gavros10 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 1. Ποιο γούστο και πράσσειν άλογα όταν μιλάμε για κουλτούρα..., ή σκαμπάζεις ή δε σκαμπάζεις. Και για να είμαι περισσότερο ακριβής, είναι διαφορετικό πράγμα να σκαμπάζεις και παρόλ' αυτά να το κάνεις με το δικό σου τρόπο, απ' το να κάνεις ό,τι να 'ναι χωρίς να ξέρεις πού πάν' τα τέσσερα. 2. Έχεις δίκιο, άλλαξε το 1985 σε 25/35ml. Φαντάσου όμως, αυτό ενισχύει το παράδειγμά μου. 3. Δεκτόν, κι εδώ είναι πιθανόν να έχεις δίκιο. 4. Δε μιλάμε για πράγματα που σου παρασκευάζουν εκείνη τη στιγμή τρίτοι. Που και στο σπίτι να τον φτιάξεις μόνος σου, ο καφές είναι ατυχές παράδειγμα ούτως ή άλλως. Και ξαναλέω, το ουίσκυ (και όχι μόνο) ακολουθείται από τεράστια κουλτούρα αιώνων. Ποιος είσαι εσύ που θα βάλεις κόκα κόλα στο Lagavulin και θα μου πεις «εμένα έτσι μου αρέσει»; Που στην τελική μαγκιά σου, κάνε ό,τι θες, δε θα σου πάρω την κόκα κόλα απ' το χέρι την ώρα που πας να τη βάλεις στο Lagavulin, αλλά μην έρθεις να μας πεις ότι είναι θέμα γούστου. Εξυπακούεται. Γενικός κανόνας: όσο πιο βαριά, τόσο πιο ζεστή και τούμπαλιν. Μα αυτος που θα πληρωσει 60 ευρω απο σουπερμαρκετ και 15;; σε μαγαζι, ξερει οτι δεν θα βαλει κοκακολα στο lagavulin. Θα μας τρελανεις στο τελος.
phanispal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά δεν είναι απόλυτο. Σκέψου για παράδειγμα την περίπτωση του να έχεις πάει σε γιορτή είτε έξω είτε σε σπίτι και να έχει ανοίξει ο άλλος ένα πολύ καλό ουίσκυ, κι εσύ επειδή πίνεις μόνο Red Label με κόκα κόλα εδώ και 15 χρόνια, να πας να βάλεις κόκα κόλα στο Lagavulin, από συνήθεια, άγνοια και επειδή θεωρείς ότι πάνω-κάτω όλα ίδια είναι. Δε σου έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό; Προσωπικά μου έχει τύχει πολλές φορές. Άτομα που απλά δε γνωρίζουν. Για να μην παρεξηγούμαι, δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν (έστω τα βασικά). Αλλά μην έχουν θράσος να λένε μαγκιά τους, με γεια τους με χαρά τους και λοιπά κλασικά εικονογραφημένα. 1
nickmanak Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Στα δικα τους μπαρ οι βρετανοι ποσα ml σερβιρουν οταν παραγγελνεις ουισκι ποτο; Εχει εμπειρια κανεις; Ψαχνω google αλλα δεν βρισκω ακρη, κατι για σφηνακια λενε 25/35ml κλπ.
*nenya* Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δεν ξέρω ποσά ml είναι αλλά στην Σκωτία θυμάμαι να μου το σερβίρουν σε dram, 2-3 δάχτυλα max και εννοείται χωρίς πάγο.
gavros10 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Εδω Ελλαδα, σε μπαρ που σεβεται τους πελατες του, στα ακριβα ουισκια βαζουν 30ml με την μεζουρα και λιγο ακομα απευθειας απο το μπουκαλι. Στα κανονικα βαζουν με το ματι οσο ειναι η μετρηση στο ποτηρι. Τοσα χρονια εμπειρια, ξερουν.
ntTriantafillos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Παίδες έχει δοκιμάσει κανείς whiskey stones? Τα είχα δει πριν καιρό και τώρα έφαγα φλασιά μήπως αξίζουν.
ultralisk Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 δεν κάνουν τίποτα...δοκίμασε ice spheres αν δεν μπορείς να το πιεις σκέτο
ntTriantafillos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δεν έχει να κάνει με το σκέτο ή όχι. Έχει να κάνει με την θερμοκρασία. Για παράδειγμα το προτιμώ όπως τα πρώτα 5' με τα παγάκια αλλά μετά αραιώνει και με χαλάει. Τα whiskey stones υποτίθεται πως δεν χαλάνε την γεύση. Τα spheres που προτείνεις ουσιαστικά δεν είναι πάγος που λιώνει αργά? Προτείνεις κάποια συγκεκριμένα?
ultralisk Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δεν έχει να κάνει με το σκέτο ή όχι. Έχει να κάνει με την θερμοκρασία. Για παράδειγμα το προτιμώ όπως τα πρώτα 5' με τα παγάκια αλλά μετά αραιώνει και με χαλάει. Τα whiskey stones υποτίθεται πως δεν χαλάνε την γεύση. Τα spheres που προτείνεις ουσιαστικά δεν είναι πάγος που λιώνει αργά? Προτείνεις κάποια συγκεκριμένα? ναι πάγος που λιώνει αργά είναι δροσίζοντας το ποτό και χωρίς να το νερώνει...τα stones λένε ζεσταίνονται γρήγορα και είναι ψιλοαηδία μετά στο amazon είχα βρει κάτι καλά spheres που είχα πάρει σαν δώρο...δεν θυμάμαι όμως ποια συγκεκριμένα
groot Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Ο καθένας μπορεί να πιει ό,τι του καπνίσει όπως του καπνίσει. Ευτυχώς, όσοι πιστεύουν ότι είναι "ελεγκτές" τρόπου που πίνουν άλλοι το ποτό τους εκλαμβάνονται σοβαρά υπόψη μόνο μέσα στο κεφάλι τους ή σε κεφάλια ομοϊδεατών τους. Και το πιο ακριβό whiskey να έχει κάποιος, εάν του αρέσει να το πίνει με ρετσίνα κουρτάκη στους άλλους από πού και ως πού πέφτει λόγος; 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Καλά προφανώς δεν μπορεί να τους απαγορεύσει κάποιος να πίνουν όπως θέλουν, αλλά αντίστοιχα δεν απαγορεύεται κι ο σχολιασμός/κριτική/κράξιμο... 2
nickmanak Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00KYGRMEW/ref=pd_aw_sim_79_3?ie=UTF8&dpID=51KZZnOqmTL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL100_SR100%2C100_&refRID=0MYGKMNT64PK7X8SQK5X 1
groot Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Καλά προφανώς δεν μπορεί να τους απαγορεύσει κάποιος να πίνουν όπως θέλουν, αλλά αντίστοιχα δεν απαγορεύεται κι ο σχολιασμός/κριτική/κράξιμο... Καθόλου... αλλά αυτά πάνε bothway. 1
Sheogorath Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Απο τότε που άρχισα να διαβάζω εδώ μου πέφτει η διαφήμηση με το Tullamore DEW στο youtube σε κάθε βίντεο Λέει τίποτα?
gon1332 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 FIXED Απο τότε που άρχισα να διαβάζω εδώ, πρόσεξα τη διαφήμηση με το Tullamore DEW στο youtube σε κάθε βίντεο Λέει τίποτα? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα