Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 27/2/2018 στις 10:27 ΠΜ, paredwse είπε

Προφανώς θα πρέπει να υπογράψεις εντολή στον ή στους μεσίτες με τους οποίους θα συνεργαστείς. Γιατί έτσι κάνουν τη δουλειά τους, γιατί έτσι μπορούν να λάβουν χρήματα για αυτό που κάνουν. 

Οι αγγελίες που εσύ έψαξες και βρήκες έχουν μπει από αυτούς τους μεσίτες - εάν λοιπόν αυτοί δεν έκαναν δουλειά, δεν θα έβλεπες αγγελίες και δεν θα έβρισκες τα αντίστοιχα σπίτια. 

Τις αγγελίες ομως δεν τις έβαλαν επειδή τους ήρθε κάποια επιφοίτηση. Τις έβαλαν επειδή κάποιος τους ανέθεσε (και τους πληρώνει) να το κάνουν. Για αυτόν τις έβαλαν. Άρα γιατί να πάρουν κι από αυτόν που ψάχνει; 

Και το λέω αυτό από τη μεριά ιδιοκτήτη που μου έχουν χτυπήσει την πόρτα 2-3 μεσιτικά για επαγγελματικό χώρο και αν αποφασίσω να το αναθέσω κάπου θα τους ξεκαθαρίσω ότι θα πάρουν 1 ενοίκιο κι όχι εις διπλούν.

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Μάλλον δε διάβασες καν αυτό που σου είπα 

Μίλησα για τη πλευρά του αγοραστή, και όχι για του πωλητή...

Όταν πας για αγορά, ο μόνος χρόνος που σπαταλάνε για πάρτη σου είναι τα τηλέφωνα του τύπου

"Πείτε μου, θα το προχωρήσετε αυτό που είδατε ; Γιατί με πιέζουν κι άλλοι" 

Εχμ...όχι. Έτσι νομίζεις εσύ.
Αλλιώς μάλλον ζω στο ματριξ καθότι έχω σπαταλήσει άπειρες φορές πάρα πολλές ώρες και μέρες ΚΑΙ απο τις δύο πλευρές, για μια υπόθεση ή είμαι τελείως ηλίθιος και εσύ θα τα έλυνες όλα μέσα σε μια-δυο ώρες.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, απλά είναι δική σου ιδέα αυτό που γράφεις και δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Και εγώ πιστεύω πως πχ το να κουρεύει κάποιος ειναι μια χαζομάρα που μπορω να το κάνω και μόνος μου, αλλά όταν θα το δοκιμάσω θα καταλάβω γιατί πρέπει να πληρώσω κάποιον για να το κάνει. Εσύ συνέχισε να πιστεύεις πως ξέρεις καλύτερα, τα πράγματα που δεν κάνεις όμως.

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Για να πιστέψω πως λες μπαρούφες απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις πει κάτι, και εσύ δεν έχεις πει απολύτως τίποτα(επί της ουσίας τουλάχιστον). Μόνο ένα εντελώς αυθαίρετο και αστήρικτο "εσύ δεν ξέρεις" έγραψες με μπόλικη σάλτσα.

Όσο για το ότι δηλώνεις μεσίτης όχι μόνο δεν αποτελεί "χαρτί" να παίξεις, αλλά ούτε καν επιχείρημα, αλλά μόνο ως λόγο να ΜΗΝ είσαι αντικειμενικός.

Μην παραπληροφορείς, η μεσιτική αμοιβή από το 1993 είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμη, δεν έχει "θεσπιστεί" κανένα ποσοστό επί κανενός ποσού.

Για ποια παραπληροφόρηση μιλάς? Μήπως νόμιζες οτι αναφερόμουν σε κάποιο νομικό πλαίσιο ή κάτι τέτοιο? Λάθος συμπέρασμα έβγαλες.

Το οτι δηλώνω μεσίτης θα έπρεπε να το εκλάβεις ως "γνωρίζω το επάγγελμα και τις υποχρεώσεις που περιλαμβάνει" κάτι το οποίο δεν ισχύει για εσένα. Όσο υποκειμενικός είμαι εγώ λοιπόν για το επάγγελμα που κάνω, άλλο τόσο υποκειμενικό θα έπρεπε να θεωρείς και εσύ τον εαυτό σου που μιλας για πράγματα που δεν γνωρίζεις και για τα οποία έχεις μόνο θεωρίες. Αλλά δεν βλέπω να το κάνεις αυτό. Βλέπω να έχεις μια στάση που λέει πως εσύ ξέρεις καλύτερα πραγματα με τα οποία δεν ασχολείσαι, και αυτοί που ασχολούνται με αυτά, είναι ψεύτες κλέφτες απατεώνες και διάφορα άλλα τέτοια.

Το μόνο που θα έπρεπε λοιπόν να πιστεψεις απο αυτά που λέω δεν ειναι η ανάλυση που κάνω η οποία απουσιάζει και γιαυτό θεωρείς οτι δεν έχω επιχειρήματα, είναι πως γνωρίζω το αντικείμενο καλύτερα απο εσένα καθότι ειναι το επάγγελμα μου, και σου λέω πως οι θεωρίες που έχεις δεν ευσταθούν. Εσύ όμως απο οτι φαίνεται συνεχίζεις να έχεις την στάση που λέει "εγώ ξέρω καλύτερα". Δεν βαριέσαι ...είμαι σίγουρος πως και στο δικό σου επάγγελμα θα υπάρχουν διάφοροι που θα έχουν θεωρίες πάνω σε αυτό που κάνεις και εσύ για αυτούς θα σκέφτεσαι "αυτός ειναι και πολύ χαζός" καθότι οι θεωρίες τους δεν θα ευσταθούν σύμφωνα με εσένα που το θέμα θα είναι το δικό σου επάγγελμα. 
You're being that guy λοιπόν.

Επεξ/σία από scyther666
  • Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, scyther666 είπε

Εχμ...όχι. Έτσι νομίζεις εσύ.
Αλλιώς μάλλον ζω στο ματριξ καθότι έχω σπαταλήσει άπειρες φορές πάρα πολλές ώρες και μέρες για μια υπόθεση ή είμαι τελείως ηλίθιος και εσύ θα τα έλυνες όλα μέσα σε μια-δυο ώρες.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, απλά είναι δική σου ιδέα αυτό που γράφεις και δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Και εγώ πιστεύω πως πχ το να κουρεύει κάποιος ειναι μια χαζομάρα που μπορω να το κάνω και μόνος μου, αλλά όταν θα το δοκιμάσω θα καταλάβω γιατί πρέπει να πληρώσω κάποιον για να το κάνει. Εσύ συνέχισε να πιστεύεις πως ξέρεις καλύτερα, τα πράγματα που δεν κάνεις όμως.

Μπαινει ο πωλητης στο γραφειο σου και σου λεει "θελω να μου πουλησεις αυτο το σπιτι" και σε παιρνει τηλεφωνο ο αγοραστης γιατι ο πωλητης βαριοταν να ασχοληθει με την πωληση του σπιτιου του. Ποιος απο τους δυο σου ανέθεσε να κανεις μια δουλεια και ποιος  οχι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Spect~ είπε

'Μπαινει ο πωλητης στο γραφειο σου και σου λεει "θελω να μου πουλησεις αυτο το σπιτι" και σε παιρνει τηλεφωνο ο αγοραστης γιατι ο πωλητης βαριοταν να ασχοληθει με την πωληση του σπιτιου του. Ποιος απο τους δυο σου ανέθεσε να κανεις μια δουλεια και ποιος  οχι?

Δυστυχώς Spect τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά πάντα, ώστε να σου δώσω μια απλή απάντηση και να στηρίξουμε όλα τα σενάρια σε αυτή. Αν το έκανα και εσύ στήριζες όλα τα πιθανά σενάρια πάνω σε αυτή και θεωρούσες ότι όλα λύνονται ακολουθώντας την απλή οδό, τότε ναι φαντάζομαι ότι τα πράγματα θα φαίνονται χαζά. Θα χρησιμοποιήσω και πάλι το παράδειγμα του κουρέα. 

Το να κουρεύεις μαλλιά είναι τόσο απλό όσο το να πιάνεις μια τούφα και να την κόβεις. Σωστά? Αν μου απαντήσεις "ναι" τότε θα βγάλω εγώ το συμπέρασμα οτι είναι κάτι που μπορούν όλοι να το κάνουν καθότι ...όλοι φαντάζομαι μπορούν να κόψουν μια τούφα απο τα μαλλιά τους. Άρα θα ισχυριστώ οτι ο κουρέας ειναι περιττό επάγγελμα. Ας πάνε όλοι να πάρουν ένα ψαλίδι να τελειώνουμε με την απατεωνιά που σε χρεώνει 12ε για να κάνει το ίδιο πράγμα και απλά στο τέλος να σου πετάξει και την Μυρτώ και να το πει επάγγελμα. Ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω.'

Αν μου απαντήσεις πως όχι δεν ειναι τόσο απλό, και σε ρωτήσω "γιατί?" θα κάτσεις να μου εξηγήσεις όλη την τεχνική που περιλαμβάνει το κούρεμα κλπκλπ για να καταλήγουμε σε τι...? Στο ότι υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρω για το επάγγελμα του κουρέα και αμφισβηττώ την ύπαρξη τους? Το θεωρώ αυτονόητο το οτι κανείς μας δεν γνωρίζει το πως λειτουργουν πολλά επαγγέλματα τα οποία δεν εξασκούμε. 
Χρειάζεται όντως disclaimer κάτι τέτοιο?

Επεξ/σία από scyther666
  • Moderators
Δημοσ.

Ωραια, ας το δουμε αλλιως, εχω ενα μαγαζι και ερχεσαι εσυ να αγορασεις κατι, οταν πας στο ταμειο πληρωνεις το ποσο για το προιον που αγορασες και ενα ποσο στον υπαλληλο που σε εξυπηρέτησε, αν οχι, γιατι δεν το κανεις?

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, scyther666 είπε

Για ποια παραπληροφόρηση μιλάς? Μήπως νόμιζες οτι αναφερόμουν σε κάποιο νομικό πλαίσιο ή κάτι τέτοιο? Λάθος συμπέρασμα έβγαλες.

Στη γλώσσα που μιλάω(ελληνικά) το "θεσπίζω" σημαίνει "εισάγω θεσμό, μέτρο, και το επιβάλλω σαν νόμο". Αν δεν αναφερόσουν σε κάποιο νομικό πλαίσιο ή κάτι τέτοιο, τότε κακώς χρησιμοποίησες τον όρο "έχει θεσπιστεί", θα μπορούσες να γράψεις "έχει καθιερωθεί", "συνηθίζεται" ή κάτι παρόμοιο.

Όσο για τα υπόλοιπα που λες, δεν θυμάμαι να έγραψα θεωρίες σχετικά με το επάγγελμα του μεσίτη αστικών συμβάσεων, το μόνο στο οποίο αναφέρθηκα ήταν η απαίτηση προμήθειας και από τους δύο συμβαλλόμενους, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα γεγονός. Οι "θεωρίες" που υποτίθεται πως έγραψα, είναι μόνο στο μυαλό σου.

1 ώρα πριν, Alxnks είπε

Τις αγγελίες ομως δεν τις έβαλαν επειδή τους ήρθε κάποια επιφοίτηση. Τις έβαλαν επειδή κάποιος τους ανέθεσε (και τους πληρώνει) να το κάνουν. Για αυτόν τις έβαλαν. Άρα γιατί να πάρουν κι από αυτόν που ψάχνει; 

Και το λέω αυτό από τη μεριά ιδιοκτήτη που μου έχουν χτυπήσει την πόρτα 2-3 μεσιτικά για επαγγελματικό χώρο και αν αποφασίσω να το αναθέσω κάπου θα τους ξεκαθαρίσω ότι θα πάρουν 1 ενοίκιο κι όχι εις διπλούν.

Γιατί το "μεσιτική αμοιβή 1 μηνιαίο μίσθωμα" ακούγεται πολύ καλύτερα στο αφτί από το "μεσιτική αμοιβή 2 μηνιαία μισθώματα".

Όπως επίσης στις αγοραπωλησίες το "ελάχιστη μεσιτική αμοιβή 1.000€" ακούγεται καλύτερα στο αφτί από το "ελάχιστη μεσιτική αμοιβή 2.000€"

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Στη γλώσσα που μιλάω(ελληνικά) το "θεσπίζω" σημαίνει "εισάγω θεσμό, μέτρο, και το επιβάλλω σαν νόμο". Αν δεν αναφερόσουν σε κάποιο νομικό πλαίσιο ή κάτι τέτοιο, τότε κακώς χρησιμοποίησες τον όρο "έχει θεσπιστεί", θα μπορούσες να γράψεις "έχει καθιερωθεί", "συνηθίζεται" ή κάτι παρόμοιο.

Όσο για τα υπόλοιπα που λες, δεν θυμάμαι να έγραψα θεωρίες σχετικά με το επάγγελμα του μεσίτη αστικών συμβάσεων, το μόνο στο οποίο αναφέρθηκα ήταν η απαίτηση προμήθειας και από τους δύο συμβαλλόμενους, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα γεγονός. Οι "θεωρίες" που υποτίθεται πως έγραψα, είναι μόνο στο μυαλό σου.

Γιατί το "μεσιτική αμοιβή 1 μηνιαίο μίσθωμα" ακούγεται πολύ καλύτερα στο αφτί από το "μεσιτική αμοιβή 2 μηνιαία μισθώματα".

Όπως επίσης στις αγοραπωλησίες το "ελάχιστη μεσιτική αμοιβή 1.000€" ακούγεται καλύτερα στο αφτί από το "ελάχιστη μεσιτική αμοιβή 2.000€"

Δυσκολεύει όμως τον ενοικιαστή που θα πρέπει να δώσει 4 μισθώματα για να ξεκινήσει. 1 στον μεσίτη και 3 σε μένα...1 για τον μήνα που θα τρέξει + 2 για εγγύηση.

Αν θέλουν 1 ενοίκιο έχει καλώς, αλλιώς υπάρχουν και τα δωρεάν ενοικιαστηρια στη βιτρίνα και οι δωρεάν αγγελίες. Ποιος θα χάσει; Εγώ ή ο μεσίτης, που σιγά και τη δουλειά που θα κάνει, φωτό έχω ήδη και θα ανεβάσει μια φορά σε κάποιο site του, όπως κάνω ήδη κι εγώ.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Δυσκολεύει όμως τον ενοικιαστή που θα πρέπει να δώσει 4 μισθώματα για να ξεκινήσει. 1 στον μεσίτη και 3 σε μένα...1 για τον μήνα που θα τρέξει + 2 για εγγύηση.

Η εγγύηση είναι 1 μίσθωμα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις που θα δεχτεί ο ενοικιαστής να πληρώσει 2 μισθώματα ως εγγύηση. Πάντως το ίδιο θα πονέσει η τσέπη του ενοικιαστή για να πληρώσει 1 έξτρα μίσθωμα, είτε η εγγύηση είναι 1 μίσθωμα είτε 2.

39 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Αν θέλουν 1 ενοίκιο έχει καλώς, αλλιώς υπάρχουν και τα δωρεάν ενοικιαστηρια στη βιτρίνα και οι δωρεάν αγγελίες. Ποιος θα χάσει; Εγώ ή ο μεσίτης, που σιγά και τη δουλειά που θα κάνει, φωτό έχω ήδη και θα ανεβάσει μια φορά σε κάποιο site του, όπως κάνω ήδη κι εγώ.

Μα 1 σου ζητάνε, αυτό λέμε. Είτε ιδιοκτήτης είσαι είτε ενοικιαστής. Με αυτόν το τρόπο καταφέρνουν να αμείβονται με 2 μισθώματα ενώ φαινομενικά ζητάνε μόνο 1. Εκτός και αν εννοείς πως θα τον υποχρεώσεις κάπως να μην ζητήσει αμοιβή από τον ενοικιαστή, ίσως και να δεχτεί.

Πάντως εγώ δεν βλέπω το λόγο να το δώσεις σε μεσίτη, από ότι κατάλαβα πρόκειται για ισόγειο(μια και ανέφερες βιτρίνα) κατάστημα, το πιθανότερο είναι να σε βρει ο ενδιαφερόμενος από το ενοικιαστήριο στη βιτρίνα και έτσι να μην χρειαστεί να πληρώσει κανείς σας μεσιτικά. Εκτός αν για κάποιο λόγο νομίζεις πως το ενοικιαστήριο και οι αγγελίες δεν θα βοηθήσουν, και μόνο με τη βοήθεια μεσίτη θα καταφέρεις κάτι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Ωραια, ας το δουμε αλλιως, εχω ενα μαγαζι και ερχεσαι εσυ να αγορασεις κατι, οταν πας στο ταμειο πληρωνεις το ποσο για το προιον που αγορασες και ενα ποσο στον υπαλληλο που σε εξυπηρέτησε, αν οχι, γιατι δεν το κανεις?

Δεν είμαι σίγουρος αν καταλαβαίνω τον παραλληλισμό. Στην συζήτηση που κάνουμε δεν πωλείται προιόν, αλλά υπηρεσία. Αν είναι να το αναλυσουμε όμως, στην τιμή του προιόντος που αγοράζεις στο μαγαζί κατα κάποιο τρόπο συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή του υπαλλήλου/καταστηματάρχη κλπ και αν δεν υπήρχαν αυτοί το περιθώριο κέρδους θα ηταν διαφορετικό. Γιαυτό φαντάζομαι κιόλας κάποια καταστήματα έχουν διαφορετικές τιμές για online αγορές. Αγοράζεις online, πληρώνεις, 10ε, αγοράζεις απο το κατάστημα πληρώνεις 12ε. Και αυτό γιατί υπάρχουν άλλα έξοδα στο κατάστημα και οπότε κατα κάποιο τρόπο τιμολογείσαι ανάλογα.
Εκτός αν κατάλαβα λάθος αυτό που έγραψες...

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Στο μυαλό μου είναι πως η θεωρία σου είναι οτι δεν θα έπρεπε ο μεσίτης να αμοίβεται και απο τις δύο πλευρές? Σίγουρα όχι καθώς το έγραψες ξεκάθαρα όμως. Και αυτή η πεποίθηση οτι "δεν θα έπρεπε", είναι στο μυαλό σου. Στο μυαλό αρκετών άλλων αν με απασχολήσεις, θα πρέπει να πληρωθώ. Μπορείς να μην με απασχολήσεις και να μην περιμένω να πληρωθώ. Τι περίεργο βλέπεις σε αυτό? Πέρα απο το, όπως έγραψα, σε κανέναν δεν αρέσει να πληρώνει και όλοι θα προτιμούσαμε να έχουμε παροχές τσάμπα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Λάθος σκεπτικό. Σου δίνω σωστό παράδειγμα:

Πάς σε ένα μαγαζί. Αγοράζεις μια κουζίνα 500€. Το κατάστημα σου στέλνει εγκαταστάτη ο οποίος σου παίρνει ένα έξτρα ποσό (φυσιολογικά μικρό ποσοστό επί της αξίας) ας πούμε 30€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Εάν ΔΕ θες να τα πληρώσεις, την τοποθετείς μόνος σου. Δικό σου ο κόπος, δικός σου ο χρόνος, δικό σου το ψάξιμο σε manual κλπ.

Αν θεωρείς ότι ΔΕΝ είσαι σε θέση να τα βγάλεις πέρα μόνος σου γιατί βαριέσαι ή δεν έχεις χρόνο ή φοβάσαι μη σε πιάσει το ρεύμα, μη σου ανοίξει η πόρτα στα μούτρα μη μη μη 1002 σοβαρή ή μή λόγοι και νοιωθεις ανασφαλής πληρώνεις τον επαγγελματία στο αντικείμενο και κάνεις τη δουλειά σου.

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, scyther666 είπε

Δεν είμαι σίγουρος αν καταλαβαίνω τον παραλληλισμό. Στην συζήτηση που κάνουμε δεν πωλείται προιόν, αλλά υπηρεσία. Αν είναι να το αναλυσουμε όμως, στην τιμή του προιόντος που αγοράζεις στο μαγαζί κατα κάποιο τρόπο συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή του υπαλλήλου/καταστηματάρχη κλπ και αν δεν υπήρχαν αυτοί το περιθώριο κέρδους θα ηταν διαφορετικό. Γιαυτό φαντάζομαι κιόλας κάποια καταστήματα έχουν διαφορετικές τιμές για online αγορές. Αγοράζεις online, πληρώνεις, 10ε, αγοράζεις απο το κατάστημα πληρώνεις 12ε. Και αυτό γιατί υπάρχουν άλλα έξοδα στο κατάστημα και οπότε κατα κάποιο τρόπο τιμολογείσαι ανάλογα.
Εκτός αν κατάλαβα λάθος αυτό που έγραψες...

Ο καταστηματαρχης (δηλαδη στην περιπτωση του μεσιτη ο ιδιοκτήτης του ακινητου) πληρώνει τον υπαλληλο (μεσιτη) για να προσφερει σε εσενα (αγοραστη) μια υπηρεσια (εξυπηρετηση για να μην καθεσαι να ψαχνεις μονος σου στα ραφια, ιντερνετ κλπ). Στην περιπτωση του ακινητου θεωρεις λογικο να πληρωσεις τον υπαλληλο σαν αγοραστης και να πληρωθει και απο τον ιδιοκτητη αλλα στην περιπτωση ενος καταστηματος οχι! Βλεπεις οτι ειναι λιγο αντιφατικο ετσι? Κανετε ακριβως την ιδια δουλεια (με προφανως διαφορετικα προιοντα) αλλα στην μια το θεωρεις λογικα να τα παρεις αλλα στην αλλη δεν θεωρεις λογικο να τα δωσεις. Να στο πω πιο απλα, στην τιμη που θα παρεις απο τον ιδιοκτητη ειναι η πληρωμη σου για την υπηρεσια που ΤΟΥ προσφερεις, γιατι σε εμενα δεν προσφερεις κατι δεν σε προσελαβα εγω αλλα ο ιδιοκτητης (οπως ο καταστηματαρχης προσελαβε ενα υπαλληλο γιατι βαριεται να σου δειχνει ο ιδιος)

Μόλις τώρα, Tragic! είπε

Λάθος σκεπτικό. Σου δίνω σωστό παράδειγμα:

Πάς σε ένα μαγαζί. Αγοράζεις μια κουζίνα 500€. Το κατάστημα σου στέλνει εγκαταστάτη ο οποίος σου παίρνει ένα έξτρα ποσό (φυσιολογικά μικρό ποσοστό επί της αξίας) ας πούμε 30€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Εάν ΔΕ θες να τα πληρώσεις, την τοποθετείς μόνος σου. Δικό σου ο κόπος, δικός σου ο χρόνος, δικό σου το ψάξιμο σε manual κλπ.

Αν θεωρείς ότι ΔΕΝ είσαι σε θέση να τα βγάλεις πέρα μόνος σου γιατί βαριέσαι ή δεν έχεις χρόνο ή φοβάσαι μη σε πιάσει το ρεύμα, μη σου ανοίξει η πόρτα στα μούτρα μη μη μη 1002 σοβαρή ή μή λόγοι και νοιωθεις ανασφαλής πληρώνεις τον επαγγελματία στο αντικείμενο και κάνεις τη δουλειά σου.

Αυτο αν εγω φοβαμαι/δεν ξερω, στην περιπτωση του μεσιτη το πραδειγμα σου θα ηταν αν το καταστημα σε ΑΝΑΓΚΑΖΕ να ερθει ο τεχνικος του και να τον πληρωσεις. Δηλαδη πληρωνεις μια υπηρεσια που δεν ζητησες ποτε

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η εγγύηση είναι 1 μίσθωμα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις που θα δεχτεί ο ενοικιαστής να πληρώσει 2 μισθώματα ως εγγύηση. Πάντως το ίδιο θα πονέσει η τσέπη του ενοικιαστή για να πληρώσει 1 έξτρα μίσθωμα, είτε η εγγύηση είναι 1 μίσθωμα είτε 2.

Μα 1 σου ζητάνε, αυτό λέμε. Είτε ιδιοκτήτης είσαι είτε ενοικιαστής. Με αυτόν το τρόπο καταφέρνουν να αμείβονται με 2 μισθώματα ενώ φαινομενικά ζητάνε μόνο 1. Εκτός και αν εννοείς πως θα τον υποχρεώσεις κάπως να μην ζητήσει αμοιβή από τον ενοικιαστή, ίσως και να δεχτεί.

Πάντως εγώ δεν βλέπω το λόγο να το δώσεις σε μεσίτη, από ότι κατάλαβα πρόκειται για ισόγειο(μια και ανέφερες βιτρίνα) κατάστημα, το πιθανότερο είναι να σε βρει ο ενδιαφερόμενος από το ενοικιαστήριο στη βιτρίνα και έτσι να μην χρειαστεί να πληρώσει κανείς σας μεσιτικά. Εκτός αν για κάποιο λόγο νομίζεις πως το ενοικιαστήριο και οι αγγελίες δεν θα βοηθήσουν, και μόνο με τη βοήθεια μεσίτη θα καταφέρεις κάτι.

Αυτό εννοώ, ότι αν θέλουν η συμφωνία θα είναι αυτή...1 ενοίκιο από μένα ή τον ενοικιαστή..δεύτερο δεν έχει. 

Και δεν είναι το ίδιο για τον ενοικιαστή..άλλο να δώσει μαζεμένα 3 πχ χιλιάρικα κι άλλο 4 (συν τα έξοδα για στήσιμο του μαγαζιού).

Και ναι, εγώ πιστεύω ότι θα φύγει εύκολα μόνο του, είναι και σε πλατεία, τα μεσιτικά με "ενοχλησαν",  δεν τα έψαξα εγώ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Spect~ είπε

Αυτο αν εγω φοβαμαι/δεν ξερω, στην περιπτωση του μεσιτη το πραδειγμα σου θα ηταν αν το καταστημα σε ΑΝΑΓΚΑΖΕ να ερθει ο τεχνικος του και να τον πληρωσεις. Δηλαδη πληρωνεις μια υπηρεσια που δεν ζητησες ποτε

Μα ούτε σε ανάγκασε κανείς να πάρεις μεσίτη. Αν ΔΕ γουστάρεις τη μεσιτική διαδικασία δε μπαίνεις στο λούκι να ψάχνεις ενοίκιο/αγορά με μεσίτη.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Ο καταστηματαρχης (δηλαδη στην περιπτωση του μεσιτη ο ιδιοκτήτης του ακινητου) πληρώνει τον υπαλληλο (μεσιτη) για να προσφερει σε εσενα (αγοραστη) μια υπηρεσια (εξυπηρετηση για να μην καθεσαι να ψαχνεις μονος σου στα ραφια, ιντερνετ κλπ). Στην περιπτωση του ακινητου θεωρεις λογικο να πληρωσεις τον υπαλληλο σαν αγοραστης και να πληρωθει και απο τον ιδιοκτητη αλλα στην περιπτωση ενος καταστηματος οχι! Βλεπεις οτι ειναι λιγο αντιφατικο ετσι? Κανετε ακριβως την ιδια δουλεια (με προφανως διαφορετικα προιοντα) αλλα στην μια το θεωρεις λογικα να τα παρεις αλλα στην αλλη δεν θεωρεις λογικο να τα δωσεις. Να στο πω πιο απλα, στην τιμη που θα παρεις απο τον ιδιοκτητη ειναι η πληρωμη σου για την υπηρεσια που ΤΟΥ προσφερεις, γιατι σε εμενα δεν προσφερεις κατι δεν σε προσελαβα εγω αλλα ο ιδιοκτητης (οπως ο καταστηματαρχης προσελαβε ενα υπαλληλο γιατι βαριεται να σου δειχνει ο ιδιος)

Μήπως και πάλι δεν καταλαβαίνω καλά...?
Όταν αγοράζεις ένα προιόν απο ένα κατάστημα.... στο αντίτιμο που δίνεις, συμπεριλαμβάνεται και ποσοστό για την αμοιβή του υπαλλήλου. Συμφωνούμε σε αυτό?
Οπότε πληρώνεις και τον υπαλληλο, απλά δεν σου ξεχωρίζουν οτι 50λεπτά κάνουν τα μακαρόνια και 6λεπτά θα πληρώσεις επιπλέον για ττους μισθούς των υπαλλήλων μας, και σου λένε κατευθείαν 56λεπτά τα μακαρόνια.
Γιαυτό όπως είπα υπάρχουν καταστήματα που έχουν χαμηλότερες τιμές για online αγορες.
Συμφωνούμε σε αυτό?

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tragic! είπε

Μα ούτε σε ανάγκασε κανείς να πάρεις μεσίτη. Αν ΔΕ γουστάρεις τη μεσιτική διαδικασία δε μπαίνεις στο λούκι να ψάχνεις ενοίκιο/αγορά με μεσίτη.

Οταν βλεπεις αγγελια με ενα τηλεφωνο και παιρνεις δεν ξερεις ποιος ειναι απο πισω (πολλες φορες δεν λενε). Αλλη ερωτηση, αν εγω παρω τηλεφωνο το σηκωσεις και σου πω δεν θελω να δω το σπιτι θελω απευθειας να υπογραψω συμβολαιο, θα πρεπει να σε πληρωσω και αν ναι γιατι? Αφου ουτε εδειξες κατι ουτε τιποτα. 

ΥΓ: πριν πεις για φωτογραφιες στη σελιδα κλπ για αυτα εχεις πληρωθει απο τον ιδιοκτητη

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...