Προς το περιεχόμενο

EOS 500D w/ EF-S 18-135 mm kit

xouzel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν είναι και καμιά σπουδαία τιμή. είναι 2 μοντέλα πίσω (550d-600d) και την παίρνεις και 50 ευρώ φτηνότερα από ebay Αγγλίας

εγώ ψάχνω την 600d. Ελλάδα δεν την έχουν φέρει ακόμα, amazon την φέρνει 29 Μαρτίου και ebay την έχουν διαθέσιμη αρκετά καταστήματα κυρίως από Αγγλία και Hong Kong. Την προηγούμενη βδομάδα έκανα κίνηση και παρήγγειλα την 600D (σώμα) από www.cameraparadise.com, το οποίο έχει άπαιχτες τιμές, αλλά πήρα τα @@ μου λόγω τελωνείου. Η κάμερα ήρθε Ελλάδα, τη σταμάτησαν τελωνείο και ευτυχώς, επειδή ο πωλητής δεν είχε συμπληρώσει έντυπο για εκτελωνισμό, του την έστειλαν πίσω και μου επέστρεψε εκείνος τα $ και τα μεταφορικά. Ήταν λάθος μου που επέλεξα εξπρές αποστολή (με κούριερ), αλλά αλλιώς μπορεί να κάνει και 1,5 μήνα από ΗΚ. Γενικά πολύ ξηγημένοι στο cameraparadise, είναι καινούριοι και προσπαθούν να κάνουν όνομα, επίσης δέχονται και πληρωμή με paypal.

Δημοσ.

downhill πώς και κατέληξες στην 600D ? Από αυτά που έχω ακούσει είναι ακριβώς ίδια με την 550D. Μόνο η οθόνη της είναι διαφορετική. Νομίζω και από την στιγμή που η πρώτη έχει πέσει η τιμή της είναι καλύτερη επιλογή.

Δημοσ.

ο βασικός λόγος είναι ότι έχει crop video zoom σε Full HD, ενώ η 550 έχει μόνο σε VGA ανάλυση. Mπορείς να κάνεις 10x ψηφιακό zoomαρισμα σε video χωρίς καθόλου απώλεια ποιότητας, πράγμα που σημαίνει ότι με ένα φακό 250mm μπορείς να τραβήξεις video στα 2.500mm με αρκετά καλή ποιότητα (με τρίποδο εννοείται), τηλεσκόπιο κανονικό!!!

Οι φακοί που σκεφτόμαι να πάρω είναι αρχικά ο φτηνός 50mm για πορτραίτα και o 50-250 IS για μακρινά και αργότερα τον 16-50 IS USM της canon που φημολογείται ότι θα βγεί σε αντικατάσταση του 17-50.

Αν έχει κανείς καμιά πρόταση/συμβουλή για φακούς είμαι όλος αυτιά..

επίσης η 600 έχει και λειτουργία για ασύρματο φλας και βελτιωμένο automatic mode σε σχέση με την 550d. H οθόνη της που είναι ίδια με της 60d είναι τρομερά βολική για βιντεοσκοπήσεις και δύσκολες/χαμηλές λήψεις.

Δημοσ.

@xouzel μην συγκρίνεις με τις τιμές του skroutz για φωτογραφικά, είναι πανάκριβα στην Ελλάδα.

@downhill ήμουν στο ίδιο περίπου δίλημμα πριν από 1.5 μήνα. Ήξερα οτι βγαίνει η 600D σύντομα οπότε είπα να περιμένω πριν πάρω την 550. Τελικά μόλις ανακοινώθηκε και είδα τι παραπάνω είχε με πόσα παραπάνω χρήματα, και σκεπτόμενος οτι η 550 δε θα πέσει άμεσα καθώς, την πήρα από amazon.de με τον kit 18-55 650€ (τόσο έχει ακόμα). Οπτικά είναι ίδια με την 550. Έχει καλύτερα σχεδιασμένο grip λέει με το δεξί χέρι. Το wireless flash transmitter είναι χρήσιμο και μόνο του (ST-E2) κάνει καμιά 200αριά €. Το video crop δε με ενδιαφέρει, αλλά η αποσπώμενη οθόνη είναι κάτι που θα ήθελα ειδικά για λειτουργία τρίποδα. Από την άλλη λόγω της οθόνης έβγαλαν τους αισθητήρες που την σβήνουν όταν πλησιάζει το μάτι σου στο viewfinder, που με έχει βολέψει πάρα πολύ στην 550.

Εν πάσει περιπτώσει σαν σώμα είναι καλό και οι διαφορές μικρές. Το θέμα (και τα λεφτά) είναι στους φακούς :) Θα σου πρότεινα να εξοικονομήσεις λεφτά από το σώμα και να τα σκάσεις σε φακούς, οι οποίοι άλλωστε θα σου μείνουν αν κάνεις upgrade μετά σε καμιά 7D. Προσωπικά πήρα τον 55-250 που για τα λεφτά του είναι πολύ καλός, τον 50 f1.8 που ακόμα περιμένω από HK, αλλά αυτός που πραγματικά λατρεύω ως τώρα είναι ο 10-22 γιατί δίνει φοβερή αίσθηση πλάτους σε τοπία και αρχιτεκτονική που γουστάρω να βγάζω, αλλά και μια χαρά κοντινά πάνω από 18-20mm (28-32mm σε full frame). Ο κιτ 18-55 δεν είναι καθόλου κακός, αλλά πιο πολύ τον πήρα για να μπορώ να μεταπωλήσω εύκολα το σώμα αν θέλω αργότερα. Ήδη σκέφτομαι για κανά prime f1.8-2 μεταξύ 20 και 35mm, μιας και εκεί ο kit μόνο f4-5 πάει (f3.5 @ 18mm).

Δημοσ.

nexxer κι εγώ είμαι στο τσάκ να παραγγείλω την 550δ, αλλά με κρατάει το θέμα του ψηφιακού zoom. Επειδή θέλω να τη χρησιμοποιήσω και για μακρινές βιντεοσκοπήσεις (windsurf,kitesurf), με ένα τρίποδο και τον 55-250 θα παίζει πολύ καλά πιστεύω. Ουσιαστικά θα εξοικονομήσω από εκεί κάποια χρήματα, γιατί δε θα χρειαστεί να πάρω ακριβότερο τελε-zoom φακό.

Έχω παραγγείλει κι εγώ τον 50-1.8 από ebay (HK). Σκέφτηκα ότι λόγω χαμηλής τιμής και βάρους θα περάσει απαρατήρητοσ από τελωνείο.

Σκεφτόμουνα κι εγώ για wide φακό, όπως ο 10-22, αλλά με απασχολεί το θέμα της παραμόρφωσης, πχ. κάτω από 16μμ. Βγαίνουν οκ οι φωτογραφίες ή θέλει δουλειά μετά με photoshop κτλ? μήπως είναι καλύτερος ένας 17-55/17-85 για να καλύπτω και το εύρος του 18-55?

γενικά πάντως έχω μπεί στο τρυπάκι άσχημα, ειδικά οι λευκοί φακοί της canon με φτιάχνουν απίστευτα. Σκεφτόμουνα τον λευκό 70-200 αντί για τον 55-250, όμως με το IS βγαίνει 4πλάσια τιμή. Χωρίς το IS παλεύεται η τιμή, αλλά θα βγαίνουν κουνημένα τα βίντεο στα μακρινά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...