Προς το περιεχόμενο

AMD Catalyst Drivers

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

περασε κανεις του καινουργιους να μας πει αν ειναι οκ?

Υψηλές επιδόσεις, καλή ποιότητα εικόνας και σταθερότατοι, σε ότι και να δοκίμασα. Δεν έχω κανένα θέμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Παιδιά με Crimson driver, δεν μπορώ να υπερχρονίσω την HD7870XT μου μέσω AfterBurner.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ παίρνει την αλλαγή σε voltage και MHz, μετά από λίγα δευτερόλεπτα σε 3D κατεβαίνει στα 500-600MHz.

Το powerplay το έχω +20. Η μόνη διαφορά που κάνει είναι να κρατάει τα overclocked ρολόγια για λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω.

Με τους τελευταίους μη Crimson drivers (15.11 νομίζω), δουλεύει μια χαρά.

Έχω "παίξει" με τα σχετικά options του AfterBurner.

Για πείτε καμιά ιδέα :(

Anyone? ....  :mellow:

Anyone? ....  :mellow:

Αυτό στο κάνει σε load? Όταν τρέχεις κάποιο βαρύ παιχνίδι; Γιατί, αν τα κοιτάς στο desktop με το afterburner, είναι φυσιολογική συμπεριφορά σε κάθε στοιχειωδώς, έστω, σύγχρονη κάρτα. Στα OC utils των VGA, ορίζεις clock target για full load. Όσο πέφτει ο επεξεργαστικός φόρτος - πχ. κοιμάσαι στο desktop - ρολόγια και vcore πέφτουν αυτόματα και ξανανεβαίνουν, πάλι αυτόματα, όταν τρέχεις κάτι απαιτητικό. Και συνήθως δεν είναι μόνο δύο states (πλην κάτι πολύ basic καρτών) - idle και load - , αλλά διαβαθμίζεται περαιτέρω και ενδιάμεσα. πχ. Αν τρέχεις κάποιο παιχνίδι, μεν, αλλά παλιό και ελαφρύ δε, τότε θα πιάνει μια μεσαία τιμή. Υπάρχει και τρόπος να ξηλώσεις κάτι ρυθμίσεις και να την κάνεις την κάρτα να τρέχει μόνιμα max state, αλλά γιατί τόσο κάρβουνο;

Αν δεν εννοείς αυτό και απλά δε νιώθει, όντως, από oc σε νέους driver, τότε θα μπορούσες να δοκιμάσεις ένα σωστό clean install, συμπεριλαμβανομένης νέας έκδοσης ddu και afterburner, και να δεις αν στρώνει. Επίσης, μπορεί να μη φταίει ο driver αυτός καθαυτός, αλλά να έχουν κάποιο περιορισμό στο afterburner - ανάλογα την έκδοση. Πιο σίγουρη είναι η κλόκα από τον ίδιο τον driver, χωρίς afterburner κλπ. Αλλιώς, μπορεί όντως να έχουν κόψει κάποιο support για παλιές κάρτες.

• Like 1

• Moderators

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Δεν υπάρχει επιλογή overvoltage από τους drivers.

Με ένα παλιό trixx της Sapphire είχε, αλλά ούτε αυτό έχει πλέον.

Συμβαίνει το παρακάτω:

Ανοίγω afterburner, βάζω π.χ. 980MHz (από 925/975boost) και πειράζω το ρεύμα από 1,15 σε 1,20.

Φορτώνω παιχνίδι, παίζει για ελάχιστο χρόνο στα 980 που την έβαλα και αμέσως πέφτει στα 300-400-600 (κυμαίνεται).

Δεν είναι δηλαδή ότι φτάνω κάποιο limit, έστω και 1MHz αν πειράξω το oc και 0,01v την τάση, έχει αυτή τη συμπεριφορά, που δεν την έχει με Catalyst driver, παρά μόνο με Crimson.

Έχω δοκιμάσει DDU και το τελευταίο afterburner.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Δεν υπάρχει επιλογή overvoltage από τους drivers.

Με ένα παλιό trixx της Sapphire είχε, αλλά ούτε αυτό έχει πλέον.

Συμβαίνει το παρακάτω:

Ανοίγω afterburner, βάζω π.χ. 980MHz (από 925/975boost) και πειράζω το ρεύμα από 1,15 σε 1,20.

Φορτώνω παιχνίδι, παίζει για ελάχιστο χρόνο στα 980 που την έβαλα και αμέσως πέφτει στα 300-400-600 (κυμαίνεται).

Δεν είναι δηλαδή ότι φτάνω κάποιο limit, έστω και 1MHz αν πειράξω το oc και 0,01v την τάση, έχει αυτή τη συμπεριφορά, που δεν την έχει με Catalyst driver, παρά μόνο με Crimson.

Έχω δοκιμάσει DDU και το τελευταίο afterburner.

Μήπως είναι κανα παλιό παιχνίδι και δεν τη ζορίζει; Δοκίμασες να ανεβάσεις το power limit; Δε μου φαίνεται περίεργο, πάντως, να έχουν αμελήσει κάποια features παλιών καρτών σε Crimson...

• Moderators

Δοκίμασα, το αποτέλεσμα είναι να κρατάει τα ρολόγια για 1-2 sec αντί για... 0,5.

Με τον παλιό driver πάντως, είναι σαν να έχει μόνο 2-3 states η κάρτα. Το "idle", το "idle multimonitor" και το "full load" και μπαίνει κατ' ευθείαν στο τρίτο. Δεν υπάρχει πουθενά ενδιάμεση διακύμανση.

Το να μην τη ζορίζει ας το δεχτώ. Όταν βάζω τον παλιό driver όμως, γιατί να μένουν καρφωμένα τα ρολόγια εκεί που θέλω; (Σε 3d μόνο, στο desktop γυρνάνε στα πολύ χαμηλά).

Δοκίμασα, το αποτέλεσμα είναι να κρατάει τα ρολόγια για 1-2 sec αντί για... 0,5.

Με τον παλιό driver πάντως, είναι σαν να έχει μόνο 2-3 states η κάρτα. Το "idle", το "idle multimonitor" και το "full load" και μπαίνει κατ' ευθείαν στο τρίτο. Δεν υπάρχει πουθενά ενδιάμεση διακύμανση.

Το να μην τη ζορίζει ας το δεχτώ. Όταν βάζω τον παλιό driver όμως, γιατί να μένουν καρφωμένα τα ρολόγια εκεί που θέλω; (Σε 3d μόνο, στο desktop γυρνάνε στα πολύ χαμηλά).

Και αυτά τα 3 states που λες, θα δεις ότι έχουν real time προσαρμογή των ρολογιών πχ. σε games, θα δεις ότι παίζει περισσότερο το ρολόι, από το ονομαστικό του state. Από εκεί και πέρα, αν τα δοκίμασες όλα αυτά και δε νιώθει, μάλλον είναι θέμα ότι έχουν κόψει κάποιο support για τις παλιές κάρτες, στους καινούριους driver. Οκ, η 7870 είναι και 3 γενιές πίσω και αρκετά αδύναμη, πλέον... Μήπως, έχει έρθει η ώρα να κοιτάξεις για μια πιο καλή καρτούλα, έτσι και αλλιώς;

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω παρακολουθήσει το ρολόι με gpu-z log, σίγουρα δεν παίζει σε 100 διαφορετικές συχνότητες όπως οι τωρινές κάρτες.

Δεν παίζω τόσο πολύ πια.

Να φανταστείς τώρα παίζω τα ports του Final Fantasy XIII που έχουν framelock στα 30fps.

Συν ότι μείωσα λίγο ανάλυση από 1920x1200 (monitor) σε 1080p (projector), συν ότι η 7870 είναι με Tahiti πυρήνα (άρα πιο πολύ 7950LE τη λες παρά 7870XT), συν ότι έστω με τον παλιό driver και ελάχιστο overvolt πάω στα 1250MHz, πρακτικά αποδίδει κάπου σαν 7970-7970GHz.

Όπου δεν της τελειώνει η VRAM δηλαδή. :-)

Παραπάνω από ικανοποιητική προς το παρόν μιας και δεν παίζω FPS.

Για καινούρια καρτούλα κατά το τέλος 2017-μέσα 2018 με βλέπω, μαζί με ολόκληρο το PC σε Zen refresh ή intel 6core mainstream που έχουν δηλώσει ότι θα βγει (επιτέλους)!

Επεξ/σία από GeorgeMan

• Moderators

Συμπεραίνουμε ότι κάτι bugάρει δηλαδής στον Crimson, μόλις πειράξω έστω και ελάχιστα το ρεύμα στο afterburner, που παρ' όλο που κρατάει τη ρύθμιση για το ρεύμα, μου τρελαίνει τα ρολόγια σε 3D;;;;

Σε αυτή την περίπτωση βάζω Catalyst, κλοκάρω στα 1250 και όσο με βγάλει. :-) (Και καλή τύχη στα παιχνίδια του 2016/2017).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν το Hawaii ήταν 3 τα states,δεν υπάρχουν ενδιάμεσα states /ρολόγια, παρά μόνο σε περίπτωση throttling.

Περισσότερα ενδιάμεσα states δεν υπήρχαν, αλλά τα ρολόγια έχουν γίνει dynamic σε κάθε state. Και όχι, δε μιλάω για throttling. Είναι εύκολο να το διαπιστώσεις. Τώρα, δεν πάω στοίχημα για το σε πόσα μοντέλα πίσω ξεκίνησε αυτό, αλλά τα ρολόγια δεν είναι καρφωμένα, σχεδόν, πουθενά.

Επεξ/σία από Occultist

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...