Προς το περιεχόμενο

AMD Catalyst Drivers

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτο με το 1 δευτερολεπτο ειναι παλιο προβλημα, ανανεωστε τον player σας πχ MPC-HC...

Το ειχα και εγω παλια, τωρα εχει φτιαξει..

Στον φίλο μου το κάνει όταν είναι με mpc-hc πάντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο με το 1 δευτερολεπτο ειναι παλιο προβλημα, ανανεωστε τον player σας πχ MPC-HC...

Τι εννοείς να ανανεώσουμε τον player? Το vlc μου είναι σίγουρα στην τελευταία έκδοση.

Στον φίλο μου το κάνει όταν είναι με mpc-hc πάντως.

Browser videos λέω , youtube /facebook τα vlc και αυτά του υπολογιστή δεν έχουν θέμα , η amd πρέπει να λύσει αυτό που έχω από τους 17.9.2 γίνεται (εκτός αν κλείσω hardware acceleration στον browser ) 

17.9.1 είναι μια χαρά

νεο

AMD Crimson ReLive Edition Beta for Windows® 10 Fall Creators Driver 

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Crimson-ReLive-Edition-Beta-for-Windows-10-Fall-Creators-Update-Release-Notes.aspx

Support For

• Beta level support for Windows®10 Fall Creators Update. For more information on Windows®10 Fall Creators Update visit here.

Known Issues

• Mixed Reality headsets may fail to render when running in Hybrid Graphics system configurations.
  • A limited number of displays may exhibit brief signal loss periodically.
  • System hang may occur during Mixed Reality 360 videos playback on Radeon RX Vega series graphics products.
  • An HDCP error code may be observed while playing Blu-Ray content on a secondary attached display.
  • Radeon WattMan profiles and settings may not persisting after resuming from sleep.
  • A system restart or hang may be observed when launching DX12 applications on Multi GPU enabled system configurations with Radeon ReLive enabled.

Package Contents
The Radeon Software Crimson ReLive Edition Beta for Windows®10 Fall Creators Update installation package contains the following:

• Radeon Software Crimson ReLive Edition Beta for Windows®10 Fall Creators Update Driver Version 17.40 (Windows Driver Store Version 23.20.768.9

εδιτ :

και  φορτωσε μετα την εγκατασταση  κανονικα με  WDDM 2.3

post-238528-0-19425700-1508221719_thumb.jpg

• Like 4

Τους έβαλα και εγώ. Πρέπει να είναι οι αμέσως προηγούμενοι απ αυτούς που σου έστειλα.

(Έμεινε και σε μένα το 2.3 μετά από uninstall με ddu κτλ)

Πάλι δεν ζήτησε restart μετά την εγκατάσταση.

• Like 1

και ένα συγκριτικό μαζί με τους "τελευταίους" 

https://www.3dmark.com/compare/fs/13869914/fs/13872731/fs/13879897

βλεπω  οτι πλησιασε αρκετα ο τελευταιος  και σε μενα οποτε ειναι οκ τον κραταω για την ωρα

ευελπιστω στον επομενο να φυγει μπροστα στα σκορ

• Like 1

Εγώ από την ώρα που έβαλα το fall update δεν μπορώ να τρέξω με τίποτα το Gears Of War 4, ανοίγει για μερικά δεύτερα, κάνει έναν ήχο και μετά κλείνει-ανοίγει η οθόνη και τέλος κλείνει το game εντελώς.

Και ούτε με το powerdirector 15 μπορώ να δουλέψω, βάζω captures από το gamebar των windows και βαράει τέρμα cpu usage, ram 100% και μετά από λίγο με κάνει logout....

Τόσα χρόνια με pcs ποτέ δεν το έχω δει αυτό που μου κάνει! 

Θα κάνω πάλι ένα install με το .iso μπας και....

Καλησπέρα σε όλους.

Θα αναφέρω ένα πρόβλημα το οποίο έχω με την κάρτα γραφικών μου, το οποίο ενδεχομένως να έχει αναφερθεί παλαιότερα, ωστόσο δεν βρήκα κάτι σχετικό.

Βλέπω σε ξένα forum ότι έχουν κι άλλοι το συγκεκριμένο πρόβλημα και δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής κάποια λύση από AMD μεριά.

Η κάρτα μου είναι η Gigabyte R9 280X και το πρόβλημα είναι το εξής: Ήδη από Windows 8.1, όταν εγκατέστησα drivers της AMD από τον 16.6.1 και μετά, η κάρτα από ένα σημείο και μετά σε κάθε session (αφού π.χ. έχω αφήσει τον υπολογιστή ανοιχτό μερικές ώρες) σταματά να επανέρχεται σε idle. Το GPU Core Clock κολλάει στα 1100 Mhz αντί για 300 και το GPU Memory Clock στα 1500 Mhz αντί για 150 αντίστοιχα. Παράλληλα το Voltage κολλάει στο 0.950 αντί για 0.850 που είναι κανονικά σε idle.

Στην αρχή νόμιζα ότι κάποιο πρόγραμμα τραβάει πόρους και δεν αφήνει την κάρτα να πάει σε idle. Έκλεισα ένα-ένα όλα τα προγράμματα και το πρόβλημα συνέχιζε. Γύρισα σε παλαιότερο driver, π.χ. 16.6.1 και αυτομάτως το πρόβλημα εξαφανίζεται. Επομένως θεώρησα ότι είτε είναι θέμα driver, αφήνοντας ένα μικρό ενδεχόμενο να φταίει παρ' όλα αυτά κάποιο πρόγραμμα ή τα ίδια τα Windows.

Προ ημερών βάζω για πρώτη φορά Windows 10, (RS2, όχι RS3), βάζω τον τελευταίο driver και το πρόβλημα ως δια μαγείας επανέρχεται. Να τονίσω ότι το σύστημα είναι ελάχιστα φορτωμένο από προγράμματα, δεν έχω βάλει σχεδόν τπτ απάνω, μόνο Firefox, Chrome, Ccleaner, Power Iso, Office 2010, Winrar, K-lite Codec. Εγκαθιστώ πάλι τον 16.6.1 και το πρόβλημα εξαφανίζεται. Επομένως δεν έχω πλέον σχεδόν καμία αμφιβολία, το πρόβλημα είναι σίγουρα οι drivers από τον 16.6.1 και ύστερα.

Ωστόσο μου ήρθε η ιδέα να δοκιμάσω μια πατέντα. Λέω μήπως φταίει το Radeon Settings και εγκαθιστώ από τον τελευταίο driver μόνο τον Display Driver και το Ηigh Definition Audio. Το πρόβλημα δείχνει να εξαφανίζεται. Ώσπου σήμερα, μετά από μερικές ημέρες που όλα κυλούσαν ομαλά, το ξαναβλέπω να συμβαίνει, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη, διαπιστώνω ότι στο σύστημα είναι εγκατεστημένο (από μόνο του? αυτόματα από το Windows Update χωρίς να με ρωτήσει?) και το Radeon Settings!!!

1ον) Έχει τύχει σε κανέναν άλλο το συγκεκριμένο πρόβλημα? Δεν είναι δυνατόν με τους καινούριους drivers να μην μπορεί να κάνει idle η κάρτα και να μένει σταθερά στους 47 βαθμούς Κελσίου όταν με σωστό idle παίζει στους 35. Εφόσον όταν επιστρέφω σε παλιό driver (16.6.1 και πίσω) το πρόβλημα εξαφανίζεται είμαι 99% πεπεισμένος ότι αυτό φταίει.

2ον)Πώς βρέθηκα να έχω ξανά εγκατεστημένο το Radeon Settings ενώ ρητά δεν το έχω εγκαταστήσει? Μου το φοράει με το ζόρι η AMD μετά από μερικές ημέρεςεπειδή έχω εγκατεστημένο τον Display Driver ή είναι θέμα Microsoft λόγω των driver updates που μας κοτσάρει το Windows Update?

Ζητώ συγγνώμη για το τεράστιο post, ελπίζω να μην σας έβγαλα τα μάτια.

Αυτό μου το έκανε πέρσι αλλά όταν έβαζα το gaming app της MSI το οποίο bugαρε σαν τρελό κι απ' την ώρα που το ξήλωσα και δουλεύω μόνο AfterBurner βρήκα την ησυχία μου. Μήπως έχει κάτι παρόμοιο και η Gigabyte που το έχεις βάλει;

Επίσης -αν και έχει ελάχιστες πιθανότητες να φταίει αυτό- θα σου πρότεινα να πας στις ρυθμίσεις των browsers, ειδικά του Chrome και εκτός της Επιτάχυνσης Υλικού έχει και μια επιλογή που λέει Να συνεχίζεται η χρήση εφαρμογών παρασκηνίου όταν το Chrome είναι κλειστό, μήπως κατά μεγάλη τύχη είναι αυτό που απασχολεί την κάρτα.

Όχι, δεν έχω βάλει απολύτως τπτ έξτρα. Δεν νομίζω άλλωστε ότι έχει κάτι ανάλογο η Gigabyte, ωστόσο μπορεί να κάνω και λάθος. Το μόνο που έχω κάνει, καιρό πριν εμφανιστεί το πρόβλημα, είναι να αναβαθμίσω το bios της κάρτας στο τελευταίο που υπάρχει στο σάιτ της Gigabyte.

Επίσης χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον Firefox, τον Chrome τον ανοίγω σπάνια, απλά τον έχω εγκατεστημένο ως εναλλακτική. Θα το κάνω όμως αυτό στα settings καλού-κακού.

Πάντως έχω βρει ανάλογα θέματα σε ξένα forums ειδικά για κάρτες της σειράς r9 280x και μάλιστα όχι αποκλειστικά για Gigabyte υλοποίηση.

Είναι εξαιρετικά περίεργο πάντως. Και ένας λόγος που κάνω την όλη αναφορά είναι να δω αν κάποιος από εδώ που έχει r9 280x έχει συναντήσει τέτοιο θέμα που να κολλάει έτσι η κάρτα και να μην επανέρχεται στο idle παρά μόνο με restart, ωσότου κάποια στιγμή κολλήσει πάλι.

Όχι, δεν έχω βάλει απολύτως τπτ έξτρα. Δεν νομίζω άλλωστε ότι έχει κάτι ανάλογο η Gigabyte, ωστόσο μπορεί να κάνω και λάθος. Το μόνο που έχω κάνει, καιρό πριν εμφανιστεί το πρόβλημα, είναι να αναβαθμίσω το bios της κάρτας στο τελευταίο που υπάρχει στο σάιτ της Gigabyte.

Επίσης χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον Firefox, τον Chrome τον ανοίγω σπάνια, απλά τον έχω εγκατεστημένο ως εναλλακτική. Θα το κάνω όμως αυτό στα settings καλού-κακού.

Πάντως έχω βρει ανάλογα θέματα σε ξένα forums ειδικά για κάρτες της σειράς r9 280x και μάλιστα όχι αποκλειστικά για Gigabyte υλοποίηση.

Είναι εξαιρετικά περίεργο πάντως. Και ένας λόγος που κάνω την όλη αναφορά είναι να δω αν κάποιος από εδώ που έχει r9 280x έχει συναντήσει τέτοιο θέμα που να κολλάει έτσι η κάρτα και να μην επανέρχεται στο idle παρά μόνο με restart, ωσότου κάποια στιγμή κολλήσει πάλι.

έχει συμβεί και σε εμένα απλά δεν έχω δώσει σημασία..

έχει συμβεί και σε εμένα απλά δεν έχω δώσει σημασία..

Όταν λες έχει συμβεί εννοείς ότι μια φορά σου έτυχε να μην πηγαίνει σε idle και όταν έκανες restart δεν στο ξανακανε ή στο κάνει γενικά σπάνια, ή ότι το κάνει μόνιμα ύστερα από κάποια ώρα που έχεις δουλέψει τον υπολογιστή σου και απλά δεν του δίνεις σημασία?

Γιατί εμένα τουλάχιστον -που συμβαίνει σε μόνιμη κατάσταση- μου φαίνεται σημαντική η επιβάρυνση της κάρτας και παντελώς άσκοπη. Θα αναγκαστώ να γυρίσω πάλι σε 16.6.1 και πιο παλιούς drivers που δουλεύει όπως πρέπει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...