35apontos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Πως να του το δείξει,ωρε πατριοτ,άμα δεν έχουν συννενοηθεί και να του δώσει ο αφεντικός (που είναι ρε σεις ο omnι; ) τα κλειδιά; Χώρια που είναι και παλιομουσταραίοι και ξυλώνουν τα όμορα ενοικιαστήρια... @scullyist,ακόμα δεν κατάλαβα γιατί στράβωσες με τον μεσίτη,αφού μία απλή ερώτηση θα σε έβγαζε αμέσως στον αφρό: [Δικό σας είναι ή είστε μεσίτης;]
scullyist Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Το καταλαβαίνω αυτό που λες, ότι πιθανώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που δεν έχουν πάει από μονοι τους σε μεσίτη το κάνουν γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν μεσιτεία, αλλά... Αυτα ολα θα πρεπει να τα πληρωθει, οποτε και δεν προκειται να παρει σβαρνα ασχετα σπιτια, που ακομη και συμφωνια να γινει, ξερει οτι στην πλειψηφια των περιπτωσεων δε θα πληρωθει (γιατι δεν το ειχε στη λιστα του με συμφωνητικο, οποτε ο ιδιοκτητης θα κανει την παπια, με τη δικαιολογια "¨δε σου ζητησα να μου το νοικιασεις, εσυ θελησες"). ^ αυτό δεν θα ισχύει και δεν θα αποτελεί πιθανότητα ή πρόβλημα αν η χρέωση του μεσίτη γίνει καθαρά σε μένα όπως θεωρώ λογικό αφού εγώ έχω πάει και του λέω βρες μου σπίτι. Πάει λοιπόν στον τυχαίο ιδιοκτήτη -και όχι ήδη πελάτη του- και του λέει "πελάτης μου ψάχνει σπίτι και αυτό που βλέπω ότι έχετε βάλει στην ιδιωτική σας αγγελία/ενοικιαστήριο φαίνεται καλή υποψηφιότητα, θα σας ενδιέφερε να έρθει να το δει αν κρίνω ότι όντως είναι κοντά σε αυτό που ζητάει αφού πρώτα το δω κι εγώ? Σημειωτέον ότι εσείς ως ιδιοκτήτης έχετε μόνο να κερδίσετε από την πιθανή ενοικίαση, αφού η αμοιβή μου για την μεσολάβηση ή και σε περίπτωση συμφωνίας επιβαρύνει ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΜΟΥ αφού αυτός είναι που με έχει προσλάβει για την μεσολάβηση για να του βρω σπίτι. Ναι, ή ου?" Ποιος παλαβός τυχαίος ιδιοκτήτης που δεν έχει πάει από μόνος του σε μεσίτη, θα αρνηθεί στο παραπάνω αν τον πλησιάσει? Και ο μεσίτης πληρώνεται κανονικά από μένα και δεν χάνει τίποτα, κι ο ιδιοκτήτης του 'ρχεται λουκούμι έτοιμος πιθανός ενοικιαστής στο πιάτο χωρίς να πληρώσει δραχμή, ΚΑΙ εγώ θεωρώ ότι πληρώνω κάποιον που μου κάνει/έκανε σωστή δουλειά ολοκληρωμένη και χαλάλι του η αμοιβή, την εχει κερδίσει με τα ντούνια. Και στην περίπτωση που τίποτα πια εμένα δεν μου κάθεται λόγω γούστου/ιδιοτροπίας/whatever παρά το ότι αποδεδειγμένα ο μεσίτης μου παρουσίασε όλες τις πιθανές επιλογές κι έκανε ότι μπορεί και ότι δύναται, εύκολα και δίκαια πράματα: Συμφωνία/υπογραφή πριν ξεκινήσουμε: α) Αμοιβή μεσίτη για την γενική παροχή των υπηρεσιών του και για ελάχιστες Χ παρουσιάσεις σπιτιών= Ψ ευρώ, β)αμοιβή μεσίτη σε περίπτωση ευρεσης σπιτιού και ενοικίαση= Ψx3. -Και αντίστοιχα ισχύουν τα ίδια όταν ο ιδιοκτήτης έχει πάει σε μεσίτη το σπίτι, κι εγώ απλά παίρνω τηλέφωνο για συγκεκριμένη αγγελία που βάζει ο μεσίτης εκ μέρους του ιδιοκτήτη. -Γινεται κονέ και κλείνει δουλειά με σπίτι από ιδιοκτήτη που είναι ήδη κι εκείνος πελάτης του? Πληρώνουμε και οι δύο από μισά γιατί του αναθέσαμε και οι δύο τη δουλειά και μας την εκπλήρωσε. Η έχω παραλογιστεί τελείως και σας τρελαίνω κι από πάνω με την επανάληψη, ή δεν ξέρω πια...Le sigh. @scullyist,ακόμα δεν κατάλαβα γιατί στράβωσες με τον μεσίτη,αφού μία απλή ερώτηση θα σε έβγαζε αμέσως στον αφρό: Σωστός. Μια χαρά στον αφρό βγήκα πάλι να σου πω, διότι βαριά σιωπή και απάντηση δεν πήρα στο ερώτημα που του έθεσα όταν είδα κόκκινο. Προσπέρασε και συνέχισε το ψηστήρι για το ιδανικό σπίτι (που δεν ήταν κιόλας ιδανικό, να ήταν πάει στα διάλα η σύγχυση, αφού είπαμε ο συγκεκριμένος θα μου έκανε και την 'χάρη' να μην με χρεώσει, μη χ***). Οπότε α) τι λογικό να βρει να απαντήσει στην τάπα β) και να ήθελε να κάνει αντίλογο γιατί να τον κάνει όταν ήδη μου λέει ότι με απαλλάσει από την χρέωση. Οπότε σου λέει ας προσφέρω βλέμμα αγελάδας και ας συνεχίσω το ψήσιμο. Τεσπα, πάει αυτός, απλά μου άνοιξε τα μάτια για το τι θα ακολουθήσει απο δω και πέρα με τους επόμενους, εξού και η σύγχυση αφού το βρίσκω παράλογο.
lary7 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Αυτη ειναι η δουλεια του μεσιτη, να αναλαβει να διαφημισει το σπιτι, να αναλαβει να στο δειξει, να αναλαβει να κανει τα συμφωνητικα, να αναλαβει να σας φερει σε επαφη, κι εσεις απλα να υπογραψετε. Αυτα ολα θα πρεπει να τα πληρωθει, οποτε και δεν προκειται να παρει σβαρνα ασχετα σπιτια, που ακομη και συμφωνια να γινει, ξερει οτι στην πλειψηφια των περιπτωσεων δε θα πληρωθει (γιατι δεν το ειχε στη λιστα του με συμφωνητικο, οποτε ο ιδιοκτητης θα κανει την παπια, με τη δικαιολογια "¨δε σου ζητησα να μου το νοικιασεις, εσυ θελησες"). Δεν ειναι ο κανονας και ειναι ισως ενα κολπο να γλυτωσει ο ιδιοκτητης τα μεσιτικα. Ηθελα να νοικιασω πριν χρονια μια γκαρσονιερα της μανας μου και επειδη εμενα κοντα ειπα να το αναλαβω εγω. Στις 3 μερες με περνουν τηλ να πανε να δουνε το σπιτι, τους συναντω και βλεπω μανα-κορη και μια ασχετη να μου λεει "μην πεις τιποτα θα τα πουμε μετα εμεις". Ηταν η μεσιτρια που απο μονη της πηρε την αγγελια μου στην κολωνα και την εκανε δικια της. Φυσικα δεν πληρωσα τιποτα, μου το ειπε αλλωστε και η ιδια πως θα τα παρει μονο απο τους ενοικιαστες. Οποτε οπως βλεπεις κοπελια, και να θελει να νοικιασει καποιος το σπιτι του, παλι θα τον κυκλοσουν οι μεσιτες και δεν θα μπορεσει να τους αποφυγει. Μονο που ισως γλυτωσει τα μεσιτικα, αυτος ειναι ο λογος που δεν βρισκεις αγγελια ανεξαρτητη.
scullyist Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 ^^^ Ε να, τι παραπάνω να λέμε τώρα και πως να μην ανάβουν περαιτέρω τα λαμπάκια για το συνάφι και τις λαμογιοτακτικές. Δεν φτάνει που δεν σε ρώτησαν καν εκ των προτέρων και άντε εσένα σε συμφέρει έστω κι ετσι, κουβαλάει τους άλλους σε ένα σπίτι για το οποίο ήξερε μόνο την γενική περιγραφή που είχες αναρτήσει εσύ και που οι άλλοι μπορεί να είχαν θέσει συγκεκριμένες απαιτήσεις που κρίνονται μόνο αν το έχει δει κανονικά μέσα. Είναι να απορείς μετά που την φίλη μου την έτρεχε σε σπίτια που τα μισά από αυτά που του είχε πει ότι θέλει, δεν τα είχαν και πήγε να βγει κι από πάνω ο μλκς ότι η φίλη μου ήταν η ιδιοτροπη. Και η υπέροχη ατάκα μεσίτη που πας και του αναθέτεις δουλειά: "α δε κατάλαβες, δεν παίρνω εγώ τηλέφωνο, εσύ θα τσεκάρεις τις αγγελίες του σάιτ κι αν δεις κάτι που σε ενδιαφέρει, πάρε να μου πεις". Σιχτιρ λέμε. Απορώ πως τους ξεφύγαμε από το ραντάρ εμείς πριν λίγο καιρό που είχα ανεβάσει ιδιωτική αγγελία.
pournaras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Το καταλαβαίνω αυτό που λες, ότι πιθανώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που δεν έχουν πάει από μονοι τους σε μεσίτη το κάνουν γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν μεσιτεία, αλλά... ^ αυτό δεν θα ισχύει και δεν θα αποτελεί πιθανότητα ή πρόβλημα αν η χρέωση του μεσίτη γίνει καθαρά σε μένα όπως θεωρώ λογικό αφού εγώ έχω πάει και του λέω βρες μου σπίτι. Πάει λοιπόν στον τυχαίο ιδιοκτήτη -και όχι ήδη πελάτη του- και του λέει "πελάτης μου ψάχνει σπίτι και αυτό που βλέπω ότι έχετε βάλει στην ιδιωτική σας αγγελία/ενοικιαστήριο φαίνεται καλή υποψηφιότητα, θα σας ενδιέφερε να έρθει να το δει αν κρίνω ότι όντως είναι κοντά σε αυτό που ζητάει αφού πρώτα το δω κι εγώ? Σημειωτέον ότι εσείς ως ιδιοκτήτης έχετε μόνο να κερδίσετε από την πιθανή ενοικίαση, αφού η αμοιβή μου για την μεσολάβηση ή και σε περίπτωση συμφωνίας επιβαρύνει ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΜΟΥ αφού αυτός είναι που με έχει προσλάβει για την μεσολάβηση για να του βρω σπίτι. Ναι, ή ου?" Ποιος παλαβός τυχαίος ιδιοκτήτης που δεν έχει πάει από μόνος του σε μεσίτη, θα αρνηθεί στο παραπάνω αν τον πλησιάσει? Και ο μεσίτης πληρώνεται κανονικά από μένα και δεν χάνει τίποτα, κι ο ιδιοκτήτης του 'ρχεται λουκούμι έτοιμος πιθανός ενοικιαστής στο πιάτο χωρίς να πληρώσει δραχμή, ΚΑΙ εγώ θεωρώ ότι πληρώνω κάποιον που μου κάνει/έκανε σωστή δουλειά ολοκληρωμένη και χαλάλι του η αμοιβή, την εχει κερδίσει με τα ντούνια. Σε καταλαβαινω απολυτα, διοτι σκεφτεσαι με τη δικη σου λογικη οτι για να νοικιασεις ενα σπιτι των 400 ας πουμε ευρω, δεχεσαι να δωσεις κι αλλα 400 ως αμοιβη στο μεσιτη, αρκει να κανει αυτο που θες (να σου δειξει οσα περισσοτερα σπιτια γινεται, και οχι μονο οσα εχει). Αυτο ομως δυστυχως να σε πληροφορησω οτι αποτελει εξαιρεση (η απογνωση, το εχω δει πχ να ερχεται ολοκληρη οικογενεια για να βρει σπιτι ο γιος φοιτητης, και απο το να καθονται 2-3 μερες στο ξενοδοχειο, δεχονται να πληρωσουν ολη την αμοιβη). Δεν ειναι ομως παγια τακτικη, διοτι τραβα πες στον αλλον που θελει να νοικιασει, οτι θα σκασει και 400 ευρω αμοιβη, θα βαλει τα γελια και θα σου πει "ρε μαστορα για μιση μερα δουλεια θες 400 ευρω;" Ο μεσιτης δεν ειναι ψυχολογος, να ξερει απο πριν τι θελει ο καθενας, αν εσυ του πεις σταρατα απο την αρχη οτι δεχεσαι να πληρωσεις ολη την αμοιβη, μια χαρα (ενας σωστος επαγγελματιας) θα σου κανει ακριβως τη δουλεια που θες. Εκει φυσικα και θα ισχυσει η περιπτωση που λεει ο Lary7.
scullyist Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Συμφωνούμε, αλλά γιατί "απόγνωση"? Απλά και λογικά θεωρώ ότι αν δεν θέλω/ξέρω/μπορώ να πάρω τα πόδια μου εγώ και κάνει αυτός τον κόπο για μένα, θα πληρωθεί. Θεωρώ ότι ζητάει παράλογο ποσό κι πάει να με πιάσει κώτσο? Πάω αλλού. Δεν μου αρέσει κι εκεί? Πάω στα πιο φθηνά. Το θέλω τζαμπαντάν? Ε να πάρω τα πόδια μου και να το κάνω μόνη μου, εκτός αν ο άλλος είναι ο ερυθρός σταυρός κι εχω την εντύπωση ότι δουλεύει για χόμπι. Ειδικά αυτές τις εποχές. Αρκεί να συμφωνώ ότι αξίζει μια δουλειά Χ ευρώ κι από κει και πέρα αν είναι μάγκας και το κάνει σε 5 λεπτά, μπράβο του. Δύσκολο το κόβω όμως. Αν του πάρει παραπάνω, τα ίδια Χ θα πάρει όμως διότι η δουλειά τόσο αξίζει. Αν του πάρει παραπάνω από κάθε λογική διότι εγώ δημιουργώ έξτρα απαιτήσεις στην πορεία, θα μου πάει έξτρα. Δεν σου μένουν πραγματικές επιλογές διότι ο κλάδος απ'οτι φαίνεται είναι *μπιπ*, άτιμη κοινωνία και έστω και συνειδητά αν δεν μπορείς με τίποτα μόνος, δίνεσαι εθελοντικά προβατο προς σφαγή? Μπαίνεις σ'ένα φόρουμ, τα σπας και ποστάρεις σεντόνια Πάντως το έχουμε χάσει εντελώς μου φαίνεται με τα 2 μέτρα και 2 σταθμά ανάλογα με το από ποια πλευρά καθόμαστε. Αρκεί να είναι και οι δυο πλευρές έντιμες. Όχι υπερκοστολογήσεις από αυτό που αξίζει και όχι εμείς από την άλλη να μειώνουμε τη δουλειά και τον κόπο του αλλουνού βάσει μόνο του χρόνου. Δεν εκτιμάται η αξία της κάθε δουλειάς μόνο με τον χρόνο λες και όλα είναι φασόν. Αυτό που λες για το "τι λε ρε μάγκα για 5 λεπτά δουλειά..". μου θυμίζει τον κάθε άσχετο/αδαή/κουτοπόνηρο που θεωρεί ότι ο γραφίστας πατάει απλά κουμπάκια και σε 5 λεπτά γίνονται όλα χωρίς κόπο, ή που έχει την εντύπωση ότι μπορεί να αλλάζει 200 φορές τη μακέτα επειδή απλά αλλάζει στην πορεία γνώμη χωρίς έξτρα επιβάρυνση ή που έχει την εντύπωση ότι πληρώνει μόνο εργολαβική εκτέλεση κι ο γραφίστας δεν προσφέρει ιδέες και γνώση. Ελα και κάντο μόνος σου σε 5 λεπτά ωρε τότε αφού "τίποτα δεν είναι". Η αν δεν έχεις ιδέα τι διαδικασία και τι γνώσεις απαιτεί αυτό που ζητάς, ενημερώσου πρώτα κι ελα μετά και πες μου αν αξίζουν αυτά που σου ζητάω. Αν συνεχίζεις να θεωρείς ότι είμαι άδικη στην χρέωση, στην ευχή του θεού, πήγαινε αλλού ή παίξε με το word σπίτι σου, ΑΝ μπορείς έστω κι αυτό. Και να χαίρεσαι το αποτέλεσμα, στάνταρ θα είναι εξαιρετικό αφού όλοι μπορούν να το κάνουν. Αι-μα πια με αυτό το βιολί και την νοοτροπία σε όλα. θα σου κανει ακριβως τη δουλεια που θες. Εκει φυσικα και θα ισχυσει η περιπτωση που λεει ο Lary7. στην περίπτωση του Lary, ο μεσιτης έχει παίξει όμως λαμογιά στους πελάτες ενοικιαστές και δεν έχει κάνει αυτό για το οποίο ήταν κι αυτοί διατεθειμένοι να τον πληρώσουν αφού τους πηγαίνει σ'ένα σπίτι που δεν το ξέρει πέρα από μια γενική περιγραφή της αγγελίας του LAry. Εκτός πια αν οι συγκεκριμένοι έτσι κι αλλιώς του είχαν ζητήσει κάτι σε πιο γενικό πλαίσιο χωρίς πολλές συγκεκριμένες απαιτήσεις κι οπότε οκ, του αρκούσε η γενική περιγραφή χωρίς να έχει τσεκάρει το σπίτι. Πολύ αμφιβάλλω όμως. Disclaimer: Δεν ξανακάνω υποσχέσεις για μη σεντόνια lol
kage Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 αν και δεν διαβασα τα υπολοιπα ποστ στο μονο που πρεπει να μεινετε ειναι οτι ισχυει ΜΟΝΟ οτι εχεις ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ και ας ζητανε οτι θελουν .ισχυει 100%. το επαγγελμα ειναι χυμα στο θεμα μισθος μεσιτιας, γι αυτο ισχυει οτι εχεις ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ/ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ. αν εχεις υπογραψει στον μεσιτη ακομη και αν πας μονος σου μετα απευθειας στον ιδιοκτητη και το νοικιασεις /αγορασεις,απο τον ΝΟΜΟ παιρνει αυτα που ειχατε συμφωνησει... ισχυει 100% Μην κοιτατε τωρα που εχει ξεπεσει η αγορα αλλα τα μεγαλα μεσιτικα δεν ζουσαν/ασχολιοντουσαν απο τα μικρα ενοικια αλλα απο τις αγορες(1-4% προμηθεια απο το τελικο ποσο)και αναλογα τι ειχαν συμφωνησει στα ενοικια απο επιχειρησεις... Αλλα ακομη και με μικρα ποσα να ασχολειται,εχετε σκεφτει ποσα βγαζει αν νοικιαζει 1 την μερα ή 15 το μηνα ? ------------------ απο κει και περα ψαχνονται για νεο νομοσχεδιο απο φλεβαρη.. http://www.opengov.gr/ypoian/?p=1707 http://www.economist.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7633:2011-02-11-08-03-44&catid=3
35apontos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Όταν κατα καιρούς νοίκιαζα/πούλαγα δικά μου κινητά/ακίνητα μέσω Αγγελιών στις εφημερίδες,με παίρνανε αρκετές φορές μεσίτες (δεν είχα γράψει υποσημείωση "μεσίτες αποκλείονται") και η μόνιμη επωδός μου ήταν "δείξ' τε το όπου θέλετε,από μένα θα πάρτε ένα μύδι".Οπότε κόβανε λάσπη. @ scullyist:Ας ελπίσουμε ότι τα βασικά σου μοτο θα σ' ακολουθήσουν και δεν θα χαθούν στη πορεία...
Skylined Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μεσίτης παλιά μου είχε κρατήσει 50ευρο προκαταβολής για διαμέρισμα όταν άλλαξα γνώμη. Δεν ήξερα τότε, αργότερα κάποιος άλλος μεσίτης μου είπε πως έπρεπε να πάρω τα λεφτά μου πίσω και ότι τέτοιοι συνάδελφοι δημιουργούν κακό όνομα για το επάγγελμά του. Γι αυτό σκέφτομαι ότι υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να βγάλουν έξτρα χρήματα με διάφορους τρόπους όπως υπάρχουν και σωστοί και τίμιοι
pournaras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Μεσίτης παλιά μου είχε κρατήσει 50ευρο προκαταβολής για διαμέρισμα όταν άλλαξα γνώμη. Δεν ήξερα τότε, αργότερα κάποιος άλλος μεσίτης μου είπε πως έπρεπε να πάρω τα λεφτά μου πίσω και ότι τέτοιοι συνάδελφοι δημιουργούν κακό όνομα για το επάγγελμά του. Γι αυτό σκέφτομαι ότι υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να βγάλουν έξτρα χρήματα με διάφορους τρόπους όπως υπάρχουν και σωστοί και τίμιοι Σε ολες τις δουλιες υπαρχουν λαμογια. Αν το 50αρικο στο κρατησε χωρις καποιο εγγραφο, προφανως και δεν επρεπε, αν ομως ειχες υπογραψει καποιο εγγραφο το οποιο μιλουσε για προκαταβολη η οποια χανεται σε περιπτωση μη συμφωνιας, τοτε καλα εκανε.
Skylined Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δεν είχαμε κάνει καμία τέτοια συμφωνία και άλλωστε άλλαξα γνώμη την ίδια μέρα οπότε δεν προκάλεσα απώλεια εσόδων ώστε να έχει κάποιο "ηθικό δίκαιο". Ελπίζω να χρησιμοποίησε το πενηντάρικο για καλό σκοπό
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Ειναι λυπηρο οτι σιγα σιγα εκλογικευουμε την εκμεταλλευση και την λαμογια και την αποδεχομαστε αβιαστα ως κατι φυσιολογικο, προσπαθωντας στη συνεχεια να την εκλογικευσουμε ανακαλυπτοντας διαφορα "επιχειρηματα". Κατι δεν παει καθολου καλα. ΥΓ. Μαλλον ειναι ανουσιο να εξηγω πως δουλευουν σε αλλες χωρες οι μεσιτες ετσι προς παραδειγματισμο ορισμενων που ολα τους φαινονται λογικα και φυσιολογικα. Κι οταν λεω αλλες χωρες, δεν εννοω Αμερικα, Ντοιτσλαντ και λοιπες υπερχωρες "που ολα λειτουργουν σωστα", αλλα μιλαω για χωρες Βαλκανικες η την Κυπρο πχ. Μονο στην Ελλαδα τα κανουν αυτα οι μεσιτες και μονο ορισμενοι Ελληνες τα βλεπουν και σαν φυσιολογικα. Anyway.
pournaras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Κοιτα, ο νομος ειναι νομος, και τα συμφωνητικα βαδιζουν πανω στο νομο ωστε να μπορεσουν να ευσταθησουν σε δικαστηριο σε πριπτωση ασυμφωνιας. Αν τωρα ο ταδε μεσιτης ειναι λαμογιο, οτι δουλεια και να εκανε, παλι λαμογιο θα παρεμενε.
scullyist Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Παιδιά, συνεχίζω με απορίες... ποιος μπορεί να μου εξηγήσει τι αγνοοώ όσο αφορά αυτή τη φορά στα ψιλά γράμματα αγγελίας για *πώληση* ακινήτου? Πέτυχα αγγελία για (δωστε βαση): 93 τ.μ. σπίτι σε καλή περιοχή, νεοδμητο, τσίλικο σχεδόν σε όλα και λεει τιμη 20κατι χιλιαρικα Τυπογραφικό λάθος λογικά δεν παίζει διότι και ο πολλαπλασιασμός τιμής ανα τμ που λέει βγάζει το ίδιο αποτέλεσμα, τυπογραφικό σε 2 σημεια? τι στα διαλα. α) Πρωταπριλιατικο εκ των προτέρων? β) Φούσκα? γ) Κάτι πάλι μου διαφευγει -που δεν αναφέρουν στις αγγελίες- και σου το ξεφουρνίζουν μετά και στο τέλος βγαίνει 220 αντι για 20 (ο λεγόμενος 'αέρας' που συνηθως ακουω ως κατι ξεχωριστό για μαγαζιά -νομιζω-, παίζει γενικά στην πωληση? η μλκσ λεω?)
pournaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δεν μπορω να καταλαβω που ακριβως μπερδευτηκες... που ειναι τα ψιλα γραμματα; Φυσικα και "αερας" δεν ισχυει σε πωληση σπιτιου και ειδικα σε νεοδμητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις