Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, kirileman είπε

Το τρίτο.

Δηλαδη δεχεται να αναλαβει ακομα και με τη προοπτικη να μη κερδισει τιποτα? Αν είναι ετσι να παω κι εγω σε καποιον τετοιο αφου δεν εχω να χασω τιποτα. 

10 ώρες πριν, zio10 είπε

Σόρυ, επειδή έκανες παράθεση εμένα απάντησα. :) 

Αφου σε μενα μιλησες, σε σένα εκανα παραθεση:-)

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
2 ώρες πριν, rus είπε

Δηλαδη δεχεται να αναλαβει ακομα και με τη προοπτικη να μη κερδισει τιποτα? Αν είναι ετσι να παω κι εγω σε καποιον τετοιο αφου δεν εχω να χασω τιποτα. 

Έχει να χάσει το χρόνο του, έξοδα σε μετακινήσεις, τηλέφωνα με το ρίσκο να του πει ο πωλητής αποφάσισα να το κρατήσω ή βρήκα να το πουλήσω μόνος μου. 

Επισης δεν βλέπω κάτι λάθος να του πει σου φέρνω πίσω το asking price και ότι παραπάνω δικά μου αλλά αυτά είναι συμφωνίες. Και το αμάξι σου να πας σε μια μάντρα να το αναλάβουν να το πουλήσουν τα επιπλέον λεφτά  από αυτά που ζητάς  δεν θα τα μοιραστούν μαζί σου θα είναι το κέρδος τους. Για παράδειγμα αν πουλάς ένα zastava που έχει αξία 300€ και ο μαντράς γνωριζει αγοραστή που είναι συλλέκτης και  πρόθυμος να δώσει 3000 για δικους του λογους τα επιπλέον θα είναι δικά του γιατί είναι δικια του γνωριμία και χωρίς αυτόν δεν θα κοίταγε ποτέ το αμάξι σου.

Το κακό με τον  Έλληνα είναι ότι δεν μπορεί να δεχτεί ότι και κάποιος άλλος πρέπει να βγάλει κέρδος και θέλει να έχει άποψη για την αμοιβή του χωρίς να ξέρει τη δουλειά του είτε είναι μεσίτης, συνεργείο, ηλεκτρολόγος, γιατρος και πάντα λέει "έλα μωρε σιγά τι κάνει και θέλει τόσα"

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Mansora είπε

Έχει να χάσει το χρόνο του, έξοδα σε μετακινήσεις, τηλέφωνα με το ρίσκο να του πει ο πωλητής αποφάσισα να το κρατήσω ή βρήκα να το πουλήσω μόνος μου. ....................

Δε καταλαβες τι ειπα μαλλον, δεν εχω εγω που θα τον προσλαβω να χασω τιποτα ειπα(στη συγκεκριμενη περιπτωση).

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Mansora είπε

Επισης δεν βλέπω κάτι λάθος να του πει σου φέρνω πίσω το asking price και ότι παραπάνω δικά μου αλλά αυτά είναι συμφωνίες. Και το αμάξι σου να πας σε μια μάντρα να το αναλάβουν να το πουλήσουν τα επιπλέον λεφτά  από αυτά που ζητάς  δεν θα τα μοιραστούν μαζί σου θα είναι το κέρδος τους. Για παράδειγμα αν πουλάς ένα zastava που έχει αξία 300€ και ο μαντράς γνωριζει αγοραστή που είναι συλλέκτης και  πρόθυμος να δώσει 3000 για δικους του λογους τα επιπλέον θα είναι δικά του γιατί είναι δικια του γνωριμία και χωρίς αυτόν δεν θα κοίταγε ποτέ το αμάξι σου.

Συγνώμη, αλλά επειδή έχω δώσει αμάξι σε μάντρα, να σου πω ότι ο άνθρωπος μου πλήρωσε την τιμή που συμφωνήσαμε 

Ποσώς με ενδιαφέρει μετά πόσο το πούλησε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Mansora είπε

Έχει να χάσει το χρόνο του, έξοδα σε μετακινήσεις, τηλέφωνα με το ρίσκο να του πει ο πωλητής αποφάσισα να το κρατήσω ή βρήκα να το πουλήσω μόνος μου. 

Το κακό με τον  Έλληνα είναι ότι δεν μπορεί να δεχτεί ότι και κάποιος άλλος πρέπει να βγάλει κέρδος και θέλει να έχει άποψη για την αμοιβή του χωρίς να ξέρει τη δουλειά του είτε είναι μεσίτης, συνεργείο, ηλεκτρολόγος, γιατρος και πάντα λέει "έλα μωρε σιγά τι κάνει και θέλει τόσα"

Ο μαντρας όμως (αλλη κατηγορία απατεώνων αυτοί, σου πουλάνε χρεπια για σχεδόν καινούρια) θα το αγοράσει το αμάξι, που σημαίνει οτι εγώ δεν θα έχω να πληρώνω τελη κυκλοφορίας, ασφάλειες, να μου πιάνει θεση στάθμευσης κτλ. Ο μεσίτης δεν θα το αγοράσει το σπίτι. 

Επεξ/σία από tsioulak
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Ο μεσίτης δεν θα το αγοράσει το σπίτι. 

Οι κατασκευαστές τα αγοράζουν σκοτωμένα από πεθαμένους (αφού σας αρέσει αυτή η φρασεολογία) και τα πουλάνε ανακαινισμένα σε κορόιδα. Απατεώνες, λέμε, είναι όλοι τους!

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Οι κατασκευαστές τα αγοράζουν σκοτωμένα από πεθαμένους (αφού σας αρέσει αυτή η φρασεολογία) και τα πουλάνε ανακαινισμένα σε κορόιδα. Απατεώνες, λέμε, είναι όλοι τους!

Θες να το εξηγησεις αυτο επειδη δεν το καταλαβα;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kirileman είπε

Οι κατασκευαστές τα αγοράζουν σκοτωμένα από πεθαμένους (αφού σας αρέσει αυτή η φρασεολογία) και τα πουλάνε ανακαινισμένα σε κορόιδα.

Και τι σχέση έχει αυτό με την κουβέντα που κάνουμε ; 

Δικαίωμά τους είναι εφόσον πληρώνουν το τίμημα που ζητάει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης 

Το πρόβλημα με την περίπτωσή σας είναι ότι είστε "τσάμπα" μάγκες, και κάνετε με ξένα κόλλυβα κηδεία (συνεχίζω την συμπαθή φρασεολογία :D )

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsioulak είπε

Θες να το εξηγησεις αυτο επειδη δεν το καταλαβα;

Αυτοί που αγοράζουν ακίνητα και τα μεταπωλούν με σκοπό το κέρδος, είναι οι κατασκευαστές, όχι οι μεσίτες.

1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Δικαίωμά τους είναι εφόσον πληρώνουν το τίμημα που ζητάει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης

Γιατί, ο μεσίτης που έφερε τον κατασκευαστή ή όποιο αγοραστή πληρώνει το τίμημα που ζητάει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, δεν έκανε τη δουλειά που του ανατέθηκε;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kirileman είπε

Αυτοί που αγοράζουν ακίνητα και τα μεταπωλούν με σκοπό το κέρδος, είναι οι κατασκευαστές, όχι οι μεσίτες.

Πρωτον, ακομα και αυτοι τα αγοραζουν, που σημαινει οτι πλεον ειναι δικα τους, και δευτερον φυσικα και εχει σημασια κατω απο ποιες συνθηκες το αγορασαν το σπιτι και κατω απο ποιες συνθηκες το πουλησαν, αν π.χ. απεκτησαν το σπιτι μεσω τοκογλυφιας και πουλοντας το λενε για ολικη ανακαινηση ενω εχουν αλλαξει μονο κουφωματα τοτε ναι ειναι απατεωνες.

ΥΓ. Στην συγκεκριμενη περιπτωση που συζηταμε ο μεσιτης θελει να βγαλει χοντρα χρηματα απο την πωληση ενος σπιτιου που δεν ειναι δικο του, αν ειναι τοσο μαγκας και ειναι σιγουρος οτι μπορει να το πουλησει τοσο ακριβα ας το αγορασει ο ιδιος και ας το πουλησει μετα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kirileman είπε

Γιατί, ο μεσίτης που έφερε τον κατασκευαστή ή όποιο αγοραστή πληρώνει το τίμημα που ζητάει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, δεν έκανε τη δουλειά που του ανατέθηκε;

Όχι

Γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να καθυστέρησε τον πελάτη του ούτως ώστε να επιτύχει τον σκοπό του

Φυσικά εσύ καλά κάνεις και ζητάς τέτοιου είδους deals, εμείς όμως έχουμε κάθε δικαίωμα να τα κατακρίνουμε ως ανήθικα και να τα κρίνουμε ως αντιεπαγγελματικά 

Αν εσύ θεωρείς ότι με τέτοιες πρακτικές δρας προς το συμφέρον του πελάτη σου, μεγειά σου με χαρά σου 

Όπως βλέπεις, οι υπόλοιποι το θεωρούμε καταχρηστικό, μη προσπαθείς να μας πείσεις για το αντίθετο...

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsioulak είπε

ΥΓ. Στην συγκεκριμενη περιπτωση που συζηταμε ο μεσιτης θελει να βγαλει χοντρα χρηματα απο την πωληση ενος σπιτιου που δεν ειναι δικο του, αν ειναι τοσο μαγκας και ειναι σιγουρος οτι μπορει να το πουλησει τοσο ακριβα ας το αγορασει ο ιδιος και ας το πουλησει μετα.

Βλέπω ότι κάνουμε λούπες. Σου κάνει μια πρόταση, τη δέχεσαι, την απορρίπτεις ή του κάνεις μια αντιπρόταση. Οποιαδήποτε λύση εννοείται ότι πρέπει να είναι συμφέρουσα και για τους δυο. Κανείς δεν έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο κανενός, οπότε χαλαρώστε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Βλέπω ότι κάνουμε λούπες. Σου κάνει μια πρόταση, τη δέχεσαι, την απορρίπτεις ή του κάνεις μια αντιπρόταση. Οποιαδήποτε λύση εννοείται ότι πρέπει να είναι συμφέρουσα και για τους δυο. Κανείς δεν έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο κανενός, οπότε χαλαρώστε.

Πολλοι μεσιτες ομως βαζουν το πιστολι στον κροταφο (συνηθως με ψεματα) και δεν προσπαθουν να κανουν μια συμφωνια που ειναι συμφερουσα και για τους δυο αλλα μονο για τους εαυτους, το κυριοτερο ζητημα ειναι οτι λενε συνεχεια ψεματα, για τα παντα, μεχρι και τα χαρτια που οι ιδιοι σε βαζουν να υπογραψεις δεν τηρουνε αμα ειναι να τηρησουν καποιον ορο οι ιδιοι και σου λενε κανε μου μυνηση, οποτε μην προσπαθεις να μας πεισεις οτι ειστε καλοι ανθρωποι, απατεωνες ειστε. Ναι υπαρχουν καποιοι λιγοι σωστοι αναμεσα σας αλλα ειναι η εξαιρεση και ειναι δυσκολο να τους βρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Όχι

Γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να καθυστέρησε τον πελάτη του ούτως ώστε να επιτύχει τον σκοπό του

Φυσικά εσύ καλά κάνεις και ζητάς τέτοιου είδους deals, εμείς όμως έχουμε κάθε δικαίωμα να τα κατακρίνουμε ως ανήθικα και να τα κρίνουμε ως αντιεπαγγελματικά 

Αν εσύ θεωρείς ότι με τέτοιες πρακτικές δρας προς το συμφέρον του πελάτη σου, μεγειά σου με χαρά σου 

Όπως βλέπεις, οι υπόλοιποι το θεωρούμε καταχρηστικό, μη προσπαθείς να μας πείσεις για το αντίθετο...

Ποιον πελάτη καθυστέρησε; Δεν μπορώ να συζητάω τις φαντασιώσεις του καθενός, λυπάμαι.

Τα περί ανηθικότητας πείτε τα στο νήμα των δικηγόρων (LOL), εμένα δεν με αγγίζουν. Επίσης, ξεκαθάρισα ότι εγώ δουλεύω μόνο με ποσοστό.

3 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Πολλοι μεσιτες ομως βαζουν το πιστολι στον κροταφο (συνηθως με ψεματα) και δεν προσπαθουν να κανουν μια συμφωνια που ειναι συμφερουσα και για τους δυο αλλα μονο για τους εαυτους, το κυριοτερο ζητημα ειναι οτι λενε συνεχεια ψεματα, για τα παντα, μεχρι και τα χαρτια που οι ιδιοι σε βαζουν να υπογραψεις δεν τηρουνε αμα ειναι να τηρησουν καποιον ορο οι ιδιοι και σου λενε κανε μου μυνηση, οποτε μην προσπαθεις να μας πεισεις οτι ειστε καλοι ανθρωποι, απατεωνες ειστε. Ναι υπαρχουν καποιοι λιγοι σωστοι αναμεσα σας αλλα ειναι η εξαιρεση και ειναι δυσκολο να τους βρεις.

Όπως είπα, δεν μπορώ να συζητάω τις φαντασιώσεις του καθενός. Επίσης, οι χαρακτηρισμοί αγνώστων στο φόρουμ (προσωπικοί ή προς τον κλάδο, κυρίως οι 2οι) δεν με αγγίζουν περισσότερο από την κριτική ενός σαλιγκαριού.

Επεξ/σία από kirileman
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...