Προς το περιεχόμενο

gaming pc(ως 2000 €-για πυργο μεσα)τι λετε για αυτα:

giannispaok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δηλαδη επιμενετε οτι η καρτα γραφικων 6950 που λεει AMD ΘΑ ΕΙΝΑ ΙΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ....οκ παω πασο.

ευχαριστω δε το ηξερα.

Αν προσεξεις τις συνθεσεις που εχουν πολλοι εδω μεσα,θα δεις οτι εχουν επεξεργαστες intel και καρτες γραφικων amd/ati!Αν δεν ηταν συμβατες δε θα το εκαναν!

Η μητρικη που πηρα,εχει την επιλογη για sli και crossfire!

• Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εχει κανεις σας λοιπον δυνατο gaming pc που να ξερετε οτι η ταδε καρτα γραφικων βγαζει τρομερα αποτελεσματα και οντως κανει με τη μητρικη και με τον επεξεργαστη που επελεξα ....

το να πετανε " παρε την 5950 " και να διαβαζω μετα οτι γραφει AMD δε μου λεει αυτο τιποτα.

ποσταρω σε λιγο λινκ απο καρτες γραφικων που βρηκα εγω ψαχνοντας πριν λιγο... δειτε και πειτε μου:

1) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-6950-Flex-Edition-PCI-Express-GDDR5-2GB-11188-04-40G.htm

2) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516403

δε θα μου εκαναν οι παραπανω καρτες γραφικων???????

Δημοσ.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23409&cat=5

οποτε ξαναπω στη προταση σου για τον 570..... συμφωνειτε παιδια?

ή σε αυτη που θα ερθει την 6950?

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-6950-Flex-Edition-PCI-Express-GDDR5-2GB-11188-04-40G.htm

ας αποφασισω μεταξυ των δυο να τελειωνουμε....

Δημοσ.

καλά ρε μάγκες απο χθές βλέπω τα σχόλια και το παλικάρι το έχετε μπερδέψει όσο δεν γίνετε....

όταν είναι να κάνετε μια πρόταση καλό θα είναι να περιγράψετε και γιατί βάζετε αυτά τα κομμάτια....

(τωρα θα πείτε και εσθ δεν το έκανες) εγώ όταν έκανα την πρότασή μου δεν γινόταν τέτοιο μπέρδεμα :mrgreen: :mrgreen:

λοιπόν Γιάννη θα σου περιγράψω με λίγα λόγια το κάθε κομμάτι

CPU: απο επεξεργαστή αυτόν τον καιρό όλοι προτιμάνε INTEL λόγο ότι έβγαλαν τους καινούριους SANDY και είναι πολύ πιο γρήγοροι απο τους AMD και στα παιχνίδια είναι η καλύτερη λύση (προς το παρόν) και ο i5 2500Κ (βάζω Κ για εύκολο OC) είναι ότι καλύτερο για ένα gaming υπολογιστή, ο i7 2600K θα είναι απλά γούστα για παραπάνω απαιτήσεις, απλά σε παιχνίδια δεν θα δείς διαφορά μιας και ο 2500Κ είναι υπερπαραγωγή.

τωρα για ένα gaming rig και οι amd είναι καλί λύση μιας και είναι VFM (ValueForMoney) απλά μιας και διαθέτεις όσα και έχεις γούστα για υψηλά δική μου άποψη είναι να μην πας εκεί.....

MOBO: για μητρική θα πάρεις πολλές προτάσεις απλα δεν θα ξέρεις που θα καταλήξεις, στης μητρικές αυτό που θα δείς ίδιο είναι το socket, τα υπόλοιπα θα κάνει αναλόγως ο κάθε κατασκευαστείς όπως θέλει...

η μια μητρική μπορεί να έχει USB3 και η άλλη όχι, μπορεί η μία να παίρνει μνήμες μέχρι 2000MHz και η άλλη 1600, αυτό άποψή μου είναι πως θα πρέπει να δείς της ανάγκες σου στης μητρικές γιατί εσυ μπορεί να θέλεις να συνδέσεις κάρτα ήχου και 2 κάρτες γραφικών της nvidia αλλά αυτά να μην χωράνε παρόλο που σου τη προτείνουν ολοι.

για αυτό η μητρική άποψή μου είναι να δεις πρώτα της ανάγκες σου και μετά να ρωτήσεις ποιες απο της 2

RAM: απο μνήμες θα πάρεις πολλές προτάσεις απλά εγω θα σου προτείνω να επιλέξεις μόνος σου μιας και δεν έιναι δύσκολο, στης μνήμες θα βλέπεις να έχουν όσο το δυνατόν χαμηλότερα timings και volt και να έχουν υψηλά MHz, τωρα το χαμηλότερο που μπορείς να βρείς είναι οι vengance που είναι στα 1.50ν με CL8 timing και στα 1600MHz

GPU: για την κάρτα γραφικών θα πάρεις προτάσεις απο nVidia και ATI αντιθέτως απλά δεν θα ξέρεις την διαφορά.... εδω θα σου πρότεινα να δεις διάφορα reviews ανάμεσα σε κάρτες ati και nvidia για να δείς μόνος σου συγκρίσεις γιατί εδώ θα μπερδευτείς αρκετά..... αι οι 2 εταιρίες βγάζουν καλές κάρτες γραφικών απλά με το προφορικό λόγο δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. δες διάφορα βιντεάκια

HDD: τωρα απο σκληρό δίσκο θα πάρεις πολλές προτάσεις, το μόνο σίγουρο είναι πως καλό θα είναι να πάρεις κάποιον green σκληρό για να έχεις τα αρχεία σου μέσα, για αυτόν τον σκληρό σου προτείνω να πάρεις 2TB και να έχεις όσο χόρο θέλεις (μιας και είναι φτηνοί)

για SSD σκληρό οι περισσότεροι θα σου λένε vertex 2 και 3, ο 3 είναι σχεδόν διπλάσια πιο γρήγορος απο τον 2 αλλα είναι και 10 ευρώ ακριβότερος, αυτό είναι καθαρά δικιά σου άποψη, αλλα να ξέρεις πως και SSD να βάλεις δεν θα δεις καμία διαφορά και να έχεις στο μυαλό σου πως για τα παιχνίδια χρειάζεσαι πολύ χώρο και ο SSd που είναι 80 ή 100 μπορεί να μην σου φτάσει. δικιά μου άποψη μιας και δεν θα βλέπεις διαφορά στα παιχνίδια είναι να πας σε κανονικό σκληρό F3 Sansung μέχρι να πέσουν οι τιμές και μετά παίρνεις και έναν SSD (τη θα είναι να ανοίξει ο υπολογιστής σε 20 δευτερόλεπτα τη σε 50

PSU: στο τροφοδοτικό θα δείς πολλά πράγματά, ένα απο αυτά είναι το efficiency, εδω θα βλέπεις τροφοδοτικά που έχουν 80+ αλλα όχι μόνο. θα βλέπεις και της ασφάλειες που έχουν τα τροφοδοτικά σε διάφορες τάσεις για την ασφάλεια του υπολογιστή σου.

οι καλύτερες προτάσεις για τον υπολογιστή σου είναι να πας σε enermax, corsair (τα πιο κλασικά της αγοράς)..

ένα τροφοδοτικό απλό μπορεί να γράφει πως είναι 700 WATT αλλα να μην βγάζει ούτε 600. αλλα απο τα ποιοτικά τροφοδοτικά μπορεί να λέει 600 και να βγάζει 650. αυτά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. τώρα για 2 κάρτες γραφικών που είδα πως ειπώθηκαν ένας 700 watt με καλό efficiency είναι υπεραρκετός....

αυτά απο μένα, καλό θα είναι να δίνεις και μόνος σου αποφάσεις........

Επειδή πολλοί του είπαν να βάλει την 6850 ή την GTX 570,εγώ του πρότεινα να αγοράσει απο το φόρουμ μας,μια μεταχειρισμένη Sapphire 5970 OC που δίνουν διάφορα παιδιά σε άψογη κατάσταση στα 300ευρώ με εγγύηση,η οποία κάρτα εξοντώνει ακόμα και την GTX 580 και ώς κάτοχος αυτής της κάρτας δέν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο πρόβλημα...μόνο τα 665 ευρώ που έδωσα για να την αποκτήσω...αν θελήσει στο μέλλον μπορεί να κάνει και Trifire την 5970 με μία 5850 και να εκτοξεύσει δραματικά τις επιδόσεις...με χαμηλό κόστος μάλιστα...

Τί λές???

Δημοσ.

ευχαριστω μα δε παιρνω μεταχειρισμενο προιον στη παρουσα φαση αφου συνθετω ακριβο pc.

πριν ειχαμε " μαχη" μεταξυ AMD INTEL τωρα θα εχουμε μεταξυ nvidia ati ....

Δημοσ.

εγώ του πρότεινα να αγοράσει απο το φόρουμ μας,μια μεταχειρισμένη Sapphire 5970 OC

τα έχεις καμένα????

θα πάει σε κάρτα που έχει βγεί πρν χρόνια??//

μια 570 θα του δώσει περισσότερες αποδόσεις απο την 5970

Δημοσ.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23409&cat=5

οποτε ξαναπω στη προταση σου για τον 570..... συμφωνειτε παιδια?

ή σε αυτη που θα ερθει την 6950?

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-6950-Flex-Edition-PCI-Express-GDDR5-2GB-11188-04-40G.htm

ας αποφασισω μεταξυ των δυο να τελειωνουμε....

H gtx570 ειναι λιγο πιο δυνατη απο την hd6950,αλλα και λιγο πιο ενεργοβορα!

Σα value for money η 6950 θεωρηται καλυτερη επιλογη!Εσενα δε σε νοιαζει ομως,γιατι θες την πιο δυνατη!

Δημοσ.

πριν ειχαμε " μαχη" μεταξυ AMD INTEL τωρα θα εχουμε μεταξυ nvidia ati ....

εγω σου έγραψα τόσα πριν. δεν συγκρίσεις στο ίντερνετ και επέλεξε ότι θέλεις

Δημοσ.

ε ενταξει εννοειται οτι στη πορεια του χρονου θα βγει κατι καλυτερο απο το παλιοτερο αν εινα ιετσι να μην αγοραζουμε τιποτα γιατι θα" περιμενουμε" παντα το πιο νεο προιον.....

Δημοσ.

για της κάρτες γραφικών εφόσον θέλεις κάτι καλό εγω θα σου πρότεινα να πας ή σε GTX 570 ή σε 6970.......

και μην πει κανείς να πάρει μια 6950 και να την φλασάρι σε 6970 γιατί δεν κάνει, πολλές φορές έχουν αποτυχία

Δημοσ.

αν ολα κρινονται (που σωστα ειναι ετσι) απο τη καρτα γραφικων στο φιναλε σιγα σιγα βαζω και δευτερη.

ας παρω τωρα μια καλη και βλεπουμε..... ΑΤΙ ή nvidia? ιδου η απορια τωρα.....

( παντως η ως τωρα εμπειρια μου ηταν με ..ati..φτηνες ομως..)

ημουν και με asus μητρικες παντα κα ιτωρα λεω ας δοκιμασω την gigabyte...

οποτε με τη λογικη μου ας δοκιμασω επιτελους και μια NVIDIA!!!! ε ναι.....

μνημες παντα επαιρνα kingston τωρα θα παω corsair

ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΠΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ. οκ θα παρω nvidia ΤΕΛΙΚΑ αντε να δω τι θα δω!!!!!!!!

αυτο το cuda τι κανει ?

Δημοσ.

ευχαριστω μα δε παιρνω μεταχειρισμενο προιον στη παρουσα φαση αφου συνθετω ακριβο pc.

Έχει εγγύηση το προϊόν γιατί είσαι "κολλημένος" ρε φίλε?Εμείς δέν θέλουμε να σου "πασάρουμε" καμια μούφα που να μην αξίζει τα λεφτά της.Γιατί να πετάξεις τα λεφτά σου στην GTX 570 όταν η 5970 είναι 68% πιο γρήγορη στο Memory Bandwidth και 28 ευρώ πιο φθηνή???Εκτός και άν "γουστάρεις να λές είμαι χαρούμενος που έδωσα 28 ευρώ παραπάνω και πήρα μια 68% πιο αργή κάρτα...οκ τότε πάω πάσο,γιατί είναι ψυχολογικό το θέμα....δές και ένα GPU Comparison ανάμεσα σε 5970 και GTX 570...

http://www.hwcompare.com/9403/geforce-gtx-570-vs-radeon-hd-5970/

Δημοσ.

Καμια μαχη δεν υπαρχει. Εσυ αποφασιζεις τι θες και τι χρειαζεσε. Τι ΑΤΙ τι NVIDIA, παρε μια που θα κανεις την δουλεια σου. Σου ξαναλεω την 6950 2GB οχι απο πλαισιο ομως και να την κανεις 6970 η να παρεις την 580 και να εισαι ησυχος για 3-4 χρονια. Εχεις κολλησει επειδη το αυτοκολλητο στην καρτα γραφικων λεει AMD... Παρε οτι σε συμφερει!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...