Προς το περιεχόμενο

Τηλεφωνικό κέτνρο ISDN (ίσως και IP)

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην δουλειά θα βάλω μια γραμμή ISDN με δύο νούμερα (προς το παρόν τουλάχιστον).

Το ένα νούμερο θα είναι αποκλειστικά για το fax και το άλλο για τις τηλεφωνικές συσκευές.

Θα έχω τουλάχιστον 3 τηλεφωνικές συσκευές στο γραφείο.

Η βασικότερες δυνατότητες που θέλω να έχει είναι οι προφανείς:

1) Να μπορώ να ρυθμίσω την μία θύρα για το MSN του fax.

2) Να μπορώ εύκολα να στείλω μια κλήση από ένα εσωτερικό τηλέφωνο στο άλλο

Τι προτείνετε;

Δεν με ενδιαφέρει αν είναι τελευταίο μοντέλο ή παλαιότερο.

Η IP τηλεφωνία αξίζει σε μικρό γραφείο;

Υ.Γ. Θα προτιμούσα να μην χρησιμοποιήσω τηλέφωνα ISDN καθώς η υποδομή του γραφείου έχει μόνο κλασικά δίκλωνα καλώδια.Στην ανάγκη βέβαια μπορώ να περάσω επιπλέον καλώδια με ένα καναλάκι.

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις ένα τηλεφωνικό κέντρο βασισμένο σε Asterisk με μια ISDN κάρτα για τη γραμμή σου και μια κάρτα για τα αναλογικά σου τηλέφωνα (για να χρησιμοποιήσεις την υπάρχουσα καλωδίωση). Μέσα από το κέντρο μπορεί να οριστεί το MSN για το fax να βγαίνει στο μηχάνημα σου και οποιοδήποτε άλλος αριθμός στα τηλέφωνα. Η μεταφορά κλήσης είναι standar χαρακτηριστικό συν πολλά άλλα όπως προμήνυμα και τηλεφωνητής. Τέλος αν στο κάθε σημείο που θα υπάρχει τηλεφωνική συσκευή υπάρχει υπολογιστής μπορείς να πάρεις μερικές VoIP τηλεφωνικές συσκευές ώστε να μπορείς να βλέπεις ποιος σε παίρνει συν πολλές ακόμα ευκολίες. Οι περισσότερες έχουν διπλό μπριζάκι δικτύου που μέσα από το ίδιο καλώδιο έχει πρόσβαση στο τοπικό σου δίκτυο το τηλέφωνο αλλά και ο υπολογιστής που βρίσκεται δίπλα.

Δημοσ.

Μπορείς να μου πεις μερικές τέτοιες συσκευές και τηλεφωνικά κέντρα;

Πρέπει να είναι ανοιχτός ο υπολογιστής για να λειτουργήσει; Αν ναι τότε η λύση αυτή δεν είναι για εμένα. Στο σταθερό pc δεν έχω ελεύθερα PCI και PCIe slots. Οι υπόλοιπες συσκευές θα είναι laptop και δικτυακοί εκτυπωτές οπότε δεν έχω αλλού να βάλω την κάρτα.

Δημοσ.

Η ISDN κάρτα για να λειτουργήσει πρέπει να εγκατασταθεί σε μηχάνημα με Linux και Asterisk, όχι σε Windows. Οπότε χρειάζεσαι ένα extra pc που θα είναι το τηλεφωνικό σου κέντρο, θα πρέπει να είναι συνέχεια στο ρεύμα αλλά δεν θα έχει σχέση με τον υπολογιστή που έχεις για να δουλεύεις. Το Asterisk σαν σύστημα δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ οπότε αν έχεις κάποιο παλιό υπολογιστή με 512 ram μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου άνετα. Επίσης αφού οι θέσεις εργασίας διαθέτουν και υπολογιστές μπορείς να κάνεις εγκατάσταση softphone σε κάθε υπολογιστή και οι χρήστες σου να δέχονται κλήσεις μέσω υπολογιστή οπότε να μειώσεις κι αλλό το κόστος. Τώρα αν σε ενδιαφέρει η κατανάλωση ρεύματος μπορείς να στήσεις κάτι σε Atom οπότε να μην έχεις μεγάλη σπατάλη στο ρεύμα.

Δημοσ.

Για αυτό που θέλω χρειάζομται τουλάχιστον 2 κάρτες (μια ISDN και μια PSTN). Δεν έχω βρει μητρική με χαμηλή κατανάλωση και 2 PCI οπότε πάμε για κανονικό PC το οποίο δυστυχώς από θέμα κατανάλωσης πάει πολύ.

Μιλάμε για τουλάχιστον 100W παραπάνω από ένα αυτόνομο τηλ. κέντρο.

Τον χρόνο αυτό μεταφράζεται σε 100Wx365x24=876KWh κατανάλωση και στην τσέπη 876*0,087=76€.

Αν συνυπολογίσω και το κόστος του PC σίγουρα το αυτόνομο τηλ. κέντρο συμφέρει.

Δημοσ.

Μπορείς να συνδιάσεις ένα micro atx board με ένα pico psu

http://www.mini-box.com/s.nl/it.A/id.417/.f?sc=8&category=13

ώστε να έχεις μικρή κατανάλωση στο ρεύμα, τώρα για το κόστος, θα μπορέσεις να κάνεις απόσβεση χρησιμοποιώντας κάποιον VoIP πάροχο για τις κλήσεις σου μειώνοντας το λογαριασμό του ΟΤΕ.

Δημοσ.

αλλιως υπαρχει και η λυση ενα μικρο τηλεφωνικο κεντρο panasonic με 1 bri η 2 fxs για εισοδο και μετα χ αναλογικες αναλογα σε ποσες συσκευες θες να πανε.για μενα αξιζει να το παρεις με 2 fxs πανω παρα με μια bri(isdn) για τον λογο οτι αν καποια στιγμη πας σε καποιον αλλον παροχο και παρεις 2 νουμερα να μην εχεις θεμα με το isdn τηλεφωνικο κεντρο και σου ξεμεινει.

Δημοσ.

ISDN είχα και σκοπεύω να έχω.

Ένας επιπλέον λόγος που δεν θέλω κέντρο με 2 fxs είναι επειδή τώρα τα 2 νούμερα (fax και ένα τηλ) θα τα βάλω στις αναλογικές θύρες του Santis/Netmod, οπότε θα με καλύψει και ένα τηλ. κέντρο ISDN που να δέχεται 4 συσκευές.

Αν δεσμεύσω τις αναλογικές θύρες για το τηλ. κέντρο τότε θα πρέπει να πάρω ένα τηλ. κέντρο που να υποστηρίζει 6 τουλάχιστον συσκευές.

Δημοσ.

Αν πας στο wiki θα βρεις οδηγο γι'αυτο που ζητας

Βεβαια ετσι οπως το εχουν βαλει ειναι δυσκολο να το εντοπισεις

Για καποιο λογο το εχουν θαψει στη κατηγορια Internet και Δίκτυα ενω κανονικα θα επρεπε να υπαρχει κατηγορια Voip

Δε βαριεσαι ομως ο καθενας πρατει αναλογα με τις γνωσεις του..

BTW o οδηγος ειναι copy+paste και σου παρεχει κεντρο που ειναι ανωτερο απο οποιοοδηποτε πανακριβο επωνυμο κεντρο

Προσφερει AΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, high availability, επεκτεσιμοτητα, πανευκολη διαχειρηση, μηδενικη συντηρηση, ειναι οικονομικο και πολλα πολλα αλλα..

Και δεν αλλαζει η καλωδιωση που ηδη εχεις

Δημοσ.

Το VOIP δεν με ενδιαφέρει καθόλου προς το παρόν.

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία (την θεωρώ δεδομένη σε αυτόνομα τηλ. κέντρα) και να μπορώ να κάνω την δρομολόγηση των κλήσεων μεταξύ των εσωτερικών τηλεφώνων και των εξωτερικών γραμμών.

Δημοσ.

Δε θα συμφωνήσω απόλυτα. Η εντύπωση μου είναι πως το VoIP είναι πολύ πιο configurable Και πολύ πιο εύκολο να το κάνεις troubleshoot, απ' ότι ένα αυτόνομο τηλεφωνικό κέντρο. Ξέρω πάρα πολλές εταιρείες που πλέον παίζουν με asterisk και δεν ασχολούνται και σχεδόν καθόλου μαζί του για συντήρηση κλπ.

Δημοσ.

Δε θα συμφωνήσω απόλυτα. Η εντύπωση μου είναι πως το VoIP είναι πολύ πιο configurable Και πολύ πιο εύκολο να το κάνεις troubleshoot, απ' ότι ένα αυτόνομο τηλεφωνικό κέντρο. Ξέρω πάρα πολλές εταιρείες που πλέον παίζουν με asterisk και δεν ασχολούνται και σχεδόν καθόλου μαζί του για συντήρηση κλπ.

einai απο πια πλευρα το βλεπει καποιος.για μια μικρη εταρεια πχ με 2 εξωτερικα και 6 εσωτερικα ενα τηλεφωνικο κεντρο σωζει.ειναι αρκετα φτηνο σεταρεται μια φορα και τερμα δεν καει τιποτα σε ρευμα και δεν θα ξαναχρειαστει configure.

τωρα για καποιον ο οποιος θελει να βαζει συνεχεια χερι στο τηλεφωνικο ,ξερει να βαζει χερι στο τηλεφωνικο .θελει να κανει ολες τις customies κτλ εκει το asterisk ναι βολευει αρκετα.η για εταιρειες που τωρα εχουν 10 γραμμες και αυριο θελουν 20.

οπως και καποια μικρα τηλεφωνικα κεντρα ειναι και αρκετα ευκολα στοconfiguration απο τον χρηστη.

ολα εχουν να κανουν με την εταιρεια τι χρηματα θελει να δωσει τι αναγκες εχει και παει λεγοντας.

Δημοσ.

ena pcaki θα το χρειαστεις οτι και να γινει οποτε οσο και μικρο να ειναι το pc ε παραπανω απο 50 εχει.βεβαια και τηλεφωνικο κεντρο με 50 ευρω θα ειναι λιγο μαρκα καψε με οπως επισης μπορει να εχει μια εξωτερικη η 2 και 4 εσωτερικες και να μην σε καλυπτει. ειμαι της γνωμης παρε κατι καλο γιατι θα το κρατησεις πολλα χρονια.εχω δει τηλεφωνικα κεντρα 10 ετιας 20ετιας και παιζουν μια χαρα.

Δημοσ.

Δε χρειαζεται PC

Mπορει να στηθει πανευκολα εικονικη μηχανη με Vmware Server που ειναι και Free

Ετσι θα εχει μηδενικη καταναλωση και high availability

Ολο το κεντρο ειναι ενα αρχειο που το πας και παιζει οπου θες.

Για τη γραμμη PSTN θα χρειαστεις ενα FXO Gateway πχ ciscoSPA-3102

Eχει γυρω στα 50€ και επιπλεον βγαζει και εξοδο για ενα εσωτερικο (FXS)

Oσο για το ποιος θα καει απο μια υπερταση της ΔΕΗ ή οχι ΟΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

Η διαφορα ειναι οτι αν καει κατι κλειστο παει κατευθειαν στην ανακυκλωση ενω στη

περιπτωση που εχουμε υπολογιστη αντε να καει το τροφοδοτικο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...