Προς το περιεχόμενο

Official Whiskey Topic


Dakonblackblade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 887
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

37 λεπτά πριν, katsapoli είπε

Αυτο σκέφτομαι να παρω να δοκιμάσω για πρώτο ιαπωνικό και  toki  π ειναι πιο φθηνο σε  σχέση με το Hibiki

To toki δεν το ξερω.

Για το Hibiki παντως το πιο ωραιο σχολιο που ειχα διαβασει σε αρθρο, ειναι οτι παρολο που ειναι blend, ειναι ανησυχητικα γλυκοπιοτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να προσθέτεις πάγο ή ελάχιστο νεράκι βοηθάει να απελευθερωνονται τα αρώματα στο ουίσκι. 

Ωστόσο εμένα με βάζει σε σκέψεις αυτό. μήπως τελικά αλλοιώνει την γεύση? 

Το λέω αυτό γιατί δεν ξέρω πόσο "καθαρό" νερό είναι εκείνο το παγακι που είναι από νερό βρύσης και όλοι γνωρίζουμε άλλα πόσα στοιχεία, μέταλλα, χώμα κλπ περιέχει το νερό βρύσης. 

Θεωρώ πως το νερό που χρησιμοποιείται για την παρασκευη του ουίσκι σίγουρα φιλτράρεται και είναι πεντακάθαρο. 

Πόσο καθαρό όμως είναι το νερό από τον πάγο? 

Για τον λόγο αυτό και μόνο δεν βάζω σε κανένα ποτό πάγο,

πόσο μάλλον στο ουίσκι που είναι ένα ποτό που έχει να κάνει απόλυτα με τις γεύσεις και τα αρώματα του. 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστευω

οτι ολοι μας βαζαμε παγο και αρκετοι σιγουρα νερο καποτε στο ουισκι μας, εως οτου μας ειπαν, μαθαμε, διαβασαμε ή απλα διαπιστωσαμε οτι δεν πρεπει ή εστω σε πολυ περιορισμενη ποσοτητα νερο!

Δε νομιζω οτι γνωριζε κανεις μας εκτος εαν τον διδαξε "ποτης"!

Παντως ειναι γεγονος οτι αφου τα κοψεις μαχαιρι, "νερο και παγο", πολυ δυσκολα να ξανα βαλεις.

Προτιμω να πιω κατι αλλο που θα με ευχαριστησει και θα δροσιστω με παγο παρα να το "χαλασω"!

 

Χαιρετισμους

Επεξ/σία από Christopher_B
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ειδήμονες κάνουν λόγο για λίγες σταγόνες νερό, ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα.

Από τις λίγες σταγόνες έως ολόκληρο παγάκι υπάρχει μεγάλη απόσταση, φαντάζομαι και λόγω ποσότητας αλλά και θερμοκρασίας. Ειδικά το παγάκι είναι μεγάλη επέμβαση στη σύσταση του ποτού, π.χ. όσοι ξέρουν να πίνουν ούζο δε βάζουν πάγο αλλά νερό (αν δεν το πιουν σκέτο).

Άλλοι προτείνουν να πίνεις λίγο νερό πριν τη γουλιά ουίσκι, αντί να επεμβαίνεις στο ουίσκι με σταγόνες νερού ή οτιδήποτε άλλο.

Προσωπικά μου αρέσει εντελώς σκέτο, γι' αυτό και το πίνω μόνο χειμώνα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για single malt whiskey αυτό που προτείνουν σε tasting είναι:

1. Το ποτό στο ποτήρι 30-40 λεπτά πριν το πιείς (ειδικά αν ανοίγεις το μπουκάλι πρώτη φορά). Πρέπει να "αναπνεύσει" .

2. Δοκιμή σκέτο κ μετα κατέβασμα το υπόλοιπο.

4. βαζεις δεύτερο κ δοκιμάζεις με λιγο νερό.

Παράλληλα καλό ειναι να βρεις κ τα σωστά συνοδευτικά πχ τα καπνιστά ταιριάζουν αρκετά με σοκολάτα κτλπ. 

Επίσης προτείνεται το whiskey που δοκιμάζεις να μην είναι το πρώτο αλκοόλ που πίνεις εκείνη την μέρα. Η lager θεωρείται ως καλό προεόρτιο 😜.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω το θελω σκετο με ενα μικρο μπουκαλι εμφιαλωμενο απο διπλα για να βρεχω τα χειλη μου.

Ετσι θα πιω το ουισκι των 2000ε ετσι θα πιω και το ουισκι των 13ε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

auchentoshan-three-wood-70-cl.jpgΜου εφεραν δωρο το συγκεκριμενο. Εξαιρετικο ακομη και για υψηλες θερμοκρασιες(φυσικα τελειωσε με συνοπτικες διαδικασιες με φιλους). Απο οτι ειδα και σε προσιτη τιμη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...