Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα, Αντιμετωπίζω ένα θέμα με τον ήχο στον αποκωδικοποιητή Nova HD: τον έχω συνδέσει μέσω HDMI με την τηλεόραση, αλλά υπάρχει πρόβλημα με την απόκριση στον ήχο. Συγκεκριμένα, στα κανάλια HD το τηλεχειριστήριο δεν επηρεάζει καθόλου την ένταση του ήχου (η μπάρα ανεβοκατεβαίνει κανονικά στην οθόνη) ενώ στα απλά κανάλια η αυξομείωση της έντασης είναι σχεδόν ανεπαίσθητη. Ο αποκωδικοποιητής είναι πλήρως αναβαθμισμένος και το καλώδιο ελεγμένο. Ο τεχνικός (εξωτερικός συνεργάτης) με τον οποίο μίλησα από κοντά, μου είπε ότι είναι θέμα υποστήριξης HDMI (με Scart πράγματι ο ήχος ανταποκρίνεται άριστα), όμως από την τηλεφωνική υποστήριξη το αρνούνται κατηγορηματικά. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Θα άλλαζα σε scart-scart, αλλά υπάρχει θέμα με το έπιπλο και εκτός αυτού έδωσα κάποια χρήματα για το HDMI υποτίθεται για καλύτερη ποιότητα εικόνας/ήχου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
chios Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 ξέχασε το σκαρτ-σκαρτ οταν μιλάμε για HD, μόνο από HDMI περνάει το HD στο κάνει σε όλες τις θύρες τις TV?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Ναι, δεν έχει θέμα ούτε το καλώδιο, ούτε η τηλεόραση. Όμως από το τηλεφωνικό κέντρο και από τον τεχνικό (στον οποίο η Nova με παρέπεμψε) ακούω διαφορετικά πράγματα.
TheELF Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Το καλώδιο HDMI που πείρες τι έκδοση είναι;;(πρέπει να τα κοιτάμε και αυτά πλέον) βλέπεις ότι με έκδοση 1 δεν παίζει καν ήχο και για dolbyHD θέλει 1.3 περικαλώ.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Αυτό, για να είμαι ειλικρινής, δεν το γνωρίζω και δε νομίζω να έχω τη συσκευασία. Θα περάσω όμως από το Πλαίσιο να δω. Πρέπει να ψάξω για καλώδιο 1.3 και πάνω, αν κατάλαβα σωστά. Πολύ χρήσιμη πληροφορία, ευχαριστώ.
TheELF Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δεν θέλω και να σε κάψω μιας και εσύ από ότι λες ακούς ήχο αλλά πολύ χαμηλά,τι να πω και εγώ δεν ξέρω από αυτά,αν βγάλεις άκρη από το wikipedia πες μας και εμάς .
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Yπαρχουν αποκωδικοποιητες στους οποιους επιλεγεις απο τα μενου το codec ηχου. Ετσι, αν ειναι λαθος (συμβαινει πολλες φορες) υπαρχουν διαφορες συνεπειες, απο αυτες που αναφερεις, μεχρι και να μην ακουγεται καθολου ηχος. Βαλε ενα HD καναλι, πηγαινε στο Audio απτα μενου (η οτιδηποτε σχετικο βρεις) και τσεκαρε αν υπαρχει επιλογη για αλλαγη codec (εκει που λεει για Dolby Surround κλπ). Κανε την αλλαγη και δες αν εχεις αποτελεσμα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δε βλέπω να υπάρχει τέτοια επιλογή: από τις ρυθμίσεις τηλεόρασης έχει ρύθμιση HDMI (1080i, Native κτλ.) αλλά δε βλέπω κάτι σε Dolby Surround. Θα το ψάξω και από το manual της τηλεόρασης (αν και το τηλεκοντρόλ λειτουργεί άριστα, όπως και ο ήχος, του αποκωδικοποιητή είναι το θέμα).
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δε βλέπω να υπάρχει τέτοια επιλογή: από τις ρυθμίσεις τηλεόρασης έχει ρύθμιση HDMI (1080i, Native κτλ.) αλλά δε βλέπω κάτι σε Dolby Surround. Θα το ψάξω και από το manual της τηλεόρασης (αν και το τηλεκοντρόλ λειτουργεί άριστα, όπως και ο ήχος, του αποκωδικοποιητή είναι το θέμα). Στις ρυθμισεις του αποκωδικοποιητη δες το, οχι στης τηλεορασης. Εκτος αν εννοεις οτι ο αποκωδικοποιητης δεν εχει τετοια ρυθμιση, οποτε δε μπορω να υποθεσω τι φταιει. οσες φορες συναντησα αυτο η παρομοιο προβλημα ηταν λαθος ρυθμιση σε περιεργο αποκωδικοποιητη.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Είναι ο στάνταρ αποκωδικοποιητής της Nova HD. Από το τηλεφωνικό κέντρο μου έχουν πει ότι φταίει: α)το καλώδιο β)η τηλεόραση γ)ο ανάδρομος Ερμής αλλά πάντως όχι ο αποκωδικοποιητής. Με παρέπεμψαν σε εξουσιοδοτημένο τεχνικό, ο οποίος μου είπε ότι συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και ότι "κάποια στιγμή" θα βγει αναβάθμιση λογισμικού του αποκωδικοποιητή. Πρόσφατα έγινε μία, αλλά ήταν θέμα σήματος από το δορυφόρο, το πρόβλημα με τον ήχο παραμένει. Όταν έγραψα "ρυθμίσεις τηλεόρασης" εννοώ από το μενού του αποκωδικοποιητή (το μενού ήχου δεν έχει τίποτε πέρα από stereo/mono, 5.1 dolby αυτόματο/κατ' επιλογή και γενικά ό,τι επιλογές είχε τις άλλαξα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα).
TheELF Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Μήπως όμως,λέω εγώ τώρα,δεν δουλεύει επειδή η TV δεν έχει αποκωδικοποιητή dolby; άλλωστε δεν έχει και λόγο να έχει αν δεν έχει και 5,1 ηχεία,οπότε οι ρυθμίσεις είναι μόνο αν τον συνδέσεις με κάποιο home-cinema με dolby που θα έχει και ενισχυτή;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Σε αυτην την περιπτωση θα επρεπε να του δουλεψει με την επιλογη stereo oμως, αλλα λεει οτι ουτε ετσι δουλευει. Αρα μονο με υποθεσεις το προβλημα βρισκεται ειτε στο καλωδιο ειτε στον αποκωδικοποιητη, χωρις να αποκλειονται αλλες περιπτωσεις, γιατι ειναι περιεργη η περιπτωση.
TZANNSPY Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Συγκεκριμένα, στα κανάλια HD το τηλεχειριστήριο δεν επηρεάζει καθόλου την ένταση του ήχου (η μπάρα ανεβοκατεβαίνει κανονικά στην οθόνη) ενώ στα απλά κανάλια η αυξομείωση της έντασης είναι σχεδόν ανεπαίσθητη. Σχεδόν το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Συγκεκριμένα ο ήχος στα κανάλια HD ήταν πολύ πιο χαμηλός από τον ήχο που έβγαζαν τα αντίστοιχα non HD κανάλια. Εγώ δυστυχώς δεν κατάφερα/πρόλαβα να βρω λύση γιατί κράτησα το "HD πακέτο" μόνο όσο ήταν δωρεάν... Σου εύχομαι να βρεις λύση, και να την post-άρεις εδώ για το μέλλον...
Alt3rnative Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 επειδή είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα κι επειδή βλέπω πως το thread αν και παλιό δεν προσέφερε κάποια λύση: Μέσα από τις ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή αλλάζουμε τις ρυθμίσεις στον ήχο 5.1 από passthrough σε downmix και η αυξομείωση του ήχου γίνεται κανονικά και στα hd κανάλια. τώρα αν χάνουμε κάτι σε ποιότητα ήχου με αυτή την επιλογή δεν το γνωρίζω αλλά τουλάχιστον δουλεύει το τηλεκοντρόλ κανονικά. 1
Stepharm Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα!εγώ έχω ένα αντίστοιχο θέμα.Έχω έναν αποκωδικοποιητή dreambox 4 μήνες.σήμερα το πρωί που το άνοιξα έχω εικόνα στην τηλεόραση αλλά καθόλου ήχο όταν είναι συνδεδεμένο με hdmi.Παρ όλα αυτά με scart έχει εικόνα και ήχο.Επιβεβαίωσα ότι δεν φταίει η τηλεόραση ούτε όμως κ το hdmi.καμιά ιδέα κανείς?? Υπάρχει περίπτωση λόγω έντονων καιρικών φαινομένων να κάηκε η θύρα του Hdmi?Ήταν ενεργοποιημένος την ώρα της καταιγίδας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα