paylidis Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, zio10 είπε Να πηγαίνετε στους μεσίτες που έχουμε εδώ στο φόρουμ όσους σας βολεύουν οι περιοχές! ΝΑ ΜΗΝ πηγαινετε καθολου στους μεσιτες λεω εγω, γιατι εχουν καταντησει αηδια... (οκ τσουβαλιασμα, αλλα το σύστημα μονο έτσι θα ξεχωρισει τους αξιους και σωστούς) Επεξ/σία 3 Απριλίου 2018 από paylidis 1
zio10 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 35 λεπτά πριν, paylidis είπε ΝΑ ΜΗΝ πηγαινετε καθολου στους μεσιτες λεω εγω, γιατι εχουν καταντησει αηδια... (οκ τσουβαλιασμα, αλλα το σύστημα μονο έτσι θα ξεχωρισει τους αξιους και σωστούς) Τι να σου πω, μια φορά χρειάστηκα και δεν είχα θέμα!
kirileman Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, moure είπε Προσωπική εμπειρία με μεσίτη για ακίνητο που ήθελα να πουλήσω. Πηρα λοιπόν ενα μεσίτη για ένα ακίνητο εκτός Αθηνών που ήθελα να πουλήσω,να μου κάνει εκτίμηση και να του αναθεσω το ακίνητο. Μου λέει λοιπόν πως αυτό το ακίνητο θα πουληθεί με 100.000 ευρω(τυχαίο νούμερο).Οκ του λέω ποια είναι η αμοιβή σας?Εκει λοιπόν πετάει τη βόμβα! «Αν πουληθεί μέχρι τις 100.000 θέλω το 2%,αν όμως πουληθεί πάνω από τις 100.000 θα πάρω το επιπλέων ποσό!»Πιστευα ότι κάτι δεν κατάλαβα σωστα και τον ρωτάω «Δηλαδή αν ο ακίνητο θα πουληθεί 120.000 εσυ θα πάρεις 20.000?» «Βεβαίως,γιατί σας φαίνεται περίεργο?ετσι δουλεύω» μου λέει και με αφήνει μ@λ@κ@. Ο τύπος είναι ο μεγαλύτερος μεσιτης σε νησί του Αιγαιου και προφανώς υπάρχουν πολλά κορόιδα ανάμεσα μας. Γιατί σου φαίνεται περίεργο; Κανονικά θα έπρεπε εσύ αρχικά να τους πεις πόσο θέλεις, αφού, φυσικά ακούσεις και την εκτίμησή του. Πχ, εγώ σου λέω ότι εκτιμώ το ακίνητό σου από 80 έως 100.000 ευρώ. Εσύ μου λες ότι θες να το βάλουμε στις 120.000 ευρώ. Φυσικά και μπορώ να σου πω ότι αν καταφέρω και πιάσω πάνω από τη ζητούμενή σου τιμή, η διαφορά είναι δική μου. Από την άλλη, εσύ μπορείς να το αρνηθείς. Όλα θέμα συμφωνίας είναι. Ο συγκεκριμένος, αν καταφέρνει να πιάνει στο 100% (ή και περισσότερο) τις ζητούμενες τιμές των ιδιοκτητών, είναι όντως πολύ καλός και πολύ καλά κάνει και ζητάει τις διαφορές.
AristidisZ Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, kirileman είπε Γιατί σου φαίνεται περίεργο; Κανονικά θα έπρεπε εσύ αρχικά να τους πεις πόσο θέλεις, αφού, φυσικά ακούσεις και την εκτίμησή του. Πχ, εγώ σου λέω ότι εκτιμώ το ακίνητό σου από 80 έως 100.000 ευρώ. Εσύ μου λες ότι θες να το βάλουμε στις 120.000 ευρώ. Φυσικά και μπορώ να σου πω ότι αν καταφέρω και πιάσω πάνω από τη ζητούμενή σου τιμή, η διαφορά είναι δική μου. Από την άλλη, εσύ μπορείς να το αρνηθείς. Όλα θέμα συμφωνίας είναι. Ο συγκεκριμένος, αν καταφέρνει να πιάνει στο 100% (ή και περισσότερο) τις ζητούμενες τιμές των ιδιοκτητών, είναι όντως πολύ καλός και πολύ καλά κάνει και ζητάει τις διαφορές. Σοβαρά τώρα το λες αυτό ; Αν είναι τόσο μάγκας, ας το αγοράσει μόνος του 100 χιλιάρικα και ας το πουλήσει μετά και ένα μύριο...
kirileman Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Σοβαρά τώρα το λες αυτό ; Αν είναι τόσο μάγκας, ας το αγοράσει μόνος του 100 χιλιάρικα και ας το πουλήσει μετά και ένα μύριο... Το ξαναλέω. Ζητάς 100.000. Στα φέρνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Τα παραπάνω, σου λέει, στην περίπτωση που κατορθώσει να το πουλήσει σε υψηλότερη τιμή, είναι δικά του. Είναι μια πρόταση και μάλιστα πολύ συνηθισμένη στην αγορά. Μια άλλη πρόταση είναι ότι για κάθε ποσό που θα πιάσει πάνω από τη ζητούμενη τιμή, θα πάρει το 50%. Πχ, αν πουληθεί 120.000, θα πάρει 10 αυτός (δηλαδή το 2% των 100.000 + 10.000 έξτρα) και 10 ο ιδιοκτήτης, δηλαδή 110.000 ευρώ. Win - win. Όλα είναι θέμα συμφωνίας. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2018 από kirileman
AristidisZ Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, kirileman είπε Το ξαναλέω. Ζητάς 100.000. Στα φέρνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Τα παραπάνω, σου λέει, στην περίπτωση που κατορθώσει να το πουλήσει σε υψηλότερη τιμή, είναι δικά του. Είναι μια πρόταση και μάλιστα πολύ συνηθισμένη στην αγορά. Μια άλλη πρόταση είναι ότι για κάθε ποσό που θα πιάσει πάνω από τη ζητούμενη τιμή, θα πάρει το 50%. Πχ, αν πουληθεί 120.000, θα πάρει 10 αυτός (δηλαδή το 2% των 100.000 + 10.000 έξτρα) και 10 ο ιδιοκτήτης, δηλαδή 110.000 ευρώ. Όλα είναι θέμα συμφωνίας. Προφανώς και είναι και συμφωνώ μαζί σου στο κομμάτι του μοιράσματος Εξάλλου το είχα προτείνει και εγώ σε μεσίτη, από την ανάποδη όμως (κόψιμο), και φυσικά όχι 50% Αλλά το 100% είναι πέραν κάθε λογικής...
kirileman Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Αλλά το 100% είναι πέραν κάθε λογικής... Έχει λογική, γιατί σου φέρνει το 100% της ζητούμενης τιμής που εσύ όρισες. 100 χιλ ζητάς, 100 σου έφερε (δεν ξέρω πολλούς να το κάνουν αυτό, μια φορά πέτυχα το 100% της τιμής και ο ιδιοκτήτης από 2% μου μείωσε την αμοιβή στο 1,5%... ήταν το ευχαριστώ). Κανονικά, θα πρέπει να τον πας και στον Ρέμο (ή όπου αλλού τη βρίσκει). Επεξ/σία 3 Απριλίου 2018 από kirileman
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Απλά να επισημάνω ότι η συζήτηση ξεκίνησε από ότι το μέλος πήγε για εκτίμιση στον μεσίτη. Δεν πήγε με φιξ τιμή. Προσωπικά, αν μου έλεγε ο μεσίτης, "πουλιέται για 100.000 κι αν πιάσουμε παραπάνω δικά μου", είχα χαιρετήσει επιτόπου. Είναι δυνατόν να έχεις εμπιστοσύνη σε τέτοια εκτίμιση; Τι τζόγος είναι αυτός, δεν μπορώ να καταλάβω. Θα μου πεις, σε μια αγορά που πλήρωνες "αέρα" στα μαγαζιά και τέτοια παπατζιλίκια, αυτό αναλογικά μπορεί να είναι και πταίσμα. 4 1
AristidisZ Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, kirileman είπε Έχει λογική, γιατί σου φέρνει το 100% της ζητούμενης τιμής που εσύ όρισες. 100 χιλ ζητάς, 100 σου έφερε. Κανονικά, θα πρέπει να τον πας και στον Ρέμο (ή όπου αλλού τη βρίσκει). Καμία λογική δεν έχει, με συγχωρείς πάρα πολύ, και αυτό δείχνει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τους πελάτες σου Αν εγώ κάνω μια μλκία και βάλω να πουλήσω κάτι τσάμπα, τράβα εσύ αγόρασέ το και πούλα το μετά όσο γουστάρεις... Δηλαδή θα του πληρώσεις και τους φόρους ;
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 18 minutes ago, kirileman said: Το ξαναλέω. Ζητάς 100.000. Στα φέρνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Τα παραπάνω, σου λέει, στην περίπτωση που κατορθώσει να το πουλήσει σε υψηλότερη τιμή, είναι δικά του. Είναι μια πρόταση και μάλιστα πολύ συνηθισμένη στην αγορά. Μια άλλη πρόταση είναι ότι για κάθε ποσό που θα πιάσει πάνω από τη ζητούμενη τιμή, θα πάρει το 50%. Πχ, αν πουληθεί 120.000, θα πάρει 10 αυτός (δηλαδή το 2% των 100.000 + 10.000 έξτρα) και 10 ο ιδιοκτήτης, δηλαδή 110.000 ευρώ. Win - win. Όλα είναι θέμα συμφωνίας. Αυτό που λέει ο Snoob. Εγώ σε βλέπω σαν συνεργάτη και έρχομαι να εκτιμήσεις την τιμή που μπορεί να πιάσει το ακίνητό μου στην αγορά. Οφείλεις να μου πεις την αλήθεια σύμφωνα με την εμπειρία σου και τα δεδομένα της αγοράς. Διαφορετικά είσαι κακός επαγγελματίας και δεν ψάχνεις για πελάτες, ψάχνεις για θύματα. Αν έρθω και σου πω ότι «έχω αυτό το ακίνητο, θέλω να το πουλήσω για Χ λεφτά» και διατίθεσαι να το πουλήσεις για Χ+Υ, τότε να συζητήσουμε για το επιπλέον Υ ποσό πως θα το μοιραστούμε. Όχι όμως να με πιάσεις μαλάκα επειδή μπορεί να είμαι άσχετος ή να μην έχω γνώση της αγοράς, ντροπή. *Προφανώς το δεύτερο ενικό δεν αναφέρεται σε εσένα, δεν σε ξέρω για να σε κρίνω(αν και εκτιμώ από αυτά που έχεις πει θεωρώ ότι είσαι καλός επαγγελματίας), χάριν διαλόγου το χρησιμοποιώ. 2
kirileman Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Snoob είπε Απλά να επισημάνω ότι η συζήτηση ξεκίνησε από ότι το μέλος πήγε για εκτίμιση στον μεσίτη. Δεν πήγε με φιξ τιμή. Προσωπικά, αν μου έλεγε ο μεσίτης, "πουλιέται για 100.000 κι αν πιάσουμε παραπάνω δικά μου", είχα χαιρετήσει επιτόπου. Είναι δυνατόν να έχεις εμπιστοσύνη σε τέτοια εκτίμιση; Τι τζόγος είναι αυτός, δεν μπορώ να καταλάβω. Θα μου πεις, σε μια αγορά που πλήρωνες "αέρα" στα μαγαζιά και τέτοια παπατζιλίκια, αυτό αναλογικά μπορεί να είναι και πταίσμα. Σχεδόν κανένας ιδιοκτήτης δεν πάει σε μεσίτη για εκτίμηση, χωρίς να έχει στο νου του μια τιμή. Όλοι έχουν κάνει νωρίτερα μια στοιχειώδη έρευνα στο διαδίκτυο (ή έχουν μια συγκεκριμένη τιμή στο μυαλό τους την οποία πιστεύουν ότι το ακίνητό τους αξίζει). Αν ήταν έτσι, τότε η δουλειά μας θα ήταν πολύ πιο εύκολη, μια και οι ιδιοκτήτες θα δεχόντουσαν τις εκτιμήσεις των μεσιτών και οι ζητούμενες τιμές στις αγγελίες θα ήταν φυσιολογικές και όχι φουσκωμένες κατά 20% κατά μέσο όρο. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2018 από kirileman
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, kirileman είπε Σχεδόν κανένας ιδιοκτήτης δεν πάει σε μεσίτη για εκτίμηση, χωρίς να έχει στο νου του μια τιμή. Όλοι έχουν κάνει νωρίτερα μια στοιχειώδη έρευνα στο διαδίκτυο. Αν ήταν έτσι, τότε η δουλειά μας θα ήταν πολύ πιο εύκολη, μια και οι ιδιοκτήτες θα δεχόντουσαν τις εκτιμήσεις των μεσιτών και οι ζητούμενες τιμές στις αγγελίες θα ήταν φυσιολογικές και όχι φουσκωμένες κατά 20% κατά μέσο όρο. Παίρνω ως αφετηρία αυτό που γράφει το μέλος, ότι πήγε για εκτίμηση, ρώτησε δηλαδή πόσο πιάνει, του είπε ένα ποσό και μετά του έσκασε το -εντελώς παλαβό, για μένα- "ό,τι παραπάνω, είναι δικό μου". Όμως, αν το πρόβλημα -όπως το περιγράφεις- είναι ότι έχουμε φουσκωμένες τιμές επειδή οι ιδιοκτήτες ζητάνε εξωφρενικά, τότε δεν θα συνέβαινε το "ό,τι παραπάνω, δικό μου" που λένε οι μεσίτες, κι επίσης το παρουσιάζεις, από ό,τι κατάλαβα, ως συχνό (και περίπου "φυσιολογικό") φαινόμενο. Δηλαδή, να έχεις ένα ακίνητο των 1000 ευρώ, να σου ζητάω 1200, να ξέρεις πως ζητάω 20% πάνω από το λογικό και να μου πεις "αν το δώσω 1500, τα 300 δικά μου", είναι ανεδαφικό, σωστά; Αφού ήδη το 1200 είναι 20% φουσκωμένο, και φταίει ο ιδιοκτήτης... Πάντως, πέρα από το ποιος φταίει και ποιος φουσκώνει, ως τακτική είναι λάθος εκ μέρους των μεσιτών, υποσκάπτεται η εμπιστοσύνη. Δεν είναι φανερό αυτό; 1
moure Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, kirileman είπε Σχεδόν κανένας ιδιοκτήτης δεν πάει σε μεσίτη για εκτίμηση, χωρίς να έχει στο νου του μια τιμή. Όλοι έχουν κάνει νωρίτερα μια στοιχειώδη έρευνα στο διαδίκτυο. Αν ήταν έτσι, τότε η δουλειά μας θα ήταν πολύ πιο εύκολη, μια και οι ιδιοκτήτες θα δεχόντουσαν τις εκτιμήσεις των μεσιτών και οι ζητούμενες τιμές στις αγγελίες θα ήταν φυσιολογικές και όχι φουσκωμένες κατά 20% κατά μέσο όρο. Να σημειώσω εδώ ότι η εκτίμηση του επόμενου μεσίτη που πηγα ήταν κατά 30% μεγαλύτερη... Θα ήθελα να μου απαντήσεις κάτι,εάν γίνονταν μια προσφορά 101.000 ευρώ θα μου την μετέφερε ο μεσιτης?
kirileman Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Snoob είπε Παίρνω ως αφετηρία αυτό που γράφει το μέλος, ότι πήγε για εκτίμηση, ρώτησε δηλαδή πόσο πιάνει, του είπε ένα ποσό και μετά του έσκασε το -εντελώς παλαβό, για μένα- "ό,τι παραπάνω, είναι δικό μου". Όμως, αν το πρόβλημα -όπως το περιγράφεις- είναι ότι έχουμε φουσκωμένες τιμές επειδή οι ιδιοκτήτες ζητάνε εξωφρενικά, τότε δεν θα συνέβαινε το "ό,τι παραπάνω, δικό μου" που λένε οι μεσίτες, κι επίσης το παρουσιάζεις, από ό,τι κατάλαβα, ως συχνό (και περίπου "φυσιολογικό") φαινόμενο. Δηλαδή, να έχεις ένα ακίνητο των 1000 ευρώ, να σου ζητάω 1200, να ξέρεις πως ζητάω 20% πάνω από το λογικό και να μου πεις "αν το δώσω 1500, τα 300 δικά μου", είναι ανεδαφικό, σωστά; Αφού ήδη το 1200 είναι 20% φουσκωμένο, και φταίει ο ιδιοκτήτης... Πάντως, πέρα από το ποιος φταίει και ποιος φουσκώνει, ως τακτική είναι λάθος εκ μέρους των μεσιτών, υποσκάπτεται η εμπιστοσύνη. Δεν είναι φανερό αυτό; Καταρχάς, δεχόμαστε ότι έχω πολύ μεγαλύτερο δείγμα πωλητών από εσάς που μετέχετε στη συζήτηση; Αν όχι, να μην συνεχίσω να γράφω... Το μέλος έγραψε ότι τον φώναξε για εκτίμηση και πώληση, όχι εκτίμηση. Περίπου ό,τι κάνει η πλειονότητα των ιδιοκτητών. Το ότι οι ζητούμενες τιμές στις αγγελίες είναι σχεδόν πάντοτε φουσκωμένες, είναι δεδομένο, ρωτήστε οποιονδήποτε πιστοποιημένο εκτιμητή να σας το βεβαιώσει, ο συντελεστής απομείωσης της τιμής σε σχέση με την τιμή αγγελίας είναι κοντά στο 15%, αν θυμάμαι καλά. Το ερώτημα "πώς είναι δυνατόν να συζητάει ο μεσίτης για ακόμα υψηλότερη τιμή από την ήδη φουσκωμένη του ιδιοκτήτη;" είναι εύλογο. Απαντώ: Στις περιπτώσεις ακινήτων που απευθύνονται σε αγοραστές από το εξωτερικό, έχουμε ουκ ολίγες περιπτώσεις που το ακίνητο πουλήθηκε στην ίδια ή ακόμα και πάνω από τη ζητούμενη τιμή. Άρα, μιλάμε για αυτές τις περιπτώσεις και όχι για Έλληνες αγοραστές. Αυτό το γνωρίζουν ορισμένοι Έλληνες ιδιοκτήτες που παραδέχονται ότι έχουν υπερτιμήσει το ακίνητό τους και ζητούν από τους μεσίτες μόνο ξένους αγοραστές (ακόμα και σε περιοχές που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους). Υποθέτω ότι η περίπτωση στην οποία αναφέρθηκε το μέλος, αφορούσε ένα τέτοιο ακίνητο που απευθυνόταν σε ξένους, μια και έγινε λόγος για μεσίτη ενός νησιού στο Αιγαίο. Ακόμα και να μην είναι αυτή η περίπτωση, δεχτείτε ότι οι ξένοι αγοραστές αγοράζουν σε υψηλότερες τιμές από τους Έλληνες. Άρα, δε βλέπω κάτι το ανεδαφικό, ούτε ζήτημα εμπιστοσύνης. Προφανώς έχετε στο μυαλό σας την περίπτωση κάποιου... αγαθού ιδιοκτήτη χωρίς κανέναν στον κόσμο (γυναίκα, παιδιά, φίλους κλπ) που το λαμόγιο-μεσίτης θα εκμεταλλευτεί. Δεν έχω συναντήσει τέτοια περίπτωση και δεν συζητάω για εξαιρέσεις. 21 λεπτά πριν, moure είπε Να σημειώσω εδώ ότι η εκτίμηση του επόμενου μεσίτη που πηγα ήταν κατά 30% μεγαλύτερη... Θα ήθελα να μου απαντήσεις κάτι,εάν γίνονταν μια προσφορά 101.000 ευρώ θα μου την μετέφερε ο μεσιτης? Το ότι η εκτίμηση του επόμενου μεσίτη ήταν 30% μεγαλύτερη, δεν μου λέει απολύτως τίποτα, όπως καταλαβαίνεις. Αν αμφιβάλεις για τις εκτιμήσεις των μεσιτών, πήγαινε σε πιστοποιημένο εκτιμητή που θα στην παραδώσει γραπτώς και υπογεγραμμένη (και θα την πληρώσεις). Στο δεύτερο ερώτημα, τι εννοείς; Ότι το πουλάς 100.000 και ο μεσίτης λαμβάνει προσφορά 101.000 ευρώ, αλλά σου μεταφέρει προσφορά 100.000; Να μην στη μεταφέρει για ποιο λόγο; Δεν θα το μάθεις στο συμβόλαιο πόσο πουλήθηκε το σπίτι σου; Δεν κατάλαβα... Επεξ/σία 3 Απριλίου 2018 από kirileman
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δεν ξέρω αν είμαι αφελής ή αγαθός, πάντως εγώ έτσι πήγα σε έναν μεσίτη για ένα ακίνητο που έχω σε πόλη όπου δεν ζω και απλά κάθεται και πληρώνω φόρους. Δεν ξέρω τιμές, δεν ξέρω πόσο κινείται η αγορά εκεί πέρα. Δεν μένω εκεί, πήγα σε έναν επαγγελματία να ρωτήσω πόσο μπορεί να πουληθεί. Μου είπε μια τιμή που τη βρήκα πολύ χαμήλή και δεν προχώρησε το θέμα, αλλά δεν μου είπε το παλαβό "πάνω από τόσα, δικά μου". Γι' αυτό και αν το ξανασκεφτώ, θα ξαναπάω σε αυτόν, γιατί αν μου το είχε πει, δεν υπήρχε περίπτωση, σου διαλύει κάθε αίσθημα εμπιστοσύνης. Εγώ, το δέχομαι ότι μπορεί να βρεθεί ένας ξένος να αγοράσει παραπάνω από ό,τι θα έδινε ένας Έλληνας. Κι εδώ που μένω, πλάκωσαν Κινέζοι κι αγοράζουν παλιές οικοδομές που είχαν μείνει στα μπετά καιρό. Το βλέπω. Άλλο αυτό, άλλο το να λες "πάνω από τόσα, δικά μου". Ειλικρινά, δεν ξέρω ποιος το βρίσκει καλή ιδέα αυτό το πράγμα. Εγώ θα περίμενα να μου πει ο επαγγελματίας, "ξέρετε, η αγορά μας είναι Χ, αν τώρα βρεθεί κάποιος ξένος να δώσει Χ+Ψ" θα πάρω τόσα. Όχι, "βρήκα τον ξένο και όλα δικά μου". Άσχετα από τη διαπραγμάτευση (ή το σιχτίρισμα για το θράσσος...), ως προσέγγιση είναι κάκιστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις