Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Ποιον πελάτη καθυστέρησε; Δεν μπορώ να συζητάω τις φαντασιώσεις του καθενός, λυπάμαι.

Ή που δε καταλαβαίνεις απλά πράγματα ή κάνεις πως δε καταλαβαίνεις 

Έστω ότι έρχομαι εγώ σε σένα και καίγομαι να σπρώξω μπιρ παρά ένα σπίτι 

Αν ας πούμε αυτό το σπίτι παίζει στα 50 χιλιάρικα, εγώ σου λέω θέλω 30 γιατί χάνομαι, γιατί είμαι χαζός ή το οτιδήποτε 

Εσύ (τέλος πάντων όχι εσύ, ο άλλος που το κάνει), τον βάζει να υπογράψει ότι το υπερβάλλον ποσό από τα 30 τα παίρνει ο μεσίτης 

Πας λοιπόν και το βάζεις 40 χιλιάρικα

Έχεις ή δεν έχεις μειώσει τις πιθανότητες του πελάτη να το πουλήσει ; 

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αναλαμβάνουν οι μεσίτες κάτι σαν ανταλλαγή; Ενός σπιτιού με άλλο χωρίς διαφορά κόστους. Αν ναι τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τη χρέωση; Πως πληρώνονται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Έστω ότι έρχομαι εγώ σε σένα και καίγομαι να σπρώξω μπιρ παρά ένα σπίτι 

Αν ας πούμε αυτό το σπίτι παίζει στα 50 χιλιάρικα, εγώ σου λέω θέλω 30 γιατί χάνομαι, γιατί είμαι χαζός ή το οτιδήποτε 

Εσύ (τέλος πάντων όχι εσύ, ο άλλος που το κάνει), τον βάζει να υπογράψει ότι το υπερβάλλον ποσό από τα 30 τα παίρνει ο μεσίτης 

Πας λοιπόν και το βάζεις 40 χιλιάρικα

Έχεις ή δεν έχεις μειώσει τις πιθανότητες του πελάτη να το πουλήσει ; 

Πάμε από την αρχή:

Λες: "Ας πούμε ότι παίζει το σπίτι στα 50χιλιάρικα".... Τι είναι; Σφραγισμένο κινητό; Ποτέ δεν ξέρεις πόσο μπορεί να πουληθεί ένα σπίτι. Μπορεί και τα 30 να είναι πολλά. Μπορεί να είναι λίγα. Θα το μάθεις στην πορεία πόσο μπορεί να πουληθεί το συγκεκριμένο!

Στη συνέχεια λες ότι βάζοντάς το στα 40, "έχεις μειώσει τις πιθανότητες του πελάτη να το πουλήσει"... Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα φτάσω σε σημείο να εξηγώ τα αυτονόητα, αλλά το φόρουμ αυτό συνεχίζει να με εκπλήσσει. Και αυτό το γράφω γιατί όταν μειώνεις τις πιθανότητες του πελάτη να πουλήσει το ακίνητό του, μειώνεις και τις δικές σου πιθανότητες να πληρωθείς. Γιατί κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα πιάσει 40 ή 35 ή 50 το εν λόγω ακίνητο ή ότι θα πουληθεί σε οποιαδήποτε τιμή. Βασικά, το συμφέρον του μεσίτη είναι να πουληθεί το ακίνητο γρήγορα να ξεμπερδεύει και να πάει στο επόμενο. Για την ιστορία, σε τέτοιες αξίες ακινήτων, βάζουμε μια φιξ τιμή και τέλος, πχ 1.500 ευρώ όσο και αν πουληθεί.

Η περίπτωση που συζητάμε εδώ, με τον μεσίτη να θέλει να πάρει ως έξτρα μεσιτική αμοιβή τη διαφορά, είναι κυρίως για ακίνητα που απευθύνονται σε ξένους και συνήθως πωλούνται σε αυτούς υπερτιμημένα. Και πάλι, είναι σπάνιο φαινόμενο.

Και μια και το έφερε η κουβέντα, αυτή η πρακτική συνηθίζεται κυρίως από μη μεσίτες οι οποίοι (παρα)μεσιτεύουν και προφανώς δεν έχουν τη δυνατότητα να κόψουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών ως μεσίτες αφού δεν είναι. Μιλάμε για διάφορους τύπους παραμεσιτών (δικηγόροι, μηχανικοί, μεταφραστές, κάθε λογής παρατρεχάμενοι κλπ) που έχουν βρει τον τρόπο για ένα έξτρα εισόδημα και μάλιστα πολύ σοβαρό! Τις λεπτομέρειες δεν θα τις συζητήσω εδώ.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, kirileman είπε

Επίσης, ξεκαθάρισα ότι εγώ δουλεύω μόνο με ποσοστό.

9 λεπτά πριν, kirileman είπε

Για την ιστορία, σε τέτοιες αξίες ακινήτων, βάζουμε μια φιξ τιμή και τέλος, πχ 1.500 ευρώ όσο και αν πουληθεί.

Θυμήθηκα τον Χάρρυ Κλυνν, έλεγε "ότι πάρεις ένα δίφραγκο" και στο καπάκι "άστο κάτω αυτό κυρά μου, αυτό έχει ένα τάλιρο".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Θυμήθηκα τον Χάρρυ Κλυνν, έλεγε "ότι πάρεις ένα δίφραγκο" και στο καπάκι "άστο κάτω αυτό κυρά μου, αυτό έχει ένα τάλιρο".

Σε πολύ χαμηλές αξίες, πχ στις 30.000 ευρώ, το 2% δεν αφήνει μεροκάματο, βγαίνει 600 ευρώ. Άρα, από κάποιο ποσό και κάτω, οι μεσίτες δουλεύουν με πάγια μεσιτική αμοιβή. Πχ, εγώ δουλεύω με 2% από 100.000 και πάνω, με 2.000 από 75.000 έως 100.000 ευρώ, με 1.500 από 50.000 έως 75.000 και με 1.000 για αξίες κάτω από 50.000.

Φυσικά, αυτά τα γνωρίζεις, αρά είπες να γράψεις τη μ@λ@κία σου μπας και πάρεις κάνα λάικ. Λάικ λοιπόν από μένα!

Προσπάθησε περισσότερο...

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, zio10 είπε

Αναλαμβάνουν οι μεσίτες κάτι σαν ανταλλαγή; Ενός σπιτιού με άλλο χωρίς διαφορά κόστους. Αν ναι τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τη χρέωση; Πως πληρώνονται;

Είπαμε, το ύψος της μεσιτικής αμοιβής είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο, και όχι προκαθορισμένο ποσοστό επί του ποσού πώλησης του σπιτιού.

Μόλις τώρα, kirileman είπε

Σε πολύ χαμηλές αξίες, πχ στις 30.000 ευρώ, το 2% δεν αφήνει μεροκάματο, βγαίνει 600 ευρώ. Άρα, από κάποιο ποσό και κάτω, οι μεσίτες δουλεύουν με πάγια μεσιτική αμοιβή. Πχ, εγώ δουλεύω με 2% από 100.000 και πάνω, με 2.000 από 75.000 έως 100.000 ευρώ, με 1.500 από 50.000 έως 75.000 και με 1000 για αξίες κάτω από 50.000. Φυσικά, αυτά τα γνωρίζεις, αρά είπες να γράψεις τη μ@λ@κία σου μπας και πάρεις κάνα λάικ. Λάικ λοιπόν από μένα!

Φυσικά και τα γνωρίζω, εγώ απλά την κωλοτούμπα σου επισήμανα. Τη μια δηλώνεις ξανά και ξανά ότι δουλεύεις μόνο με ποσοστό, και στο καπάκι λες ότι με ποσοστό δουλεύεις ΜΟΝΟ όταν είναι μεγάλη η αξία...

Όσο για τον χαρακτηρισμό, στον επιστρέφω αυτούσιο.

• Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kirileman είπε

Πάμε από την αρχή:

Λες: "Ας πούμε ότι παίζει το σπίτι στα 50χιλιάρικα".... Τι είναι; Σφραγισμένο κινητό; Ποτέ δεν ξέρεις πόσο μπορεί να πουληθεί ένα σπίτι. Μπορεί και τα 30 να είναι πολλά. Μπορεί να είναι λίγα. Θα το μάθεις στην πορεία πόσο μπορεί να πουληθεί το συγκεκριμένο!

Στη συνέχεια λες ότι βάζοντάς το στα 40, "έχεις μειώσει τις πιθανότητες του πελάτη να το πουλήσει"... Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα φτάσω σε σημείο να εξηγώ τα αυτονόητα, αλλά το φόρουμ αυτό συνεχίζει να με εκπλήσσει. Και αυτό το γράφω γιατί όταν μειώνεις τις πιθανότητες του πελάτη να πουλήσει το ακίνητό του, μειώνεις και τις δικές σου πιθανότητες να πληρωθείς. Γιατί κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα πιάσει 40 ή 35 ή 50 το εν λόγω ακίνητο ή ότι θα πουληθεί σε οποιαδήποτε τιμή. Βασικά, το συμφέρον του μεσίτη είναι να πουληθεί το ακίνητο γρήγορα να ξεμπερδεύει και να πάει στο επόμενο. Για την ιστορία, σε τέτοιες αξίες ακινήτων, βάζουμε μια φιξ τιμή και τέλος, πχ 1.500 ευρώ όσο και αν πουληθεί.

Η περίπτωση που συζητάμε εδώ, με τον μεσίτη να θέλει να πάρει ως έξτρα μεσιτική αμοιβή τη διαφορά, είναι κυρίως για ακίνητα που απευθύνονται σε ξένους και συνήθως πωλούνται σε αυτούς υπερτιμημένα. Και πάλι, είναι σπάνιο φαινόμενο.

Και μια και το έφερε η κουβέντα, αυτή η πρακτική συνηθίζεται κυρίως από μη μεσίτες οι οποίοι (παρα)μεσιτεύουν και προφανώς δεν έχουν τη δυνατότητα να κόψουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών ως μεσίτες αφού δεν είναι. Μιλάμε για διάφορους τύπους παραμεσιτών (δικηγόροι, μηχανικοί, μεταφραστές, κάθε λογής παρατρεχάμενοι κλπ) που έχουν βρει τον τρόπο για ένα έξτρα εισόδημα και μάλιστα πολύ σοβαρό! Τις λεπτομέρειες δεν θα τις συζητήσω εδώ.

Έχεις γράψει ίσα με ένα εκατομμύριο λέξεις σε αυτό το thread και μας λες ότι δε μπορείς να αξιολογήσεις πόσο κοστολογείται στην πιάτσα ένα σπίτι

Ωραίος !!!

Εξακολουθείς να κάνεις την πάπια 

Δε ξέρω πως λειτουργείς εσύ, αλλά προσωπικά θα προτιμούσα να παίξω με πιθανότητες έστω 60 - 70% να πάω για 12 χιλιάρικα σε τρεις μήνες αντί για 95% για 2 χιλιάρικα σε 15 μέρες, εφόσον είχα αυτή την επιλογή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Φυσικά και τα γνωρίζω, εγώ απλά την κωλοτούμπα σου επισήμανα. Τη μια δηλώνεις ξανά και ξανά ότι δουλεύεις μόνο με ποσοστό, και στο καπάκι λες ότι *με ποσοστό δουλεύεις ΜΟΝΟ όταν είναι μεγάλη η αξία...

Όσο για τον χαρακτηρισμό, στον επιστρέφω αυτούσιο.

Καμία κωλοτούμπα δεν επισήμανες, κωλοτούμπες υπάρχουν μόνο στη φαντασία σου. Είναι γνωστός ο ρόλος σου εδώ μέσα, κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να με κοντράρεις για ζητήματα για τα οποία δεν σε παίρνει. Καλό Πάσχα.

*Με ποσοστό δουλεύω πάντοτε, εκτός αν η αξία είναι μικρή, κύριε Γκαίμπελς!

35 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Έχεις γράψει ίσα με ένα εκατομμύριο λέξεις σε αυτό το thread και μας λες ότι δε μπορείς να αξιολογήσεις πόσο κοστολογείται στην πιάτσα ένα σπίτι

Οι εκτιμητές οποιουδήποτε είδους δίνουν συνήθως ένα εύρος τιμών. Από τόσο μέχρι τόσο. Μόνο ο Θεός (για όσους πιστεύουν) γνωρίζει πόσο ακριβώς θα πουληθεί ένα ακίνητο.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Όχι

Γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να καθυστέρησε τον πελάτη του ούτως ώστε να επιτύχει τον σκοπό του

Αν δεν τον καθυστερήσει οπότε επίτηδες για να βγάλει κέρδος δεν υπάρχει πρόβλημα. Οπότε επειδή εσύ έχεις στο μυαλό σου ιδεοληψίες, θεωρείς οτι έτσι λειτουργεί όλο το σύμπαν. Newsflash... οι θεωρίες σου ειναι μόνο αυτό...θεωρίες ΣΟΥ.
Πάμε παρακάτω.

2 ώρες πριν, tsioulak είπε

ΥΓ. Στην συγκεκριμενη περιπτωση που συζηταμε ο μεσιτης θελει να βγαλει χοντρα χρηματα απο την πωληση ενος σπιτιου που δεν ειναι δικο του, αν ειναι τοσο μαγκας και ειναι σιγουρος οτι μπορει να το πουλησει τοσο ακριβα ας το αγορασει ο ιδιος και ας το πουλησει μετα.

Οπότε όπως το περιγράφεις και εσύ ο μεσίτης θέλει να βγάλει χρήματα ενώνοντας δύο άτομα. Αυτόν που θέλει να αγοράσει το εκάστοτε ακίνητο, και αυτόν που θέλει να πουλήσει το εκάστοτε ακίνητο. Και επειδή θα ήταν θαύμα, τυχαία συγκυρία, κλπκλπ τέλος πάντων δύσκολο το να βρει κάποιος το ταίρι του, οι μεσίτες μέσω μιας διαδικασίας αναλαμβάνουν το όλο αυτό θέμα. 
Εσύ έχεις κολλήσει με το οτι το ακίνητο δεν είναι του μεσίτη ενώ δεν ισχυρίζεται κανείς οτι ο μεσίτης πουλάει κάποιο ακίνητο. Ο μεσίτης μεσολαβεί για την πώληση του ακινήτου. Αυτό πουλάει. Την υπηρεσία της εύρεσης ακινήτου και ότι συμπεριλαμβάνει αυτό.
Κάποιοι δεν το χρειάζονται αυτό. Κάποιοι άλλοι το χρειάζονται. Σε αυτούς απευθύνεται. Κάποιοι δεν έχουν τον χρόνο ή την όρεξη να κοιτάνε ακίνητα δεξιά και αριστερά μην ξέροντας πληροφορίες, ή μην έχοντας την όρεξη να ακούσουν τις ιστορίες του καθενός για το "ναι ναι ανακαινισμένο" και να πηγαίνουν εκεί να βλέπουν ότι απλά εχει βαφτει το διαμέρισμα και ειναι τα πάντα του '60 μέσα.
Αυτούς τους εξυπηρετεί να υπάρχει ένας μεσίτης. Άλλους όχι.

Έχεις ιδέα πόσα άλλα επαγγέλματα δεν πουλάνε κάποιο προιόν αλλά πουλάνε το προιόν άλλων και ουσιαστικά λειτουργούν σαν ενδιάμεσοι? Ή μήπως είναι επίσης όλοι απατεώνες και αυτοί?

Πάω στοίχημα πως όλοι αυτοί που γράφετε και γράφετε και γράφετε εδώ εναντίον των μεσιτών, αν συζητήσετε μεταξύ σας δεν θα συμφωνείτε καν οι ίδιοι στις ιδέες που έχετε για το πως δουλεύουν οι μεσίτες. Και λογικό είναι γιατί δεν σας έχει απασχολήσει ποτέ.
Αυτό που όμως δεν είναι λογικό ειναι να μιλάμε για πράγματα που δεν γνωρίζουμε. 

Οπότε το ένα "επιχείρημα" έφυγε... έφυγε και το άλλο... όπως και άλλα τόσα... το πρόβλημα οπότε ποιο είναι τελικά? Έχει κάποιος απο εσάς πρόβλημα με το τι διευκολύνει και τι δεν διευκολύνει κάποιον? Ή θέλετε ντε και καλά να περάσει η ιδέα οτι δεν εξυπηρετεί κανέναν?
Αυτό ειναι το επιχείρημα?
Να το καταρρίψουμε και αυτό λοιπόν. Εγώ έχω πάρα πολλούς πελάτες με τους οποίους συνεργάστηκα και οι οποίοι ξανάρχονται γιατί έμειναν ικανοποιημένοι. Αυτοί μάλλον είναι χαζοί, σωστά? 
Βάστα να το καταρρίψουμε και αυτό... εγώ όταν έψαχνα διαμέρισμα, επικοινώνησα με αρκετά μεσιτικά! Και εγώ χαζός ε? Ξέρω δηλαδή την απάτη και πήγα και εγώ ξέροντας οτι θα πληρώσω απατεώνα? Αν είναι απάτη και περιττός τότε γιατί δεν τους παρέκαμπτα όλους?

Θα έπρεπε να καταλάβετε επιτέλους οτι δεν γνωρίζετε τα πάντα και μάταια προσπαθείτε να περάσετε απόψεις οι οποίες ειναι απλά ιδεοληψίες που βγαίνουν απο την προστασία για το οτι κάποιος θα σας φάει χρήματα και εσείς είστε πολύ εξυπνοι για να αφήσετε να συμβεί κάτι τέτοιο.
Ένα επαγγελμα είναι όπως πολλά, μια παροχή υπηρεσιών όπως πολλές... κάποιους τους εξυπηρετεί η ύπαρξη του, αλλους οχι... 

Επεξ/σία από scyther666
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, scyther666 είπε

Αν δεν τον καθυστερήσει οπότε επίτηδες για να βγάλει κέρδος δεν υπάρχει πρόβλημα. Οπότε επειδή εσύ έχεις στο μυαλό σου ιδεοληψίες, θεωρείς οτι έτσι λειτουργεί όλο το σύμπαν. Newsflash... οι θεωρίες σου ειναι μόνο αυτό...θεωρίες ΣΟΥ.
Πάμε παρακάτω.

Για πες το τώρα αυτό και σε κανονικά ελληνικά να καταλάβω τι λες...

Εγώ είπα ότι εάν ένας μεσίτης αυξήσει την τιμή που έχει ορίσει ο πελάτης, υπάρχει ενδεχόμενο να καθυστερήσει η πώληση 

Εσύ τι λες με τη παραπάνω πρόταση ; 

23 λεπτά πριν, scyther666 είπε

Θα έπρεπε να καταλάβετε επιτέλους οτι δεν γνωρίζετε τα πάντα και μάταια προσπαθείτε να περάσετε απόψεις

Θα πρέπει να καταλάβεις και εσύ ότι οι περισσότεροι από όσους καταφερόμαστε εναντίον των μεσιτών έχουμε προσωπικές εμπειρίες και για αυτό λέμε ότι λέμε 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...