giannispaok Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 δε το εκανα κυπριακο θεμα. διαλογο κανουμε σε καλο κλιμα. με ρωτανε κατι να μην απαντησω? μεσα απο το post αυτο θα βοηθηθουν και αλλα παιδια πιστευω στο τελος να κατσταλαξουν σε καποια υλικα,συζηταμε τα + και τα - των καθε υλικων. σιγουρα ως συμπερασμα ειναι, οτι μπορεις να παιζεις παιχνιδια στο pc φτιαχνοντας συνθεση με μολις 800 ευρω με μολις 1000 - με 1400 και με 2000 ευρω..... το θεμα ειναι ποια ειναι η καλυτερη συνθεση ( οσο αυτο γινετε εφικτο) με το καθε μπατζετ του καθενος που ποσταρει το θεμα? ΣΩΣΤΑ? αν το κουραζουμε το θεμα μη διαβαζεις αλλο εδω. ουτε προσβαλαμε κανενα ουτε βρισαμε. κινουμαστε σε καλα πλαισια (ακομα) ευχαριστω οσους απαντησαν , το θεμα συνεχιζετε,θα ακουσω κα ιαλλες γνωμες μεχρι να παρω τα υλικα. μη ξεχναμε οτι ως τωρα συμμετειχαν στη συζητηση εδω και ειπαν τη γνωμη τους ουτε 10 παιδια. αν απο αυτους οι μισοι ειναι προσκολημενοι σε χαμηλα μπατζετ ή σε .. AMD δε διδονται σωστες συνθεσεις ...
ektor7 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Εγω ενα θα πω για ακομη μια φορα υπαρχουν αυτοι που θελουν τα top για να λενε εχω αυτο(π.χ. οι κολλημενοι με τις bmw Μ3 δεν ξερουν να οδηγανε και πανε και μου περνουν Μ3 το αμαξι θελει να εχεις @@ για να το οδηγησης στα ορια του)και υπαρχουν και αυτοι που πληρωνουν οτι εχουν αναγκη.ΤΕΛΟΣ απλα. giannispaok Σορρυ φιλε αλλα το εχεις κανει ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΘΕΜΑ την αγορα ενος υπολογιστη. Ρωτας χιλιαδες ατομα με διαφορετικες αποψης για ενα θεμα δεν γινεται να συμφωνουν ολοι. Πηρες καποιες αποψεις,τωρα βαλτες κατω και παρε εσυ την προσωπικη σου αποφαση. Το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΘΕΜΑ δε λυνεται,ο Γιαννης το δικο του θεμα το ελυσε! Ελεος ρε παιδια δεν εστησε πυργο των 3-4κ ευρο.1200ευρο πυργος δεν ειναι υπερβολη,για τις επιδοσεις που του προσφερει! Ιδη,το παιδι,εχει εξοικονομισει 700-800ευρο(αρχικα=2000ευρο μονο πυργο),απο τις συζητησεις και τις προτασει που πηρε απο δω,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ?
giannispaok Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 ευχαριστω εκτορ μα λαθος καταλαβες!!!! το post δε το εβαλα να πω " θελω pc με 2000 τι να μου προτεινετε με λιγοτερα χρηματα να συνθεσω pc gaming" 2000 αποφασισα να διαθεσω για τα υλικα. το ειπα και πιο πανω μα δε το ειδες. με 1000 και με 1200 ηξερα κα ιμονος να το συνθεσω δε ηθελα βοηθεια. οποτε λαθος καταλαβες. σκοπος μου ειναι να φτιαξω ενα δυνατο μηχανημα στο μπατζετ που ορισα, ευχαριστω.
Dropsreef Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 1.Επειδη δε θελει να αποκλισει την περιπτωση στο μελλο,να τον κλοκαρει! 2.Του προτινεις να παει στον ι5-2500,επειδη δε κλοκαρει και του προτινεις να παρει την 6950 και να την κλοκαρει,για να φτασει την 6970! 3.Το τροφοδουικο το θελει για SLI της 570. 4.Για το δισκο,μικρο το ατοπιμα.Μπορει να παει και σε πιο φθηνο,που τη στιγμη που εχει ssd! Τελος-Γιατι το pc το πληρωνει και θα το εχει,ο giannispaok και οχι ο Dropsreef. 1.o 2500K με 15€-20€ παραπάνω απο τον 2500 φτανει τα 4+ για πλάκα.Μην μου πεις οτι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σε θεμα Gaming σε οτι εχει να κανει με την επεξεργαστική ισχύ 2.Αλλο κλοκαρω αλλο "φλασάρω" 3.5ετη εγγύηση και 60 κατι A.Mην μου πεις πως δεν σηκώνει sli ανετότατα 4.Μικρό η μεγάλο το ατόπημα εγω ξέρω πως εξοικονομείς 16€ και κερδίζεις 300 κατι Gb χωρητικότητας ΧΩΡΙΣ να χανεις σε "απόδοση" Αυτά απο εμένα.Καλές αγορές σε οτι επιλέξεις.
Bimmermeister Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 δε το εκανα κυπριακο θεμα. διαλογο κανουμε σε καλο κλιμα. με ρωτανε κατι να μην απαντησω? μεσα απο το post αυτο θα βοηθηθουν και αλλα παιδια πιστευω στο τελος να κατσταλαξουν σε καποια υλικα,συζηταμε τα + και τα - των καθε υλικων. σιγουρα ως συμπερασμα ειναι, οτι μπορεις να παιζεις παιχνιδια στο pc φτιαχνοντας συνθεση με μολις 800 ευρω με μολις 1000 - με 1400 και με 2000 ευρω..... το θεμα ειναι ποια ειναι η καλυτερη συνθεση ( οσο αυτο γινετε εφικτο) με το καθε μπατζετ του καθενος που ποσταρει το θεμα? ΣΩΣΤΑ? αν το κουραζουμε το θεμα μη διαβαζεις αλλο εδω. ουτε προσβαλαμε κανενα ουτε βρισαμε. κινουμαστε σε καλα πλαισια (ακομα) ευχαριστω οσους απαντησαν , το θεμα συνεχιζετε,θα ακουσω κα ιαλλες γνωμες μεχρι να παρω τα υλικα. μη ξεχναμε οτι ως τωρα συμμετειχαν στη συζητηση εδω και ειπαν τη γνωμη τους ουτε 10 παιδια. αν απο αυτους οι μισοι ειναι προσκολημενοι σε χαμηλα μπατζετ ή σε .. AMD δε διδονται σωστες συνθεσεις ... Γιάννη,εγώ θα έλεγα να περιμένεις τους καινούργιους Bulldozer της AMD και τους νέους Ivy Bridge της Intel οι οποίοι θα είναι πολύ πιο δυνατοί απο τους Sandy Bridge....όχι τίποτα,απλά να μην κλαίς μετά τα λεφτά σου όταν θα βλέπεις τους καινούργιους επεξεργαστές να σκοράρουν πολύ πιο υψηλά απο τον 2600k και να είναι στα ίδια λεφτά...είναι ζήτημα υπομονής αν μπορείς να περιμένεις λίγο καιρό ακόμα...και όσο για την κάρτα γραφικών...αν δέν σκοπεύεις να κάνεις Crossfire "παράτα" όπως είναι την 6950 και αγόρασε μια Sapphire 5970 που πουλάνε κανα 2 παιδιά εδω μέσα μεταχειρισμένες σε άψογη κατάσταση στα 300ευρώ με εγγύηση και θα με εκληπαρείς που σε έσωσα και πήρες μια ΠΟΛΥ πιο δυνατή κάρτα γραφικών
giannispaok Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Bimmermeister σε ευχαριστω, ναι δε βιαζομαι τοσο, και ποτε θα ερθουν οι νεοι ιντελ αυτοι?
Maldino Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 @giannispaok Γενικα δεν στηνω υπολογιστες αλλα καθομαι και διαβαζω καθημερινα τι προτεινουν τα παιδια σε συμφορουμιτες και μαθαινω. Βλεπω εχεις ηδη κατασταλλαξει στον Ι7 2600Κ και δεν θελεις κατι λιγοτερο. Βρες μια μητρικη που σου εχουν προτεινει τα παιδια και τελειωσες. Καρτα γραφικων ειναι καλυτερο να παρεις ή 6950 και με το φλασαρισμα να την κανεις 6970 αρα καλυτερες επιδοσεις ή να πας κατευθειαν σε οτι καλυτερο υπαρχει σε μονη λυση, την 580. Γιατι να παρεις με 350 την 570 και να μην προτημησεις με 100 λιγοτερα την 6950.. Το οτι πληρωνεις παιρνεις δεν ισχυει παντα. Γιατι δεν θα αξιοποιησεις αυτα που θα πληρωσεις. Θα ηταν πολυ καλυτερο να ακουσεις τις γνωμες ολων των παιδιων, να τα βαλεις κατω και να κρινεις αντικειμενικα αυτα τα οποια προκειται να παρεις η σε συμφερουν να παρεις. 11 σελιδες τοπικ και ακομα ψαχνεις πραγματα που ηδη σου εχουν προτεινει.. Φιλικα
giannispaok Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 μα πως να μη ψαχνομαι που ενω λεω οχι amd μου προτεινουν ακομα καρτα γραφικων που στη φωτο λεει amd πχ την 6950 ανοιγω στο λινκ μα βλεπω γραφει σε ενα σημειο στη καρτα γραφικων στη φωτο AMD δε μου το διευκρινιζουν αυτο αφου ρωταω πριβε αυτους που το λενε. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22261&cat=5 εχω ρωτησει πριβε σε 2 παιδια που την προτειναν εδω μα αφου λεει AMD κα ιεγω κανω συνθεση με intel....εμ... εσυ τωρα λες για τη καρτα δωσε μου λινκ να δω.( προφανως θα ειναι για amd)
Maldino Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Εσυ εχει κομπλεξ με την AMD. Καρτα γραφικων τι AMD τι nVidia το ιδιο θα παρεις. Ψαξε και λιγο benchmarks να δεις και συγκρινε AMD και Nvidia. Εφοσον επιμενεις ομως να παρεις δυνατη καρτα μην κανεις sli η crossfire αλλα παρε μια 580 και καθαρισες! Παντως ριξε τα λεφτα σου στα περιφερειακα(κουτι, οθονι)Ειναι καλη επενδυση και απο αυτα που δεν αλλαζεις στον υπολογιστη, ολα τα αλλα σε 2-3 χρονια θα τα εχεις αλλαξει.
giannispaok Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 ΠΑΙΖΕΙ Η καρτα γραφικων αυτη με ιντελ επεξεργαστη και μητρικη που ειναι για ιντελ? αυτο απαντησε μου.
Dropsreef Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Γιάνναρε θα σου πω τα βασικά. Επεξεργαστής Intel και επεξεργαστης Amd. Kάρτα γραφικών Nvidia και κάρτα γραφικών Amd. Δεν πάνε πακετάκι.Όποιος παιρνει intel παίρνει και Nvidia και οποιος παίρνει Amd πρέπει να παρει και Amd κάρτα γραφικών. Γίνονται ολοι οι δυνατοι συνδυασμοί δηλαδη Intel+Nvidia,Intel+amd,Amd+amd,Amd+nvidia.
giannispaok Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 δηλαδη επιμενετε οτι η καρτα γραφικων 6950 που λεει AMD ΘΑ ΕΙΝΑ ΙΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ....οκ παω πασο. ευχαριστω δε το ηξερα.
LeoNaXe Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 καλά ρε μάγκες απο χθές βλέπω τα σχόλια και το παλικάρι το έχετε μπερδέψει όσο δεν γίνετε.... όταν είναι να κάνετε μια πρόταση καλό θα είναι να περιγράψετε και γιατί βάζετε αυτά τα κομμάτια.... (τωρα θα πείτε και εσθ δεν το έκανες) εγώ όταν έκανα την πρότασή μου δεν γινόταν τέτοιο μπέρδεμα :mrgreen: λοιπόν Γιάννη θα σου περιγράψω με λίγα λόγια το κάθε κομμάτι CPU: απο επεξεργαστή αυτόν τον καιρό όλοι προτιμάνε INTEL λόγο ότι έβγαλαν τους καινούριους SANDY και είναι πολύ πιο γρήγοροι απο τους AMD και στα παιχνίδια είναι η καλύτερη λύση (προς το παρόν) και ο i5 2500Κ (βάζω Κ για εύκολο OC) είναι ότι καλύτερο για ένα gaming υπολογιστή, ο i7 2600K θα είναι απλά γούστα για παραπάνω απαιτήσεις, απλά σε παιχνίδια δεν θα δείς διαφορά μιας και ο 2500Κ είναι υπερπαραγωγή. τωρα για ένα gaming rig και οι amd είναι καλί λύση μιας και είναι VFM (ValueForMoney) απλά μιας και διαθέτεις όσα και έχεις γούστα για υψηλά δική μου άποψη είναι να μην πας εκεί..... MOBO: για μητρική θα πάρεις πολλές προτάσεις απλα δεν θα ξέρεις που θα καταλήξεις, στης μητρικές αυτό που θα δείς ίδιο είναι το socket, τα υπόλοιπα θα κάνει αναλόγως ο κάθε κατασκευαστείς όπως θέλει... η μια μητρική μπορεί να έχει USB3 και η άλλη όχι, μπορεί η μία να παίρνει μνήμες μέχρι 2000MHz και η άλλη 1600, αυτό άποψή μου είναι πως θα πρέπει να δείς της ανάγκες σου στης μητρικές γιατί εσυ μπορεί να θέλεις να συνδέσεις κάρτα ήχου και 2 κάρτες γραφικών της nvidia αλλά αυτά να μην χωράνε παρόλο που σου τη προτείνουν ολοι. για αυτό η μητρική άποψή μου είναι να δεις πρώτα της ανάγκες σου και μετά να ρωτήσεις ποιες απο της 2 RAM: απο μνήμες θα πάρεις πολλές προτάσεις απλά εγω θα σου προτείνω να επιλέξεις μόνος σου μιας και δεν έιναι δύσκολο, στης μνήμες θα βλέπεις να έχουν όσο το δυνατόν χαμηλότερα timings και volt και να έχουν υψηλά MHz, τωρα το χαμηλότερο που μπορείς να βρείς είναι οι vengance που είναι στα 1.50ν με CL8 timing και στα 1600MHz GPU: για την κάρτα γραφικών θα πάρεις προτάσεις απο nVidia και ATI αντιθέτως απλά δεν θα ξέρεις την διαφορά.... εδω θα σου πρότεινα να δεις διάφορα reviews ανάμεσα σε κάρτες ati και nvidia για να δείς μόνος σου συγκρίσεις γιατί εδώ θα μπερδευτείς αρκετά..... αι οι 2 εταιρίες βγάζουν καλές κάρτες γραφικών απλά με το προφορικό λόγο δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. δες διάφορα βιντεάκια HDD: τωρα απο σκληρό δίσκο θα πάρεις πολλές προτάσεις, το μόνο σίγουρο είναι πως καλό θα είναι να πάρεις κάποιον green σκληρό για να έχεις τα αρχεία σου μέσα, για αυτόν τον σκληρό σου προτείνω να πάρεις 2TB και να έχεις όσο χόρο θέλεις (μιας και είναι φτηνοί) για SSD σκληρό οι περισσότεροι θα σου λένε vertex 2 και 3, ο 3 είναι σχεδόν διπλάσια πιο γρήγορος απο τον 2 αλλα είναι και 10 ευρώ ακριβότερος, αυτό είναι καθαρά δικιά σου άποψη, αλλα να ξέρεις πως και SSD να βάλεις δεν θα δεις καμία διαφορά και να έχεις στο μυαλό σου πως για τα παιχνίδια χρειάζεσαι πολύ χώρο και ο SSd που είναι 80 ή 100 μπορεί να μην σου φτάσει. δικιά μου άποψη μιας και δεν θα βλέπεις διαφορά στα παιχνίδια είναι να πας σε κανονικό σκληρό F3 Sansung μέχρι να πέσουν οι τιμές και μετά παίρνεις και έναν SSD (τη θα είναι να ανοίξει ο υπολογιστής σε 20 δευτερόλεπτα τη σε 50 PSU: στο τροφοδοτικό θα δείς πολλά πράγματά, ένα απο αυτά είναι το efficiency, εδω θα βλέπεις τροφοδοτικά που έχουν 80+ αλλα όχι μόνο. θα βλέπεις και της ασφάλειες που έχουν τα τροφοδοτικά σε διάφορες τάσεις για την ασφάλεια του υπολογιστή σου. οι καλύτερες προτάσεις για τον υπολογιστή σου είναι να πας σε enermax, corsair (τα πιο κλασικά της αγοράς).. ένα τροφοδοτικό απλό μπορεί να γράφει πως είναι 700 WATT αλλα να μην βγάζει ούτε 600. αλλα απο τα ποιοτικά τροφοδοτικά μπορεί να λέει 600 και να βγάζει 650. αυτά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. τώρα για 2 κάρτες γραφικών που είδα πως ειπώθηκαν ένας 700 watt με καλό efficiency είναι υπεραρκετός.... αυτά απο μένα, καλό θα είναι να δίνεις και μόνος σου αποφάσεις........
efo355 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 ποδοσφαιρο - αθλητικα γενικα και αμαξιων.... φυσικα θα παιζω και πιο in games.... αν θα εχω καλο μηχανημα θα πορωθω.... (ξερω για απλα games) θα μου εκανε ενα pc με τα μισα χρηματα μα οκ......ας εχω ενα καλο pc ! μια φορα θα το φτιαξουμε~! και δε με ενδιαφερουν τα overcklock που λετε πολλοι... ενα μπομπατο pc θελω και να μη κολλα σε κανενα συχρονο τελευταιας γενιας game. Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν σε πιστεύω κάτι μου λέει πως σύντομα θα σκάσεις και άλλο χρήμα. Δεν έχει νόημα να δίνεις τόσα λεφτά για pc πάντως αν το πάρεις ελπίζω να το χαρείς. Και που σαι σε 2 χρόνια στο αγοράζω 300 ευρώ
giannispaok Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 LeoNaXe συνεχισε ωραια τα εξηγεις μπραβο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.