freedubus Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Μήπως έπινες εσπρέσσο, αλλά πιό αραιό; Απο προσωπική εμπειρία θα σου πώ το εξής: ο,τι μάρκα μηχανή και να πάρεις, μην τσιγκουνευτείς και δώσε τουλάχιστον 200-250 ευρώ. Αξίζει. Οποιαδήποτε φθηνότερη απλά ΔΕΝ θα φτιάχνει καλό καφέ και θα σου σπάει τα νεύρα καθημερινά μέχρι να την πετάξεις τελικά από το παράθυρο.
Erunildo Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Επαναφερω το θεμα.. Εχετε να προτεινετε καποιο Online καταστημα για αγορα μηχανης εσπρεσσο; Τα ελληνικα καταστηματα δεν εχουν και τοσο μεγαλη ποικιλια..
TakisStathis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 αυτή που δοκιμασες στην Γερμανία είναι εσπρεσσο crema. το έχει σαν ποικιλία η δική μου http://www.capricci.hellas.ariete.net/mach/mod1346.htm και λέγεται crema.
TakisStathis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Γεια σας, Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Γερμανία και Αυστρία έπινα ένα καφε φίλτρου...ο οποίος είχε ένα ελαφρύ καιμάκι (σαν το καιμακι του espresso). Ο καφές γινόταν από μηχανή σε ποτήρι και όχι σε κανάτα όπως συνηθίζουμε εδώ με τις καφετιέρες που φτιάχνουν γαλλικό φίλτρου. Ψάχνω λοιπόν μια τέτοια μηχανή...η οποία φυσικά θα κάνει κ ωραίο espresso. Παρακαλώ βοηθήστε με, σε ποια μάρκα να προσανατολιστώ? αυτή που δοκιμασες στην Γερμανία είναι εσπρεσσο crema. το έχει σαν ποικιλία η δική μου http://www.capricci.hellas.ariete.net/mach/mod1346.htm και λέγεται crema.
TakisStathis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Για το αφρόγαλα μην βάζεις εβαπορέ, να πάρεις γάλα υψηλής παστερίωσης. Θα πρέπει το γάλα να είναι κρύο και το ακροφύσιο να το βάζεις λίγο ποιο κάτω από την Επιφάνεια του γάλατος και στην ακρη οχι στο κέντρο. Όσο φουσκώνει το γάλα τόσο θα κατεβάζεις το μπρικακι για να διατηρείς το ακροφύσιο στο σωστό ύψος. Να προσέχεις να μην σου βράσει το γάλα . συνήθεια είναι, έχω χαλάσει πολύ γάλα στην αρχή. δεν υπάρχει μηχανή με 20 bar. συγνώμη φίλε μου....μην εμπιστεύεσαι τον πωλητή, αλλά την κοινή λογική. Οι επαγγελματικές μηχανές γιατί έχουν 9 bar; τί πηρες; krups;
Sebastienomnia Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά καλησπέρα. Δεν ανοίγω νέο topic αφού το θέμα έχει συζητηθεί εδώ. Λοιπόν, αγόρασα από το Saturn αυτή εδώ τη μηχανή : http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?1318 Κάνει πολύ καλό καφέ φίλτρου, καλό espresso και το πρόβλημα βρίσκεται στον cappuccino. Και συγκεκριμένα στο αφρόγαλα. Μάλλον δεν κάνω κάτι καλά και το γάλα βράζει. Μπορείτε να με βοηθήσετε με κάποια βήματα τι ακριβώς πρέπει να κάνω? Αν πιστεύετε ότι η μηχανή θέλει πέταμα πείτετό μου! Απλά είμαι μάλλον άσχετος και δε μπορώ να κάνω αφρόγαλα..
freedubus Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Πρέπει με το 1 χέρι να κρατάς το δοχείο με το γάλα, και με το άλλο να αυξομοιώνεις την πίεση του ατμού. Επίσης, το μαρκούτσι του ατμού, να μην ακουμπάει στον πάτο του δοχείου, αλλά να είναι περίπου στη μέση. Δεν υπάρχει κάποια συνταγή επιτυχίας, αλλά θέλει αρκετή εξάσκηση, ώστε να γίνει το αφρόγαλα και να κλέισεις τον ατμό πρίν σου καεί το γάλα. Εγώ μέχρι να μάθω να φτιάχνω, σε ένα μαγαζί που δούλευα, είχα πετάξει άπειρα λίτρα γάλα και το αφεντικό με κοίταζε με μισό μάτι. Το καλύτερο είναι να βρείς κάποιο φίλο που ξέρει, ώστε να σου δείξει. Αν και με αυτές τις φτηνές μηχανές του εμπορίου, είναι αρκετά δύσκολο, καθώς δε σηκώνουν αρκετή πίεση ατμού όπως οι επαγγελματικές. Εγώ πάντως, παρόλο που ξέρω, με τέτοια μηχανή δεν έχω καταφέρει να φτιάξω αφρόγαλα της προκοπής.
Sebastienomnia Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Όταν λες δοχείο με γάλα? Σε ένα φλιτζάνι το έβαζα. Είναι καλύτερα σε μπρίκι ας πούμε? Θεωρείται φτηνιάρικη μηχανή? 175 την πήρα
freedubus Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Για αρχή καλύτερα να προσπαθήσεις με μπρίκι για να μην καείς. Αργότερα καλύτερα να κρατάς με το χέρι το δοχείο, για να καταλαβαίνεις και τη θερμοκρασία. Δυστυχώς, επειδή μου αρέσει ο καλός καφές και πίνω μόνο espresso, έχοντας πετάξει αρκετά λεφτά για τέτοιες μηχανές, (από Vicko των 25 ευρώ, μετά ανέβηκα σε Izzy με 80, ύστερα σε Delonghi με 140 και τέλος Krups των 220), έχω να πώ οτι ΟΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ και οτι αν δε δώσεις τουλάχιστον 400-500 για ένα τέτοιο μωρό από Ιταλία μεριά, δεν πρόκειται να φτιάξεις σωστό καφέ. Σκέψου οτι οι επαγγελματικές που έχουν έξω κοστίζουν >1500 ευρώ.
Sebastienomnia Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Κατάλαβα. Πόση ώρα θέλει χτύπημα περίπου για να γίνει ένα σωστό αφρόγαλα?
freedubus Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Θα το καταλάβεις όταν σχηματιστεί ένας παχύς αφρός πάνω απο το γάλα, τότε θα πρέπει να κλείσεις τον ατμό και να τραβήξεις έξω το μαρκούτσι.
Sebastienomnia Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Γμτ, δεν γίνεται. Το μόνο που καταφέρνω είναι να ζεστάνω το γάλα
freedubus Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Την έχεις αφήσει τη μηχανή να σηκώσει αρκετή πίεση ατμού, δηλ. αρκετή ώρα ανοιχτή μέχρι να σβήσει το φωτάκι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.