Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έρευνα του "Προγράμματος για την Αριστεία στη Δημοσιογραφία" του Pew Research Center για την κατάσταση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις ΗΠΑ το 2010 έδειξε ότι το internet ξεπέρασε μια σειρά από ορόσημα σε σχέση με τις τυπωμένες εφημερίδες ως πηγή για ειδησιογραφική ενημέρωση. Για πρώτη φορά, περισσότεροι Αμερικανοί ενημερώνονται από το internet απ' ό,τι από τις τυπωμένες εφημερίδες, ενώ και η διαφημστική δαπάνη είναι μεγαλύτερη online απ' ότι στις εφημερίδες.

 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, για πρώτη φορά το 46% των Αμερικανών λένε ότι διαβάζουν τις ειδήσεις τους online τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα σε σύγκριση με το 40% που απάντησε το ίδιο για τις εφημερίδες. Μόνο η τοπική τηλεόραση είναι πιο δημοφιλής με το 50% των ερωτηθέντων να λένε ότι αποτελεί γι' αυτούς τακτική πηγή ενημέρωσης. Οι ερωτώμενοι μπορούσαν να απαντήσουν θετικά σε περισσότερες από μία ερωτήσεις.

 

Επίσης, η διαφημιστική δαπάνηση στο internet αυξήθηκε το 2010 κατά 13,9% φτάνοντας τα $25,8 δις και ξεπέραση τη διαφήμιση στις εφημερίδες, που έπεσε κατά 6,4%

 

Το συρρικνούμενο εισόδημα των εφημερίδων από πωλήσεις μεμονομένων φύλλων και συνδρομών έχει οδηγήσει σε πολλά κλεισίματα και απολύσεις. 30% λιγότεροι δημοσιογράφοι απασχολούνται σήμερα σε σύγκριση με το 2000, αν και οι περισσότεροι Αμερικάνοι δεν προβληματίζονται για αυτό. Πάντως η υποχώρηση των εφημερίδων είχε ξεκινήσει ήδη από τη μαζική διάδοση και επέκταση της τηλεόρασης.

 

Σε μια συνοδευτική μελέτη του Pew καταγράφεται ότι σχεδόν 1 στους 2 Αμερικανούς στρέφονται στα κινητά τους για ειδήσεις τοπικού ενδιαφέροντος, αν και πρόκειται κυρίως για πληροφορίες για τον καιρό και εστιατόρια π.χ., που είναι πρακτικά και απαιτούν διαρκή ανανέωση. Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι για τα τοπικά νέα μόνο 1 στους 10 χρησιμοποιεί μια εφαρμογή για να βρουν αυτό που τους ενδιαφέρει, και ακόμα λιγότεροι πληρώνουν για την εφαρμογή αυτή.

 

Link.png Site: ReadWriteWeb

Δημοσ.

δεν ειναι καν ειδηση πιστευω αυτο ειναι η φυσιολογικη εξελιξη των πραγματων που φερνει η αναγκη των ανθρωπων για αμεση και γρηγορη ενημερωση που μονο το ιντερνετ μπορει να προσφερει. τωρα για αξιοπιστια και επιπεδο γραφης ειναι μεγαλο θεμα που δεν ειναι επι του παροντος ν ανοιξουμε χωρις να υποννοω οτι ειναι χειροτερο επιπεδο απο τις εφημεριδες.

Δημοσ.

Αυτή ήταν η τάση που ερχόταν εδώ και χρόνια, αλλά για πρώτη φορά είναι όντως εδώ.

 

Το ενδιαφέρον είναι ότι ενα σημαντικό κομμάτι της ενημέρωσης στο internet είναι και πάλι εφημερίδες, απλά όχι τυπωμένες.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι πλέον η ενημέρωση μπορεί με την ίδια ευκολία πρόσβασης να πάρει και τη μορφή έρευνας.

Καθώς είναι εφικτό να διασταυρώσεις από πολλές πηγές ή και με δυνατότητα αλληλεπίδρασης σχεδόν σε πραγματικό χρόνο και ούτω καθ εξής.

Πράγμα μη πρακτικό έως αδύνατο με τα μέχρι τώρα συμβατικά μέσα. Όλη αυτή η αμεσότητα αυξάνει την αξιοπιστία και κατ επέκταση κερδίζει την προτίμηση.

Δημοσ.

Να τους δω όλους αυτούς του high tech τι θα κάνουν όταν θελήσουν να βάψουν το σπίτι τους... με τι θα καλύψουν το πάτωμα.

Δημοσ.

Να τους δω όλους αυτούς του high tech τι θα κάνουν όταν θελήσουν να βάψουν το σπίτι τους... με τι θα καλύψουν το πάτωμα.

 

θα αγορασουν μουσαμα απ το pracktiker :P

Δημοσ.

Να τους δω όλους αυτούς του high tech τι θα κάνουν όταν θελήσουν να βάψουν το σπίτι τους... με τι θα καλύψουν το πάτωμα.

 

 

χαχαχααχχα ελεος!!!!Θα βαζουν κατω παλια εξαρτηματα απο PC... :-D :-D :-D

Δημοσ.

Άσε που δε θα έχουμε με τι να στοτώνουμε τις μύγες και τα κουνούπια... Ένα δράμα! Τα σκουπίδια πάλι πού θα τα τυλίγουμε;

Δημοσ.

Εχώ σταματήσει να βλέπω ειδήσεις και γενικά τηλεόραση εδώ και κάτι χρόνια. Η κατάσταση στον χώρο της τηλεόρασης και ειδικά στα ιδιωτικά κανάλια είναι τελείως τραγική. Χθές ήθελα να δω το βράδυ τα τελευταία νέα για τους αντιδραστήρες στην Ιαπωνία και είπα να βάλω το mega στις κλασικές τους ειδήσεις στις 8. Τις έκλεισα μέσα σε ένα λέπτο. Ητάν τόσο τραγικές που δεν βλεπόντουσαν με τπτ άσε που δεν λέγανε τπτ ουσίας αλλά γενικόλογες σαχλαμάρες λες και απευθύνονται σε τπτ διανοητικά καθυστερημένους. Μπράβο στην ελληνική δημοσιογραφία για την κατάντια τους.

Οι μόνες που σώζονται κάπως από τον βούρκο της καθημερινής ενημέρωσης είναι τα κρατικά κανάλια που τουλάχιστον στις μεγάλες ειδήσεις έχουν πλήρη ενημέρωση με πληροφορίες που παίρνουν από όλα τα μεγάλα ειδησιογραφικά δίκτυα.

Δημοσ.

Και εγω έχω σταματήσει να αγοράζω εφημερίδες , περιοδικά εδω και 2 χρόνια. Τα διαβαζω όλα τσάμπα στο iPhone.

Δημοσ.

άλλη μια φορά καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως τα πάντα γίνονται μέσω ίντερνετ

είναι καλό αυτό?

Κακό είναι μονο απο την άποψη ότι χάνονται δουλειές. Σε λίγο δε θα υπαρχουν εφημερίδες , περιοδικά κλπ.

Επισης θα κόβονται και λιγότερα δέντρα για χαρτί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...