Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Malthador είπε

Φυσικά και ο μεσίτης είναι dealer. Αυτή είναι η δουλειά του, να κλειδώνει την καλύτερη δυνατή συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη που τον πληρώνουν.

Ο μεσίτης είναι broker και όχι dealer 

http://www.differencebetween.info/difference-between-broker-and-dealer

2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Δεν είναι dealer αλλά απλά κάνει το σπασμένο τηλέφωνο;  Και το νταβατζιλίκι είναι ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά όχι στον μεσάζοντα;

Σοβαρά τώρα; Έτσι τα έχεις στο μυαλό σου;

Από τη στιγμή που δεν σε φέρνει σε επαφή με την άλλη πλευρά (και ναι, δεν σε φέρνει όσο και να χτυπηθείς, τουλάχιστον όχι πριν τη μέρα της υπογραφής) για να παζαρέψεις μόνος σου, σημαίνει πως αυτός κάνει το dealing. Και βέβαια είναι τουλάχιστον αναμενόμενο ότι όταν πχ έχει συμφωνήσει να πληρωθεί 1-2 ενοίκια (όχι συγκεκριμένο ποσό αλλά "ενοίκια") τότε όχι μόνο κάνει το deal ανάμεσα στους δύο αλλά και μεροληπτεί κατά του 2ου μέρους (ή τουλάχιστον δεν βάζει τα δυνατά του) προκειμένου το "ενοίκιο" να μην κατέβει πολύ (και μαζί με αυτό και η αμοιβή του).

Γενικά μπορώ να δεχτώ ότι έτσι έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, καλώς ή κακώς. Αυτό που με τρελαίνει είναι που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το ότι είναι και σωστό. Πείτε ρε παιδιά "έτσι είναι η αγορά κι έτσι δουλεύει". Μην προσπαθείτε να πάρετε και τις ευλογίες μας γιατί εκτίθεστε (με θέσεις και παραδείγματα).

Ας ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαι μεσίτης για να πάρω ευλογίες ή να πείσω ότι είναι σωστό αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα take it or leave it. 

Δεν σε φέρνει σε επαφή με την άλλη πλευρά γιατί μπορεί να τον παρακάμψεις να τα βρεις με τον ιδιοκτήτη και να χάσει την αμοιβή του. 

Η αμοιβή του είναι ήδη προκαθορισμένη όποτε και να πετυχεις σε ένα ενοίκιο 30-50€ λιγότερο θα το κόψει από την αμοιβή του για να κλείσει γρήγορα η δουλειά.  

Τα δυο ενοίκια όπως έγραψα και πριν έχει συμφωνήσει να τα πάρει και απ τις δυο πλευρές από τον ιδιοκτήτη γι αυτό υπάρχουν ορισμένες αγγελίες από μεσιτικά γραφεία που γράφουν χωρίς μεσιτική αμοιβή γιατί ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει όλο το κόστος. 

Όταν έψαχνα μια αποθήκη να βάλω μέσα τα αυτοκίνητα μου μου έτυχε περίπτωση η ιδιοκτήτης ήθελε να πληρώσει το 1/3 και τα υπόλοιπα 2/3 και φυσικά αρνήθηκα. 

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου αρέσει που προσπαθούμε να περιγράψουμε τα ελληνικά "φαινόμενα" με επιχειρηματικές ορολογίες (dealer, broker, κλπ) όταν υπάρχουν ήδη ελληνικές λέξεις, με μάλλον τουρκική καταγωγή, που το περιγράφουν μια χαρά.

Anyway, λέω να μείνω στην παρατήρηση του νήματος αφού δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο και το βλέπω να πηγαίνει πάλι για "η ζωή μου κύκλους κάνει"

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
17 ώρες πριν, scyther666 είπε

Μα δεν είναι υπάλληλοι μου οι άλλοι για να κάνω κάτι για αυτό. Πως συσχετίζεται το παράδειγμα που έδωσες?
Αν εγώ δηλαδή έχω μια καθόλα νόμιμη επιχείρηση και υπάρχει άλλη επιχείρηση που κλέβει, εγώ θα έπρεπε να παω να τους βάλω μέσα? Υπάρχουν θεσμοί και όργανα για αυτό και στον πατο του βαρελιου υπαρχει και η κοινωνικη κατακραυγη. Οταν όμως πρωτη η κοινωνία, οχι απλα δεν περιοριζει αλλα αγκαλιάζει τους απατεώνες καθότι της κοστίζει πιο φθηνά εκ πρώτης όψεως... γιατί να ζητηθούν τα ρέστα απο εμένα?
Γιατί όμως δεν μου απαντάς ρε συ Spect τι θα έκανες εσύ σε αυτή τη θέση? Γιατί πρέπει πάντα να λέμε ότι ο άλλος κάνει λάθος, αλλά χωρίς να δίνουμε μια αντιπρόταση? Πες εσύ τι θα έκανες στο παράδειγμα αυτό? θα το έπαιρνες το ακίνητο ή όχι?
Επίσης δεν θεωρώ οτι ρίχνω το βάρος ΕΓΩ αλλού, το βάρος έχει πέσει ήδη σε πολλούς (σε όλους) και μερικοί ψάχνουν να ρίξουν το φταίξιμο σε ότι κολυμπάει στην επιφάνεια. Προσωπικά το βρίσκω πολύ στενόμυαλο αλλά απο την άλλη καταλαβαίνω πως έτσι κάνουν πάντα οι άνθρωποι. Είναι πολύ εύκολο να ρίξω και εγώ φταίξιμο όπως είπα στον ένα και στον άλλο και να αδιαφορήσω για την αιτία του προβλήματος.
Αλλά όπως ειπα, οκ δεκτό οτι ο τρόπος μου είναι λάθος... δώσε όμως μια αντιπρόταση. Πες έστω τι θα έκανες εσύ στην θέση αυτή για να ξέρω οτι η συζήτηση αυτή γίνεται για να βγεί ένα αποτέλεσμα και να καταλάβουμε όλοι πράγματα που μας διαφεύγουν και ας είμαι εγώ αυτός που του διαφέυγει κάτι.
Εκτός αν η λύση που υπονοείς οτι υπάρχει είναι το να εξαφανιστούν οι μεσίτες. Αυτό προτείνεις? Ποιον θα εξυπηρετούσε αυτό? θα έβρισκε κάποιος μετά πιο εύκολα ακίνητο? ή μήπως δεν είναι καν το ζητούμενο αυτό?

Το ζουμί ειναι, οταν σε ενα κλάδο κάποιοι κάνουν "απατεωνιές" που επηρεάζουν και εσένα σαν συνάδελφο τους η λύση δεν είναι να γίνεις και εσυ ίδιος με αυτούς αλλα να προσπαθήσεις, με τα μέσα που υπάρχουν, να τους εξαλείψεις. Οι θεσμοί και τα όργανα υπάρχουν αλλα για να πάρουν θέση θα πρέπει και κάποιος να τους υποδείξει που γίνεται κατι κακό. Εκτός αν πιστεύεις οτι σε όλες τις χώρες κάθε μέρα ειναι τα όργανα έξω και ελέγχουν τα πάντα. (Πρέπει να καταλάβει ο Έλληνας οτι το να καλέσεις την αστυνομία για να καταγγείλεις κάτι που έκανε κάποιος δεν ειναι ρουφιανιά αλλα κοινωνική υποχρέωση.)

Δεν είπε κανείς να μην υπάρχουν μεσίτες αλλα να δουλεύουν σωστά. Επειδή ο αντίστοιχος κλάδος ειναι τα ταξί εκει πάλι λέμε οτι δεν λέμε να καταργηθούν τα ταξί αλλα να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες τους και να μην κλέβουν δηλαδή να μην σου ζητανε 20€ για διαδρομη τον 10€ και να τα θέλουν και μαυρα και να κανουν οτι γουσταρουν.

15 ώρες πριν, Physics_Rulez είπε

Guess what, την εφημερίδα την αγόρασες! Οπότε ναι, πλήρωσες και την αγγελία. Μάλιστα πλήρωσες και εσύ και ο ιδιοκτήτης, διότι η εφημερίδα είναι ο μεσίτης της αγγελίας. Αν το νοικιάσεις μέσω της αγγελίας, θα πληρώσεις και το μεσίτη, αν υπάρχει!

...Και φαντάσου ότι δεν πλήρωσες μόνο εσύ, αλλά όλοι όσοι αγόρασαν την εφημερίδα.

Κατά τα άλλα μερικοί δεν την παλεύετε καθόλου. Flame και λογική ανθρώπου που δεν έχει επαφή με την αγορά. Το δεύτερο φυσιολογικό, το flame απαράδεκτο.

Οπως επίσης πληρωνω το ιντερνετ για να αποκτησω προσβαση στη σελιδα, το λαπτοπ για να μπορω να κανω χρηση του ιντερνετ και την σελιδα (μεσω διαφημίσεων κλπ) για την υπηρεσια που μου προσφερει

Δημοσ.

Λολ.Εγω το μόνο που εχω καταλαβει απο τις 16 σελιδες του νηματος, ειναι οτι καποιοι ειναι μεσιτες/συγγενεις μεσιτων και θελουν να δικαιολογησουν την υπαρξη τους.

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/24/2018 στις 2:21 ΜΜ, Spect~ είπε

Το ζουμί ειναι, οταν σε ενα κλάδο κάποιοι κάνουν "απατεωνιές" που επηρεάζουν και εσένα σαν συνάδελφο τους η λύση δεν είναι να γίνεις και εσυ ίδιος με αυτούς αλλα να προσπαθήσεις, με τα μέσα που υπάρχουν, να τους εξαλείψεις. Οι θεσμοί και τα όργανα υπάρχουν αλλα για να πάρουν θέση θα πρέπει και κάποιος να τους υποδείξει που γίνεται κατι κακό. Εκτός αν πιστεύεις οτι σε όλες τις χώρες κάθε μέρα ειναι τα όργανα έξω και ελέγχουν τα πάντα. (Πρέπει να καταλάβει ο Έλληνας οτι το να καλέσεις την αστυνομία για να καταγγείλεις κάτι που έκανε κάποιος δεν ειναι ρουφιανιά αλλα κοινωνική υποχρέωση.)

Δεν είπε κανείς να μην υπάρχουν μεσίτες αλλα να δουλεύουν σωστά. Επειδή ο αντίστοιχος κλάδος ειναι τα ταξί εκει πάλι λέμε οτι δεν λέμε να καταργηθούν τα ταξί αλλα να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες τους και να μην κλέβουν δηλαδή να μην σου ζητανε 20€ για διαδρομη τον 10€ και να τα θέλουν και μαυρα και να κανουν οτι γουσταρουν.

Οπως επίσης πληρωνω το ιντερνετ για να αποκτησω προσβαση στη σελιδα, το λαπτοπ για να μπορω να κανω χρηση του ιντερνετ και την σελιδα (μεσω διαφημίσεων κλπ) για την υπηρεσια που μου προσφερει

Ρε συ spect... προσπαθείς να ρίξεις την ευθύνη του να παταχθεί η απατεωνιά σε κάποιον σαν και εμένα.... για ποιο λόγο? Είμαι εγώ το όργανο, αρμόδιο, για κάτι τέτοιο? Όσο είμαι εγώ, άλλο τόσο είσαι και εσύ. Εγώ απλά κάνω την δουλειά μου, νόμιμα, και αυτό είναι όλο. Αλλά απο ότι φαίνεται κάποιοι ισχυρίζονται οτι ξέρουν καλύτερα το πως λειτουργεί η δική μου η δουλειά και προσπαθούν να μου αποδείξουν οτι είμαι απατεώνας.
Μήπως είναι ευθύνη του περιπτερά να ψάξει να βρει ποιος λειτουργεί περίπτερο χωρίς άδεια? Για ποιο λόγο? αυτή είναι η δουλειά του?
Είναι δική μου δουλειά να κάτσω να ψάξω ποιος κλέβει ποιος λειτουργεί χωρίς άδεια κλπ και μετά να καλέσω και την αστυνομία? Αυτό μου λες? Όσο είναι δική μου δουλειά είναι και δική σου και του οποιουδήποτε άλλου. Δική μου δουλειά είναι άλλη και προσπαθώ να την κάνω και να συνεχίσω τη ζωή μου. Δεν πιάνω γιατί ρίχνεις την ευθύνη για την πάταξη της εγκληματικότητας πάνω μου, ειλικρινα. Δεν ειμαι ούτε ΣΔΟΕ ούτε αστυνομία ούτε τίποτα.

Τα υπόλοιπα για την αναβάθμιση κλάδων κλπκλπ, είναι τα αυτονόητα ρε συ για όλα τα επαγγέλματα. Τι σημαίνει όμως αυτό? πως επειδή υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα, είναι λογικό να υπάρχει τσουβάλιασμα όπως υπάρχει πχ στην παρούσα συζήτηση? Γιατί δεν βλέπω κανέναν να τον απασχολεί το πως θα γίνει αυτό, να προτείνει κάτι πάνω σε αυτό, να ενδιαφέρεται να μάθει το τι συμβαίνει... τίποτα.... Το μόνο που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι να ρίξουν κάπου την ευθύνη.
Γράφεις " Δεν είπε κανείς να μην υπάρχουν μεσίτες αλλα να δουλεύουν σωστά. ". Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν βλέπω κανέναν εδώ να έχει την παραμικρή διάθεση να ασχοληθεί με τίποτα πέρα απο το "λολμουκλεβουνταλεφταμουλολοισυγγενειςτωνμεσιτων". Αυτά είναι λογική της λαικής, απο ανθρώπους που δεν τους απασχολεί η λογική σκέψη.
Mob rules!

Επειδή είσαι απο τους ελαχιστότατους που μιλάνε ήρεμα, θα σου προτείνω το εξής.
Πριν αρχίσεις να πετάς πέτρες επειδή "έχει αθηναικές πινακίδες", ρώτα "γιατί?". Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω και έτσι θεωρώ οτι διαχωρίζω τον εαυτό μου απο την λογική των προβάτων και των λοιπών τετράποδων που δυστυχώς κυκλοφορούν ελεύθερα και χωρίς κολάρο για ψύλλους, ανάμεσα μας.
Ρώτα, μάθε, ενημερώσου, και μετά θα έχεις αυτό που λέγεται "άποψη". Δεν υπάρχει άλλη σειρά.

Επεξ/σία από scyther666
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν είπα σε καμία περίπτωση να "ψάχνεις" ποιος ειναι νόμιμος ή παράνομος αλλα όταν ξέρεις κάποιον που είναι να τον καταγγείλεις. (φυσικά αυτο πρέπει να το κάνουμε και εμείς σαν "πελάτες"). Απλά σίγουρα σε εσάς γέρνει η ζυγαριά γιατι έχετε ενα λόγο παραπάνω να καθαρίσετε απο αυτούς.

Δημοσ.
Στις 24/3/2018 στις 10:55 ΠΜ, Malthador είπε

Μιλάω για μεγάλα μεσιτικά με υπόληψη (υποτίθεται) και αρκετά άτομα προσωπικό. Με τις κυριλέ ιστοσελίδες τους και με ένα κάρο σπίτια προς ενοικίαση (πάλι υποτίθεται). Και χωρίς να ψάχνω για εξωφρενικά πράγματα, κατά την άποψή μου. Είτε με αγνοούν εντελώς, είτε μου δείχνουν εντελώς άσχετα σπίτια. Κάνουν προσπάθεια να διώχνουν τους πιθανούς πελάτες τους στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μεσίτες.

Στις 24/3/2018 στις 3:03 ΠΜ, Mansora είπε

Αυτούς κόψτους από το πρώτο λεπτό και μην ασχοληθείς ποτέ ξανά μαζί τους 

Το "προσωπικό" που αναφέρεις, είναι συνεργάτες, πολλοί από τους οποίους είναι σίγουρα μαύροι 

Νοικοκυρές που βαριούνται, στρατιωτικοί (μου έχει τύχει και αυτό), φοιτητές, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν δει καν το ακίνητο που σε πάνε, μηδενική δυνατότητα διαπραγμάτευσης, καμία γνώση ή πρωτοβουλία 

Δημοσ.

Xωρις να εχω διαβασει και τις 16 σελιδες αλλα μόνο τη πρωτη, πως είναι δυνατον ο αγοραστης/ενοικιαστης να πληρωνει το μεσιτη? Αυτος που τον εβαλε δεν υποτίθεται ότι τον πληρωνει?

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, AristidisZ said:

Αυτούς κόψτους από το πρώτο λεπτό και μην ασχοληθείς ποτέ ξανά μαζί τους 

Το "προσωπικό" που αναφέρεις, είναι συνεργάτες, πολλοί από τους οποίους είναι σίγουρα μαύροι 

Νοικοκυρές που βαριούνται, στρατιωτικοί (μου έχει τύχει και αυτό), φοιτητές, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν δει καν το ακίνητο που σε πάνε, μηδενική δυνατότητα διαπραγμάτευσης, καμία γνώση ή πρωτοβουλία 

Πριν το περασμένο Σ/Κ πήρα άλλα δύο μεγάλα μεσιτικά για δύο σπίτια που με ενδιέφεραν και στα δύο οι κοπέλες μου απάντησαν «αφήστε το τηλέφωνό σας και θα σας πάρει ο μεσίτης». Φυσικά, ακόμα περιμένω πέντε μέρες μετά να με καλέσουν.

Εν ολίγοις, η συντριπτική πλειοψηφία των αγγελιών είναι από μεσίτες και όταν προσπαθείς να τους βρεις δεν τους βρίσκεις. Δηλαδή πως βρίσκει κάποιος σπίτι για να νοικιάσει, κάνω κάτι λάθος;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πριν το περασμένο Σ/Κ πήρα άλλα δύο μεγάλα μεσιτικά για δύο σπίτια που με ενδιέφεραν και στα δύο οι κοπέλες μου απάντησαν «αφήστε το τηλέφωνό σας και θα σας πάρει ο μεσίτης». Φυσικά, ακόμα περιμένω πέντε μέρες μετά να με καλέσουν.

Εν ολίγοις, η συντριπτική πλειοψηφία των αγγελιών είναι από μεσίτες και όταν προσπαθείς να τους βρεις δεν τους βρίσκεις. Δηλαδή πως βρίσκει κάποιος σπίτι για να νοικιάσει, κάνω κάτι λάθος;

Πρέπει να κάνεις εσύ την δουλειά (τι περίμενες, να δουλέψει ο μεσίτης), ψάχνεις το σπίτι που σε ενδιαφέρει (μέσω internet, μέσω γυρίσματος στην γειτονιά κλπ), μετα πας στο γραφείο του, του λες με ενδιαφέρουν αυτα και αυτά τα σπίτια, σου κλείνει ενα ραντεβού οταν μπορεί αυτος και μετα πας να σου ανοίξει το σπίτι και ελπίζεις να ηταν αυτο που είχες δει. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Εν ολίγοις, η συντριπτική πλειοψηφία των αγγελιών είναι από μεσίτες και όταν προσπαθείς να τους βρεις δεν τους βρίσκεις.

Αλήθεια είναι αυτό, μόνο που κάθε αγγελία που βλέπεις από μεσίτη δεν αντιστοιχεί σε διαθέσιμο σπίτι... οι περισσότερες αγγελίες, ειδικά όσες φαίνονται καλές περιπτώσεις, είναι είτε "ξεχασμένες" είτε ψεύτικες. Για αυτό τις περισσότερες φορές που τηλεφωνείς σου λένε "ααα το συγκεκριμένο μόλις νοικιάστηκε, υπάρχουν κιάλλα όμως με παρόμοια χαρακτηριστικά, ελάτε από δω" ή "αφήστε το τηλέφωνο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας".

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Τίποτα δεν κάνεις λάθος. Είναι ένα από τα συχνότερα παράπονα των πελατών. Έχω καταφέρει να καλώ πίσω εντός 1 ώρας (με το στόχο να είναι στο 10λεπτο, οι millennials, βλέπεις, δεν περιμένουν), αλλά όλο και κάποιος θα ξεφύγει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμάς πήγε να κάνει και κάτι ακόμα το μεσιτικό γραφείο. Συμφωνήσαμε σε 1 ενοίκιο αμοιβή και βλέπω στο συμφωνητικό να βάζει το ποσό του ενοικίου + ΦΠΑ. Λέω.."τι είναι αυτό;" "Αν θέλετε απόδειξη, θα χρεωθείτε το ΦΠΑ". Εκεί νευρίασα...λέω "συμφωνήσαμε θα πάρετε 1 ενοίκιο, για το οποίο εγώ θα φορολογηθώ, μήπως θέλετε να πληρώσω και τους δικούς σας φόρους, κάναν ΕΝΦΙΑ σας, ότι σας λείπει από το πορτοφόλι; Λοιπόν, αν θέλετε η αμοιβή σας θα είναι 1 ενοίκιο, συνολικά, τέλος. Αλλιως το αφήνουμε." Και συμφώνησαν να είναι η τελική αμοιβή με το ΦΠΑ κτλ μέσα, συνολικά.

Επεξ/σία από Alxnks
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπική εμπειρία με μεσίτη για ακίνητο που ήθελα να πουλήσω.

Πηρα λοιπόν ενα μεσίτη για ένα ακίνητο εκτός Αθηνών που ήθελα να πουλήσω,να μου κάνει εκτίμηση και να του αναθεσω το ακίνητο.

Μου λέει λοιπόν πως αυτό το ακίνητο θα πουληθεί με 100.000 ευρω(τυχαίο νούμερο).Οκ του λέω ποια είναι η αμοιβή σας?Εκει λοιπόν πετάει τη βόμβα!

«Αν πουληθεί μέχρι τις 100.000 θέλω το 2%,αν όμως πουληθεί πάνω από τις 100.000 θα πάρω το επιπλέων ποσό!»Πιστευα ότι κάτι δεν κατάλαβα σωστα και τον ρωτάω «Δηλαδή αν ο ακίνητο θα πουληθεί 120.000 εσυ θα πάρεις 20.000?» 

«Βεβαίως,γιατί σας φαίνεται περίεργο?ετσι δουλεύω» μου λέει και με αφήνει μ@λ@κ@.

Ο τύπος είναι ο μεγαλύτερος  μεσιτης σε νησί του Αιγαιου και προφανώς υπάρχουν πολλά κορόιδα ανάμεσα μας.

Επεξ/σία από moure
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...