Προς το περιεχόμενο

Official Whiskey Topic

Dakonblackblade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, Γρηγόρης/ είπε

Εγω που τωρα ξεκινησα να δοκιμαζω ουισκι εχετε να μου προτεινετε καποια μεχρι τα 40 ευρω; Μεχρι τωρα εχω δοκιμασει johny walker red , johny black laber, jack daniels, jack daniels honey και teacher's. Απο αυτα το red δεν μου αρεσε καθολου, τα τζακ ετσι και ετσι και τα υπολοιπα τα βρηκα πολυ ωραια . Αν εχετε καποιο να μου προτεινετε απαντηστε μου. Ευχαριστω.

Θα σου προτεινα το Johnnie Walker red rye,οικονομικό και πολύ γλυκοπιοτο,μετα τα διάφορα 12αρια ή 15αρια.Εντάξει γούστα είναι αυτά.Και το 12αρι Cutty Sark,αν το βρεις.

Στο www.houseofwine.gr έχει παρα πολλά Whisky με πολλές αξιολογήσεις για το καθένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 887
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπόν, έχοντας ακούσει συχνά-πυκνά για το Monkey Shoulder, το δοκίμασα. Για blended, στα ~33€, είναι πολύ καλό. Η φιάλη σου δίνει την αίσθηση ότι παίρνεις premium (μάλιστα αφού ο ήπια, το έπλυνα και το έχω στο γραφείο για να πίνω νερό 😛 ). Μιας και δεν έχω λεφτόδεντρο, τα 33 δεν είναι ένα ποσό που θα έδινα συχνά, άνετα όμως το ξανα έπαιρνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα πρότεινα και Glenfarclas 12 σε αυτά το ποσό. Ένα πολύ τίμιο single malt για να μπεις σε αυτό το μονοπάτι. Και ένα βασικό είναι να βρεις μια κάβα που έχει πραγματικά καλές τιμές σχεδόν σε όλα γιατί μπορεί το ίδιο malt να το βλέπεις 50-60 και η φτηνή κάβα να το εχει 40.

Και μια καλή ιδέα κατά τη γνώμη μου εφόσον κάποιος θέλει να δοκιμάσει αρκετά διαφορετικά παρά να αγοράσει ενα ολόκληρο μπουκάλι(ή πριν το αγοράσει να το δοκιμάσει), είναι τα ουίσκι μπαρ που υπάρχουν και σου δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσεις πολλά διαφορετικά σε μερίδα 30ml σε λογικές τιμές. Προτιμώ δλδ να πιω 2 ποτά των 30ml παρά ένα κοκτέιλ που πλέον κάνει 10-12ε

Επεξ/σία από nogoso
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμάστηκαν τα παρακάτω, με κέρδισε το Benromach.

Glen Moray Chardonnay finish 40%
Glenallachie Dun Bheagan 10 Years Corton Red Wine Finish 43%
Benromach Sassicaia wood finish 45%
Arran Marsala finish 50%
Caol Ila Moscatel finish 43%

52842338_380033369459955_2217955716205903872_n.jpg

52550259_380033009459991_8184685267773292544_n.jpg

Επεξ/σία από nogoso
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το «καλύτερο σκωτσέζικο ουίσκι» της χρονιάς είναι της Lidl και κοστίζει 16ευρώ !!!

https://www.huffingtonpost.gr/entry/to-kaletero-skotseziko-oeiski-tes-chronias-einai-tes-lidl-kai-kostizei-16eero_gr_5c77eac5e4b0952f89def85b?ncid=fcbklnkgrhpmg00000001&fbclid=IwAR0FvcdnE141uVjrF57OLjS6D9Pur1PL6POV-NFVHCYHjcfbhbZg5KpwUwI

Επεξ/σία από nickmanak
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, nickmanak είπε

λογικό να υπάρχουν "ουισκια" λιγο καλύτερα απο johny red.

Ο τίτλος άκρως παραπλανητικός.

Για όσους δεν το γνωρίζουν στο λινκ ενα πολύ καλό site με αρκετές πληροφορίες για καθε ουίσκι κ ειδικά τα original 😋.

Speyside to rule them all.

Spoiler

received_1646401018717470.jpeg

περσινή η φώτο αλλα δεν πιστεύω να χουν αλλάξει οι τιμές. 

Επεξ/σία από bilya

Επισκέπτης
16 ώρες πριν, nickmanak είπε

Το έχει δοκιμάσει κανένας;Υπάρχει Ελλάδα;

Το εψαξα σημερα στο  lidl της περιοχης μου αλλα δεν υπηρχε. Πωλουν το 3ετων 12.5ε και των 5ετων 14ε. Η φιαλη των 8 ετων εμφανιζεται σπανια το χρονο στα ραφια σε προσφορα. Θυμαμαι οτι ειχε ερθει μεσα στο 2017 ή 2018 αλλα δεν εχω δοκιμασει. Νομιζω εφτανε στα 18-20€ κατι που με ειχε παραξενεψει καθως σε τετοια τιμη αγοραζεις επωνυμα ουισκι.

Στις 28/2/2019 στις 7:21 ΜΜ, nickmanak είπε

1018881182_download(2).jpg.fdfc5785dded52074bf122f91e587c96.jpg  . 

ο pappous τωρα δικαιωνετε.

Σε προσφορα βγαινει μονο η φιαλη 3 ετων απο 12.5 στα 9.5ε. Το εχω παρει πολλες φορες. Πινεται ευκολα και λογω της τιμης δεν τσιγκουνευεσαι να πινεις ποσοτητα. Με παγο και κόλα ταιριαζει φανταστικα και μπορεις να κατεβασεις μισο μπουκαλι χωρις να παρεις χαμπαρι. Το λογιζω ως ουισκι για καθημερινες χαλαρωσεις βραδυ, μετα απο κουραστικη μερα.  

• Like 1

• 7 μήνες μετά...

Μεχρι τωρα εχω πιει μονο blended (teachers, ballantines, jack daniels, johnny black, red, jameson, grants, famous grouse). Απο αυτα το red και το jameson  δεν θα τα ξαναπαιρνα, τα υπολοιπα μου αρεσαν ομως λιγο περισσοτερο τα ballantines, jack, johnny black. Τωρα λεω να μολις τελειωσει το johnny black που εχω τωρα να παω σε single malt. Σκεφτομαι για το glenfidich 12. Εχετε καμια γνωμη πανω σε αυτο; να κοιταξω για κατι αλλο;

Πάρτο και δοκίμασε το. Σίγουρα δεν είναι πεταμένα λεφτά. Και να μη σε ξετρελαίνει, θα είναι στην κάβα σού μια μπορείς να το κερνάς σε φίλους στα πλαίσια μιας γευσιγνωσιας. 

Δες το σαν κομμάτι μιας συλλογής. Μιας μικρής πολυτέλειας. 

Πχ. Εγώ αγοράζω πλέον ένα μπουκάλι το μήνα. Δεν τα πίνω, τα δοκιμάζω. Χτίζω μια μικρή κάβα που ξεχωρίζει από το 95%=των σπιτιών. Μια πολυτέλεια , εφόσον δεν μπορώ να αγοράσω μια Mustang

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...