Προς το περιεχόμενο

Αγορά εσωτερικής κεραίας τηλεόρασης

freezakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αδέρφια καλημέρα, θα ήθελα τα φώτα σας για να βρω μια καλή εσωτερική κεραία τηλεόρασης. Για να συνδέσω κατευθυντική είναι αδύνατο οπότε η εσωτερική κεραία είναι μονόδρομος. Έχω μια παμπάλαια με ενισχυτή η οποία είναι γύρω στα 20-30db,απ'ότι πιστεύω, και ο ήχος έρχεται καλά όμως η εικόνα έχει πάρα πολλά χιόνια. ΑΝΤ1 και ΣΤΑΡ δε τα βλέπω καθόλου ενώ ΜΕΓΚΑ και ΑΛΦΑ φαίνονται καλύτερα από όλα αλλά πάλι με πολλά χιόνια. Έχω βρει μια με 43db σε καλή τιμή ιταλικής μάρκας και μια 45db PHILIPS λίγο τσιμπημένη σε τιμή. Τι μου προτείνετε να πάρω;

Δημοσ.

σιγουρα τα παραπανω db θα βοηθησουν, αλλα λιγο.

Το κακο ειναι οτι δεν πρεπει να περιμενεις πολλα, ειδικα αν μενεις σε πολυκατοικια σε χαμηλο οροφο.

Εμπειρικα, εχω παρατηρησει οτι δινουν το μαξιμουμ απο τεταρτο οροφο και πανω.

Αν βρισκεσαι σε περιοχη οπου εκπεμπει ψηφιακο σημα, δοκιμασε να δανειστεις εναν ψηφιακο δεκτη, για να διαπιστωσεις αν το ψηφιακο σημα ειναι επαρκες (απο 20% και πανω) ωστε να μπορεις να παρακολουθησεις τα ψηφιακα καναλια.

Αν μπορεις, τοτε θα ηταν προτιμοτερο να αγορασεις εναν δεκτη για τα digea ψηφιακα καναλια, χρησιμοποιωντας την κεραια που ηδη εχεις.

Κανεις δεν μπορει να σου απαντησει με βεβαιοτητα οτι αγοραζοντας τη philips θα εξαφανιστουν τα χιονια, μιας και η χαμηλη ληψη σηματος εξαρταται απο πολλους παραμετρους που δεν μπορουμε να γνωριζουμε για τη δικη σου περιοχη/διαμερισμα.

Μονο με δοκιμη, αλλα οπως προανεφερα καλυτερα θα ηταν να δοκιμασεις πρωτα εναν ψηφιακο δεκτη (αν βρεις δανεικο για δοκιμη)

Δημοσ.

Aντι να προχωρας σε περιτα εξοδα για τα αναλογικα καναλια, δοκιμασε να συντονιστεις με την υπαρχουσα κεραια στα ψηφιακα. Μπορει να σου ερχονται ολοκαθαρα ολα.

Εαν η τηλεοραση σου δεν ειναι ψηφιακη τοτε παρε εναν ψηφιακο δεκτη, εφοσον πρωτα δοκιμασεις την κεραια σου αν τα πιανει και με τι δυναμη.

Αν δεν τα πιανει τοτε δοκιμασε να αγορασεις αλλη κεραια. Εχε υποψιν παντως οτι αυτα με τα db(i) δεν ειναι και ιδιαιτερα αξιοπιστα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...