καφέ.

Σκέψου οτι οι επαγγελματικές που έχουν έξω κοστίζουν >1500 ευρώ.

Δημοσ.

Θα το καταλάβεις όταν σχηματιστεί ένας παχύς αφρός πάνω απο το γάλα, τότε θα πρέπει να κλείσεις τον ατμό και να τραβήξεις έξω το μαρκούτσι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...