Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Snoob είπε

Δεν ξέρω αν είμαι αφελής ή αγαθός, πάντως εγώ έτσι πήγα σε έναν μεσίτη για ένα ακίνητο που έχω σε πόλη όπου δεν ζω και απλά κάθεται και πληρώνω φόρους. Δεν ξέρω τιμές, δεν ξέρω πόσο κινείται η αγορά εκεί πέρα.

Δεν μένω εκεί, πήγα σε έναν επαγγελματία να ρωτήσω πόσο μπορεί να πουληθεί. Μου είπε μια τιμή που τη βρήκα πολύ χαμήλή και δεν προχώρησε το θέμα, αλλά δεν μου είπε το παλαβό "πάνω από τόσα, δικά μου". Γι' αυτό και αν το ξανασκεφτώ, θα ξαναπάω σε αυτόν, γιατί αν μου το είχε πει, δεν υπήρχε περίπτωση, σου διαλύει κάθε αίσθημα εμπιστοσύνης.

Εγώ, το δέχομαι ότι μπορεί να βρεθεί ένας ξένος να αγοράσει παραπάνω από ό,τι θα έδινε ένας Έλληνας. Κι εδώ που μένω, πλάκωσαν Κινέζοι κι αγοράζουν παλιές οικοδομές που είχαν μείνει στα μπετά καιρό. Το βλέπω.

Άλλο αυτό, άλλο το να λες "πάνω από τόσα, δικά μου". Ειλικρινά, δεν ξέρω ποιος το βρίσκει καλή ιδέα αυτό το πράγμα. Εγώ θα περίμενα να μου πει ο επαγγελματίας, "ξέρετε, η αγορά μας είναι Χ, αν τώρα βρεθεί κάποιος ξένος να δώσει Χ+Ψ" θα πάρω τόσα. Όχι, "βρήκα τον ξένο και όλα δικά μου". Άσχετα από τη διαπραγμάτευση (ή το σιχτίρισμα για το θράσσος...), ως προσέγγιση είναι κάκιστη.

Δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν με έχει απασχολήσει αν είναι καλή, κακή ή κάκιστη προσέγγιση. Είναι μια πρόταση (όπως η πρόταση του 50-50) που για να υλοποιηθεί πρέπει να συμφωνήσουν και οι 2. Παίρνω το 2 (ή 4%, αν απαλλάξουμε τον αγοραστή από μεσιτική αμοιβή) και ως εκεί. Αλλά, πραγματικά αναρωτιέμαι που κανείς δεν έχει αναφερθεί στον αγοραστή και εμμένετε στον πωλητή, ο οποίος στο κάτω-κάτω, είναι πλήρως ενήμερος για τα πάντα από την αρχή μέχρι το τέλος!

Επεξ/σία από kirileman
  • Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@kirilemanμε μια πώληση στα 100.000 η αμοιβή του μεσίτη θα ήταν 2000,με μια πώληση 101.000 η αμοιβή του θα ήταν 1000,τι λες θα μου μετέφερε μια τέτοια προσφορά?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, moure είπε

@kirilemanμε μια πώληση στα 100.000 η αμοιβή του μεσίτη θα ήταν 2000,με μια πώληση 101.000 η αμοιβή του θα ήταν 1000,τι λες θα μου μετέφερε μια τέτοια προσφορά?

Στην περίπτωση που συζητάμε, με τιμή πώλησης 101.000 ευρώ, η αμοιβή του θα ήταν 3.000 ευρώ (2% στα 100χιλιάρικα + 1.000).

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kirileman είπε

Στην περίπτωση που συζητάμε, με τιμή πώλησης 101.000 ευρώ, η αμοιβή του θα ήταν 3.000 ευρώ (2.000 + 1.000).

Όχι,οτιδήποτε πάνω από τις 100.000 το 2%δεν θα ίσχυε,η αμοιβή θα ήταν ότι παραπάνω έφερνε από τα 100.000.Αυτο μου πρότεινε.

• Super Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, moure είπε

Eγώ είχα καταλάβει το 2% συν ό,τι παραπάνω

Αν μου έλεγε αμοιβή μόνο ό,τι θα έφερνε παραπάνω, δεν νομίζω να προλάβαινε να ολοκληρώσει τη φράση, θα είχα τραπεί πανικόβλητος σε φυγή.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Eγώ είχα καταλάβει το 2% συν ό,τι παραπάνω

Αν μου έλεγε αμοιβή μόνο ό,τι θα έφερνε παραπάνω, δεν νομίζω να προλάβαινε να ολοκληρώσει τη φράση, θα είχα τραπεί πανικόβλητος σε φυγή.

Αυτό έκανα και εγώ...

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, moure είπε

Όχι,οτιδήποτε πάνω από τις 100.000 το 2%δεν θα ίσχυε,η αμοιβή θα ήταν ότι παραπάνω έφερνε από τα 100.000.Αυτο μου πρότεινε.

Δεν έχει λογική αυτό.

Δημοσ.

Έχει λογική (γι'αυτόν που το πρότεινε). Σου λέει 2% μέχρι τα 100, πάνω από 100 δεν σου παίρνω καν προμήθεια και τα παίρνεις ατόφια. Δύσκολα να συμφωνήσει κάποιος, μόνο αν του έλεγε θέλω να μου δώσεις τόσα και κάνε ό,τι θες από κει και πέρα, στην ουσία σα να το αγοράζει ο μεσίτης 100 χιλιάρικα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kirileman είπε

Ζητάς 100.000. Στα φέρνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Τα παραπάνω, σου λέει, στην περίπτωση που κατορθώσει να το πουλήσει σε υψηλότερη τιμή, είναι δικά του. Είναι μια πρόταση και μάλιστα πολύ συνηθισμένη στην αγορά.

Κι αν δε καταφερει να βρει 100 ή παραπανω τι γινεται? δε θα πληρωθει?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, zio10 είπε

Έχει λογική (γι'αυτόν που το πρότεινε). Σου λέει 2% μέχρι τα 100, πάνω από 100 δεν σου παίρνω καν προμήθεια και τα παίρνεις ατόφια. Δύσκολα να συμφωνήσει κάποιος, μόνο αν του έλεγε θέλω να μου δώσεις τόσα και κάνε ό,τι θες από κει και πέρα, στην ουσία σα να το αγοράζει ο μεσίτης 100 χιλιάρικα.

Δεν το αγοράζει όμως, ε τα ρίσκα/έξοδα/φόρους/κτλ που έχει η κατοχή του. Θέλει με αέρα να έχει ένα μεγάλο κέρδος με μηδέν χρονική πίεση να το "ξεφορτωθεί" και μηδέν ρίσκο.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, rus είπε

Κι αν δε καταφερει να βρει 100 ή παραπανω τι γινεται? δε θα πληρωθει?

Κάτω από 100 θα πάρει το 2% εφόσον πουληθεί.

1 λεπτό πριν, Alxnks είπε

Δεν το αγοράζει όμως, ε τα ρίσκα/έξοδα/φόρους/κτλ που έχει η κατοχή του. Θέλει με αέρα να έχει ένα μεγάλο κέρδος με μηδέν χρονική πίεση να το "ξεφορτωθεί" και μηδέν ρίσκο.

Ναι, γι'αυτό είπα ότι μάλλον μόνο γι'αυτόν έχει λογική και ίσως για κάποια ειδική περίπτωση που συμφωνεί.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, zio10 είπε

Κάτω από 100 θα πάρει το 2% εφόσον πουληθεί.

Aν δε πουληθεί σε καμμια τιμη τι θα παρει?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rus είπε

Aν δε πουληθεί σε καμμια τιμη τι θα παρει?

Δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση! Υποθέτω ότι δεν θα πάρει κάτι αλλά ας απαντήσει κάποιος που ξέρει σίγουρα!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση! Υποθέτω ότι δεν θα πάρει κάτι αλλά ας απαντήσει κάποιος που ξέρει σίγουρα!

Mα δεν ειχα ρωτησει εσενα φιλε μου, τον kirileman που το εγραψε ρωτησα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Mα δεν ειχα ρωτησει εσενα φιλε μου, τον kirileman που το εγραψε ρωτησα.

Σόρυ, επειδή έκανες παράθεση εμένα απάντησα. :) 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...