Προς το περιεχόμενο

AMD Catalyst Drivers

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσοχη με τους 16.5.1!! Κι εγώ μέχρι προχθες αυτούς ειχα και ενώ δούλευαν όλα καλά ξαφνικά ανεβάζει 95 βαθμούς ή κάρτα, είχαν κολλήσει στο 25% οι ανεμιστήρες (25% permanent ασχέτος με το πόση θερμοκρασία έχει ανεβάσει!!) Παραλίγο να μου κάψει τη κάρτα, προσοχή λοιπόν με τους 16.5.1, τώρα με τους 16.6.1 όλα καλά μέχρι στιγμής δηλαδή γιατι μη ξεχνάμε..amd είναι αυτή όλο και κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα-bug περιμένω να διαπιστωσω, έχω συνηθίσει πια :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγινε θα βαλω τους 16.5.1 τι θερμοκρασιες εχεις περιπου με αυτους σε full load να ξερω τι να περιμενω δλδ. μη δω τιποτα περιεργο...

Το λινκ για 16.5.1 για την r9 380 δε το βρισκω...

16.6.1 να περασεις.

Μηπως κατι εκανες λαθος; 95 βαθμοι ειναι παρα πολλοι και το οτι δε σου καηκε ειναι ακομα πιο περιεργο...

Κι όμως φίλε μου είχα το afterburner ανοιχτό και έπαιζα το investigator βαρύ παιχνιδι δε λέω αλλά σε κάποια φάση βλέπω πανω αριστερά 90+ και 25% ο ανεμιστήρες, ότι.ειδα λέω έτσι δεν έχω λόγο να πω ψέματα, μολης πέρασα τους 16.6.1 όλα καλά μέχρι στιγμής τουλαχιστον

εγω απο θερμοκρασιες φυσιολογικες τις βλεπω  περιμενα λιγο παραπανω fps αλλα ενταξει.  Αν ξερει καποιος να μου πει και τι ρυθμισεις να κανω για games για καλυτερα fps στο νεο interface επειδη δεν εχω ιδεα

Μερικοι δεν εχετε καταλαβει ακομα, οτι δεν φταει μονο ο driver για τα προβληματα που εχετε,

αλλα και το BIOS που φοραει η καρτα απο τον κατασκευαστη της...για αυτο βγαζουν και BIOS update

σε μερικες καρτουλες, για να διορθωθουν καποια προβληματακια.

Επισης αρκετα 3rd party προγραμματα π.χ Afterburner/Trixxx/ κλπ κλπ μπορει να τρωνε σκαλωμα και να βγαινει απο εκει το καθε προβλημα, τα λεγομενα ''conflict''

Με την gigabyte 380 μου αυτη την στιγμη ειμαι πολυ σταθερος με τους 16.6.1 (και στα παιχνιδια)

και στις ταινιες που βλεπω και στο σερφαρισμα.

Πριν κραξετε τον καθε driver η οτιδηποτε αλλο, καντε ενα search στο ιντερνετ να δειτε τι και πως.

Οτι ειπα ειναι απο προσωπικη εμπειρια και οχι μονο....φιλικα παντα!

Και να ήτανε μόνο αυτά...είχα κανονικά ~33 βαθμούς idle στην R9 380 4GB με οδηγούς 16.6.1. Τις τελευταίες μέρες παρατήρησα ότι μόνο με Firefox (απενεργοποιημένο το hardware acceleration) ή και με τίποτα είχα ~47 βαθμούς και από το afterburner έβλεπα gpu usage από 0 μέχρι 100%..........Στην αρχή νόμιζα ότι είχα πιάσει κάποιο bitcoin mining ιό. Σκάναρα χωρίς να βρω τίποτα. Άλλαξα οδηγούς σε παλαιότερους που έτρεχαν χωρίς θέμα (16.5.1) και πάλι τα ίδια. Στο τέλος το θέμα λύθηκε ανακαλύπτωντας τους εξής ενόχους:

1) Tο Battle.net Launcher. Γιατί χρησιμοποιεί flash και έχει hardware acceleration ενεργοποιημένο από τη μάνα του στα settings. Ακόμα και να το απενεργοποιήσεις πάλι τα ίδια κάνει εκτός και αν το κάνεις minimize στη taskbar.

2) Το DVR των Windows 10. Αν κάνεις τη βλακεία και το έχεις ενεργοποιημένο στην Xbox εφαρμογή στα Windows 10  (απλά δλδ να είναι διαθέσιμο όταν θέλεις να τραβήξεις βίντεο την οθόνη σου) τρέχει πάντα το αντίστοιχο process από πίσω με τα ανάλογα αποτελέσματα.

• Like 1

Προσωπικα εχω δει και στους 70 βαθμους idle την δικη μου με 16.6.1 με 0%load και τιποτα εκτος απο Chrome ανοιχτο

Αλλες φορες θα ειναι κανονικα στους 45 και αλλες θα κανει random πραγματα . Καμια φορα αργουν να ανοιξουν τα ανεμιστηρια και briefly χτυπαει 80αρια 

Πολυ μυστηρια καρτα γενικα απο την δικη μου εμπειρια μεχρι τωρα

Προσωπικα εχω δει και στους 70 βαθμους idle την δικη μου με 16.6.1 με 0%load και τιποτα εκτος απο Chrome ανοιχτο

Αλλες φορες θα ειναι κανονικα στους 45 και αλλες θα κανει random πραγματα . Καμια φορα αργουν να ανοιξουν τα ανεμιστηρια και briefly χτυπαει 80αρια 

Πολυ μυστηρια καρτα γενικα απο την δικη μου εμπειρια μεχρι τωρα

Εχεις κοιταξει αν εχει βγαλει κανενα bios update ο κατασκευαστης της καρτας?

Αρα μενω στους 16.5.1?

εγω ειμαι κομπλε με 16.6.1, και δεν καιγονται ετσι απλα η καρτες, δεν ειναι αμυγδαλα.

Εχεις κοιταξει αν εχει βγαλει κανενα bios update ο κατασκευαστης της καρτας?

Το ιδιο version ειναι με  αυτα που εχει στο techpowerup ( αν ηταν αυτο το site )

Μονο που εχει 2-3 uploads με διαφορετικες ημερομηνιες  εκδοσης. Χωρις changelog η κατι δεν πειραζω τιποτα

Μερικοι δεν εχετε καταλαβει ακομα, οτι δεν φταει μονο ο driver για τα προβληματα που εχετε,

αλλα και το BIOS που φοραει η καρτα απο τον κατασκευαστη της...για αυτο βγαζουν και BIOS update

σε μερικες καρτουλες, για να διορθωθουν καποια προβληματακια.

Επισης αρκετα 3rd party προγραμματα π.χ Afterburner/Trixxx/ κλπ κλπ μπορει να τρωνε σκαλωμα και να βγαινει απο εκει το καθε προβλημα, τα λεγομενα ''conflict''

Με την gigabyte 380 μου αυτη την στιγμη ειμαι πολυ σταθερος με τους 16.6.1 (και στα παιχνιδια)

και στις ταινιες που βλεπω και στο σερφαρισμα.

Πριν κραξετε τον καθε driver η οτιδηποτε αλλο, καντε ενα search στο ιντερνετ να δειτε τι και πως.

Οτι ειπα ειναι απο προσωπικη εμπειρια και οχι μονο....φιλικα παντα!

Σε σημαντικό βαθμό, πολλά από τα "προβλήματα driver" οφείλονται σε αυτά που λες. Από εκεί και πέρα είναι σε "και καλά" κλόκες -της κακιάς ώρας-, που έβαλε έναν ανεμιστήρα και έσπρωξε δύο sliders στο bios ο κάθε νουμπας και νόμισε ότι γέννησε ο cpu/ram/vga, επειδή του χρωστάει η AMD/Intel, εξ ορισμού. Το υπόλοιπο είναι παλιά καλή ασχετοσύνη σε ρυθμίσεις και προγράμματα που δεν χρησιμοποιούνται όπως πρέπει. Και μένει και ένα 5% για την άτημει κενονήα - δηλαδή το 90% της κλάψας που πέφτει εδώ.

• Like 1

Εγω παντως δεν ημουν ευχαριστημενος με τους crimson πολυ ασταθης σπανια στεκοταν 60 fps στο gta v. Αντιθετως οι catalyst που ειχε το cd πολυ πιο σταθεροι κατω απο 55 fps δεν επεφτε και σχεδον 60 ολη τη διαρκεια που επαιζα...Δε ξερω τι ακριβως προσφερουν οι νεοι drivers

Το ιδιο version ειναι με  αυτα που εχει στο techpowerup ( αν ηταν αυτο το site )

Μονο που εχει 2-3 uploads με διαφορετικες ημερομηνιες  εκδοσης. Χωρις changelog η κατι δεν πειραζω τιποτα

ποιο techpowerup........μπες στο site του κατασκευαστη σου, πηγαινε στην καρτα που εχεις και δες..

Σε σημαντικό βαθμό, πολλά από τα "προβλήματα driver" οφείλονται σε αυτά που λες. Από εκεί και πέρα είναι σε "και καλά" κλόκες -της κακιάς ώρας-, που έβαλε έναν ανεμιστήρα και έσπρωξε δύο sliders στο bios ο κάθε νουμπας και νόμισε ότι γέννησε ο cpu/ram/vga, επειδή του χρωστάει η AMD/Intel, εξ ορισμού. Το υπόλοιπο είναι παλιά καλή ασχετοσύνη σε ρυθμίσεις και προγράμματα που δεν χρησιμοποιούνται όπως πρέπει. Και μένει και ένα 5% για την άτημει κενονήα - δηλαδή το 90% της κλάψας που πέφτει εδώ.

καπως ετσι, ναι.  :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...