Προς το περιεχόμενο

AMD Catalyst Drivers

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παντως black screens δεν εχω. Και αν ειχα γιατι να πω ψεματα?

Επισης ενα παλικαρι εδω της προαλλες ειχε θεμα το panel δεν ανοιγε γρηγορα...εμενα πραγματικα ανοιγει στα μπαμ,καμια σχεση με το παλιο.

σιγουρα παιζουν πολλα πραγματα ρολο, αλλα να ριχνουμε παντα το φταιξιμο στους developers που πραγματικα προσπαθουν ειναι κριμα.

Εγω θα ξανα προτεινω σε ολους εδω να δοκιμασουν αυτο 

https://www.techpowerup.com/download/visual-c-redistributable-runtime-package-all-in-one/

εμενα στο παρελθον μου εχει λυσει αρκετα προβληματα..

Επισης κλειστε το hardware acceleration σε chrome/discord/steam κ.α

-

https://www.wagnardsoft.com/content/display-driver-uninstaller-ddu-v18021-released

Τελευταιο DDU εδω παντα το τρεχουμε σε Safe mode, και στα settings επιλεγουμε να μην αφησει τα windows 

να περασουν καποιον driver.

Επεξ/σία από Balantakos
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators
8 minutes ago, Balantakos said:

Δεν είπα ότι έχεις ή ότι λες ψέματα, αλλά ότι εμφανίζεται σε πολλούς, όχι σε όλους.

Όταν συνεχίζει να το βάζει στα known issues πόσες εκδόσεις drivers μετά, σημαίνει ότι δεν μπορούν να το εξαλείψουν.

Όταν λοιπόν δεν μπορούν να το εξαλείψουν ποιος φταίει, ο αγοραστής ή ο κατασκευαστής/προγραμματιστής?

Γιατί τα περασμένα χρόνια δεν υπήρχε αντίστοιχο θέμα? Γιατί δεν το έχει κι η Nvidia? Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά τόσο game breaking issue μετά από τόσους drivers, παραπάει...

• Like 2

11 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δεν είπα ότι έχεις ή ότι λες ψέματα, αλλά ότι εμφανίζεται σε πολλούς, όχι σε όλους.

Όταν συνεχίζει να το βάζει στα known issues πόσες εκδόσεις drivers μετά, σημαίνει ότι δεν μπορούν να το εξαλείψουν.

Όταν λοιπόν δεν μπορούν να το εξαλείψουν ποιος φταίει, ο αγοραστής ή ο κατασκευαστής/προγραμματιστής?

Γιατί τα περασμένα χρόνια δεν υπήρχε αντίστοιχο θέμα? Γιατί δεν το έχει κι η Nvidia? Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά τόσο game breaking issue μετά από τόσους drivers, παραπάει...

Φταίνε σίγουρα και οι οδηγοί, αλλά μάλλον με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που οι περισσότεροι εννοούν.

Καλώς ή κακώς η ΑΜΔ κατά καιρούς αλλάζει κάποια πράγματα στους οδηγούς της με αποτέλεσμα πολλά πράγματα που λειτουργούσαν σωστά πριν (κυρίως με προγράμματα τρίτων ή σε άλλα προγράμματα) ξαφνικά να "χαλάνε".

Καλώς ή κακώς, σε κάποιες περιπτώσεις (πχ MSI AB/RTSS τα οποία παλιότερα είχα σε εικονοστάσι για τη χρσιμότητα και την ευκολία τους) το πρόβλημα πλέον είναι το extra πρόγραμμα. Ναι μεν δεν χρωστάνε τίποτα που η ΑΜΔ κάνει ότι της έρθει, αλλά οι οδηγοί φτιάχνονται για να λειτουργούν σωστά οι κάρτες για τη δουλειά τους (τα παιγνίδια, ας πούμε), όχι για να λειτουργούν άλλα πράγματα. Αν δεν ανανεώνονται/προσαρμόζονται, το πρόβλημα γίνεται δικό τους.

Από εκεί και πέρα, αρκετά από τα προβλήματα οφείλονται σε άλλα θέματα (κάτι boost σε μητρικές, κάτι παλιά BIOSs, κάτι κουλές ρυθμίσεις που έχουν ξεμείνει κλπ) και το είδαμε και με αρκετούς χρήστες εδώ μέσα.

Σε κάποιους δόθηκε λύση με format, συνεπώς μιλάμε για κατάλοιπα και ασυμβατότητες 3ων, όχι πρόβλημα οδηγών.

Κάποιοι είχαν h/w πρόβλημα (κι ακόμα έχουν, από ότι φαίνεται από διάφορα θέματα εδώ κι εκεί).

Αυστηρά για θέματα crashes που δεν υπήρχαν με παλιότερους οδηγούς και εμφανίστηκαν ξαφνικά (και εξαφανίζονται με τους παλιούς), θέλει ψάξιμο η ιστορία (και πάλι παίζουν ασυμβατότητες όπως αυτές που ανέφερα πριν).

Σε κάποιες περιπτώσεις, βγήκαν πράσινοι χρήστες και ανέφεραν ακριβώς τα ίδια (πχ PUBG, αν δεν κάνω λάθος), αλλά εξακολουθούμε να λέμε ότι φταίει η ΑΜΔ κα η κάρτα.

Σϊγουρα απροβλημάτιστη δεν είναι η κατάσταση, σίγουρα ο τελικός χρήστης θα έπρεπε να είναι ο τελευταίος που ασχολείται.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Extinction είπε

zbyzq4J.png
Από MSI RX Vega 56 Air Boost OC σε MSI RX Vega 64 Air Boost... Διαφορές στα Ρολόγια 1622/800 -> 1663/945 & GPU mV 1.250 -> 1.350.. είχα 2-3 βαθμούς πιο πάνω (και το 33c ήταν μετά από απανωτά benchs). έχω ανεβάσει και λίγο το fan rpm μέσω wattman, βέβαια είναι σε βαθμό που ίσα ίσα ακούγεται..  Θα πειραματιστώ λίγο ακόμα αύριο με clocks και undervolt.. και αν δεν δω σημαντική διαφορά μετά από tweaks θα γυρίσω σε stock. Να είναι καλά και το bios switch 🤣 Είμαι από το απόγευμα πριν το πείραγμα σε Driver: 20.1.2 και είναι stable, 0 crashes.

GTA V πριν & μετά:
ZfhEgUK.png
TL;DR 
AVG FPS
Pass 0 89 -> 93 FPS
Pass 1 95 -> 105 FPS
Pass 2 97 -> 104 FPS
Pass 3 110 -> 114 FPS
Pass 4 109 -> 116 FPS

@Πέτρος έχω απορία τι κάνει η Pulse σου, αν μπορείς ανέβασε ένα UserBenchmark!

bro !! μη τα βαζεις εδω τα νουμερα σου βαλτα  στο ολοκληρο θεμα που ανοιξε ο πετρος

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 2
  • Thanks 1

5 hours ago, Balantakos said:

Εγω περιμενω να δω , ποτε καποια ατομα θα κοιταξουν τι σκατο-προγραμματα βαζουν στον υπολογιστη τους

και μετα να ριξουν το φταιξιμο στους driver...

-

Σε αλλα νεα..20.1.2 κανενα απολυτως προβλημα σε εμενα.

To UI απιστευτα γρηγορο...μπραβο στους devs.

Αααα το γνωστό "σε μένα λειτουργεί μια χάρα άρα είναι τέλεια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, οι άλλοι είναι ηλίθιοι/άχρηστοι που δεν τους δουλεύει". Με αυτή την λογική και τα σκατοπρογράμματα είναι τέλεια αφού οι περισσότεροι χρήστες (nvidia) δεν έχουν προβλήματα με αυτά, άρα φταίει μάλλον το φαινόμενο της πεταλούδας που κάποιοι έχουν προβλήματα.

Τα bugs 99.9999% των φορών δεν εμφανίζονται σε όλους γι αυτό και είναι τόσο δύσκολο να εντοπιστούν και να φτιαχτούν.

Δεν υπάρχει κανένα "σκατοπρόγραμμα" που να δικαιολογεί να κλείνουν οι οθόνες και να θέλει restart το σύστημα. Δεν υπάρχει κανένα "σκατοπρόγραμμα" που να δικαιολογεί το aggressive underclock σε σημείο που παλιότερα παιχνίδια να παίζουν με performance χάλια και stuttering. Δεν υπάρχει κανένα "σκατοπρόγραμμα" που να δικαιολογεί το min frequency στο control panel της AMD να μην κάνει τίποτα εδώ και 8 μήνες, εκτός και αν σε αυτήν την περίπτωση με το σκατοπρόγραμμα αναφέρεσαι στο ίδιο το control panel της AMD.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κλείσεις το HW acceleration στον chrome βίντεο πάνω από 720p θα κολλάνε καθώς θα αναλάβει την επεξεργασία  φουλ.ο επεξεργαστής. Και όταν εννοώ κολλάνε εννοώ skip frames. Για βάλε 1080p,1440p,2K,4K με κλειστό το acceleration να δεις πώς τρέχουν

5 ώρες πριν, Balantakos είπε

Επισης ενα παλικαρι εδω της προαλλες ειχε θεμα το panel δεν ανοιγε γρηγορα...εμενα πραγματικα ανοιγει στα μπαμ,καμια σχεση με το παλιο.

σιγουρα παιζουν πολλα πραγματα ρολο, αλλα να ριχνουμε παντα το φταιξιμο στους developers που πραγματικα προσπαθουν ειναι κριμα.

Εγω θα ξανα προτεινω σε ολους εδω να δοκιμασουν αυτο 

https://www.techpowerup.com/download/visual-c-redistributable-runtime-package-all-in-one/

εμενα στο παρελθον μου εχει λυσει αρκετα προβληματα..

Επισης κλειστε το hardware acceleration σε chrome/discord/steam κ.α

-

https://www.wagnardsoft.com/content/display-driver-uninstaller-ddu-v18021-released

Τελευταιο DDU εδω παντα το τρεχουμε σε Safe mode, και στα settings επιλεγουμε να μην αφησει τα windows 

να περασουν καποιον driver.

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Balantakos είπε

Εχω i5 750 και δεν κολλανε τα βιντεο καθολου.

Για δοκίμασε 1440p, 2K, 4K 

Video "Peru" @youtube

Επεξ/σία από 7nisiotis

2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Για δοκίμασε 1440p, 2K, 4K 

Video "Peru" @youtube

Φιλε μου, αυτο ειναι εξαιρεση στον κανονα, θες να μου πεις οτι καθεσαι και βλεπεις τετοια βιντεο συνεχεια στον υπολογιστη σου? 8κ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Balantakos είπε

Φιλε μου, αυτο ειναι εξαιρεση στον κανονα, θες να μου πεις οτι καθεσαι και βλεπεις τετοια βιντεο συνεχεια στον υπολογιστη σου? 8κ?

Χωρίς acceleration μπορεί να χάσει καρέ ακόμη και σε 1080p. Αν είναι να κλείνω πράγματα συνέχεια αγόραζα κάτι άλλο. Κάτι που φυσικά θα είναι στα αρνητικά για όλη αυτή τη κατάσταση στην επόμενη αγορά.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μαύρες οθόνες στη desktop και σε παιχνίδι εμφανίστηκαν και σε ολοκαινουριο PC φίλου. Έχει την Gigabyte 5700 XT GAMING OC, ryzen 3600, Evga 550w g3 16gb ram 3200c16

Δοκίμασα τα πάντα, DDU, σχεδόν όλους τους drivers, format, κλείσιμο του hardware accelaration, τα πάντα, το πρόβλημα παραμένει.

Επειδή έχει ψιλοαπογοητευτεί και θέλει να την δώσει, μήπως ξέρει κανείς κάποιον άλλο τρόπο να φτιάξει;

Επεξ/σία από petranthe

Radeon Software Adrenalin Edition, designed to give gamers deeply immersive gameplay and inspired by today’s era of social, connected gaming.

https://www.guru3d.com/files-details/amd-radeon-adrenalin-edition-20-1-3-driver-download.html

Support For

• Radeon RX 5600 XT

Fixed Issues

• An intermittent black screen or loss of display may occur when performing parallel actions such as web browsing, gaming or watching video. @petranthe
  • A limited number of games such as Nioh™, Dragon Quest Builders 2™, WWE™2k20, Dead or Alive 6™ and Atelier Ryza™ may crash or fail to launch.
  • Wolfenstein™ 2: The New Colossus is not detected in Radeon Software games manager.
  • Text overflow in some UI boxes or toast messages may be experienced in some language localizations.
  • Fan Tuning may change back to the default state when switching between available GPUs.
  • Copy text options are not available in the display specs table for Radeon Software.
  • An intermittent black screen or loss of display may occur when the system is left idle at desktop.
  • Factory Reset install may keep previously configured Radeon Software game profiles. This can cause mismatch between global graphics settings and per profile settings.

Known Issues

• Grand Theft Auto™ 5 may experience a system hang or black screen at launch, when opening Radeon Overlay while in game, or after performing a task switch while in game.
  • Audio may intermittently be missing from Radeon ReLive recordings near the end of recorded clips.
  • Integer Scaling may cause some video content to show flicker when the display resolution is set to less than native resolution.
  • Multiple games may have very dark or very bright graphics in game when HDR is enabled in Windows®.
  • Radeon Anti-Lag enable and disable beep notifications may be played in error when individually pressing keys assigned to the hotkey.
  • The Radeon Software Overlay hotkey notification may sometimes be displayed during video playback in web browsers or launching some video player applications.
  • Integer Scaling option is not showing up or available on some Windows®7 system configurations.
  • Radeon Software may open with an inconsistent size or may not keep its previously set size when opened.
  • Some Vulkan® gaming applications may crash when performing a task switch with Radeon Image Sharpening enabled.
  • Some Radeon RX 5700 series graphics users may intermittently experience a black screen while gaming or on desktop. A potential temporary workaround is disabling hardware acceleration in applications running in the background such as web browsers or Discord.

Package Contents
The Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.1.3 installation package contains the following:

• Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.1.3 Driver Version 19.50.15.01 (Windows Driver Store Version 26.20.15015.1007)

Στις 20/1/2020 στις 8:06 ΜΜ, petranthe είπε

Οι μαύρες οθόνες στη desktop και σε παιχνίδι εμφανίστηκαν και σε ολοκαινουριο PC φίλου. Έχει την Gigabyte 5700 XT GAMING OC, ryzen 3600, Evga 550w g3 16gb ram 3200c16

Δοκίμασα τα πάντα, DDU, σχεδόν όλους τους drivers, format, κλείσιμο του hardware accelaration, τα πάντα, το πρόβλημα παραμένει.

Επειδή έχει ψιλοαπογοητευτεί και θέλει να την δώσει, μήπως ξέρει κανείς κάποιον άλλο τρόπο να φτιάξει;

περασεσ τους adrenaline 20.1.3?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, postfire είπε

περασεσ τους adrenaline 20.1.3?

Τους πέρασα ναι, το μόνο που άλλαξε είναι ότι με hardware acceleration on στον chrome, δεν πετάει μαυρη οθόνη που πετούσε στην desktop

Τον είπα να δοκιμάσει με άλλο καλώδιο μπας και...

Απογοητευση

Επεξ/σία από petranthe

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...