Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι νόημα έχουν οι συγκρίσεις, τύπου jameson vs teacher's, ρε παιδιά;

Δεν πρόκειται απλώς για διαφορετικές μάρκες σε παρεμφερές price range. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά ποτά, για διαφορετικά είδη.

Είναι σα να συγκρίνουμε την Χ μάρκα ρούμι, με την Ψ μάρκα vodka... 

• Like 1
  • Απαντ. 888
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, deesnider είπε

Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά ποτά, για διαφορετικά είδη.

Είναι σα να συγκρίνουμε την Χ μάρκα ρούμι, με την Ψ μάρκα vodka... 

Κάπως υπερβολικός θα έλεγα.

Και τα δύο blended whisky από κριθάρι είναι, με διαφορά στον τρόπο παρασκευής.

Το ρούμι έχεις ως πρώτη ύλη το ζαχαροκάλαμο, ενώ η βότκα τα δημητριακά, την πατάτα κ.λπ..

Δημοσ.

Γεια και πάλι!

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν το Glenfidich στα 33 ευρώ είναι μια καλή επιλογή για τις γιορτές. Έχετε μήπως να προτείνετε κάτι καλύτερο με max 40 ευρώ?

Δημοσ.

Ναι, είναι πολύ καλή επιλογή σε αυτό το price range, αν και δεν έχει πολύπλοκο χαρακτήρα. Είναι ιδιαίτερα ευκολόπιοτο.

Το Talisker είναι μια επίσης πολύ καλή επιλογή αν ανέβεις λίγο, αλλά πολύ διαφορετικό απ' το 12άρι Glenfiddich.

Εσύ τι γεύσεις προτιμάς;

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, phanispal είπε

Ναι, είναι πολύ καλή επιλογή σε αυτό το price range, αν και δεν έχει πολύπλοκο χαρακτήρα. Είναι ιδιαίτερα ευκολόπιοτο.

Το Talisker είναι μια επίσης πολύ καλή επιλογή αν ανέβεις λίγο, αλλά πολύ διαφορετικό απ' το 12άρι Glenfiddich.

Εσύ τι γεύσεις προτιμάς;

Α, δεν έχω μεγάλη γκάμα...να φανταστείς ότι συνήθως πίνω teacher's, famous grouse kai dewar's δηλαδή blended.

Δημοσ.
Στις 11/12/2020 στις 10:25 ΜΜ, phanispal είπε

Κάπως υπερβολικός θα έλεγα.

Και τα δύο blended whisky από κριθάρι είναι, με διαφορά στον τρόπο παρασκευής.

Το ρούμι έχεις ως πρώτη ύλη το ζαχαροκάλαμο, ενώ η βότκα τα δημητριακά, την πατάτα κ.λπ..

Δεν εννοώ από πλευράς συστατικών, αλλά από πλευράς γεύσης: τα ιρλανδικά δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα scotch (το ίδιο και τα bοurbon).

Οποιαδήποτε μάρκα scotch αν δοκιμάσει κάποιος, είτε ακριβό είτε φθηνό, ίσως να μη την αναγνωρίσει και, προφανώς, θα εντοπίσει διαφορά γεύσης από μάρκα σε μάρκα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβει ότι πίνει scotch και να θεωρήσει έστω και ελάχιστα πιθανό να πρόκειται για ιρλανδικό, ή για bourbon.

Γι' αυτό λέω ότι πρόκειται για εντελώς διαφορετικά ποτά. Προσωπικά τουλάχιστον, θεωρώ ότι ως γεύση, έχουν τόση σχέση μεταξύ τους, όση έχει η vodka με το ρούμι.

• Like 2
Δημοσ.

Απ' αυτή την άποψη συμφωνώ κι εγώ, αν και δεν έχω δοκιμάσει πολλά ιρλανδικά γιατί είναι αρκετά εκτός της γευστικής παλέτας μου, και δεν ξέρω αν θα τα συνηθίσω ποτέ.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, phanispal είπε

...δεν έχω δοκιμάσει πολλά ιρλανδικά γιατί είναι αρκετά εκτός της γευστικής παλέτας μου, και δεν ξέρω αν θα τα συνηθίσω ποτέ.

Πάντα μιλώντας για την προσωπική μου εμπειρία - η οποία δεν είναι απαραίτητο να αποτελεί αξιόπιστο ...στατιστικό δείγμα - οι περισσότεροι scotch fans (αυτοί που «το ποτό τους» είναι το scotch) , δύσκολα απολαμβάνουν whiskey άλλων «οικογενειών». Πιο συχνά τους βλέπω να πίνουν τελείως άσχετα ποτά (εφόσον, κάποιο από τα scotch τής προτίμησής τους, δεν είναι τη δεδομένη στιγμή διαθέσιμο) , παρά bourbon π.χ.

Συνεπώς, ασχέτως τού γεγονότος ότι σ' εμένα τα ιρλανδικά αρέσουν πολύ, σε καταλαβαίνω απόλυτα. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θεωρώ λίγο άδικη τη σύγκριση «σχολών» ουίσκι.

Υπάρχουν τόσο εξαιρετικά όσο και «πετρέλαια», σε όλες τις οικογένειες ουίσκι. Όποιος δεν το γνωρίζει αυτό, προφανώς δεν έχει τύχει να πιεί τα εξαιρετικά της κάθε οικογένειας.

Δημοσ.
Στις 11/12/2020 στις 11:28 ΜΜ, chemkyr είπε

Γεια και πάλι!

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν το Glenfidich στα 33 ευρώ είναι μια καλή επιλογή για τις γιορτές. Έχετε μήπως να προτείνετε κάτι καλύτερο με max 40 ευρώ?

27,90 στον Βασιλόπουλο(μεχρι τέλος του χρόνου νομίζω)

Δημοσ.
Στις 11/12/2020 στις 11:28 ΜΜ, chemkyr είπε

Γεια και πάλι!

Talisker 10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...