Προς το περιεχόμενο

Ψυκτρα για 2600κ

SkaKostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μήπως θα ήταν καλύτερα να κοιτάτε μόνο σε χαλκό? έχει καλύτερη θερμοαπαγωγική ικανότητα

Κοίταξε κανείς κάτι σε πλαστικό μήπως?...

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εγω εχω την η50 και πιο πολυ θορυβο κανουν τα φουρφουρια που εχω παρα αυτη.παντως παρτην δεν θα το μετανιωσεις...εμενα μου κατεβασε 10-15 βαθμους.

+1 για Η50

Sent from my iPhone 4 using Insomnia

Δημοσ.

Έχοντας άμεσες εμπειρίες και συγκρίσεις ανάμεσα σε entry-level υδρόψυξη (Η50) και high-end αερόψυξη (Μegahalems), θα παρατηρούσα ότι η αερόψυξη έχει μεγάλο προβάδισμα όσον αφορά το θόρυβο (μέγιστες θερμοκρασίες 45-48 βαθμοί σε 955), σε επίπεδο στροφών ανεμιστήρα (άρα και θορύβου) στο οποίο η Η 50 θα έβραζε στην κυριλεξία. Με σχεδόν διπλάσιες στροφές (1450) η υδρόψυξη πετυχαίνει θερμοκρασίες ισότιμες με καλή αερόψυξη στις 850σαλ (μιλάμε πάντα για τον ίδιο ανεμιστήρα).

Αν μιλάμε για μείωση θορύβου, μιλάμε πρωτίστως για καλό ανεμιστήρα (ήσυχη λειτουργία σε χαμηλές στροφές). Κατ'επέκταση, θα πρέπει και η ψήκτρα να είναι very potent ώστε να καταφέρνει να κρατά τις θερμοκρασίες χαμηλά ακόμη και με χαμηλόστροφα φουρφούρια.

Με δεδομένο ότι ο μαμά ανεμιστήρας της H50 ειναι κανονικό τρακτέρ, δε θα έλεγα ότι ενδείκνυται ιδιαιτέρως για ήσυχες καταστάσεις. Ψύχει μεν, αλλά δε τη λες ήσυχη με τίποτα.

Δημοσ.

Ερνέστο,και τον πιο ήσυχο ανεμιστήρα να τοποθετήσεις στην Η50/70 πάλι δε θα κάνει περισσότερο θόρυβο απ'οτι προβλέπεται; Απο την αποψη που θαναι πάνω σε ψυγείο που εμποδίζει την ομαλή ροή του αέρα κατα πολύ σχετικά με μια ψύκτρα.

Συνεπώς λογω την αντίστασης αυτής θα έχουμε περισσότερο θόρυβο.

Τώρα βέβαια το παρατραβάμε το σκοινί,αλλά έτσι το σκέφτομαι.

Παντως για αθόρυβο συνδυασμό θα πρότεινα μια megahalems (που δε θα χρειαστεί να αλλάξεις ξανά ψύκτρα ποτε) κι έναν noiseblocker PWM.Με ολα αυτά ακούγεται απλώς μια μικρή βοή,ακόμη και σε φασαριόζικο κουτί σα το δικό μου.

Δημοσ.

Ερνέστο,και τον πιο ήσυχο ανεμιστήρα να τοποθετήσεις στην Η50/70 πάλι δε θα κάνει περισσότερο θόρυβο απ'οτι προβλέπεται; Απο την αποψη που θαναι πάνω σε ψυγείο που εμποδίζει την ομαλή ροή του αέρα κατα πολύ σχετικά με μια ψύκτρα.

Συνεπώς λογω την αντίστασης αυτής θα έχουμε περισσότερο θόρυβο.

Τώρα βέβαια το παρατραβάμε το σκοινί,αλλά έτσι το σκέφτομαι.

Παντως για αθόρυβο συνδυασμό θα πρότεινα μια megahalems (που δε θα χρειαστεί να αλλάξεις ξανά ψύκτρα ποτε) κι έναν noiseblocker PWM.Με ολα αυτά ακούγεται απλώς μια μικρή βοή,ακόμη και σε φασαριόζικο κουτί σα το δικό μου.

Φίλε μου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ότι είπα το είπα για να υποστηρίξω την άποψη ότι μία Η50 είναι καθ'όλα αξιόμαχη, αλλά όχι για πολύ silent καταστάσεις...

............Για να μη μιλήσουμε καθόλου και για άλλες δυνητικές καταστάσεις:

http://www.youtube.com/watch?v=rDFWvQUwYR0

Δημοσ.

Η megahalem σημαινει κανα 80αρι αν δεν κανω λαθος...το αλλο προβλημα ειναι αν θα χωραγε μεσα σε ενα cm 690 ii advanced...

Δημοσ.

Ναι μεν ειναι ακριβή, γύρω στα 50ε οπως σου λινκαρε ο φανης, αγοράζεις κι ένα καλο=αποδοτικο=ήσυχο=ακριβό ανεμιστήρα και τα κρατάς μια ζωή.

Ειδικά στους ανεμιστηρε,οτι πληρώσεις θα πάρεις...Στην περίπτωση που θέλεις αποδοτικό κι αθόρυβο,δε γλυτώνεις τα 15-20ε.(νομίζω κάπου τοσο είχα παρεις τους Noiseblocker pwm που χω).

Δημοσ.

Κοίταξε κανείς κάτι σε πλαστικό μήπως?...

η εξυπνάδα πρώτη ε?..

όσες αναφέρθηκαν ήταν αλουμινίου ή χαλκού/αλουμινίου. αποκλειστικά σε χαλκό αναφέρθηκα

Δημοσ.

η εξυπνάδα πρώτη ε?..

όσες αναφέρθηκαν ήταν αλουμινίου ή χαλκού/αλουμινίου. αποκλειστικά σε χαλκό αναφέρθηκα

Πράγματι, τέτοιες ήταν όλες όσες αναφέρθηκαν. Καθαρός χαλκός παίζει μόνο σε μία γνωστή και μη εξαιρετέα, η οποία απ'ότι ξέρω δεν κυκλοφορεί πλέον.

Πες μας λοιπόν την πρότασή σου σε καθαρό χαλκό, που χωρίς καμία αμφιβολία είναι ο πλέον αποδοτικός ως υλικό, αλλά ΠΟΥ θα την βρούμε? ? ? ? ?

Δε θα αριθμοδοτήσω την εξυπνάδα, 1η ή 2η ή 3η, το παν είναι να δωθεί δημιουργική συνέχεια στη συζήτηση!...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...