Dropsreef Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Ρε Γιάνναρε ο benign σου εξηγεί κάτι πολύ απλό το οποίο δεν θέλεις να το λάβεις υπόψιν σου.Τα παιχνίδια δεν παίζονται πλεον με τους επεξεργαστές αλλα με τις κάρτες γραφικών.Καλύτερα λοιπον να ρίξεις τα χρήματα σου εκει που πρέπει παρα εκεί που νομίζεις πως πρέπει. Θέλεις Intel.Δεκτον.Δεν θα ασχοληθεις με overclocking.Πάλι δεκτον.Tσίμπα αυτόν τον επεξεργαστή Intel Core I5-2500 Box και βάλε και 16gb ram KINGSTON KVR1333D3N9/4G DDR3 4GB PC10666 1333MHZ VALUE RAM 4Gb X 4 στα 162,8€ .Πάρε και την 6950 στα 2GB διαβασε κανέναν οδηγο για το πως θα την μετατρεψεις σε 6970 και τελoς το παραμύθι.Για το υπόλοιπο στήσιμο ψηφίζω δαγκωτό την συνθεση του Ραφαηλ οπως είναι (με μόνη αλλαγη στις μνήμες και στον επεξεργαστη αφου ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΟΚΑΡΕΙΣ).Άλλο να δίνεις 317€ και άλλο 185€ (στον επεξεργαστή αναφέρομαι).Διαφορές σε απόδοση ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ.
benign Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 +1 Στον Farmakhs. Δεν ηθελα να κανω υποδειξεις αλλα εδω ειμαστε τεχνολογικο forum.Δεν εχουμε προκαταληψεις. (Και +1 και στον Dropsreef και ας ειναι Γαβρος. )
FaRMaKhs Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Οπως βλεπεις και AMD&intel χρησιμοποιω οποτε μην ακουω μλκιες Διαβασε τι σου λεω πιο πανω γιατι σε λιγους μηνες δε θα μπορεις να κοκορευεσαι και πολυ για την Mainstream πλατφορμα σου
giannispaok Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 δεν ειναι προκαταληψη απο μερους σου να μου λες για AMD? (προς benign) δε θελω amd πως να το κανουμε δηλαδη φιλε? θα με πεισεις να βαλω amd? χλωμο! οσο για τον dropsreet εβαλα στη συνθεση καρτα γραφικων με 325 ευρω. δεν αρκει? και μνημες 8 GB. δε φτανουν 8gb?
ektor7 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 1.Μπορει να μην ειμαι guru τις τεχνολογιας,αλλα εμενα μ,αρεσε το συστημα που εστησε giannispaok! 2.Υπαρχει καποιος που πιστευει,οτι με το συγκεκριμενο συστημα δε θε τον βγαλει 3-4χρονια! 3.Πιστευετε οτι τα 1600 ευρο και με οθονη,περιφερικα ειναι εξωπραγματικα ακριβο για τη χρηση και το διαστημα που θελει να το κρατησει! 4.Οταν ζηταμε τη βοηθεια απο το φορουμ,αυτο αναγκαστικα συνεπαγεται,οτι πρεπει να παρω κατι με τα γουστα των αυτων που θα απαντησουν?Δλδ πρεπει να παρεις amd και οχι intel,μονο και μονο επειδη ειναι λιγο πιο φθηνη η επειδη τη γουσταρω εγω που στη προτινα? 5.Το συμαντικο για μενα ειναι να μην κανει το λαθος να παρει κατι που να μην τον ικανοποιει.Τωρα αν δωσει λιγα παραπανω λεφτα και να παρει κατι πιο καλο απ'οσο χρειαζεται,μικρο το κακο,ιδιος σε θεματα τεχνολογιας!
giannispaok Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 εγω φιλε το ειχα ξεκαθαρισει απο το πρωτο πρωτο ποστ μου ¨" θελω intel " και με βαση αυτου θα στηνοταν η συνθεση που θα μου προτειναν εδω μεσα τα παιδια. ορισα και ενα μπατζετ 2000 για το pc μονο. τωρα αν καποιοι μου προτεινουν AMD ευχαριστω τους ακουσα μα δε θα παρω. ΔΕΝ ασχολουμαι με κλοκαρισματα και τετοια,ολοκληρωνω τη συνθεση και ευχαριστω οσους απαντησαν και μιλησαν ευγενικα. κολλησα λιγο στο θεμα γραφικων μπορει να παρω 2 καρτες ταυτοχρονα. τροφοδοτικο 850w πιστευω να αρκει. ektor7 βλεπω εχεις για μονιτορ τη σαμσουνγκ αλλα ειναι και tv ( την ειχα και εγω πολυ καλη μα λεω να δοκιμασω την dell που λενε εδωτην 23αρα) καλα κανω που παω προς gigabyte μερια για μητρικη? για την ud4 λεω.....(ειδες κανενα μειον στην gigabyte σου?)
ektor7 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 εγω φιλε το ειχα ξεκαθαρισει απο το πρωτο πρωτο ποστ μου ¨" θελω intel " και με βαση αυτου θα στηνοταν η συνθεση που θα μου προτειναν εδω μεσα τα παιδια. ορισα και ενα μπατζετ 2000 για το pc μονο. τωρα αν καποιοι μου προτεινουν AMD ευχαριστω τους ακουσα μα δε θα παρω. ΔΕΝ ασχολουμαι με κλοκαρισματα και τετοια,ολοκληρωνω τη συνθεση και ευχαριστω οσους απαντησαν και μιλησαν ευγενικα. κολλησα λιγο στο θεμα γραφικων μπορει να παρω 2 καρτες ταυτοχρονα. τροφοδοτικο 850w πιστευω να αρκει. Εγω θα σου προτινα να παρεις τη μια προς το παρων και αν δε σε ικανοποιησουν οι επιδωσεις τις,τοτε παρε και δευτερη!
benign Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 1.Μπορει να μην ειμαι guru τις τεχνολογιας,αλλα εμενα μ,αρεσε το συστημα που εστησε giannispaok! 2.Υπαρχει καποιος που πιστευει,οτι με το συγκεκριμενο συστημα δε θε τον βγαλει 3-4χρονια! 3.Πιστευετε οτι τα 1600 ευρο και με οθονη,περιφερικα ειναι εξωπραγματικα ακριβο για τη χρηση και το διαστημα που θελει να το κρατησει! 4.Οταν ζηταμε τη βοηθεια απο το φορουμ,αυτο αναγκαστικα συνεπαγεται,οτι πρεπει να παρω κατι με τα γουστα των αυτων που θα απαντησουν?Δλδ πρεπει να παρεις amd και οχι intel,μονο και μονο επειδη ειναι λιγο πιο φθηνη η επειδη τη γουσταρω εγω που στη προτινα? 5.Το συμαντικο για μενα ειναι να μην κανει το λαθος να παρει κατι που να μην τον ικανοποιει.Τωρα αν δωσει λιγα παραπανω λεφτα και να παρει κατι πιο καλο απ'οσο χρειαζεται,μικρο το κακο,ιδιος σε θεματα τεχνολογιας! Αγαπητε Ektor7 αυτο που λες για 3-4 χρονια δεν υσχυει.Ο intel 2500k εχει επιδοσεις σε games κατα πολυ καλυτερες ακομη και απο τον core i7 980.Ψαξε στο internet και θα δεις.Ενω λοιπον η intel τον τιμολογουσε και τον τιμολογει κοντα στα 900 ευρω.(Τον 980)Και σε ρωταω ειναι η δεν ειναι αστοργη μαμα η intel?Η επενδυση του αγοραστη του 980 πηγε στα σκουπιδια η δεν πηγε?Αξιζει μεταπωλητικα οταν οι μητρικες που τον στηριζουν δεν εχουν καν usb3 υποστηριξη και ακομη και τωρα οι πιο καλες της σειρας 1366 ειναι πανακριβες?Απευθυνονται η οχι σε κοροιδα? Αρα η λογικη αγοραζω τωρα για να εχω για 4 -5 χρονια βασει των τεχνολογικων εξελιξεων δεν υφισταται πλεον.Αρα συμβουλευουμε τον Γιαννη,αφου ειναι κυριως για gaming το PC του να επενδυσει εκει που πρεπει δηλαδη στην καρτα γραφικων γιατι γερο gaming και cpu κεντρικη αντιληψη ειναι δειγμα αμαθιας. Κατα τα αλλα Γιαννη αγορασε οτι θελεις και καλοριζικο σου ευχομαι.Εγω χαιρομαι,κατα βαθος,οταν υπαρχουν αγοραστες σαν εσενα για να αγοραζω εγω τα προιοντα που ειναι οντως value for money σε πιο φτηνες τιμες.
giannispaok Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 κα ιεγω χαιρομαι για σενα benign ασε εμας " τα κοροιδα" να αγοραζουμε intel.. ευχαριστω που μου το επιτρεπεις.... που ξερεις.. μπορει να ειμαι κοροιδο και να θελω καθε 5 χρονια να σπρωχνω 2000 ευρω για ανανεωση του pc μου...
ektor7 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 εγω φιλε το ειχα ξεκαθαρισει απο το πρωτο πρωτο ποστ μου ¨" θελω intel " και με βαση αυτου θα στηνοταν η συνθεση που θα μου προτειναν εδω μεσα τα παιδια. ορισα και ενα μπατζετ 2000 για το pc μονο. τωρα αν καποιοι μου προτεινουν AMD ευχαριστω τους ακουσα μα δε θα παρω. ΔΕΝ ασχολουμαι με κλοκαρισματα και τετοια,ολοκληρωνω τη συνθεση και ευχαριστω οσους απαντησαν και μιλησαν ευγενικα. κολλησα λιγο στο θεμα γραφικων μπορει να παρω 2 καρτες ταυτοχρονα. τροφοδοτικο 850w πιστευω να αρκει. ektor7 βλεπω εχεις για μονιτορ τη σαμσουνγκ αλλα ειναι και tv ( την ειχα και εγω πολυ καλη μα λεω να δοκιμασω την dell που λενε εδωτην 23αρα) καλα κανω που παω προς gigabyte μερια για μητρικη? για την ud4 λεω.....(ειδες κανενα μειον στην gigabyte σου?) Για την dell που σου προτιναν,εχω ακουσει τα καλυτερα και οτι αξιζει με το παραπανω τα λεφτα της! Εγω ειμαι παρα πολυ ευχαρηστημενος με την samsung! Δεν εχω ασχοληθει με overclock,αλλα οταν παω το καλοκαιρι κατω,μονιμα πια,θα αρχισω σιγα σιγα το αθλημα!Με την μητρικη και με ολο το συστημα γενικα,ειμαι πολυ ευχαρηστημενο-ικανοποιημενος.Αν και σε μια φαση πρεπει και εγω να παω σε dx11 gpu!
Dropsreef Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ http://www.msystems.gr/index.php?category=1418&product=11634 Γιατί αυτόν τον επεξεργαστή και οχι αυτόν Intel Core I5-2500 Box .Aπο την στιγμή που ΔΕΝ θα κλοκαρει και ΔΕΝ θα ασχοληθεί με κάτι αλλο περαν του gaming. (Tσέκαρε πόσα χρήματα εξοικονομείς) ΜΝΗΜΕΣ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22047&cat=4 Γιατί αυτες τις μνήμες στα 8gb και στα 135€ και οχι αυτές KINGSTON KVR1333D3N9/4G DDR3 4GB PC10666 1333MHZ VALUE RAM στα 16gb και στα 162€ απο την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το overclocking για σφιχτά t;imings και υψηλά mhz ΓΡΑΦΙΚΑ (βοηθηστε πιο πολυ για καρτα γραφικων) 1) http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23409&cat=5 Γιατί αυτή τη κάρτα γραφικών και οχι αυτήν ATI Radeon HD6950 2GB στα 249€ την οποία μπορεις να την "μετατρεψεις" σε 6970 ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 1) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-CMPSU-750HXEU-PSU-750W.htm (750 w) 2) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-Enthusiast-Series-TX850-V2-850W-80plus-Bronze-Certified-CMPSU-850TXV2EU.htm ( εχει και eps αυτο 850w) Γιατί τα συγκεκριμένα τροφοδοτικά και οχι αυτό Corsair Power Supply 750W ATX 24 pin TX V2 στα 95€ τροφοδοτικό το οποίο δίνει 62A στην 12V σε περίτωση που κάνειs corssfire.Αν ΔΕΝ ασχοληθείς με crossfire ενα ποιοτικό τροφοδοτικο των 500watt είναι υπερ αρκετο. ΣΚΛΗΡΟΣ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303635 (ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ?) Γιατί αυτόν τον σκληρό στα 68€ και οχι αυτόν Samsung Spinpoint F3 1TBστα 52€ ο οποίος και φθηνότερος είναι και μεγαλύτερος σε χωρητικότητα απο την στιγμη που sata 3 σκληρός δισκος με sata 2 σκληρος δισκος δεν έχουν καμια μα καμία διαφορα σε απόδοση Απάντησε μου σε αυτά τα γιατι ρε Γιάνναρε ετσι απο περιέργεια δηλαδή
ektor7 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Αγαπητε Ektor7 αυτο που λες για 3-4 χρονια δεν υσχυει.Ο intel 2500k εχει επιδοσεις σε games κατα πολυ καλυτερες ακομη και απο τον core i7 980.Ψαξε στο internet και θα δεις.Ενω λοιπον η intel τον τιμολογουσε και τον τιμολογει κοντα στα 900 ευρω.(Τον 980)Και σε ρωταω ειναι η δεν ειναι αστοργη μαμα η intel?Η επενδυση του αγοραστη του 980 πηγε στα σκουπιδια η δεν πηγε?Αξιζει μεταπωλητικα οταν οι μητρικες που τον στηριζουν δεν εχουν καν usb3 υποστηριξη και ακομη και τωρα οι πιο καλες της σειρας 1366 ειναι πανακριβες?Απευθυνονται η οχι σε κοροιδα? Αρα η λογικη αγοραζω τωρα για να εχω για 4 -5 χρονια βασει των τεχνολογικων εξελιξεων δεν υφισταται πλεον.Αρα συμβουλευουμε τον Γιαννη,αφου ειναι κυριως για gaming το PC του να επενδυσει εκει που πρεπει δηλαδη στην καρτα γραφικων γιατι γερο gaming και cpu κεντρικη αντιληψη ειναι δειγμα αμαθιας. Κατα τα αλλα Γιαννη αγορασε οτι θελεις και καλοριζικο σου ευχομαι.Εγω χαιρομαι,κατα βαθος,οταν υπαρχουν αγοραστες σαν εσενα για να αγοραζω εγω τα προιοντα που ειναι οντως value for money σε πιο φτηνες τιμες. Ποιος σου ειπε οτι οι μητρηκες των 980 δεν εχουν usb3? O Γιαννης,αν δε κανω λαθος,παει για τον ι7-2600κ και οχι για τον ι7-980! Μια χαρα θα του κρατησει και 3-4χρονια.Να μην ειμαστε υπερβολικοι!
giannispaok Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Dropsreef ναι θα παω για τον i7 2600k και ας λενε για i5 2500k μερικοι. θελω να τα σκασω στην intel. πιστευω αλλο να αγοραζεις i3 i5 i7 με τη λογικη μερικων ας επαιρνα και i3 παλι θα επαιζα μια χαρα...... εγω ακολουθω το ρητο " οτι πληρωνεις παιρνεις" ----------------------------------------------------------------------------------------------- μου προτεινεις φτηνοτερο σκληρο που ειναι sata 2 αντι sata3 που εινα ικαι πιο ακριβοτερος κα ιλες θα εινα ιτα ιδια! sata 2 με sata 3 ειναι ιδια? αυτο μου λες? οσο για τα αμπερ στα τροφοδοτικα που λες δε ξερω. παντως μου προτεινεις με 95 ευρω 750w που εγω εβαλα στη συνθεση με 149 ευρω παλι με 750 w δηλαδη εινα ικαλυτερος ο 95 ευρω απ οαυτον που εχει 149? ( μη ξεχνας και την εγγυηση. στα ιδια watt με αλλες τιμες αντις 3 ετη δινουν 5 η και 7 ετη εγγυηση αρα...) ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ με τα πιο πολλα ετη εγγυηση που απο μονο του αυτο δειχνει ποσο καλυτερος ποιοτικα θα ειναι) για τις μνημες ? μα 16 gb μνημες πολυ δεν ειναι? εγω πιστευω αρκουν 8 GB . που θα χρησιμποιηθει 16 GB ? οσο για τον ιντελ αποφασισα τον i7 2600k ΑΝ ΗΘΕΛΑ να μειωσω τιμες το ηξερα και απο μονος μου να επαιρνα pc με τα μισα χρηματα και να επαιζα games. θα επαιρνα μητρικη με 150 ευρω επεξεργαστη με 200 γραφικα με 170 και ssd με 120 και μνημες με 90 και πυργο με 100 θα εβγαινε συνολο 1000 ευρω και θα ημουν οκ? ετσι ηξερα κα ιμονος να συνθεσω pc με τοσα που διαβαζω σε φορουμ. ΕΙΠΑΜΕ οτι πληρωνεις παιρνεις. προτιμω ενα pc που να εχει καλυτερα υλικα μεσα .
El_Creco Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Εγω ενα θα πω για ακομη μια φορα υπαρχουν αυτοι που θελουν τα top για να λενε εχω αυτο(π.χ. οι κολλημενοι με τις bmw Μ3 δεν ξερουν να οδηγανε και πανε και μου περνουν Μ3 το αμαξι θελει να εχεις @@ για να το οδηγησης στα ορια του)και υπαρχουν και αυτοι που πληρωνουν οτι εχουν αναγκη.ΤΕΛΟΣ απλα. giannispaok Σορρυ φιλε αλλα το εχεις κανει ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΘΕΜΑ την αγορα ενος υπολογιστη. Ρωτας χιλιαδες ατομα με διαφορετικες αποψης για ενα θεμα δεν γινεται να συμφωνουν ολοι. Πηρες καποιες αποψεις,τωρα βαλτες κατω και παρε εσυ την προσωπικη σου αποφαση.
ektor7 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Γιατί αυτόν τον επεξεργαστή και οχι αυτόν Intel Core I5-2500 Box .Aπο την στιγμή που ΔΕΝ θα κλοκαρει και ΔΕΝ θα ασχοληθεί με κάτι αλλο περαν του gaming. (Tσέκαρε πόσα χρήματα εξοικονομείς) Γιατί αυτες τις μνήμες στα 8gb και στα 135€ και οχι αυτές KINGSTON KVR1333D3N9/4G DDR3 4GB PC10666 1333MHZ VALUE RAM στα 16gb και στα 162€ απο την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το overclocking για σφιχτά t;imings και υψηλά mhz Γιατί αυτή τη κάρτα γραφικών και οχι αυτήν ATI Radeon HD6950 2GB στα 249€ την οποία μπορεις να την "μετατρεψεις" σε 6970 Γιατί τα συγκεκριμένα τροφοδοτικά και οχι αυτό Corsair Power Supply 750W ATX 24 pin TX V2 στα 95€ τροφοδοτικό το οποίο δίνει 62A στην 12V σε περίτωση που κάνειs corssfire.Αν ΔΕΝ ασχοληθείς με crossfire ενα ποιοτικό τροφοδοτικο των 500watt είναι υπερ αρκετο. Γιατί αυτόν τον σκληρό στα 68€ και οχι αυτόν Samsung Spinpoint F3 1TBστα 52€ ο οποίος και φθηνότερος είναι και μεγαλύτερος σε χωρητικότητα απο την στιγμη που sata 3 σκληρός δισκος με sata 2 σκληρος δισκος δεν έχουν καμια μα καμία διαφορα σε απόδοση Απάντησε μου σε αυτά τα γιατι ρε Γιάνναρε ετσι απο περιέργεια δηλαδή 1.Επειδη δε θελει να αποκλισει την περιπτωση στο μελλο,να τον κλοκαρει! 2.Του προτινεις να παει στον ι5-2500,επειδη δε κλοκαρει και του προτινεις να παρει την 6950 και να την κλοκαρει,για να φτασει την 6970! 3.Το τροφοδουικο το θελει για SLI της 570. 4.Για το δισκο,μικρο το ατοπιμα.Μπορει να παει και σε πιο φθηνο,που τη στιγμη που εχει ssd! Τελος-Γιατι το pc το πληρωνει και θα το εχει,ο giannispaok και οχι ο Dropsreef.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.