Προς το περιεχόμενο

Overclocking σε AMD 1090T με Asus Crosshair Iv Formula και Corsair Dominator Gt 2000MHz

Bimmermeister

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,επειδή έχω χαθεί κυριολεκτικά σε thread σχετικά με Phenom II X6 XXXX O/C και δέν μπορώ να βγάλω άκρη γιατί γίνεται ενας πανικός και γράφουν όλοι μαζί,

θα ήθελα αν μπορείτε κι εσείς βέβαια και έχετε και τον χρόνο,να με βοηθήσετε να κάνω stable overclock τον AMD 1090T στα 4GHz και τις μνήμες να τρέχουν σε όσο το δυνατόν υψηλότερη συχνότητα(2000MHz). "Πρίν λίγο καιρό έτρεχα στα 4GHz αλλα όχι Stable και οι μνήμες στα 1600MHz για κανα-2 μέρες βέβαια"

Το Hardware μου:

- AMD 1090T με ψύκτρα Coolermaster V10

- Asus Crosshair Iv Formula με το τελευταίο bios 1304.

- Corsair Dominator Gt 2X2GB 2000MHz 8-8-8-24 1.65v

- Coolermaster Silent Pro M1000

- Asus EAH 5970

*Αυτή τι στιγμή όλα τα Values στο Bios,είναι γυρισμένα Default.

Κάποιος που να ξέρει καλά απο overclocking θέματα ή ακόμη καλύτερα κάποιος με την ίδια mobo και cpu να μου δώσει κατευθείαν τα Bios Values για ένα σωστό και σταθερό Overclock.

Επίσης,παρατήρησα οτι με το καινούργιο Bios της μητρικής προστέθηκαν και άλλες νέες επιλογές στο "Extreme Tweaker" τις οποίες αν χρειάζεστε μπορώ να βγάλω φωτογραφία και να τις αναρτήσω.

Και στην τελική αν μένει κάποιος καλός Overclocker Θεσσαλονίκη,ας έρθει σπίτι μου να το δούμε απο κοντά.

Δώστε μου τα φώτα σας guys!!! :P

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και βέβαια θα βοηθούσε αν μπορούσες να ανεβάσεις φωτογραφίες από bios.

Λοιπόν,επειδή τώρα ετοιμάζομαι να βγώ και τρώω μπινελίκι έξω απ'το σπίτι απο γυναίκες επειδή άργησα....θα ανεβάσω αύριο το πρωϊ-μεσημέρι,ότι ώρα ξυπνήσω τις φωτογραφίες να μου πείς κ εσύ και όποιοσδήπωτε άλλος προσφέρεται να με βοηθήσει!!!

Σ'ευχαριστώ!Τα λέμε αύριο καληνύχτα/καλή συνέχεια!! :P

Δημοσ.

o caution και ο rafail εχεoυν ιδια μητρικη!

Παντος για περισσοτερες λεπτομεριες ανεβασε screenshot απο το bios!

Δημοσ.

Η συγκεκριμένη μητρική ''αγαπαει'' και τον επεξεργαστή άλλα της μνήμες στο Overclock.

Θα βάλεις της μνήμες στα 2000MHz και τα timings που σου δίνει ο κατασκευαστής .Μετά θα πας και θα ανεβάσεις τον επεξεργαστή με τον πολλαπλασιαστή ,θα βάλεις vcore 1,45 για αρχή αν δεις ότι είναι σταθερός στα 4ghz θα αρχίσεις να κατεβάζεις ρεύματα

Δημοσ.

Όπως ακριβώς σου τα είπε ο rafail,με επιφύλαξη στις μνήμες..

Δύσκολα θα παίξουν καρφωτά 2000 με 1.65.Δώσε 1600 για αρχή και το βλέπεις στο τέλος το 2000mhz.

Δημοσ.

16 Χ 250 θα σου δώσει εύκολο χιλιάρικο στις μνήμες - αλλά και πιο χαμηλά να τις έχεις, δεν πειράζει, σφίγγεις περισσότερο τα timmings ;)

Για το 16 Χ 250, δοκίμασε το Load Line cpu calibration στο 50%. Δώσε 1.5 Vcore και 1.28 cpu_nb (μετά βρίσκεις τα ελάχιστα) και στις μνήμες τα εργοστασιακά. Το HT @ 2250 και το NB αρχικά @ 275 και το nb της μητρικής @ 1,15V. Λογικά θα είσαι εντάξει, και μετά αρχίζεις να ρίχνεις Vcore ή να ψάχνεις τις μνήμες ;) :devil:

Δημοσ.

bimmeister το ποστ μου το διαβασες στο Phenom II X6 XXXX O/C

Φίλε Tony,δέν είναι η πρώτη φορά που πειραματίζομαι με overclock,έχω ζητήσει την βοήθεια απο πάρα πολλούς απο πολλά φόρουμς,αλλα δέν δούλεψε τίποτα και πιστεύω πως το πρόβλημλα μου απευθείνεται στο Hardware.Σκέψου οτι ο υπολογιστής δέν είναι stable ούτε με το απλό Extreme OV στα 3,7GHz και μου πετάει μπλέ οθόνη.Ειλικρινά δεν ξέρω τί απ'όλα μπορεί να φταίει....έχω δοκιμάσει τα πάντα όλα...και έχω ρωτήσει πολλούς overclockers,απλά έστειλα εδώ γιατί στα ελληνικά θα υπάρχει καλύτερη συννενόηση...Πώς θα γίνει να μάθουμε αν φταίει κάποιο μέρος του Hardware?

Επίσης,υπάρχει περίπτωση να φταίει μια κακή εγκατάσταση των windows ή να είναι προβληματικός ο σκληρός και να επηρεάζει το overclock???

Δημοσ.

Εγώ πάντως με τον ίδιο cpu και μητρική δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα μέχρι και 4,2ghz τον έφτασα με 1,40 vcore.

Της μνήμες σε ποσά mhz της έβαλες;

Δημοσ.

Εγώ πάντως με τον ίδιο cpu και μητρική δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα μέχρι και 4,2ghz τον έφτασα με 1,40 vcore.

Της μνήμες σε ποσά mhz της έβαλες;

Στα 1667,γιατί στα 2000MHz δέν μπορώ να μπώ ούτε στα windows.....

Νά σε πώ ρε φίλε,Θεσσαλονίκη μένεις???

Δημοσ.

Αν τρως BSOD ξεκίνα με ένα βαρβάτο memtest @ stock και βλέπεις ;)

BSOD Τρώω με το Overclock του επεξεργαστή όταν τρέχω Prime95 και IntelBurnTest.

Αν βάλω τις μνήμες στα 2000MHz με manual timings και voltage 1,65(original)-1,72 δεν μπουτάρει καν στα windows...πετάει ένα άλλο Error.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...