Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση ήχου και ψύξης!

APsD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εχω το pc της υπογραφής μου.

Θέλω να κανω μια αναβαθμιση στα fans που έχει πανω λόγω θορύβου.. Θελω να γίνει οσο πιο αθόρυβο γίνεται.. Επίσης να μου προτείνετε μια καλη ψύχτρα και fan για την 5850 μου. Δεν ασχολούμαι με OC κλπ ολα ειναι stock απλα η μαμα της 5850 ωρες ωρες κανει υπερβολικα πολυ θορυβο σαν να γυρνάει 10000 στροφές!!! Στόχος ειναι ο χαμηλότερος δυνατός θόρυβος..

Εχω την εντύπωση οτι τα fans που δεν κανουν θόρυβο γύρνανε πολυ λίγες στροφες. (πχ 800 στροφές) Ισχύει? Αν ναι θα έχω πρόβ??

Τα fan που χρειάζομαι ειναι:

3 x 200mm

2 x 140mm

2 x 120mm (μαζι με του τροφοδοτικού)

Επίσης θέλω να φτιάξω ένα παρα πολυ καλο ηχοσύστημα για το PC. Θέλω να έχω το καλυτερο δυνατο (κρυσταλλινο!) ήχο για μουσική αλλα και για ταινίες. Πιο πολυ για μουσική ομως. Τι προτείνετε?

Αρχικά χρειάζομαι αλλη καρτα ηχου? Η κανει κ αυτη της μητρικής? Επίσης εχω διαβασει κατα καιρους οτι για ταινίες ειναι καλυτερα ενα 5.1 η 7.1 συστημα ενω για ηχο 2 μεγαλα monitor(?) ηχεία. Τα ηχεία αυτα θέλουν ενισχυτή? Κανουν για το pc? Τι χρειάζομαι ακριβώς? Μπρορώ να συνδιάσω τετοια ηχεια με συστημα 5.1? (πχ τα z5500 + 2 μεγαλα monitor ηχεια)

Αυτα προς το παρών!!

Για τα ηχεια δν εχω προβλημα με το μαγαζι οποιο να ειναι αρκει να ειναι ελλαδα (λογω μεταφορικών)

Για τα fans ας ειναι απ'οπου να ναι ακομη κ εξωτερικο δν εχω προβ αρκει να εχει paypal το μαγαζι!

Το σημαντικό: Τιμή για ολα max 550euro!

Εξτρα συμβουλη που ζητώ: Αξίζει τον κόπο το ηχοσύστημα? Η να πάρω ενα HI-FI να τελειώνω με τη μουσική?

thanks!

Δημοσ.

Δεν μπορώ να δω με τίποτα την υπογραφή σου.

Θα σου πω δυο 3 πραγματάκια.

Απο άποψη λογισμικού είσαι κόμπλε, περνεις το απόλυτο απο το pc σου;

Και ακόμα πιο σημαντικό τι αρχεία βλέπεις ακούς;

Μεγάλη αλήθεια άλλο πολυκαναλος ήχος και άλλο στερεοφωνικος ήχος που βγαίνει απο 5.1 ηχεία.

Είσαι σίγουρος ότι έχεις ταινίες σε πολυκαναλο ήχο;

Αλλη Μεγαλη αληθεια, Για πολυκαναλο ήχο 5.1 δισκολα θα βρεις ολοκληρωμενο σύστημα σε αυτά τα λεφτά που να πιάνει τις επιδόσεις των z5500.

Αν ανέβουμε μέχρι τα 500. Κάτι ίσως με πολυ ψάξιμο και google και 3-4 βόλτες σε μαγαζιά.

Άλλη μεγάλη αλήθεια.

Σίγουρα τα κοματι κοματι είναι πολύ καλύτερα, Απο τα ολοκληρωμένα.

Τώρα εγώ τι θα έκανα.

Επειδή τα 500 είναι ένα αξιοσεβαστο πόσο στην Ελλάδα του 2011.

Θα επερνα ένα ενισχυτη και 2 ηχεία της προκοπής.

Θα άκουγα τις μουσικές μου ανετος και ωραίος και τις ταινίες μου θα της άκουγα στερεοφωνικα όπως το 90% του κόσμου.

Όταν θα είχα τα λεφτά ύστερα απο κανά εξάμηνο θα αγόραζα ένα sub και θα το κανά 2.1

Mετα απο ένα χρόνο ένα κεντρικό και δυο απο πίσω και τα πρώτα ηχεία θα τα έκανα μπροστινά δεξιά αριστερά.

* και μάλλον πρέπει να μεταφερθεί στα home cinema & gadgets.

Δημοσ.

Λοιπόν το PC μου ειναι το εξης:

Case: CoolerMaster HAF 922,

PSU: CoolerMaster M620 Real Power Modular (620W),

MB: Gigabyte GA-P55 UD3R, CPU: Intel Core i5 750 + Prolimatech Megahalems Rev.2 + SilenX Case Fan 120mm Pro,

Ram: Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9DHX),

GPU: Sapphire 5850 SVGA (PCI-Express, 1GB),

HD: WD 160GB Blue(OS) + WD 750GB Caviar Black,

Monitor: LG W2361V-PF 23"

Επίσης εχω τα ηχεία της Creative τα Inspire T5400 τα έχω γύρω στα 7-8 χρόνια + οτι δεν με πολυ καλύπτουν πλέον.

Τελικα ειναι πιο ακριβα απ'οτι υπολόγιζα ε?

Να ρωτήσω κατι? Αν πάρω τα z5500 θα μπορώ να τα κανω ναι παίζουν ολα μαζι μουσική? Η οταν είναι stereo θα παίζουν μονο τα sub και τα Right κ Left? Θα είναι ικανοποιητική η απόδοση τους? Ο χώρος που θα μπεί το σύστημα ειναι γύρω στα 45τμ.

Οσον αφορα τα μονιτορ δεν υπάρχουν καποια που να εχουν ενσωμετομενο ενισχυτή? Η όλα χρειάζονται εξωτερικό?

Απο κάρτα ήχου? Κανει της μητρικής?

Σχετικα με τα fans παιδια καμια πρόταση?

Και κατι για την ψύξη της 5850..? Να μην γκαρίζει τοσο οσο η stock..

Δημοσ.

Πω πω φίλε, από που να αρχίσει και που να τελειώσεις κανείς με τόσα ζητήματα που έθεσες...

Εδώ θα βρεις 200άρηδες ανεμιστήρες, εδώ θα βρεις 140άρηδες (BeQuiet και καθάρισες βασικά...) και για 120άρηδες θα σου πρότεινα αυτούς.

Κάποιους μπορείς να τους βρεις και στην Ελλάδα...

Αν αποφασίσεις να βάλεις χέρι στην 5850, φρόντισε τουλάχιστον να καλύψεις και το πολύ προβληματικό τμήμα των VRMs. Κατά τα άλλα, οι λύσεις είναι πάμπολλες και να σου πω την αλήθεια αν έκανα σήμερα επιλογές για την ψύξη της 5850 που είχα παλιότερα, θα ήταν οι πιο απλές και φτηνές (αφού "καλύψεις" τα VRMs βέβαια!). Θα μπορούσα να γίνε πολύ συγκεκριμένος, αν θες το αναλύουμε...

Teaser...!

Περί ήχου, ΓΙΟΥΧΟΥ! Θα βρεις τα άπειρα νήματα στο φόρουμ με πάμπολλες προτάσεις, μελέτησέ τα για να διαμορφώσεις ιδία άποψη. Δεν μπαίνω στον κόπο να προτείνω κάτι συγκεκριμένο γιατί πολύ απλά δεν ασχολούμαι με pc-speakers.

Δημοσ.

Για "αθόρυβο" pc θες "αθόρυβο" case αρχικώς. Όπως το Antec P183 V3 http://www.skroutz.gr/products/show/6567341. Για fans δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο, υπάρχουν άπειρα..

Τώρα στο θέμα "Θέλω να έχω το καλυτερο δυνατο (κρυσταλλινο!) ήχο για μουσική αλλα και για ταινίες. Πιο πολυ για μουσική ομως" φαντάζομαι ότι θες απλά κάτι ανώτερο απ' τα ηχεία "σούπα" τύπου logitech, altec lansing κτλ. Γι αυτό το λόγο και με βάση το budget που θέτεις σου προτείνω λύση με 2 αυτοενισχυόμενα ηχεία semi/pro τύπου καθώς και μία usb semi/pro κάρτα ήχου ιδανική για powerfull ακροάσεις!

ηχεία

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=3308 (τιμή τεμαχίου)

κάρτα ήχου

http://www.gpanagopoulos.com/eshop/computer-audio/audio-interfaces/usb/native-instruments-audio-2dj.html

Δημοσ.

Γιατί θεωρείται τα monitor ηχεία σωστή επιλογή για τον κοινό ακροατή; Βλέπω τα προτείνουν γενικά πάρα πολύ αλλα δεν είναι πανάκεια!

Τα monitor ηχεία έχει χιλιοειπωθεί πως είναι για ηχεία για studio.

Εάν θες να ακούς αχρωμάτιστο ήχο πάω πάσο, αλλά δε πιστεύω πως ο κλασσικός ακροατής ζητάει κάτι τέτοιο! :)

Η σύνδεση με ένα καλό Hi-Fi ή σε ενισχυτή με καλά ηχεία όπως σου πρότεινε ο FaRMaKhs πιστεύω θα σε ικανοποιήσει!

Φιλικά

Δημοσ.

Γιατί θεωρείται τα monitor ηχεία σωστή επιλογή για τον κοινό ακροατή; Βλέπω τα προτείνουν γενικά πάρα πολύ αλλα δεν είναι πανάκεια!

Τα monitor ηχεία έχει χιλιοειπωθεί πως είναι για ηχεία για studio.

Εάν θες να ακούς αχρωμάτιστο ήχο πάω πάσο, αλλά δε πιστεύω πως ο κλασσικός ακροατής ζητάει κάτι τέτοιο! :)

Η σύνδεση με ένα καλό Hi-Fi ή σε ενισχυτή με καλά ηχεία όπως σου πρότεινε ο FaRMaKhs πιστεύω θα σε ικανοποιήσει!

Φιλικά

Ναι, σε θέματα audio / hi-fi δεν υπάρχουν πανάκειες.. Διαφορετικά αυτιά, διαφορετικά γούστα, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να θεωρείται "καλύτερος" ο χρωματισμένος ήχος και όχι όπως βγαίνει περίπου απ' το στούντιο ηχογράφισης? Εαν θέλει extra bass μπορεί να συνδέσει μετά και κάποιο sub. Και προφανώς με ένα monitor των 150-200 ευρώ δεν μπορεί να περιμένεις να ακούσεις και κανά τέλειο ήχο.. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να μπλέκει με ενισχυτές, καλόδια εάν επιλέξει κάποιο αυτοενισχυόμενο. Δλδ όταν με τα ίδια περίπου χρήματα μπορεί να πάρει κάποιο semi/pro monitor ιχείο γιατι να μην το πάρει?

Δημοσ.

Στο 500αρικο-600 φιλε gballas δεν υπαρχει κατι καλυτερο ποιοτηκα απο αυτο που

ανεφερα ανωτερο κορνα&λαμπα σε αυτα τα λ7 ειναι must

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω γιατί δεν έχω και άποψη για τα συγκεκριμένα. Δεν έχω ασχοληθεί είναι η αλήθεια με το hi-fi κομμάτι.. λαμπάτα είναι.. άσχημα δεν θα είναι!! B)

Δημοσ.

Οπότε καλύτερα θα ήταν να πήγαινε να ακούσει σε κάποιο κατάστημα monitor ηχεία και να αποφασίσει αυτός εάν τον ικανοποιεί ο ήχος!

Δε είπα πάντως οτι πρέπει με 150-200 να περιμένεις να ακούσεις κανένα τρελό, ποιοτικά ήχο αλλα θα είναι σίγουρα καλύτερος από τα κοινά pc speakers.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...