Joshua21 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 14 λεπτά πριν, Alxnks είπε Αυτό εννοώ, ότι αν θέλουν η συμφωνία θα είναι αυτή...1 ενοίκιο από μένα ή τον ενοικιαστή..δεύτερο δεν έχει. Και δεν είναι το ίδιο για τον ενοικιαστή..άλλο να δώσει μαζεμένα 3 πχ χιλιάρικα κι άλλο 4 (συν τα έξοδα για στήσιμο του μαγαζιού). Και ναι, εγώ πιστεύω ότι θα φύγει εύκολα μόνο του, είναι και σε πλατεία, τα μεσιτικά με "ενοχλησαν", δεν τα έψαξα εγώ. Τότε όπως είπα ίσως και να δεχτεί, δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι εφικτό να τον υποχρεώσεις. Το αν και τι θα πάρει από εσένα θα προκύπτει από την εντολή που θα υπογράψεις(έτσι δουλεύουν οι νόμιμοι), το αν και τι θα πάρει από τον ενοικιαστή λογικά δεν σε αφορά. Το ίδιο λέμε, απλά εσύ υπολογίζεις το σύνολο ενώ εγώ μόνο τα έξτρα του μεσίτη(που είναι και το θέμα μας, τα υπόλοιπα είναι στάνταρ). Αφού έτσι πιστεύεις, απλά αγνόησε τους, βάλε και ένα "μεσίτες αποκλείονται" και τέλος. 1
Tragic! Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 24 λεπτά πριν, Spect~ είπε Οταν βλεπεις αγγελια με ενα τηλεφωνο και παιρνεις δεν ξερεις ποιος ειναι απο πισω (πολλες φορες δεν λενε). Αλλη ερωτηση, αν εγω παρω τηλεφωνο το σηκωσεις και σου πω δεν θελω να δω το σπιτι θελω απευθειας να υπογραψω συμβολαιο, θα πρεπει να σε πληρωσω και αν ναι γιατι? Αφου ουτε εδειξες κατι ουτε τιποτα. ΥΓ: πριν πεις για φωτογραφιες στη σελιδα κλπ για αυτα εχεις πληρωθει απο τον ιδιοκτητη Στο χωριό μου λένε "δεν ήξερες, δε ρώταγες;". Λες καλησπέρα σας, μεσίτης είστε; ΑΝ πει ναι, απλά δε συνεχίζεις τη συζήτηση εφόσον δε σε ενδιαφέρει. Θα μου πεις έπρεπε να το γράφει. Συμφωνώ. Πουστιά είναι αφού. Στην δεύτερη περίπτωση, πάλι ο ιδιοκτήτης έχει αναθέσει στον μεσίτη το τηλέφωνο οπότε πρέπει να αμοιφθεί. Όπως θεωρητικά μπορείς να αγοράσεις ένα ακίνητο χωρίς καν να θέλεις να το δείς (ακραίο σενάριο, αν και δε θα σε πολυενδέφερε το συνήθες 2% του μεσίτη αν είσαι τόσο λάρτζ) μπορεί ο εν λόγω μεσίτης να δέχεται καθημερινά 100 τηλεφωνήματα τέτοια. Άρα εν τέλει χαλιέται και ο πωλητής και εσύ, 1ον ο πωλητής διότι το μεσιτικό για καλύτερη πώληση του γύρισε μπούμερανγκ και 2ον εσύ που εξ αιτίας του μεσίτη δεν πήρες το ακίνητο (δεν ήθελες ή δεν είχες να τον αμοίψεις πχ) Αλλά μιλάμε για περιπτώσεις μία στο πολυψήφιο.
AristidisZ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, scyther666 είπε Εχμ...όχι. Έτσι νομίζεις εσύ. Αλλιώς μάλλον ζω στο ματριξ καθότι έχω σπαταλήσει άπειρες φορές πάρα πολλές ώρες και μέρες ΚΑΙ απο τις δύο πλευρές, για μια υπόθεση ή είμαι τελείως ηλίθιος και εσύ θα τα έλυνες όλα μέσα σε μια-δυο ώρες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, απλά είναι δική σου ιδέα αυτό που γράφεις και δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Και εγώ πιστεύω πως πχ το να κουρεύει κάποιος ειναι μια χαζομάρα που μπορω να το κάνω και μόνος μου, αλλά όταν θα το δοκιμάσω θα καταλάβω γιατί πρέπει να πληρώσω κάποιον για να το κάνει. Εσύ συνέχισε να πιστεύεις πως ξέρεις καλύτερα, τα πράγματα που δεν κάνεις όμως. Πάμε πάλι Δηλαδή πρέπει να είμαι μεσίτης για να κρίνω τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν ; Όταν έψαχνα σπίτι (για αγορά) νταραβερίστηκα με πάνω από 15 μεσίτες Με εξαίρεση δύο ανθρώπους που φαινόντουσαν ότι ξέρουν τη δουλειά τους, αντιμετώπισα έναν τραγέλαφο Καταρχάς είτε λένε ψέματα είτε δε ξέρουν τι πάνε να σου δείξουν Άλλα τετραγωνικά σου λέγανε στην αγγελία και στο τηλέφωνο, άλλα σου έλεγε ο ιδιοκτήτης Σπίτια που από τον 5ο όροφο ξαφνικά υποβιβαζόντουσαν στον 3ο Κλειστά πάρκινγκ που στη πραγματικότητα ήταν θέση έξω στο πεζοδρόμιο μπροστά από κλειστές αποθήκες ! Και πολλά άλλα τα οποία δεν έχει καν νόημα να απαριθμήσω Και όπως σου ξαναείπα, προσωπικά έκανα συμφωνία με τους μεσίτες και όριζα εγώ φιξ αμοιβή (κάτω του 1%) πριν δω το ακίνητο Επειδή τα γράφεις ωραία όμως, αν δραστηριοποιείσαι Πειραιά και πέριξ, ευχαρίστως να συνεργαστούμε Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από AristidisZ 1
paylidis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 εγω πάλι να πω τι παρατηρω απο τους μεσιτες; ΓΑΙΔΟΥΡΙΆ! Ψάχνω να πάρω ένα μικρο σχετικα σπιτι για να το ανακαινίσω και να το νοικιαζω σαν επενδυση (γιατι αλλιως θα τα φαω σε αμαξια και μλκς) και παιρνω μεσιτικα γραφεια και δε με παιρνουν ποτε πισω οι "υπευθυνοι"... δε καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα τους; τους χαλανε τα 300€ που θα παρουν ως 2% για 15.000 ακινητο; βαριουνται; ή εχουν τόσα πολλα πιο αξιοπρεπη ακίνητα να ασχοληθούν; και εαν εχουν πιο αξιοπρεπη γιατι αναλαμβάνουν τις φθηνοδουλειες; μαλλον δε γουσταρουν να δουλεψουν αλλα προτιμουν να γκρινιάζουν, αυτο μου δινουν να καταλαβω...
Joshua21 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 5 λεπτά πριν, paylidis είπε τους χαλανε τα 300€ που θα παρουν ως 2% για 15.000 ακινητο; Έχεις μείνει λίγο πίσω... πλέον οι περισσότεροι ζητάνε ελάχιστη αμοιβή 1.000€. 1
paylidis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Έχεις μείνει λίγο πίσω... πλέον οι περισσότεροι ζητάνε ελάχιστη αμοιβή 1.000€. Δεν εχω προβλημα να πληρώσω τα νομιμα και κατι παραπανω εφόσον μιλαμε για ψιχουλα (300€) αλλα οχι και 1000 και σε καθε περιπτωση, δεν εγινε καν κουβεντα για λεφτα, οι 9/10 δε με παιρνουν καν ποτε να με ενημερωσουν για τα ακινητα...
Joshua21 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, paylidis είπε Δεν εχω προβλημα να πληρώσω τα νομιμα και κατι παραπανω εφόσον μιλαμε για ψιχουλα (300€) αλλα οχι και 1000 και σε καθε περιπτωση, δεν εγινε καν κουβεντα για λεφτα, οι 9/10 δε με παιρνουν καν ποτε να με ενημερωσουν για τα ακινητα... Μα δεν υπάρχουν "νόμιμα", το 2% έχει καταργηθεί από το 1993, πλέον η μεσιτική αμοιβή είναι αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης. Έχω περιέργεια πάντως, όταν τους παίρνεις τι ακριβώς τους ζητάς? Μήπως αυτό που ζητάς είναι εκτός πραγματικότητας? Μόνο έτσι θα μπορούσα να δικαιολογήσω το ότι δεν σε παίρνουν ποτέ πίσω.
paylidis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μα δεν υπάρχουν "νόμιμα", το 2% έχει καταργηθεί από το 1993, πλέον η μεσιτική αμοιβή είναι αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης. Έχω περιέργεια πάντως, όταν τους παίρνεις τι ακριβώς τους ζητάς? Μήπως αυτό που ζητάς είναι εκτός πραγματικότητας? Μόνο έτσι θα μπορούσα να δικαιολογήσω το ότι δεν σε παίρνουν ποτέ πίσω. ε οσο θελουν ας ζητησουν δε διαφωνουμε.. βλεπω αγγελία, παιρνω να ενημερωθω, μου λενε θα σας καλεσει και guess what δε παιρνει ποτε... ουτε πηρα για παζαρια ουτε τιποτα... εχω την αισθηση παντως οτι καποιοι το κανουν σα δευτερη δουλεια πλεον για αυτό και δεν εξυπηρετουν ουσιαστικα...
Mansora Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, paylidis είπε ε οσο θελουν ας ζητησουν δε διαφωνουμε.. βλεπω αγγελία, παιρνω να ενημερωθω, μου λενε θα σας καλεσει και guess what δε παιρνει ποτε... ουτε πηρα για παζαρια ουτε τιποτα... εχω την αισθηση παντως οτι καποιοι το κανουν σα δευτερη δουλεια πλεον για αυτό και δεν εξυπηρετουν ουσιαστικα... Λογικά υπάρχει αρκετό ghost stock στις αγγελίες που τις αφήνουν σαν δόλωμα για να σε κατευθύνουν μετά σε κάτι άλλο αλλα όταν δεν έχουν κάτι παρεμφερές δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σε καλέσουν. 2
Joshua21 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 15 λεπτά πριν, paylidis είπε ε οσο θελουν ας ζητησουν δε διαφωνουμε.. βλεπω αγγελία, παιρνω να ενημερωθω, μου λενε θα σας καλεσει και guess what δε παιρνει ποτε... ουτε πηρα για παζαρια ουτε τιποτα... εχω την αισθηση παντως οτι καποιοι το κανουν σα δευτερη δουλεια πλεον για αυτό και δεν εξυπηρετουν ουσιαστικα... Ε έτσι όπως το περιγράφεις όντως είναι γαϊδουριά, εντελώς αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Και μετά αναρωτιούνται γιατί το επάγγελμα του μεσίτη δεν έχει μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα... 1
scyther666 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Πάμε πάλι Δηλαδή πρέπει να είμαι μεσίτης για να κρίνω τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν ; Όταν έψαχνα σπίτι (για αγορά) νταραβερίστηκα με πάνω από 15 μεσίτες Με εξαίρεση δύο ανθρώπους που φαινόντουσαν ότι ξέρουν τη δουλειά τους, αντιμετώπισα έναν τραγέλαφο Καταρχάς είτε λένε ψέματα είτε δε ξέρουν τι πάνε να σου δείξουν Άλλα τετραγωνικά σου λέγανε στην αγγελία και στο τηλέφωνο, άλλα σου έλεγε ο ιδιοκτήτης Σπίτια που από τον 5ο όροφο ξαφνικά υποβιβαζόντουσαν στον 3ο Κλειστά πάρκινγκ που στη πραγματικότητα ήταν θέση έξω στο πεζοδρόμιο μπροστά από κλειστές αποθήκες ! Και πολλά άλλα τα οποία δεν έχει καν νόημα να απαριθμήσω Και όπως σου ξαναείπα, προσωπικά έκανα συμφωνία με τους μεσίτες και όριζα εγώ φιξ αμοιβή (κάτω του 1%) πριν δω το ακίνητο Επειδή τα γράφεις ωραία όμως, αν δραστηριοποιείσαι Πειραιά και πέριξ, ευχαρίστως να συνεργαστούμε Δεν είπε κανείς οτι δεν υπάρχουν απατεώνες και καραγκιόζηδες στο επάγγελμα αυτό. Σε όλα υπάρχουν! Όμως το να βγάζω συμπεράσματα για το επάγγελμα των μηχανικών, επειδή είχα κακές εμπειρίες απο 3-4 συνεργεία (κάτι με το οποίο φαντάζομαι μπορούν να ταυτιστούν αρκετοί) είναι απο άδικο εως στενόμυαλο. Όπως υπάρχουν μηχανικοί που δουλεύουν, έτσι υπάρχουν και μεσίτες που δουλεύουν. Το να λεει όμως κάποιος οτι είναι απατεωνιά ή άδικο κλπκλπ να χρεώνεται 30ε μια αλλαγή λαδιών (γιατί θεωρητικά είναι 5 λεπτά υπόθεση) είναι όπως είπα, άδικο και στενόμυαλο. Ούτε εμένα μου αρέσει η χρέωση αυτή και σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει για το αν είναι παράλογη κλπκλπ και για το αν το να ανοίξεις το δοχείο με το λάδι και την τάπα της μηχανής, είναι εύκολη υπόθεση, και μετά να πάει η συζήτηση στο οτι τα συνεργεία αγοράζουν φθηνότερα το λάδι λόγω ποσότητας, και μετά να πάμε στις διάφορες άσχημες εμπειρίες που είχε ο καθένας.... τσουπ... να το, το συμπέρασμα πως οι μηχανικοί είναι απατεώνες. Δεν συμφωνώ με αυτή τη διαδικασία σκέψης και είμαι σίγουρος πως και αρκετοί μηχανικοί θα κάνουν το ίδιο. Και σίγουρα και εγώ θα προτιμούσα να πάω, να μου "στάξει" μέσα λίγο λαδάκι και να φύγω σαν να έκανα pit stop στο nurburgring και φεύγοντας να του κάνω απλά νόημα "καλή καρδία φιλαράκι!" γιατί δεν είναι δα οτι του ζήτησα να κάνει και τίποτα τρομερό και καλά θα κάνει να χρεώσει αυτόν που του ζήτησε αλλαγή πιστονιού αλλά για λίγο απλό λαδάκι βρε αδερφέ με χρεώνεις 30ε?? αίσχος.. O Joshua21 έγραψε, "μετά αναρωτιούνται γιατί το επάγγελμα του μεσίτη δεν έχει μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα". Ποιό επάγγελμα έχει απήχηση στην Ελλάδα ακριβώς???? Όλοι απατεώνες είναι όλοι ψάχνουν να μας φάνε τα λεφτουδάκια μας κλπκλπ. Σε φόρουμ τεχνολογίας είμαστε και το e-shop τρώει κράξιμο, το plaisio είναι "ποτέ ξανά", τα σκρουτζομάγαζα "ω καλά τώρα..." αλλά και γενικά μιλώντας, οι ταξιτζήδες κλέφτες, οι γιατροί κομπογιανήτες και φακελάκηδες, οι υδραυλικοί απατεώνες, οι δικηγόροι σπιούνοι, κλπκλπ. Ποιο επάγγελμα έχει απήχηση στην ελλάδα και δεν θα πεταχτούν 10-20 άτομα να το χαρακτηρίσουν απάτη? Ο παπάς της ενορίας μάλλον μόνο γιατί εκεί θα μας κάψει ο θεός. Για όλα τα άλλα όμως "εμείς ξέρουμε καλύτερα". Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από scyther666 1
AristidisZ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Μα όταν το 90% των συγκεκριμένων επαγγελματιών είναι ότι νάναι, τι συμπέρασμα να βγάλω εγώ για τον κλάδο ; Καταρχάς οι περισσότεροι δεν είναι καν "επαγγελματίες", ας μην το αναλύσουμε καν αυτό Και το παράδειγμά σου είναι άστοχο, όντως τα λάδια είναι πέντε λεπτά δουλειά, και πράγματι είναι απατεωνιά να χρεώνεται 30€ η εργασία αλλαγής τους, πως να το κάνουμε τώρα... Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από AristidisZ
xgol Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπλεκεις ανομοια επαγγελματα, δεν απαιτουν ολα την ιδια μορφωση, την ιδια εξειδικευση και δεν εχουν και την ιδια ευθύνη για να μπαινουν στο ιδιο τσουβαλι. Το επαγγελμα του μεσιτη ειχε γνωρίσει χρυσες εποχες απο την δεκαετια του '80 που αρχισαν να εισρεουν κεφαλαια στην ελληνικη οικονομια και συνεχιστηκε και κατα τη φουσκα των ακινητων, μεχρι που εσκασε περιπου το 2010. Εκτοτε οντως, οι δουλειες εχουν πεσει, αλλα η κριση ειναι η μιση αλήθεια. Η αλλη μιση ειναι πως δεν υπαρχει κανενα ελεγκτικο πλαίσιο και ο καθενας δρα ανεξέλεγκτα. Π.χ. ξερω ατομα, πρωην ελευθερους επαγγελματιες και νυν συνταξιουχους, που δραστηριοποιουνται σαν μεσιτες εχοντας εδρα καποιες καφετέριες. Και κανουν πωλήσεις. Το αρνητικο σε τετοια επαγγελματα που δε χρειαζεσαι καμια μορφωση και καμια εξειδικευση για να τα ασκησεις. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από xgol
scyther666 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 14 λεπτά πριν, xgol είπε Μπλεκεις ανομοια επαγγελματα, δεν απαιτουν ολα την ιδια μορφωση, την ιδια εξειδικευση και δεν εχουν και την ιδια ευθύνη για να μπαινουν στο ιδιο τσουβαλι. Το επαγγελμα του μεσιτη ειχε γνωρίσει χρυσες εποχες απο την δεκαετια του '80 που αρχισαν να εισρεουν κεφαλαια στην ελληνικη οικονομια και συνεχιστηκε και κατα τη φουσκα των ακινητων, μεχρι που εσκασε περιπου το 2010. Εκτοτε οντως, οι δουλειες εχουν πεσει, αλλα η κριση ειναι η μιση αλήθεια. Η αλλη μιση ειναι πως δεν υπαρχει κανενα ελεγκτικο πλαίσιο και ο καθενας δρα ανεξέλεγκτα. Π.χ. ξερω ατομα, πρωην ελευθερους επαγγελματιες και νυν συνταξιουχους, που δραστηριοποιουνται σαν μεσιτες εχοντας εδρα καποιες καφετέριες. Και κανουν πωλήσεις. Ας επιχειρηματολογήσουμε λοιπόν. Μπλέκω ανόμοια επαγγέλματα λόγω μόρφωσης. Αυτός που θα σου αλλάξει τα λάδια δηλαδή είναι απόφοιτος του harvard και ο μεσίτης είναι αμόρφωτος? Γιατί κάτι μου λέει πως εκεί έξω υπάρχουν εκατοντάδες πιτσιρίκια σε τεχνικά λύκεια και σε ιεκ που αύριο θα σου αλλάζουν μια χαρά λάδια. Δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί η αναφορά οτι το επάγγελμα έχει αλλάξει. Συμφωνούμε, ναι. Έχει αλλάξει δραματικά. Και μάλιστα απο εκεί που κάποτε οι μεσίτες κάθονταν και πάχαιναν στο γραφειο τους και έτρεχαν τα πελατάκια σε αυτούς, τώρα τρέχει εκείνος και δεν φτάνει. Ίσως κάποιοι έχουν κάποιον φαφλατά χοντρό θείο που κόλλαγε με σάλιο ψευτικες φωτογραφίες στην τζαμαρία του και πούλαγε οικόπεδα και τα μάζεψε χοντρά και επειδή υποσυνείδητα τον μισούν, θεωρούν οτι η ίδια κατάσταση υπάρχει και τώρα αλλά πλέον έχουμε κάποιους που έχουν ξυπνήσει απο το ματριξ και βλέπουν μέσα απο την απατεωνιά. Έχουν αλλάξει πολλά σε πολλούς τομείς. Ας πει ο καθε ένας τι επάγγελμα κάνει στην συζητηση αυτή να δούμε αν θα βγει κερδισμένος. Θα πέσει πολύ γέλιο.
xgol Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Επι της ουσιας δεν απαντας σε κάτι απ οσα εγραψα. Και η ουσια ειναι, πως σε ενα επαγγελμα με ανεπαρκες νομικο πλαισιο για να ρυθμιστει η λειτουργια του, που δεν απαιτει καμια μορφωση/εξειδικευση για να το ασκησει καποιος, ειναι πολυ λογικό να δρα ο καθε τυχαρπαστος ανεξέλεγκτα. Οποτε μαλλον καπου βασιζεται η ασχημη γνωμη που εχουν αρκετοι για τους μεσιτες. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από xgol 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις