Προς το περιεχόμενο

Overclocking σε AMD 1090T με Asus Crosshair Iv Formula και Corsair Dominator Gt 2000MHz

Bimmermeister

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες είναι σίγουρα το cpu.Έπεσε στα χερια μου αντίστοιχο κομμάτι πριν αρκετό καιρό.

cpu_nb 2000 με 1.2

HT 2000 auto

20x200 με 1.45

και τις μνήμες 1333 και δεν ήταν σταθερό σε όλα τα test.

Το ξέρω ότι ακούγεται παράξενο αλλα παίζουν και τέτοια κομμάτια.

και σκέψου,το είχα στο νερό!! οι θερμοκρασίες του δεν πέρναγαν τους 48c σε cpu και 37c σε cpu_nb.

Μόλις κούμπωσα έναν άλλον 1090t πάνω στο ίδιο mobo,έκανε μπαμ ότι έφταιγε το cpu.

Καταρχήν ακόμα και στο auto,το cpu v ζήταγε λιγότερο από ότι ο προηγούμενος(στα γκρίζα γράμματα διπλα από τις τιμές που δίνουμε manual).

σεταρε τον στα 3.8 .Αν και καταβάθος ξέρω ότι έχεις σκαλώσει με τα 4ghz και θα το δωσει τσαμπα... :rolleyes:

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

συμφωνω οτι 1090Τ τα εχει για πλακα τα 4gz εδω πανε οι 1055Τ παιζοντας με fsb! To θεμα ειναι οτι ολα τα κομματια που εχει ειναι κορυφαια:confused: Οι μνημες ειναι σιγουρα οκ ? Τον imc πως να τον τσεκαρεις?

Τον αφήνεις έξω από το o/c - δηλαδή 1333 με 9άρια και 2Τ :) Και το nb χαμηλά, 2200 ξερωγω... Αν τότε είναι οκ το 4GHz core, τότε το συγκεκριμένο κομμάτι έχει μπανάνα "uncore"... :)

Δημοσ.

ρε μπας και να βγαλει το επξεργαστη και να το τσεκαρει σε κανενα φιλο του ........

Δεν δοκιμαζεις με τα 2gb μονο !

Ξερω γω μπορει να βγαλεις κανενα συμπερασμα τουλαχιστο γιο το τη φταιει!

Δημοσ.

Ρε σεις...δέν έχω κανέναν φίλο απο Σαλόνικα με καλή μητρικούλα AM3 σάν τη δική μου για να τσεκάρω δυστηχώς....θέλω να τα τσεκάρω όμως επειγόντως mobo,cpu,ram να δώ τί τελικά φταίει...

Έχετε μήπως εσείς κανέναν γνωστό απο εδώ να γίνει η δοκιμή?Θα είμουν ευγνώμον...

Έχω αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση.... :cry:

Δημοσ.

Θα σου ελεγα να ερθεις απο εμενα να τσεκαρεις τον επεξεργαστη στην μητρικη της υπογραφης μου αλλα:

1)Δεν εχω μετα αλλη παστα για να ξανακουμπωσω τον επεξεργαστη τον δικο μου παλι επανω.

2)Η μητρικη μου ειναι μεν καλη για overclocking αλλα σε καμια περιπτωση δεν φτανει τις επιδοσεις της δικης σου.

3)Δεν εχω και πολυ ελευθερο χρονο τωρα τελευταια και περασαν και τα ρεπο μου.

4)Το σπιτι ειναι ολιγον μπουρδελο αυτη την στιγμη. :eek: :eek:

Δημοσ.

Θα σου ελεγα να ερθεις απο εμενα να τσεκαρεις τον επεξεργαστη στην μητρικη της υπογραφης μου αλλα:

1)Δεν εχω μετα αλλη παστα για να ξανακουμπωσω τον επεξεργαστη τον δικο μου παλι επανω.

2)Η μητρικη μου ειναι μεν καλη για overclocking αλλα σε καμια περιπτωση δεν φτανει τις επιδοσεις της δικης σου.

3)Δεν εχω και πολυ ελευθερο χρονο τωρα τελευταια και περασαν και τα ρεπο μου.

4)Το σπιτι ειναι ολιγον μπουρδελο αυτη την στιγμη. :eek: :eek:

1)Θα αγοράσω μία,γιατί θα χρειαστώ κ εγώ μετά...Λόλ!

2)Έλα ρε καρντάσι!!!Η μητρική σου καλή είναι!Το θέμα είναι να ξές κανα 2 πραγματάκια παραπάνω απο μένα στο overclocking...

3)Κανονίζουμε άν και όποτε έχεις χρόνο...

4)Welcome to the club!

Απο ποιά περιοχή είσαι?

Δημοσ.

1)Παρε αυτη :mrgreen: :mrgreen: :devil:

2)Οτι ξερω ειναι απο το ιντερνετ και εδω μεσα αλλα ενταξει εχω μαθει και κατι με τον δικο μου που τον εχω ανεβασει.(καλη ειναι η μητρικη,εχει ολες τις επιλογες για ανεβασμα).

3)Περιμενω να μου ερθει μια καρτα γραφικων που εχω παραγγειλει και μαλλον θα ερθει κατα πεμπτη,παρασκευη οποτε τοτε ειναι μια καλη ευκαιρια.αλλιως παμε μετα κυριακη.

4)Ειμαι πολλα χρονια σε αυτο το club(βασικα εδω και 8 χρονια που μενω μονος μου) :rolleyes:

Κεντρο ειμαι.πιο κεντρο δεν παει.

Μιλαμε εαν ειναι.

Δημοσ.

χ0αχ0αχ0α0χα0χα 15,5 Ευρώ η Πάστα???? :whistle: Μήπως να το ξανασκεφτούμε????χαχαχαχααχχαχα :lol:

Θα μιλήσουμε εννοείται,αλλα 15,5Ευρώ για πάστα ΔΕΝ δίνω στο λέΩ απο τώρα να το ξές!!!!! :X Εκτός και αν θές να την αγοράσουμε μαζί,μισά εγώ μισά εσύ!Βέβαια η λύση του φάνη ακούγεται ακόμη πιο ωραία αφού θα δώσουμε απο 4 Ευρώ ο καθένας!!!!

Δημοσ.

Μιλάμε για ~3½ φορές περισσότερη ποσότητα όμως, δεν ξέρω αν το πρόσεξες..

Και ναι, κατά τη γνώμη μου αξίζει περισσότερο η Ceramique.

Δημοσ.

Μιλάμε για ~3½ φορές περισσότερη ποσότητα όμως, δεν ξέρω αν το πρόσεξες..

Και ναι, κατά τη γνώμη μου αξίζει περισσότερο η Ceramique.

Ναι όντως θα είναι αρκετή για να βάλουμε και οι 2 στους επεξεργαστές μας!!!

Phani νά'σαι καλά για την πρόταση!

Δημοσ.

Μα εμενα εχει παστα ο επεξεργαστης μου πανω αυτη την στιγμη :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 3 μηνες την εχω μονο φρεσκια ειναι ακομα.

Εσενα δεν εχει..... :devil: :devil: :devil:

Σκεψου οτι θα θελει μια φορα για τον δικο μου που θα ξανακουμπωθει επανω στην μητρικη,μια φορα για τον δικο σου που θα μπει επανω στην δικη μου μητρικη,μια φορα ακομη για τον δικο σου που θα ξανακουμπωθει παλι επανω στην δικη μου μητρικη γιατι την πρωτη φορα θα εχω κανει μ@λ@κι@ εγω και θα του εχω στραβωσει τα πινακια και μετα θα φαμε 1 ωρα να τα ισιωσουμε και μια φορα που θα τον κουμπωσεις επανω στην δικη σου στο σπιτι σου.

Εκτος και εαν θελεις να παω να παρω εγω μια τετοια η μαλλον 2 και σου δωσω το ενα σωληναριο και μου δωσεις τον επεξεργαστη σου,τον φοραω επανω,βαζω μια φορα απο το δικο μου σωληναριο και σου δινω τον δικο μου,τον βαζεις επανω στην δικη σου με το δικο σου σωληναριο και μετα επειδη θα εχουμε μεινει απο παστες και τουρτες και τα υπολοιπα,κραταμε και οι 2 την ανταλλαγη......(πιο καλο μου ακουγεται ετσι). :rolleyes:

Edit:Σοβαρα τωρα ομως ετσι,δεν ειναι θεμα χρηματων σε καμια περιπτωση αλλα,το τονιζω το αλλα,περιμενεις να δωσω λεφτα να παρω παστα για να κανω μια εξυπηρετηση σε εναν ανθρωπο που ουτε καν γνωριζω και του λεω να ερθει και απο το σπιτι μου κιολας σε ενα ρεπο μου δηλαδη στον λιγο ελευθερο χρονο που θα εχω?Για να κανω μια εξυπηρετηση????

Και οκ πες οτι το κανω αυτο και δινω και λεφτα και κανουμε και αυτο που λεμε γιατι ειμαι απο αυτους τους λιγους τους μ@λ@κες (πλεον) εγω,εαν σου ελεγα οτι εχω πχ λεμε τωρα την πιο πανω παστα που ποσταρα που εχει 12 euros,τι επρεπε να κανω?να σου πω να πας να παρεις μια ιδια?σε καμια περιπτωση.

Δεν ξερω αλλα μου φαινεται λιγο ανοητο το ολο σκηνικο τωρα που το ξαναδιαβαζω........

Edit 2:Και οταν προτεινα την παστα που ειχε 15.5 το εκανα αστειευομενος.γι'αυτο εβαλα και τα smilies.σιγα μην σου ελεγα και τι παστα να παρεις.και ποσο μαλλον μια τοσο ακριβη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά...άργησα λίγο να απαντήσω γιατί το παράτησα τελείως το θέμα,έχω όμως βελτίωση.....

Έκανα την εξής ρύθμιση:

--------3840MHz-------

AI OC Tuner....................Manual

CPU Ratio.......................16

AMD Turbo......................Disable

CPU Bus.........................240

PCIE..............................100

DRAM freq......................1600

CPU/NB freq....................Auto

HT link...........................Auto

DRAM Timings..................6, 6, 6, 18

Extreme OV.....................Disable

CPU & CPU/NB volt mode....Manual

CPU volt..........................1.3500 - 1.4000V

CPU/NB Volt......................1.3000V

CPU VDDA.........................AUTO

DRAM Volt.........................1.65V

Rest of volt.......................AUTO

CPU Load Line....................Enable

CPU/NB Load Line................Enable

Spectrum things.................Disable

Έτρεξα IntelBurnTest και ήταν stable σε standard,high και very high stress level.Το κακό ξεκίνησε οταν έτρεξα το Prime95 64bit....Μου χτυπάει Fatal Error πάντα σε 2 απο τους 6 πυρήνες και σταματάνε οι workers σε αυτούς τους 2,ενώ οι άλλοι 4 πυρήνες συνεχίζουν κανονικά το Τέστ.Πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι απο το CPU/NB FREQ και το HT Link τα οποία έχω στο Auto.Ελπίζω να βγάλουμε κάποια άκρη....για μένα ήταν μεγάλο κατόρθωμα που ήταν stable στο IntelburnTest και μπόρεσε και έτρεξε Prime95 τόση ώρα...με όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις που μου έχουν/ετε προτείνει και που έχω δοκιμάσει με το που πήγαινα να τρέξω Prime95 και IntelBurnTest έπεφτε αμέσως BSOD και κολλούσε το pc....Γενικά το Pc τότε ήταν 100% Unstable.

Επόμενο βήμα πειράματος.....??? :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...