nickmanak Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Κοιτουσα διαφορα αρθρα για ουισκι με σοδα και δοκιμασα πριν λιγο teachers με ανθρακουχο νερο Βικος, χωρις παγο (λογω ελλεψης σοδας). Καλο βγηκε και πολυ νοστιμο στη γευση, αν και δεν ηξερα ποσο νερο να βαλω (το κανα 1 προς 1). Απο οτι διαβασα ηταν παλιά μοδα, δεν πολυπινεται πια. https://www.johnniewalker.com/el-gr/whisky-knowledge/serves-and-whisky-cocktails/black-soda/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Χωρίς να είμαι απόλυτος, θεωρώ πως όλοι οι συνδυασμοί στο link σου, είναι απλά καταναλωτικά tricks, με το σκεπτικό να φέρουν περισσότερους πελάτες με διαφορετικά "γούστα". Imho, το ουίσκυ πίνεται σκέτο. Εναλλακτικά, με ελάχιστο νερό ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα. Τώρα κάτι Chivas με νερό σε ψηλό ποτήρι που πίνουν κάτι μπαρμπάδες εδώ και 20 χρόνια, τα θεωρώ γραφικά, σχεδόν κωμικοτραγικά. Όταν νερώνεις τόσο πολύ το ουίσκυ, δε μπορεί να αντιλαμβάνεσαι τα αρώματά του, την (ενδεχόμενη) πολυπλοκότητα της γεύσης του κ.λπ.. Θεωρώ πως το κάνουν απλά από συνήθεια και όχι από αγάπη και μεράκι. Βλέπω τη φωτογραφία από το link με το Black Label με τη σόδα και μου 'ρχεται να ξεράσω. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Donalhioy Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Τώρα κάτι Chivas με νερό σε ψηλό ποτήρι που πίνουν κάτι μπαρμπάδες εδώ και 20 χρόνια, τα θεωρώ γραφικά, σχεδόν κωμικοτραγικά. το ακουσαμε ή μαλλον το μαθαμε και αυτο στο insomnia... οποιος δεν του αρεσει το ουισκι σκετο και βαζει νερο ειναι κωμικοτραγικος.. γραφικος μπαρμπας... πουλιτζερ και νομπελ μαζι! οποιος νερωνει το τσιπουρο? τον καφε? βαζει αναψυκτικο στην βοτκα? δεν ειναι? γιατι κυριε? γιατι? που λεει και το σποτ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsourakis13 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 "...Εναλλακτικά, με ελάχιστο νερό ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα..." "..Όταν νερώνεις τόσο πολύ το ουίσκυ..." Ο φίλος δεν γράφει πουθενά ότι δεν πρέπει να νερώνουμε καθόλου το ουίσκι, απλώς δεν πρέπει να το παρακάνουμε...Μάλλον δεν το διάβασες όλο το σχόλιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Donalhioy Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 τωρα τι να πω? εχεις δικιο? Τώρα κάτι Chivas με νερό σε ψηλό ποτήρι που πίνουν κάτι μπαρμπάδες εδώ και 20 χρόνια, τα θεωρώ γραφικά, σχεδόν κωμικοτραγικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Ας παρει ενα απλο ουισκι και ας βαλει και πορτοκαλαδα... Στο θεμα premium μπουκαλια ξεκιναει η συζητηση αλλα εδω οι ιδιες οι εταιριες δεν προκειται να κανουν παρατηρηση ή know how για σωστο σερβιρισμα θα ασχοληθουμε εμεις; Ποτέ δε βάζουμε πάγο στο ούζο γιατί ψύχονται τα αιθέρια έλαια της ανηθόλης και αποχωρίζονται από το αλκοόλ. Αυτό αλλοιώνει τη γεύση του ούζου και ευθύνεται για τον πονοκέφαλο και τις καούρες στο στομάχι, για τις οποίες πολλοί κατηγορούν το ούζο. Τα παγάκια θα τα βάλουμε σε μια κανάτα με νερό και, αν προτιμάμε το ούζο μας νερωμένο, θα βάλουμε στο ποτήρι μας από την κανάτα. Ναι στο ούζο με νερό, όχι στο ούζο με παγάκια! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 το ακουσαμε ή μαλλον το μαθαμε και αυτο στο insomnia... οποιος δεν του αρεσει το ουισκι σκετο και βαζει νερο ειναι κωμικοτραγικος.. γραφικος μπαρμπας... πουλιτζερ και νομπελ μαζι! οποιος νερωνει το τσιπουρο? τον καφε? βαζει αναψυκτικο στην βοτκα? δεν ειναι? γιατι κυριε? γιατι? που λεει και το σποτ... Κατ' αρχάς έκανα σαφές πως είναι δική μου άποψη, όχι πως είναι έτσι. Κατά δεύτερον, σχημάτισε την εικόνα ενός ψηλού ποτηριού, που μέσα έχει μια μεζούρα ουίσκυ και βάζει σχεδόν μέχρι πάνω νερό. Αυτό είναι που σχολιάζω. Τσίπουρο δε νερώνω, εκτός κι αν είναι πολύ ζόρικο (~50%), αλλά και πάλι δε με ικανοποιεί το τελικό αποτέλεσμα. Το καλύτερο για να κρυώσεις το ποτό σου είναι κάτι κύβοι που βάζεις στην κατάψυξη και δεν αλλοιώνουν τη γεύση. Προσωπικά, αν έχει ζέστη και θέλω να πιω π.χ. τσίπουρο, θα το βάλω στη συντήρηση ή στην κατάψυξη. Κι αν το θέμα δεν είναι η θερμοκρασία αλλά η γεύση, αν κάποιος δεν αντέχει να πιει σκέτο ένα ποτό, τι νόημα έχει να το νερώσει υπερβολικά.. Τώρα για νέρωμα καφέ, νταξ, γελάει ο κόσμος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gavros10 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Αγνοειτε κατι. Οι μπαρμπες που νερωνουν το ουισκι μεχρι πανω, υπαρχουν τετοιοι και ενας θειος μου το κανει, δεν πινουν ουισκι για να καταλαβουν την πολυπλοκοτητα των γευσευων. Πινουν χρονια και εχουν καταντησει ψιλο αλκοολικοι. Θελουν απλα να μπει στο αιμα τους. Παλια το ουισκι, δεκαετια '20 μεχρι '40, γιατι το βαζανε σε ημιψυλο ποτηρι; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickmanak Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Παντως, με σοδα ειναι ευκολοπιοτο. Χτες ηπια ενα σε λιγοτερο απο 10 λεπτο χωρις να το καταλαβω. Αυτο ειναι επικινδυνο αν δεν προσεξεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Donalhioy Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Κατ' αρχάς έκανα σαφές πως είναι δική μου άποψη, όχι πως είναι έτσι. Κατά δεύτερον, σχημάτισε την εικόνα ενός ψηλού ποτηριού, που μέσα έχει μια μεζούρα ουίσκυ και βάζει σχεδόν μέχρι πάνω νερό. Αυτό είναι που σχολιάζω. Προσωπικά, αν έχει ζέστη και θέλω να πιω π.χ. τσίπουρο, θα το βάλω στη συντήρηση ή στην κατάψυξη. Κι αν το θέμα δεν είναι η θερμοκρασία αλλά η γεύση, αν κάποιος δεν αντέχει να πιει σκέτο ένα ποτό, τι νόημα έχει να το νερώσει υπερβολικά.. Τώρα για νέρωμα καφέ, νταξ, γελάει ο κόσμος. Ενταξει.. μας δουλευεις.. γιατι η εναλλακτικη δεν ειναι και τοσο καλη.. 1) δηλαδη ειναι γνωμη σου οτι ειναι κωμικοτραγικοι, οποτε δεν εγινε και τιποτα... 2) στην ελλαδα δεν υπαρχουν μεζουρες.. υπαρχει το free pouring.. ποσο μαλλον σε αυτα που πηγαινουν οι μπαρμαδες. με μεζουρα ειναι ελαχιστα ντεμεκ κιριλε 3) αν πας ποτε σε καζανι.. εκει που βγαζουν τσιπουρο, γιατι φανταζομαι θα ξερεις οτι απαγορευεται να βγαζεις μονος, θα σου πουν οτι απαγορευεται να το βαλεις στο ψυγειο ή στην καταψυξη γιατι χαλαει.. το υπερβολικα περα απο το οτι ειναι σχετικο, το τραβας και στα ακρα για να βγαζεις νοημα... δεν εχω δει ατομο στην ζωη μου να βαζει μια γουλια τσιπουρο ή ουισκι σε ενα ποτηρι νερο , εκτος π.χ απο κατι πιτσιρικια που δοκιμαζουν για πρωτη φορα... 4) Ελαφρυ καφε δεν σου εχει τυχει ποτε, μα ποτε να ακουσεις??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Χαλάει το τσίπουρο στο ψύγειο; Δεν το ήξερα αυτό! (Και δεν έχω προσέξει και κάποια διαφορά το καλοκαίρι που συνήθως το πίνω από το ψυγείο να πω την αλήθεια). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the other one Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Τσίπουρο, ρακές κλπ κρύα δε τα πίνουνε; Αν όχι από ψυγείο πώς; με παγάκια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Τσίπουρο, ρακές κλπ κρύα δε τα πίνουνε; Αν όχι από ψυγείο πώς; με παγάκια; Εγώ παγάκια δε βάζω γιατί δεν μου αρέσει να αραιώνει. Αλλά ότι χαλάνε στο ψυγείο πρώτη φορά το ακούω, τα πίνω συχνά έτσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Ενταξει.. μας δουλευεις.. γιατι η εναλλακτικη δεν ειναι και τοσο καλη.. 1) δηλαδη ειναι γνωμη σου οτι ειναι κωμικοτραγικοι, οποτε δεν εγινε και τιποτα... 2) στην ελλαδα δεν υπαρχουν μεζουρες.. υπαρχει το free pouring.. ποσο μαλλον σε αυτα που πηγαινουν οι μπαρμαδες. με μεζουρα ειναι ελαχιστα ντεμεκ κιριλε 3) αν πας ποτε σε καζανι.. εκει που βγαζουν τσιπουρο, γιατι φανταζομαι θα ξερεις οτι απαγορευεται να βγαζεις μονος, θα σου πουν οτι απαγορευεται να το βαλεις στο ψυγειο ή στην καταψυξη γιατι χαλαει.. το υπερβολικα περα απο το οτι ειναι σχετικο, το τραβας και στα ακρα για να βγαζεις νοημα... δεν εχω δει ατομο στην ζωη μου να βαζει μια γουλια τσιπουρο ή ουισκι σε ενα ποτηρι νερο , εκτος π.χ απο κατι πιτσιρικια που δοκιμαζουν για πρωτη φορα... 4) Ελαφρυ καφε δεν σου εχει τυχει ποτε, μα ποτε να ακουσεις??? 1. Προτιμούσες να πω απόλυτα ότι έτσι είναι και όχι αλλιώς; 2. Εννοούσα 50ml ουίσκυ. 3. Ούτε εγώ το είχα ακούσει να σου πω την αλήθεια, και δεν αποκλείω να έχεις δίκιο. Εγώ έχω δει, και όπως φάνηκε δεν είμαι ο μόνος. 4. Ωραία. Και γιατί να μην τον φτιάξει έτσι εξαρχής, παρά να κάνει αλχημείες μετά; Λογικό ε; Αγνοειτε κατι. Οι μπαρμπες που νερωνουν το ουισκι μεχρι πανω, υπαρχουν τετοιοι και ενας θειος μου το κανει, δεν πινουν ουισκι για να καταλαβουν την πολυπλοκοτητα των γευσευων. Πινουν χρονια και εχουν καταντησει ψιλο αλκοολικοι. Θελουν απλα να μπει στο αιμα τους. Αυτό δεν έλεγα κι εγώ πιο πάνω; Ότι πίνουν απλά για να πιουν, κι όχι επειδή καταλαβαίνουν τι ακριβώς κάνουν. Καμία σχέση με κουλτούρα του ουίσκυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Εχει δοκιμασει κανεις το Ελληνικο ουισκι που φτιαχνει παραγωγος στη Λαρισσα; Αξιζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα