GeoXrh Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα σε όλους. Ο φορητός (HP HDX18) ενός συγγενικού μου προσώπου έχει 2 σκληρούς. Πριν 1 περίπου χρόνο, ο ένας (αυτός με το λειτουργικό) "χτύπησε". Ευτυχώς ήταν μέσα στην εγγύηση, οπότε τον έστειλε και υποτίθεται ότι τον αντικατέστησαν. Λέω υποτίθεται γιατί κατά διαστήματα ο φορητός παρουσιάζει κάποια κολλήματα (μπορεί και να είναι άσχετα με το σκληρό, θα περιγράψω παρακάτω τι είδους κόλλημα κάνει). Τρέχοντας όμως το HD Tune, στην καρτέλα Health μου δείχνει: ID Current Worst Threshold Data Status (C4) Reallocated Event Count 100 100 0 455213056 warning (το μόνο πεδίο με ένδειξη warning). Η περιγραφή του παραπάνω πεδίου είναι Number of sector replacement operations: 455213056 Στον άλλο σκληρό το HD Tune τα δείχνει όλα OK. Στο δια ταύτα: Αναρωτιέμαι μήπως όταν στάλθηκε ο φορητός στην εταιρεία, δεν έβαλαν καινούργιο, απλά με κάποιο πρόγραμμα (π.χ. HDD Regenetaror) αντικατέστησαν τα bad sectors. Ο συγγενής μου έχει σκοπό να στείλει πάλι το φορητό (έχει επέκταση εγγύησης) γιατι το μηχάνημα κολλάει ακαθόριστα όταν έχει φορτίσει και πάει να το βγάλει από το ρεύμα. Δε συμβαίνει πάντα αυτό. Όταν όμως συμβαίνει δεν μπορεί να κλείσει ούτε παράθυρα ούτε τίποτα και τερματίζει το μηχάνημα με το κουμπί. Ενημερωτικά να πω - μήπως και βοηθήσει - ότι Speccy και Speedfan δείχνουν θερμοκρασία VGA (GeForce 9600M GT) στους 60 βαθμούς, χωρίς κανένα σοβαρό πρόγραμμα ή παιχνίδι να τρέχει. Μπορεί φυσικά το πρόβλημα να είναι στη μπαταρία ή στο τροφοδοτικό, απλά με την ευκαιρία ότι θα το στείλει αναρωτιόμουν αν θα μπορούσε να τους πει και για το σκληρό δίσκο βασιζόμενος στα ευρήματα του HD Tune. Ευχαριστώ για κάθε πιθανή βοήθεια. Παραθέτω συνημμένα το screenshot από το HD Tune.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Βαλε το hard disk sentinel. Τσεκαρε και με το προγραμμα διαγνωστικων της εταιρειας του δισκου, και αν βγαλει fail, δικαιουσαι αντικατασταση. (Αν και κατα τη γνωμη μου, εφοσον εχεις εστω και ενα bad sector και παλι δικαιουσαι).
washcloud Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Τις γνώμες και τα 3rd party progs όμως Γιώργη τις γράφουν στα logs τους οι εταιρίες. Μόνο βάσει του μανίσιου διαγνωστικού μπορεί ν' απαιτηθεί αντικατάσταση. @ GeoXrh Μπορείς να τσεκάρεις στις πληροφορίες που δίνει το HDTune, το Power On Hours Count, και να βγάλετε από εκεί κάποιο συμπέρασμα. Ίσως. Αλλά δε νομίζω ν' αποδεχτούν κάτι στο σημείο αγοράς....
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Πρεπει να ηξερες το S/N του παλιου δισκου ή/και τις ωρες λειτουργιας του. Και να αποδειξεις οτι ειναι τα ιδια με πριν. Δυσκολο. Εγω αυτα που ανεφερα wash ειναι για να απαιτησει εκ νεου αλλαγη δισκου, οχι για να αποδειξει κατι.
washcloud Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δε σε πιάνω. Δεν μπορεί λέμε ν' απαιτήσει. Ν' αποπειραθεί, ναι. Αλλά να μην χαλαστεί αν του σφυρίζουν αδιάφορα (που είναι το πιθανότερο, επειδή δεν είναι υποχρεωμένοι). όσο για τις ώρες,ε, αν δεν έχει πολύ καιρο η αλλαγή, όλο και κάτι μπορεί να υπολογίσει στο περίπου (για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, διότι δεν μπορεί να το υποστηρίξει για να τους την πει, μετυά απ' την απομάκρυνση απ' το μαγαζί)
GeoXrh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Αν κάποιος έχει και κάποια γνώμη γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό το κόλλημα με την αποσύνδεση της τροφοδοσίας (όχι πάντα τονίζω) έχει καλώς. Να προσθέσω ότι όταν συμβαίνει και παίζει π.χ. εκείνη τη στιγμή βίντεο από το YouTube, ο ήχος ακούγεται όπως όταν μειώνουμε πολύ την ταχύτητα της έντασης του ήχου.
washcloud Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Κομμάτι μπερδεγουέι μας τα 'πες (ειδικά την τελευταία πρόταση) (...αν και, αυτό που φαίνεται, είναι απλώς να κολλάνε τα Windows. Tώρα ποίος ο λόγος.........). Όμως αν το ζήτημα είναι του λοιπού μηχανήματος, δεν έχει θέση στις μονάδες αποθήκευσης, για περεταίρω ψάξιμο. Απ' την άλλη ο (προβληματικός) σκληρός, δεν έχει σχέση με την τροφοδοσία του - και δε βλέπω κάτι για συμβουλή στο παρόν θρεντ, πέραν του "δοκιμάστε άλλον, υγιή δίσκο".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.