giorgosmcmc Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Παιδια οι τελευταιοι drivers υποστηριζουν freesync μεσω hdmi στις 390? Εχουμε πιξει στη σαπιλα με τους drivers της amd, επρεπε να αγορασω display port καλωδιο για να μπορω να εχω ενεργοποιημενο freesync, ελεος.
Occultist Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Το ότι το Freesync απαιτεί Display Port, αποτελεί μέρος των επίσημων προδιαγραφών του και έχει ανακοινωθεί από την AMD εξαρχής. 2
auron10000 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 δοκιμασε τους παρακατω. Τυχαινει να εχω και εγω λαπτοπ με παρομοια καρτα, και εχουν σταματησει να βγαζουν οδηγους γι αυτες τις καρτες. Αυτη ηταν η τελευταια σωστα υποστηριζομενη εκδοση γι αυτες τις καρτες. Μην κανεις DDU, διοτι αντε να ξαναφτιαξεις το dual graphics που ειχαν οι οδηγοι του λαπτοπ σου. http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspx Το ίδιο πάλι σε chromium browsers, τα δείχνει θαμπά
jimakos234 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Το ίδιο πάλι σε chromium browsers, τα δείχνει θαμπά κατσε, σε windows εισαι ή Linux (chromium)?
giorgosmcmc Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Screenshot_1.jpg Το ότι το Freesync απαιτεί Display Port, αποτελεί μέρος των επίσημων προδιαγραφών του και έχει ανακοινωθεί από την AMD εξαρχής. Πραγματικα τωρα με αφησες μ@λ#$%α, μια εβδομαδα πριν συνδεσω το display port ολως τυχαιος μπας και λειτουργησει το freesync, εχω ποσταρει σε 2-3 τοπικ, εχω λυσει ολοκληρο το pc, εχω κανει update τα bios σε σπιτι που κοβετε το ρευμα συχνα με ρισκο να κατατστρεψω το mobo, εχω κανει reset τη μητρικη και αλλα τοσα προκειμενου να ανακαλυψω τι εφταιγε και καθε φορα που ενεργοποιουσα το freesync με συνδεδεμενο το hdmi αναβε κοκκινο λαμπακι στη μητρικη και δε δουλευε σωστα και βλεπω τωρα το post σου. Ενταξει ομως, οσο ζεις μαθαινεις. 2
Πέτρος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Λειτουργεί με HDMI, αλλά θέλει v2 κι όχι 1.4α που λογικά έχει η κάρτα σου (η οθόνη σου δεν ξέρω, αλλά λογικά έχει σωστή είσοδο). Από εκεί και πέρα, γιατί να σου ανάβει κόκκινο φωτάκι στη μητρική και γιατί να μην δουλεύει σωστά? Απλά με HDMI θα σου λέει στους Crimson ότι δεν υποστηρίζεται/λειτουργεί, και τέλος.
giorgosmcmc Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Λμα γι αυτό μου άναβε λαμπάκι επειδή δεν υπήρχε συμβατότητα, και αυτό είναι και καλό, στη μητρική της υπογραφής μου οτιδήποτε δε λειτουργεί σωστά ή δεν είναι συμβατό (λογικά) ανάβει λαμπάκι ότι σε προειδοποιεί πως κάτι δε πάει καλά, ίσα ίσα αυτό είναι πολύ θετικό αλλιώς δε θα το επερνα καν χαμπάρι.
johninio Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 παιδια επειδη με ενδιαφερει και εμενα το θεμα.Εχω την 290 και προκειται να παρω την dell se2717h που εχει freesync. Δεν θα την συνδεσω με hdmi? Βασικα η οθονη εχει μονο hdmi https://pcmonitors.info/dell/dell-se2717h-with-fhd-ips-panel-and-freesync-support/ 1.4a γραφει οτι εχει
giorgosmcmc Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 παιδια επειδη με ενδιαφερει και εμενα το θεμα.Εχω την 290 και προκειται να παρω την dell se2717h που εχει freesync. Δεν θα την συνδεσω με hdmi? Βασικα η οθονη εχει μονο hdmi https://pcmonitors.info/dell/dell-se2717h-with-fhd-ips-panel-and-freesync-support/ 1.4a γραφει οτι εχει Θα παρεις οθόνη με display port για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, κυκλοφορούν εκατομμύρια μάρκες στο εμπόριο και στην ίδια κατηγορία που ποσταρες.
mar10s Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 αν το freesync λειτουργουσε μονο με DP τοτε γιατι οι κατασκευαστες οθονων να βγαζουν ενα καρο μοντελα με freesync τα οποια δεν εχουν DP? εχω lg 23mp68vq-p με hdmi v 2.0 και nvidia gt720 (απο το παλιο συστιμα ) ενεργοποιω το freesync (για να δω τη θα κανει) και δεν μου βγαζει καποιο σφαλμα... (επρεπε να δω τιποτα περιεργο? ) 1
adtakhs Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Εδώ οι οθόνες που υποστηρίζουν AMD FREE SYNC από HDMI https://www.amd.com/Documents/freesync-hdmi.pdf Since March of 2015, Radeon™ graphics and AMD FreeSync™ technology have used DisplayPort™ to enable smooth gaming on over 40 compatible monitors. In 2016, AMD aims to make smooth PC gaming even more accessible with a unique extension that enables AMD FreeSync™ over HDMI®. Through close technical collaboration with Acer, LG, and Samsung, a growing range of new monitors are already compatible with FreeSync™ over HDMI®. See Monitors tab below. 2
giorgosmcmc Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Τι παιζει με το freesync της amd, καθε φορα που το εχω ενεργοποιημενο και παιζω μερικα games πχ bf1, witcher 3 κτλπ κρασαρει μεχρι ελεους, η οθονη αναβοσβηνει τρελενετε κυριολεκτικα, δηλαδη ενταξει μπορει ωρες ωρες να κραζω χωρις να ξερω αλλα τωρα παλι και display port εχω πανω και ολα επρεπε να ειναι καλα αλλα παλι με απαγοητευει η amd και μαλον θα χτυπησω μια nvidia αυριο να ησυχασει το κεφαλι μου με αυτο το θεμα. edit: η οθονη μου εχει δυο επιλογες για freesync 1)standart engine 2)ultimate engine Μηπως φταιει που βαζω την επιλογη ultimate engine και μου τα γ@$^#ει oλα?
adtakhs Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Τι παιζει με το freesync της amd, καθε φορα που το εχω ενεργοποιημενο και παιζω μερικα games πχ bf1, witcher 3 κτλπ κρασαρει μεχρι ελεους, η οθονη αναβοσβηνει τρελενετε κυριολεκτικα, δηλαδη ενταξει μπορει ωρες ωρες να κραζω χωρις να ξερω αλλα τωρα παλι και display port εχω πανω και ολα επρεπε να ειναι καλα αλλα παλι με απαγοητευει η amd και μαλον θα χτυπησω μια nvidia αυριο να ησυχασει το κεφαλι μου με αυτο το θεμα. edit: η οθονη μου εχει δυο επιλογες για freesync 1)standart engine 2)ultimate engine Μηπως φταιει που βαζω την επιλογη ultimate engine και μου τα γ@$^#ει oλα? Δες μήπως η μια επιλογή είναι για χρήση με HDMI και η άλλη με DP . Αν διαβάσεις αυτά που πόσταρα από την AMD παραπάνω θα δεις πως λέει : Since March of 2015, Radeon™ graphics and AMD FreeSync™ technology have used DisplayPort™ to enable smooth gaming on over 40 compatible monitors. In 2016, AMD aims to make smooth PC gaming even more accessible with a unique extension that enables AMD FreeSync™ over HDMI®. άρα σημαίνει πως παίζουν διαφοροποιήσεις ανάλογα την σύνδεση. Η οθόνη σου πάντως είναι μέσα στις οθόνες με αυτό το νέο extension για να παίζει το freesync από το hdmi. Τέλος δεν ξέρω αν το FREE SYNC δουλεύει μέσω HDMI μόνο σε FURY και FURY X . .... και όλες οι άλλες θέλουν DP.
Πέτρος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Για FS μέσω HDMI θέλει (επίσημα) HDMI v2.0 έξοδο/είσοδο (bandwidth, δηλαδή). Γίνεται και με 1.4 μέσω πειράγματος οδηγών κλπ, αλλά δεν είναι σίγουρο. Oι 480, έχουν v2.0 έξοδο, οπότε το υποστηρίζουν έτσι κι αλλιώς. Η 390 δεν έχει , έχει 1.4. Λογικά αν κοιτάξει απλά στο Crimson θα του είναι γκριζαρισμένο το πεδίο. Αν το έχει στο DP, θα του γράφει και το εύρος που υποστηρίζει. Τώρα, το θέμα με το άναψε/σβήσε της οθόνης, είναι δυστυχώς θέμα των 290(Χ)/390(Χ) εδώ και πολύ καιρό (day-1, σχεδόν). Είναι μάλλον θέμα οδηγών, τελικά. Σε εμένα (290), εμφανίζεται όταν υπερχρονίσω τον πυρήνα πάνω από 1030 (975 stock) και γίνεται όλο και συχνότερο όσο ανεβάζω. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν είναι θέμα "αστάθειας" του o/c αφού αν πάω πχ την κάρτα σε 1100 πυρήνα, τότε είναι π.χ. σε Firestrike Extreme σχεδόν μόνιμο το μαύρο, αλλά το bench τρέχει κανονικά και ολοκληρώνεται...δεν πετάει error ή ότιδήποτε. Αν και έχω κόψει το gaming ουσιαστικά, οπότε δεν έχω σοβαρό δείγμα παιγνιδιών, το έχω δει σε BF1 (μανούλα η Frostbite να αναδεικνύει το οποιοδήποτε θέμα), Heaven/Valley, Firestrike. Λίγο σε SoMordor (ούτε 30'), δεν το έκανε. Σε GWENT ποτέ, αλλά αυτό δεν κρατά ψηλά την κάρτα, οπότε δεν είναι αξιόπιστο. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δοκιμάσει με το FS κλειστό, να δω αν θα το κάνει τελικά κι εκεί. Χρειάζεται επίσης και μια ματιά στα καλώδια σύνδεσης, αφού εύκολα μπορεί να είναι χαμηλών προδιαγραφών και να μην μπορούν να "περάσουν" το σήμα.
Occultist Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Ακόμα έχει περιορισμένη εφαρμογή, σε λίγες οθόνες και ακόμα λιγότερες κάρτες. Και πάλι θα πρέπει να προμηθευτείς το extra extension, που δεν παίζει να έχει κυκλοφορήσει καν, ακόμα. Γιατί, λοιπόν, να μην το βάλει, ο κάθε ενδιαφερόμενος, μέσω DP, που είναι το στανταρ - να τελειώνει και να έχει σίγουρο αποτέλεσμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα