Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μάγκες ψάξτε περιοχές πρώτα και έτσι πιό ευκολα θα δείτε ποιά μοιάζουν μεταξύ τους. μην βάζετε στην ίδια κατηγορία ballantines,jack,jameson και talisker. μιλάμε για 4 διαφορετικά ποτά!

• Like 1
  • Απαντ. 888
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπέρα και από εμένα, θα πω και εγώ την γνώμη μου μιας και πίνω χρόνια ουίσκι και

malt και blendend και φθηνά και ακριβά. από bourbon δεν είμαι ειδικός

καθώς έχω δοκιμάσει μόνο jack νο7.

πιστεύω ότι αυτά που από τα φθηνά μέχρι 20 ευρώ πίνονται είναι:

1) jameson - tullamore - haig

2) famous - teachers τίμια αν δεν υπάρχουν τα παραπάνω  και μετά το χάος.

από 20-34

1) johnnie gold reserve - bushmills 10

2) tullamore 10, johnnie double black, Glenfiddich 12

από 34-39,99

1) talisker10-johnnie green

2) Laproaig 10-aberlour 10 και old pulteney 12

μετά από 40 και πάνω υπάρχουν πολλά και ιδιαίτερα.

από αυτά που μου έχουν μείνει lagavulin 16(έχω κατεβάσει αρκετά μπουκάλια), highland park 18

και για ψαγμένους στα καπνιστά ardbeg uigeadail. φυσικά υπάρχουν κ άλλα καλά ακριβά.

• Like 2
Δημοσ.

Ο ποθος των περισσοτερων αφραγκων (και γω μεσα) οπαδων του ποτού αυτου, ειναι η ανακαλυψη του φθηνοτερου αλλα καλυτερου ουισκιου στην αγορά! Αν θα γινόταν δηλ. να παρω φιαλη 12ετους single malt με 15 ευρώ.

Κατι τετοιο μπορει να ηταν εφικτο αν ζουσες σε κανα σκωτζεζικο χωριο και αγοραζες χυμα ουισκι απο κανα μπαρμπα (οπως κανουμε εδω με τσιπουρα, κρασια, ελαιολαδα).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickmanak είπε

Κατι τετοιο μπορει να ηταν εφικτο αν ζουσες σε κανα σκωτζεζικο χωριο και αγοραζες χυμα ουισκι απο κανα μπαρμπα (οπως κανουμε εδω με τσιπουρα, κρασια, ελαιολαδα).

αυτό δεν ισχύει.

Και στο distillery να πας η τιμή είναι ίδια με αυτή τον σουπερμάρκετ.

Ακομα κ μικρό distillery να βρεις η τιμή θα ναι παλι υψηλή.

Θέλει χρόνια κ χρήμα για να γίνει το ουίσκι. 

• Like 1
Δημοσ.

Και κυρίως, απώλειες λόγω ζύμωσης, το λεγόμενο angels share. Στα 18 χρόνια έχει μείνει λιγότερο από το μισό στο βαρέλι. Οπότε είναι λογικό ένα καλό παλαιωμένο ουίσκι  να είναι και ακριβό.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με κόκα κόλα και/η με μπόλικο πάγο ή νερό, καμία.

Σκέτα, γουλια γουλια και να το γυρίσεις λίγο στο στόμα, τεράστια.

Η φάση είναι πως όταν το κάνεις αυτό αρκετές φορές μετά εκπαιδεύεις και τον ουρανίσκο και τη γλώσσα και η εμπειρία είναι ακόμα καλύτερη και μαθαίνεις να τα ξεχωρίσεις πολύ εύκολα

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Shadows είπε

Ποση διαφορα εχει το ποιοτικο ουισκι σε σχεση με τις γνωστες μαρκες/ποιοτητες που βρισκεις σε μαγαζια?

Όπως και με το κρασί,  έτσι και με ουίσκι έχουν μεγάλες διαφορές. Υπάρχουν και μαγαζιά που προσφέρουν μεζούρα 0.3 Μλ ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις αρκετά διαφορετικά. 

Πλέον υπάρχει και σύλλογος φίλων ουίσκι Ελλάδος που γίνεσαι μέλος και διοργανώνουν διάφορα ιβεντ πάνω στον βασιλιά των αποσταγματων. Όποιος θέλει παραπάνω πληροφορίες μπορώ να του πω.  

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή βλέπω σας απασχολεί  😁 ( μαζί και εμένα φυσικά! )  μέρες που είναι μιας και θα βγουν τα Λαγωνικά έξω για ψώνια  , ας ρίξουμε και καμία βλεφαριά στα market μήπως παίξει καμιά προσφορά για single malt που θέλει ο λαός . 

ΥΓ1. Ναι τα είχαμε και στο χωριό μας :D  

ΥΓ2. Δεν θα με χάλαγε να πέσει καμιά προσφορούλα για το lagavulin 16  (Χριστούγεννα έρχονται σιγά-σιγά). 

Δημοσ.

Το highland park 12 αξίζει; δεν έχω πιει ξανά. 

Από αυτά που έχω δοκιμάσει μου αρέσει πολύ Jack daniels, talisker, monkey shoulder, glenfidich 12 κ 18, nikka from the barrel,  macallan 12.

Έχετε να προτείνετε τίποτα vfm Για το σπίτι όταν θέλω να αράξω να πιω κάνα ποτηράκι; το κάνω κέφι καμία φορά αλλά άμα είμαι μόνος μου δεν βγαίνω για ποτό και δεν έχω καβα σπίτι 

Δημοσ.

Πόσο vfm; 

Γιατί αυτά που πρότεινες για κάποιους είναι πολύ καλό vfm, για άλλους ακριβά.

Εγώ στα απολύτως οικονομικά επιμένω Teacher's και στο επόμενο σκαλοπάτι πάω σε αυτά που αναφέρεις εσύ.

Δημοσ.

Στην τσέπη μου το vfm είναι μέχρι 40 ευρώ για κατανάλωση στο σπίτι. Έλεγα να υπάρχει κάτι άλλο πέρα από αυτά που έχω δοκιμάσει και μου άρεσαν αλλιώς θα κινηθώ στα γνώριμα μου μονοπάτια 

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 23/11/2019 στις 7:32 ΜΜ, haris013 είπε

Το highland park 12 αξίζει; δεν έχω πιει ξανά. 

Από αυτά που έχω δοκιμάσει μου αρέσει πολύ Jack daniels, talisker, monkey shoulder, glenfidich 12 κ 18, nikka from the barrel,  macallan 12.

Έχετε να προτείνετε τίποτα vfm Για το σπίτι όταν θέλω να αράξω να πιω κάνα ποτηράκι; το κάνω κέφι καμία φορά αλλά άμα είμαι μόνος μου δεν βγαίνω για ποτό και δεν έχω καβα σπίτι 

καλημερα, το highland park ειναι ενα εξαιρετικο ουισκι. Και ιδιαιτερα σε συνδιασμο με τι τιμη του. Αγορασε το και απολαυσε το. Πολυ καλη επιλογη για εισαγωγη στα malt.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...