Προς το περιεχόμενο

Μηχανή εσπέσσο/καπουτσίνο


LL_NEO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιάχνεις τον εσπρέσο, τον χτυπάς με τριμμένο πάγο, ρίχνεις το αφρόγαλα.

  • Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδια να ξανανοιξω το θεμα και να κανω μια ερωτηση/

Πηρα μηχανη καπουτσινο(20 ΒΑΡ).Προσπαθω να κανω καπουτσινο αλλα κατι κανω λαθος και δε μου βγαινει καλος.

Ακολουθω την εξης διαδικασια.

Βαζω στο χερακι μια γεματη κουταλια καφε.

Γεμιζω μια μικρη κουπα μεχρι τη μεση

Βαζω λιγο γαλα εβαπορε και απο το ακροφυσιο κανω το αφρογαλα.

Βγαινει ομως λιγο νερουλος.Να υποθεσω οτι θα πρεπει να βαζω λιγοτερο καφε(πχ το 1/3 της φλυτζανας η λιγοτερο)??

Επισης αφρογαλα με γαλα εβαπορε η φρεσκο και ποσο???

ΚΑι κατι τελευταιο απο περιεργεια.ΝΑ υποθεσω οτι ο καφες ειναι μιας χρησης(βαζω στο χερακι μια δοση και μετα τον καφε τον πεταω η αντεχει και περισσοτερους καφεδες)???

 

Για το αφρόγαλα μην βάζεις εβαπορέ, να πάρεις γάλα υψηλής παστερίωσης. Θα πρέπει το γάλα να είναι κρύο και το ακροφύσιο να το βάζεις λίγο ποιο κάτω από την Επιφάνεια του γάλατος και στην ακρη οχι στο κέντρο. Όσο φουσκώνει το γάλα τόσο θα κατεβάζεις το μπρικακι για να διατηρείς το ακροφύσιο στο σωστό ύψος. Να προσέχεις να μην σου βράσει το γάλα . συνήθεια είναι, έχω χαλάσει πολύ γάλα στην αρχή.

Δημοσ.

Εγώ πάντως κάνω την δουλειά μου με μια απλή, μη-ηλεκτρική καφετιέρα των 5 ευρώ... Απο Ιταλία όμως γιατί απ'οτι έχω δει στην Ελλαδα τις πουλάνε 30 ευρώ.

 

Για αφρόγαλα έχω ένα χειροκίνητο έμβολο αλλά έχω σταματήσει να το χρησιμοποιώ πια. Αντί αυτού χτυπάω το γάλα με ένα μιξεράκι σαν αυτά που κάνουν φραπέ.

Δημοσ.
Λάτρεις του καφέ πληρώνουν έως και 75 δολάρια το φλιτζάνι για το σπάνιο χαρμάνι «λούβακ», το οποίο παράγεται από... μισοχωνεμένους κόκκους καφέ. Οι κόκκοι αυτοί συλλέγονται μέσα από τα περιττώματα της μοσχογαλής της κιβέττης, ενός αιλουροειδούς στη Βόρειο Σουμάτρα. Τα πεπτικά της ένζυμα διασπούν τα πικρά συστατικά του καφέ, ενισχύοντας έτσι την απόλαυση.

 

Ή ειδες 'Η ΠΡΕΠΕΙ να δεις το Bucket List με Νικολσον και Φριμαν

Δημοσ.
Για το αφρόγαλα μην βάζεις εβαπορέ, να πάρεις γάλα υψηλής παστερίωσης. Θα πρέπει το γάλα να είναι κρύο και το ακροφύσιο να το βάζεις λίγο ποιο κάτω από την Επιφάνεια του γάλατος και στην ακρη οχι στο κέντρο. Όσο φουσκώνει το γάλα τόσο θα κατεβάζεις το μπρικακι για να διατηρείς το ακροφύσιο στο σωστό ύψος. Να προσέχεις να μην σου βράσει το γάλα . συνήθεια είναι, έχω χαλάσει πολύ γάλα στην αρχή.

 

Σωστός, θέλει εξάσκηση και πολύ πεταμένο γάλα στην αρχή. Για το ξεκίνημα ίσως λίγος τριμμένος πάγος μέσα στο ήδη κρύο γάλα θα βοηθήσει για να καθυστερήσει το βράσιμο. Σε περίπτωση που έχουν δημιουργηθεί φουσκάλες(πολύ πιθανό) τις μαζεύουμε με ένα κουταλάκι και τις πετάμε. Τέλος, για να γυαλίσει το αφρόγαλο(προαιρετικό, αλλά δίνει πόντους αισθητικά:-D) ανακατεύουμε κουνώντας το μπρίκι κυκλικά(χωρίς κουταλάκι).Enjoy!

Δημοσ.

Καλα παιδια απο οτι αποδεικνυεται ειχα αγνοια.ΘΑ δοκιμασω και θα σας πω.

ΝΑ υποθεσω το αφρογαλα απο μπρικι ετσι???

Α και κατι τελευταιο.Προτεινετε καφε συσκευασμενο(εχω παρει πχ illy) η κομμενο απο καφεκοπτειο????

Δημοσ.

Εγώ σε μπρικακι το βάζω χωρίς βέβαια να είναι απολυτός σωστό γιατι το υλικό του σκεύους παίζει τον ρόλο του στο πόσο γρήγορα θα βράσει το γάλα. Πάντως βολεύομαι έτσι. Τώρα όσο αφορά τον καφέ είναι συνάρτηση γεύσης και κόστους. O illy Εμένα μου αρέσει και σε σχέση με άλλους συσκευασμένους καφέδες έχει δίπλα λεφτά.

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Παιδια να ξανανοιξω το θεμα και να κανω μια ερωτηση/

Πηρα μηχανη καπουτσινο(20 ΒΑΡ).Προσπαθω να κανω καπουτσινο αλλα κατι κανω λαθος και δε μου βγαινει καλος.

Ακολουθω την εξης διαδικασια.

Βαζω στο χερακι μια γεματη κουταλια καφε.

Γεμιζω μια μικρη κουπα μεχρι τη μεση

Βαζω λιγο γαλα εβαπορε και απο το ακροφυσιο κανω το αφρογαλα.

Βγαινει ομως λιγο νερουλος.Να υποθεσω οτι θα πρεπει να βαζω λιγοτερο καφε(πχ το 1/3 της φλυτζανας η λιγοτερο)??

Επισης αφρογαλα με γαλα εβαπορε η φρεσκο και ποσο???

ΚΑι κατι τελευταιο απο περιεργεια.ΝΑ υποθεσω οτι ο καφες ειναι μιας χρησης(βαζω στο χερακι μια δοση και μετα τον καφε τον πεταω η αντεχει και περισσοτερους καφεδες)???

 

Κάνεις πρώτα τον εσπρέσσο. Το κρατάς στην άκρη. Ανεβάζεις τη θερμοκρασία του μπόιλερ, (υπάρχει μπουτόν γιαυτό). Χρησιμοποιείς γάλα μακράς διαρκείας. Βάζεις το γάλα στο ακροφύσιο και ανοίγεις την παροχή ατμού λίγο. Το γάλα πρέπει να σιγοβράζει. Όταν αυτό επιτεύχθεί, ανεβοκατεβάζεις το μπρίκι μερικές φορές και το αποσύρεις. Το αφήνεις να σταθεί για μισό λεπτό, και το "χτυπάς" στον πάγκο της κουζίνας, ώστε να πέσουν οι μεγάλες φουσκάλες. Το ρίχνει αργά στον εσπρέσσο σου. Καλή Επιτυχία.

 

http://kafedaki.blogspot.com/2007/11/espresso_18.html

 

Μπές και στο blog μου αν θέλεις, έχω βίντεο.

;)

Δημοσ.

οποιος κατεβαίνει τσιμισκή εμπορικό ας ανεβεί στον δεύτερο όροφο να του κάνω ένα freddo να γουστάρει,δόση καπουτσίνο με 2 πάγκους και την ζάχαρη στο μπρίκι,χτύπημα όλο τον καφέ και για το "αφρογαλο" μονο νουνού και χτύπημα σε σιδερένιο μέχρι να γίνει κρέμα και το βάζουμε στο ποτήρι με κουτάλι κυκλικά.έτσι γίνετε ο καφές τρίχρωμος,με θρυμματισμένο πάγκο γίνετε τετράχρωμος.

Δημοσ.

"America, when it comes to espresso drinks containing dairy products, we need to work on a few definitions. Now, let's say that I had a mug such as this, and then I added one single shot of espresso. Now, if I were to add just a wee dollop of foam to that, we would have ourselves a "macchiato". If, however, we added equal portions of steamed milk and froth, we would have ourselves a "cappuccino", which one would never, ever drink after ten o'clock A.M. in Italy.

Now, if we have ourselves another mug, and this time, we added not one, but two shots of espresso, then eight to ten ounces of steamed milk, and just a little bit of foam up on top, we would have ourselves a "latte". And by the way, this is strictly an American concoction. If you order it in Italy, they'll bring you a glass of hot milk"

  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας,

 

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Γερμανία και Αυστρία έπινα ένα καφε φίλτρου...ο οποίος είχε ένα ελαφρύ καιμάκι (σαν το καιμακι του espresso). Ο καφές γινόταν από μηχανή σε ποτήρι και όχι σε κανάτα όπως συνηθίζουμε εδώ με τις καφετιέρες που φτιάχνουν γαλλικό φίλτρου.

 

Ψάχνω λοιπόν μια τέτοια μηχανή...η οποία φυσικά θα κάνει κ ωραίο espresso.

 

Παρακαλώ βοηθήστε με, σε ποια μάρκα να προσανατολιστώ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...