Προς το περιεχόμενο

format σκληρου σε αλλον υπολογιστη

anrim27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα σκληρο δισκο,ο οποιος θα χρησημοποιηθει σε νεο pc.

Το ολο συστημα δεν εχει στηθει ομως ακομη.

Αν κανω εγκατασταση των windows απο τωρα (χρησημοποιωντας τον σκληρο σε ενα αλλο pc),θα υπαρχει κανενα προβλημα αργοτερα?

Θα αναγνωριζεται κανονικα ο σκληρος δισκος και το περιεχομενο του απο το καινουργιο συστημα?

Δημοσ.

Ο δικσος θα αναγνωριζεται αλλα μην το κανεις.Αν το αλλο pc εχει αλλη μητρικη θα εχεις προβληματα και ασταθειες.

(Ναι,αλλη μητρικη θα εχει.)

ΟΚ τοτε,ευχαριστω.

Δημοσ.

Δε χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις, θα σου μείνει και η εμπειρία.

Θα πρότεινα όμως πριν το τελευταίο κλείσιμο του αρχικού υπολογιστή να μπεις στη διαχείριση συσκευών και να αφαιρέσεις όλους τους ελεγκτές, αγνοώντας τις προτάσεις του λειτουργικού για επανεκκίνηση, που θα εμφανίζονται μετά την απεγκατάσταση κάθε ελεγκτή.

Θα κάνεις Shutdown όταν θα έχεις απεγκαταστήσει όλους όσους ελεγκτές σου επιτρέψει το λειτουργικό. Φυσικά δε θα έχεις εγκαταστήσει καθόλου drivers καρτών ήχου, γραφικών και ελεγκτών από το DVD ή CD της μητρικής.

Βάζοντας στη συνέχεια το σκληρό στο νέο υπολογιστή θα γίνει εγκατάσταση των ελεγκτών με βάση τη σύνθεσή του.

Μας ενημερώνεις για το αποτέλεσμα αναφέροντας και την έκδοση του λειτουργικού.

Καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Θα το δοκιμασω,απλως, γιατι εχω ηδη εγκαταστησει το λειτουργικο(win 7 64bit) στον δισκο.

Τα ρωτησα ολα αυτα αφου ειχα κανει ηδη την εγκατασταση.

Ο καινουργιος υπολογιστης δεν ειναι δικος μου και θα τον εχει ενα ατομο που δεν πολυασχολειται και δεν θα εχει ορεξη για καινουργια format κλπ.

Οποτε δεν μπορω να τον αφησω με ενα πιθανον ασταθες συστημα.

Χρειαζονται καποιες μερες χρησης για να διαπιστωθει αν ειναι ασταθες ή οχι αλλα δεν θα τις εχω.Θα παω για μια μερα σπιτι του για να τον συναρμολογησω και θα φυγω.Γι αυτο και ελεγα να ετοιμασω αν ειναι τον σκληρο απο τωρα...

Θα το δοκιμασω ετσι οπως ειναι(με το λειτουγικο εγκατεστημενο απο πριν) και θα σας πω αν αναγνωριστηκε κανονικα ο δισκος (αν και ειναι σχεδον σιγουρο) αλλα σχετικα με το αν ηταν ευσταθες το συστημα....οχι,δε θα το ξερω.

Δημοσ.

Εγω θα επιεμεινω λιγο.Το να περαστουν τα windows μονο ειναι 20 λεπτα υποθεση.Καλυτερα στο νεο pc.

Από USB,και αν είναι ήδη έτοιμος φορμαρισμένος/διαμερισμένος ο δίσκος.

Δημοσ.

Επειδή υποθέτω ότι μάλλον αυτό που θέλεις να κάνεις είναι το να ετοιμάσεις πλήρως το δίσκο, εγκαθιστώντας όχι μόνο λειτουργικό αλλά και άλλα βοηθητικά προγράμματα, ώστε να μη χρειαστείς πολύ χρόνο για τη δουλειά αυτή, όταν θα μεταφέρεις το σκληρό στον άλλο υπολογιστή, θα επιμείνω στα προηγούμενα. Το έχω κάνει με Windows XP σε υπολογιστή με επεξεργαστή της AMD και τσιπσετ της VIA και με τη διαδικασία που προανέφερα (αφαίρεση ελεγκτών και οδηγών), βάζοντας το σκληρό σε άλλο υπολογιστή με επεξεργαστή και τσιπσετ της Intel, δεν παρουσιάστηκε κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν λέω ότι είναι καλύτερο από το να εγκαταστήσεις τα πάντα απ' ευθείας στο νέο υπολογιστή, αλλά αν έχεις το χρόνο, δε χάνεις να το δοκιμάσεις. Μην αφήσεις λοιπόν τα πάντα στο σκληρό, κάνε πρώτα την αφαίρεση ελεγκτών και οδηγών και μετά το Shutdown βγάλε το σκληρό. Θα δούμε έτσι αν λειτουργεί και στα Seven που φαντάζομαι θα βάλεις στο νέο υπολογιστή.

Δημοσ.

Εγω θα επιεμεινω λιγο.Το να περαστουν τα windows μονο ειναι 20 λεπτα υποθεση.Καλυτερα στο νεο pc.

Μην ανησυχεις,θα την ξανακανω την εκτασταση σιγουρα.

Επειδή υποθέτω ότι μάλλον αυτό που θέλεις να κάνεις είναι το να ετοιμάσεις πλήρως το δίσκο...

ακριβως.Για αυτο δεν θα γλιτωνα μονο ενα 20λεπτο αλλα καποιες ωρες.Αν ειχα το χρονο θα το δοκιμαζα αλλα οπως ειπα πριν δεν γινεται.

Καποια αλλη φορα σιγουρα θα το δοκιμασω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...