Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω που ακριβως μπερδευτηκες...

Deja vu :P

Το μόνο μου μπέρδεμα είναι ότι μου φαίνεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ(και λίγα λέω) χαμηλή τιμή για τα δεδομενα του και λέω δεν γινεται, κάποια "ψιλά γράμματα" χάνω, με την έννοια πληροφορίες που αυξάνουν την τελική τιμή και τις αγνοοώ.

Εδώ βλέπεις παντού αγγελίες για 45τ.μ., παλιες οικοδομες, μετρια εσωτερικη κατασταση/μετριες-κακές περιοχές με 50 χιλιαρικα (άσε που είδα ένα τέτοιο -και καραπαρανομο σε ταρατσα-στα 90 χιλιαρικα!), αυτό πως γινεται να είναι 93τμ στα 20?, και με τόσο καλά δεδομενα?.

Εκεί είναι η απορία μου. Δηλαδή αν όντως ισχύει αυτό, κάποιος πρέπει να ταρακουνησει τον ιδιοκτητη να ξυπνήσει διότι το χαρίζει στην κυριολεξία. Ισχύει όμως (χλωμό/μη λογικό) ή μου διαφεύγει κάτι?

ΥΓ: Nταξ, παραιτουμαι κάθε προσπάθειας να καταλάβω βάση λογικής όταν επίσης βλέπω 14 και 19 τ.μ. (μικτα ε) σε ταρατσες και χωρίς θέρμανση στα 45 και 75 χιλιαρικα. Logic is long gone σε αυτό τον χώρο, ok, πάσο.

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ουπς, τωρα ειδα οτι εγραφες 20... ξερεις το ματι απο μονο του διαβασε 200 (που προφανως ειναι και η φυσιολογικη τιμη).

Δημοσ.

"Αέρα" σαφώς και μπορείς να αγοράσεις. Π.χ αν είσαι το τελευταίο διαμέρισμα μπορείς να αγοράσεις το δικαίωμα να χτίσεις και το απο πάνω. Συνήθως όμως δεν περιλαμβάνεται σε τιμή σε διαμέρισμα.

Δημοσ.

"Αέρα" σαφώς και μπορείς να αγοράσεις. Π.χ αν είσαι το τελευταίο διαμέρισμα μπορείς να αγοράσεις το δικαίωμα να χτίσεις και το απο πάνω. Συνήθως όμως δεν περιλαμβάνεται σε τιμή σε διαμέρισμα.

Αλλο αερα λεει, αυτον που πληρωνεις νοικιαζοντας πχ ενα καταστημα, οπου πληρωνεις ενα εφαπαξ νταβατζηλιδικο ποσο λογω πχ καλης θεσης.

Ο αερας που λες εσυ, ειναι απλα εξτρα δομηση που δεν χρησιμοποιηθηκε, και μπορει να την αξιοποιησει καποια στιγμη, εκει ειναι κανονικη αγορα χωρου για χτισιμο.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ξέθαμα του topic. 

Ψάχνοντας σπίτι, μας έδειξε ένα διαμέρισμα μία μεσίτης. Μας είπε ότι η αμοιβή της αν το νοικιάσουμε είναι ένα νοίκι. Τη ρωτήσαμε γιατί να πληρώσουμε ολόκληρο το ενοίκιο-προμήθεια εμείς και μας είπε ότι είναι δουλειά της τι συμφωνία έχει κάνει με τον ιδιοκτήτη κι εμάς.

Απ'ότι καταλαβαίνω τα μεσιτικά παίρνουν τηλέφωνο όλη μέρα  όσους νοικιάζουν σπίτι και τους λένε θα το αναλάβω εγώ και θα πληρωθώ από τον ενοικιαστή.

Της ζητάω να πληρώσει ο ιδιοκτήτης τη μεσιτεία; Απλά ψάχνω για σπίτια χωρίς μεσιτικό στη μέση;

Δημοσ.

Εμένα σε παρόμοια περίπτωση μου είχε εκμυστηρευτεί ο υπάλληλος του μεσιτικού ότι η συμφωνία με τον ιδιοκτήτη είναι 400 από τον ιδιοκτήτη και 400 από εμένα. Εννοείται ότι λένε π@παριές και απλά αναλαμβάνουν το σπίτι και σαν αμοιβή ζητάνε ένα νοίκι από τον ενοικιαστή. Έτσι και ο ιδιοκτήτης δεν τρέχει και δεν πληρώνει τίποτα, αφού τα πληρώνει όλα ο μ@λάκας που θα νοικιάσει το σπίτι.

Αν το σπίτι είναι ευκαιρία τα δίνεις και να πάει στο διάλο. Αν όμως είναι σε λογική-τσιμπημένη τιμή, της ρίχνεις άκυρο, της λες να πληρώσει ο ιδιοκτήτης την προμήθεια, που στην τελική είναι και ο μοναδικός πελάτης του γραφείου και αν όχι, πας για άλλα.

Αυτά τα κοράκια πρέπει να φύγουν από τη μέση, καλό ταμείο ανεργίας και σε αυτούς εύχομαι.

Δημοσ.

Ξέθαμα του topic. 

Ψάχνοντας σπίτι, μας έδειξε ένα διαμέρισμα μία μεσίτης. Μας είπε ότι η αμοιβή της αν το νοικιάσουμε είναι ένα νοίκι. Τη ρωτήσαμε γιατί να πληρώσουμε ολόκληρο το ενοίκιο-προμήθεια εμείς και μας είπε ότι είναι δουλειά της τι συμφωνία έχει κάνει με τον ιδιοκτήτη κι εμάς.

Απ'ότι καταλαβαίνω τα μεσιτικά παίρνουν τηλέφωνο όλη μέρα  όσους νοικιάζουν σπίτι και τους λένε θα το αναλάβω εγώ και θα πληρωθώ από τον ενοικιαστή.

Της ζητάω να πληρώσει ο ιδιοκτήτης τη μεσιτεία; Απλά ψάχνω για σπίτια χωρίς μεσιτικό στη μέση;

Οτι και να σου πουμε εμεις, κατ' εκτιμηση θα ειναι. Δεν ξερουμε τι συμφωνια εχει κανει με τον ιδιοκτητη, δεν ξερουμε αν εχει αποκλειστικοτητα, δεν ξερουμε κατα ποσο ο ιδιοκτητης καιγεται για το ενοικιο, δεν ξερουμε κατα ποσο ο μεσιτης καιγεται απλα να το δωσει, οποτε μπορει να πιεσει η οχι τον ιδιοκτητη, δεν ξερουμε αν ο μεσιτης εχει κανει συμφωνια για ενα νοικι απο σενα, κι ενα απο τον ιδιοκτητη (διοτι ιδιωτικη επιχειρηση ειναι, οσα θελει ζηταει), γενικως πας στα τυφλα, αν δεχτει καλως.

Δημοσ.

Σύμφωνα με τη δική μου οπτική γωνία ο ιδιοκτήτης δεν κάνει τίποτα ούτε δείχνει σπίτι, ούτε χτυπάει το τηλέφωνό του, οπότε να πληρώσει.

Μία μέρα πριν δούμε το διαμέρισμα ωστόσο, σε όλα τα σάιτ αγγελιών φαίνεται ότι το διαμέρισμα πλέον είναι καταχωρημένο σε άλλο μεσιτικό γραφείο. Λίγο που έψαξα, μεσιτική αμοιβή δικαιούται ή ο πρώτος που σου έδειξε το σπίτι ή όποιος σου κάνει πιο συμφέρουσα τελική πρόταση.

Μπλέξιμο..

Δημοσ.

Σύμφωνα με τη δική μου οπτική γωνία ο ιδιοκτήτης δεν κάνει τίποτα ούτε δείχνει σπίτι, ούτε χτυπάει το τηλέφωνό του, οπότε να πληρώσει.

Μία μέρα πριν δούμε το διαμέρισμα ωστόσο, σε όλα τα σάιτ αγγελιών φαίνεται ότι το διαμέρισμα πλέον είναι καταχωρημένο σε άλλο μεσιτικό γραφείο. Λίγο που έψαξα, μεσιτική αμοιβή δικαιούται ή ο πρώτος που σου έδειξε το σπίτι ή όποιος σου κάνει πιο συμφέρουσα τελική πρόταση.

Μπλέξιμο..

Αμοιβη δικαιουται αυτος ο οποιος σου εχει κανει συμφωνητικο, στα λογια δε δικαιουται κανεις αμοιβη. Μεσα στο συμφωνητικο που θα υπογραψεις, πριν ξεκινησεις να βλεπεις σπιτια με το μεσιτη, αναγραφεται και το ποσο πληρωμης, και ποτε και γιατι θα τον πληρωσεις. Μπορει ας πουμε να σου ζητησει καποιο ποσο, αναλογα τα ποσα σπιτια θα σου δειξει. Στο χερι σου ειναι αν θα υπογραψεις η οχι.

Δημοσ.

Μπλέξιμο..

Τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο θέλεις το σπίτι.

Εγώ πχ που είχα βρει ένα παλάτι στο Παλαιό Φάληρο σε τέζα τιμή (για τα δεδομένα του) κυνηγούσα τον μεσίτη να του τα σκάσω, αλλά είχε κλείσει το σπίτι σε χρόνο DT. (δεν χρειαζόταν καν μεσίτη το σπίτι αλλά τεσπα)

Δημοσ.

Επειδή αυτήν την περίοδο ψάχνω κι εγώ για νοίκι, δεν υπάρχει κάτι standard στην πράξη. Άλλοι ζητάνε ένα νοίκι (το πιο συνηθισμένο μάλλον), άλλοι μισό (λόγω κρίσης λένε). Μάλιστα έτυχε να μας δείξει σπίτι μεσίτης που δε ζήτησε να υπογράψουμε συμφωνητικό. Ψάξε στις αγγελίες μπας και το βρεις και από την αγγελία του ιδιώτη (αν το χει βάλει), έχει τύχει να βρω κάμποσες φορές λίγο αλλαγμένη αγγελία απ τον ιδιοκτήτη (πχ χωρίς φωτογραφίες και τιμή).

Δημοσ.

Ξέθαμα του topic. 

Είναι απλά τα πράγματα.

Καταρχήν οι μεσίτες παίρνουν προμήθεια και από τον ιδιοκτήτη και από τον ενοικιαστή. Επίσης Το ύψος της αμοιβής του μεσίτη διαμορφώνεται ελεύθερα, και η συμφωνημένη αμοιβή του επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

Μπορείς να διαπραγματευτείς την αμοιβή που θα πληρώσεις στον μεσίτη, μπορείς να του προσφέρεις μισό ενοίκιο ή και λιγότερα. Δεν έχει σημασία τι συμφωνία έχει ο μεσίτης με τον ιδιοκτήτη. Αν δεν θέλεις να πληρώσεις αμοιβή μεσίτη, απλά βρίσκεις σπίτι χωρίς τη βοήθεια μεσίτη(πιστεύω είναι αδύνατον να δεχτεί μεσίτης να δουλέψει δωρεάν).

Μάλιστα έτυχε να μας δείξει σπίτι μεσίτης που δε ζήτησε να υπογράψουμε συμφωνητικό.

Κατά 99,9% δεν ήταν νόμιμος μεσίτης. Οι νόμιμοι πάντα σε βάζουν να υπογράψεις εντολή υπόδειξης.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...