gassim Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 22/3/2018 στις 12:29 ΜΜ, Physics_Rulez είπε Ο μεσίτης ανέβασε το σπίτι σε αγγελία και με αυτό τον τρόπο το βρήκες! Άρα, αν τελικά το νοικιάσεις μέσω της αγγελίας, χρησιμοποίησες και συ την υπηρεσία του, πόσο μάλλον αν κλείσεις ραντεβού μαζί του για υπόδειξη. Δε λέω ότι δε θα μπορούσε να πληρωθεί αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη, όλα γίνονται κατόπιν συμφωνίας. Συνήθως όμως, επειδή επωφελούνται και οι δύο, πληρώνουν εξ ίσου. Όσο για το efood, έχεις την εντύπωση πως την προμήθεια του site δε σου την επιβαρύνει στην τιμή το κατάστημα; ή την προμήθεια του skroutz. με αυτή την λογική θα πρέπει να πληρώσω κάτι και στην εφημερίδα που φιλοξένησε την αγγελία του μεσίτη. Αν το νοικιάσω τελικά χρησιμοποίησα την υπηρεσία αγγελιών της εφημερίδας. Αρα δεν οφείλει να πληρώσει μόνο αυτός που καταχώρησε την αγγελία αλλά κι εγω που έκανα την αγορά. Αυτό που λες για το efood και το σκρουτζ δεν συμβαίνει αλλά ακόμα και αν συνέβαινε δεν είναι αντίστοιχο με αυτό που συζητάμε. Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αυξήσει ο ενοικιαστής την τιμή του ενοικίου προκειμένου να καλύψει τα έξοδα του μεσίτη. Εξετάζουμε το φαινόμενο ο μεσίτης να εισπράτει προμήθεια απο τον ιδιοκτήτη που του ανέθεσε δουλειά και απο τον ενοικιαστή που έπιασε το διαμέρισμα. Το αντίστοιχο με το e food θα ήταν όταν κάνεις την παραγγελία να σου κόβει απόδειξη το κατάστημα για το φαγητό που πήρες, να σου κόβει το e food άλλη απόδειξη που χρησιμοποίησες την υπηρεσία του και τέλος να κόβει τιμολόγιο και το e food στο κατάστημα την προμήθεια που θα εισπράξει. Σου έχει τύχει ποτέ να παραγγείλεις απο e food ή μέσω skroutz και να σου κοπούν δυο διαφορετικές αποδείξεις; Όχι, άρα άκυρο το παράδειγμα. Αλήθεια αν πάρω εγω τηλέφωνο για μια αγγελία, εμφανιστείς εσύ ο μεσίτης και μου δείξεις το σπίτι. Όταν θα μου κόψεις τιμολόγιο για τα λεφτά που θες να εισπράξεις τι θα γράψεις πάνω; ξεκλείδωμα κλειδαριάς οικίας, έκταση δεξιού χεριού και εκφώνηση λέξης "νάτο"; Γιατί κάποια υπηρεσία πέραν τούτης δεν έχεις προσφέρει. Εκτός και αν δεν κόβεις καθόλου τιμολόγια οπότε το θέμα πάει αλλού. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2018 από gassim
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, gassim είπε Αλήθεια αν πάρω εγω τηλέφωνο για μια αγγελία, εμφανιστείς εσύ ο μεσίτης και μου δείξεις το σπίτι. Όταν θα μου κόψεις τιμολόγιο για τα λεφτά που θες να εισπράξεις τι θα γράψεις πάνω; ξεκλείδωμα κλειδαριάς οικίας, έκταση δεξιού χεριού και εκφώνηση λέξης "νάτο"; Γιατί κάποια υπηρεσία πέραν τούτης δεν έχεις προσφέρει. Εκτός και αν δεν κόβεις καθόλου τιμολόγια οπότε το θέμα πάει αλλού. Δεν τα ξέρεις καλά, αν πάρεις τηλέφωνο για μια αγγελία και είναι μεσίτης το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να σε βάλει να υπογράψεις ένα χαρτί με τίτλο "εντολή αναζήτησης ευκαιρίας", και η απόδειξη/τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών θα λέει "για την εύρεση ευκαιρίας". Άλλο που τις περισσότερες φορές εντολέας και μεσίτης συμφωνούν να μην κοπεί για να γλιτώσει ο μεν το ΦΠΑ και ο δε τη φορολογία. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2018 από Joshua21
gassim Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Δεν τα ξέρεις καλά, αν πάρεις τηλέφωνο για μια αγγελία και είναι μεσίτης το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να σε βάλει να υπογράψεις ένα χαρτί με τίτλο "εντολή αναζήτησης ευκαιρίας", το ίδιο ακριβώς θα λέει και η απόδειξη/τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών που θα σου κόψει. Άλλο που τις περισσότερες φορές εντολέας και μεσίτης συμφωνούν να μην κοπεί για να γλιτώσει ο μεν το ΦΠΑ και ο δε τη φορολογία. ε ναι σε αυτή την περίπτωση του κλείνεις το τηλέφωνο και όλα καλά. Αναρωτιέμαι πως αυτή η συμπεριφορά που οδηγεί σε αποκλεισμό αγοραστών εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πραγματικού τους πελάτη, δηλαδή του ιδιοκτήτη.
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, gassim είπε ε ναι σε αυτή την περίπτωση του κλείνεις το τηλέφωνο και όλα καλά. Αναρωτιέμαι πως αυτή η συμπεριφορά που οδηγεί σε αποκλεισμό αγοραστών εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πραγματικού τους πελάτη, δηλαδή του ιδιοκτήτη. Και ποιος σου είπε ότι αυτοσκοπός τους είναι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη? Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πως θα εισπράξουν μεγαλύτερη προμήθεια, για αυτό ζητάνε και από τους δύο συμβαλλόμενους.
gassim Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Και ποιος σου είπε ότι αυτοσκοπός τους είναι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη? Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πως θα εισπράξουν μεγαλύτερη προμήθεια, για αυτό ζητάνε και από τους δύο συμβαλλόμενους. εγω κι εσυ το ξέρουμε, το λέω στους μεσίτες που συμμετέχουν στην συζήτηση που θεωρούν φυσικό να πληρώνονται τόσο απο τον πελάτη τους όσο και απο τον πελάτη του πελάτη τους. 1
kiko33gr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, scyther666 είπε Μα δεν είναι υπάλληλοι μου οι άλλοι για να κάνω κάτι για αυτό. Πως συσχετίζεται το παράδειγμα που έδωσες? Αν εγώ δηλαδή έχω μια καθόλα νόμιμη επιχείρηση και υπάρχει άλλη επιχείρηση που κλέβει, εγώ θα έπρεπε να παω να τους βάλω μέσα? Υπάρχουν θεσμοί και όργανα για αυτό και στον πατο του βαρελιου υπαρχει και η κοινωνικη κατακραυγη. Οταν όμως πρωτη η κοινωνία, οχι απλα δεν περιοριζει αλλα αγκαλιάζει τους απατεώνες καθότι της κοστίζει πιο φθηνά εκ πρώτης όψεως... γιατί να ζητηθούν τα ρέστα απο εμένα? Γιατί όμως δεν μου απαντάς ρε συ Spect τι θα έκανες εσύ σε αυτή τη θέση? Γιατί πρέπει πάντα να λέμε ότι ο άλλος κάνει λάθος, αλλά χωρίς να δίνουμε μια αντιπρόταση? Πες εσύ τι θα έκανες στο παράδειγμα αυτό? θα το έπαιρνες το ακίνητο ή όχι? Επίσης δεν θεωρώ οτι ρίχνω το βάρος ΕΓΩ αλλού, το βάρος έχει πέσει ήδη σε πολλούς (σε όλους) και μερικοί ψάχνουν να ρίξουν το φταίξιμο σε ότι κολυμπάει στην επιφάνεια. Προσωπικά το βρίσκω πολύ στενόμυαλο αλλά απο την άλλη καταλαβαίνω πως έτσι κάνουν πάντα οι άνθρωποι. Είναι πολύ εύκολο να ρίξω και εγώ φταίξιμο όπως είπα στον ένα και στον άλλο και να αδιαφορήσω για την αιτία του προβλήματος. Αλλά όπως ειπα, οκ δεκτό οτι ο τρόπος μου είναι λάθος... δώσε όμως μια αντιπρόταση. Πες έστω τι θα έκανες εσύ στην θέση αυτή για να ξέρω οτι η συζήτηση αυτή γίνεται για να βγεί ένα αποτέλεσμα και να καταλάβουμε όλοι πράγματα που μας διαφεύγουν και ας είμαι εγώ αυτός που του διαφέυγει κάτι. Εκτός αν η λύση που υπονοείς οτι υπάρχει είναι το να εξαφανιστούν οι μεσίτες. Αυτό προτείνεις? Ποιον θα εξυπηρετούσε αυτό? θα έβρισκε κάποιος μετά πιο εύκολα ακίνητο? ή μήπως δεν είναι καν το ζητούμενο αυτό? Δεν είπε κανείς ότι πρόκειται περί λειτουργήματος. Μια υπηρεσία είναι όπως πολλές άλλες. Ο κόσμος του εμπορίου βασίζεται στην λογική που λέει πως όπου υπάρχει ζήτηση υπάρχει και κάτι να ικανοποιήσεις. Πολλές υπηρεσίες αν εξαφανιστούν θα αποκοπεί η πρόσβαση των ατόμων στις παροχές που προσέφεραν. Δεν είναι μοναδικό στην περίπτωση αυτή. Δεν υπάρχει λόγος προσπάθειας αντίκρουσης των αυτονόητων σαν να είπε κάποιος οτι πρόκειται για κάτι μοναδικό εδώ. Δεν την "πληρώνει" κανένας όμως! Ξανασκέψου ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν εξαφανίζονταν οι μεσίτες. Θα έβρισκε ο κόσμος πιο εύκολα διαμέρισμα να μείνει? Σίγουρα οχι, το αντίθετο, καθότι οι ζωές μας ειναι αρκετά πολύπλοκες ήδη και εγω που θα μένω πειραιά και θέλω να μετακομίσω μαορύσι, δεν θα μάθαινα ποτέ για κάποιο διαμέρισμα εκεί, γιατι θα νοικιαζόταν στους τριγύρω. Οπότε το ζητούμενο ποιο είναι? να παταχθούν οι μεσίτες γιατί ειναι απατεώνες. Οκ... και το αποτέλεσμα ποιο θα ήταν ? να γίνει πιο δύσκολη η ευρεση διαμερίσματος. Αυτό μας επιρρεάζει καθόλου? αν απαντήσεις όχι, τότε θα πω οτι δεν ειναι για εσένα η μεσιτική υπηρεσία. Αν απαντήσεις ναι, τότε δυστυχώς σου είναι μια υπηρεσία χρήσιμη με τρόπο που δεν έχεις σκεφτεί και δυστυχώς γκρινιάζουμε γιατί κοιτάμε το δέντρο ενώ καίγεται το δάσος. Πιο πάνω αναφέρθηκε το θέμα με εισητήρια. Αν δεν κάνω λάθος ένα αντίστοιχο "πρόβλημα" υπάρχει και τον τελευταίο καιρό με κλείσιμο online εισητηρίων για συναυλίες καθότι κάποιοι promoters αποφασίζουν να διαθέτουν τα εισητήρια τους μονο ηλεκτρονικά μέσω γνωστών εταιρειών που κάνουν αυτή τη δουλειά οι οποίες προφανώς κρατάνε προμήθεια. Θεωρώ πως αυτές οι εταιρείες παρέχουν μια υπηρεσία. Την δυνατότητα αγοράς εισητηρίου online. Για κάποιους ειναι οφέλιμο για άλλους όχι. Το να ΜΗΝ υπάρχουν εισητήρια πλέον σε φυσική μορφή και να αναγκάζεται κάποιος να αγοράσει online πληρώνοντας την προμήθεια φαντάζομαι είναι εξωφρενικό. Σίγουρα ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά δεν τα ρίχνω στην εταιρεία έκδοσης εισητηρίων, γιατί αυτοί κάνουν απλά την δουλειά τους παρέχοντας μια υπηρεσία. Το ερώτημα/πρόβλημα είναι το γιατί ο promoter αποφάσισε να μην διαθέτει πλέον εισητήρια σε φυσική μορφή και αναγκάζονται όλοι να αγοράζουν online με ότι συνεπάγεται αυτό. Ο promoter φαντάζομαι με την σειρά του θα έχει τους λόγους του, φαντάζομαι οικονομικοί, κλπκλπ... Είναι λοιπόν πολύ ευκολο να ρίξουμε και εδώ το φταίξιμο στην εταιρεία που εκδίδει τα εισητήρια online αντί να αναζητήσουμε τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Δεν νομίζω να είπα ότι οι μεσίτες άχρηστοι, συμφωνώ στο ότι προσφέρουν μία υπηρεσία και πρέπει να πληρώνωνται γι'αυτήν, όταν τους τη ζητήσουν. Δε διαφωνούμε σ'αυτό. Το πρόβλημά μου είναι όταν απαιτούν να πληρωθουν για τις υπηρεσίες τους όταν δεν τους το έχουν ζητήσει, όπως στα παραπάνω παραδείγματα.
Physics_Rulez Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gassim είπε με αυτή την λογική θα πρέπει να πληρώσω κάτι και στην εφημερίδα που φιλοξένησε την αγγελία του μεσίτη. Αν το νοικιάσω τελικά χρησιμοποίησα την υπηρεσία αγγελιών της εφημερίδας. Αρα δεν οφείλει να πληρώσει μόνο αυτός που καταχώρησε την αγγελία αλλά κι εγω που έκανα την αγορά. Guess what, την εφημερίδα την αγόρασες! Οπότε ναι, πλήρωσες και την αγγελία. Μάλιστα πλήρωσες και εσύ και ο ιδιοκτήτης, διότι η εφημερίδα είναι ο μεσίτης της αγγελίας. Αν το νοικιάσεις μέσω της αγγελίας, θα πληρώσεις και το μεσίτη, αν υπάρχει! ...Και φαντάσου ότι δεν πλήρωσες μόνο εσύ, αλλά όλοι όσοι αγόρασαν την εφημερίδα. Κατά τα άλλα μερικοί δεν την παλεύετε καθόλου. Flame και λογική ανθρώπου που δεν έχει επαφή με την αγορά. Το δεύτερο φυσιολογικό, το flame απαράδεκτο. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2018 από Physics_Rulez
gassim Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 5 λεπτά πριν, Physics_Rulez είπε Guess what, την εφημερίδα την αγόρασες! Οπότε ναι, πλήρωσες και την αγγελία. Μάλιστα πλήρωσες και εσύ και ο ιδιοκτήτης, διότι η εφημερίδα είναι ο μεσίτης της αγγελίας. Αν το νοικιάσεις μέσω της αγγελίας, θα πληρώσεις και το μεσίτη, αν υπάρχει! ...Και φαντάσου ότι δεν πλήρωσες μόνο εσύ, αλλά όλοι όσοι αγόρασαν την εφημερίδα. Κατά τα άλλα μερικοί δεν την παλεύετε καθόλου. Flame και λογική ανθρώπου που δεν έχει επαφή με την αγορά. Το δεύτερο φυσιολογικό, το flame απαράδεκτο. το οτι η αγορά κινείται με αυτο τον τρόπο το γνωρίζουμε. Δεν το αμφισβητεί κανένας, το οτι είναι λάθος τρόπος λειτουργίας σχολιάζουμε.
phanispal Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Ναι, το θέμα είναι σε τι μέσα καταφεύγει ένα ποσοστό "μεσιτών" επειδή ο περισσότερος κόσμος ρίχνει άκυρο. 1
gassim Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 ενα σχετικό άρθρο που περιγράφει την μεθοδολογία των μεσιτών και προτείνει τρόπο αντιμετώπισης. https://vermilion.wordpress.com/agents/
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 On 3/2/2018 at 11:02 AM, paylidis said: εγω πάλι να πω τι παρατηρω απο τους μεσιτες; ΓΑΙΔΟΥΡΙΆ! Ψάχνω να πάρω ένα μικρο σχετικα σπιτι για να το ανακαινίσω και να το νοικιαζω σαν επενδυση (γιατι αλλιως θα τα φαω σε αμαξια και μλκς) και παιρνω μεσιτικα γραφεια και δε με παιρνουν ποτε πισω οι "υπευθυνοι"... Ρε φίλε ακριβώς στην ίδια φάση είμαι. Τον τελευταίο χρόνο πρέπει να έχω μιλήσει με 30 μεσιτικά, τους έχω περιγράψει το σπίτι που θέλω στο περίπου και οι 25 δεν με έχουν πάρει καν τηλέφωνο πίσω (έστω για να μου πουν «ζητάς τον ουρανό με τα άστρα, δεν πρόκειται να βρεις σπίτι») ενώ οι 5 που με έχουν πάρει το έκαναν για να μου δείξουν σπίτια με εντελώς άσχετα χαρακτηριστικά από αυτά που ζητάω. Πολύ προβληματικός επαγγελματικός τομέας. 3
phanispal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Ποιος σου είπε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι επαγγελματίες; 1
Mansora Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Τα πράγματα είναι απλά Ο μεσίτης δεν είναι dealer να διαπραγματεύεται όποτε δεν υπάρχει conflict ανάμεσα σε ιδιοκτήτη ενοικιαστή και αγοραστή πωλητή. Σου δείχνει το ακίνητο, σου παρέχει τις πληροφορίες άντε να κάνει και το σπασμένο τηλ σε περίπτωση παζαριού για να διευκολύνει το κλείσιμο της συμφωνίας και μέχρι εκεί. Ο μεσίτης έχει μια αμοιβη που συνήθως είναι 2 ενοίκια στις ενοικιάσεις ή ένα ποσοστό της τιμής στις πωλήσεις τα οποία φυσικά δεν είναι απόλυτα αλλά διαπραγματεύσιμα. Ο ιδιοκτήτης που αναθέτει σε μεσίτη ένα σπίτι τις περισσότερες φορές δεν θέλει να πληρώσει ολόκληρη την αμοιβη του και συμφωνεί ότι το 50% θα επιβαρύνει τον ενοικιαστή οποτε δεν υπάρχει νταβατζιλίκι μεσίτη προς τον ενοικιαστή αλλά νταβατζιλίκι ιδιοκτήτη προς ενοικιαστή που θέλει να του φορτώσει το μισό κόστος της υπηρεσίας που ο ίδιος επέλεξε.
haris_216 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Mansora είπε Τα πράγματα είναι απλά Ο μεσίτης δεν είναι dealer να διαπραγματεύεται όποτε δεν υπάρχει conflict ανάμεσα σε ιδιοκτήτη ενοικιαστή και αγοραστή πωλητή. Σου δείχνει το ακίνητο, σου παρέχει τις πληροφορίες άντε να κάνει και το σπασμένο τηλ σε περίπτωση παζαριού για να διευκολύνει το κλείσιμο της συμφωνίας και μέχρι εκεί. Ο μεσίτης έχει μια αμοιβη που συνήθως είναι 2 ενοίκια στις ενοικιάσεις ή ένα ποσοστό της τιμής στις πωλήσεις τα οποία φυσικά δεν είναι απόλυτα αλλά διαπραγματεύσιμα. Ο ιδιοκτήτης που αναθέτει σε μεσίτη ένα σπίτι τις περισσότερες φορές δεν θέλει να πληρώσει ολόκληρη την αμοιβη του και συμφωνεί ότι το 50% θα επιβαρύνει τον ενοικιαστή οποτε δεν υπάρχει νταβατζιλίκι μεσίτη προς τον ενοικιαστή αλλά νταβατζιλίκι ιδιοκτήτη προς ενοικιαστή που θέλει να του φορτώσει το μισό κόστος της υπηρεσίας που ο ίδιος επέλεξε. Δεν είναι dealer αλλά απλά κάνει το σπασμένο τηλέφωνο; Και το νταβατζιλίκι είναι ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά όχι στον μεσάζοντα; Σοβαρά τώρα; Έτσι τα έχεις στο μυαλό σου; Από τη στιγμή που δεν σε φέρνει σε επαφή με την άλλη πλευρά (και ναι, δεν σε φέρνει όσο και να χτυπηθείς, τουλάχιστον όχι πριν τη μέρα της υπογραφής) για να παζαρέψεις μόνος σου, σημαίνει πως αυτός κάνει το dealing. Και βέβαια είναι τουλάχιστον αναμενόμενο ότι όταν πχ έχει συμφωνήσει να πληρωθεί 1-2 ενοίκια (όχι συγκεκριμένο ποσό αλλά "ενοίκια") τότε όχι μόνο κάνει το deal ανάμεσα στους δύο αλλά και μεροληπτεί κατά του 2ου μέρους (ή τουλάχιστον δεν βάζει τα δυνατά του) προκειμένου το "ενοίκιο" να μην κατέβει πολύ (και μαζί με αυτό και η αμοιβή του). Γενικά μπορώ να δεχτώ ότι έτσι έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, καλώς ή κακώς. Αυτό που με τρελαίνει είναι που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το ότι είναι και σωστό. Πείτε ρε παιδιά "έτσι είναι η αγορά κι έτσι δουλεύει". Μην προσπαθείτε να πάρετε και τις ευλογίες μας γιατί εκτίθεστε (με θέσεις και παραδείγματα). Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2018 από haris_216
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 9 hours ago, phanispal said: Ποιος σου είπε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι επαγγελματίες; Μιλάω για μεγάλα μεσιτικά με υπόληψη (υποτίθεται) και αρκετά άτομα προσωπικό. Με τις κυριλέ ιστοσελίδες τους και με ένα κάρο σπίτια προς ενοικίαση (πάλι υποτίθεται). Και χωρίς να ψάχνω για εξωφρενικά πράγματα, κατά την άποψή μου. Είτε με αγνοούν εντελώς, είτε μου δείχνουν εντελώς άσχετα σπίτια. Κάνουν προσπάθεια να διώχνουν τους πιθανούς πελάτες τους στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μεσίτες. 7 hours ago, Mansora said: Τα πράγματα είναι απλά Ο μεσίτης δεν είναι dealer να διαπραγματεύεται όποτε δεν υπάρχει conflict ανάμεσα σε ιδιοκτήτη ενοικιαστή και αγοραστή πωλητή. Σου δείχνει το ακίνητο, σου παρέχει τις πληροφορίες άντε να κάνει και το σπασμένο τηλ σε περίπτωση παζαριού για να διευκολύνει το κλείσιμο της συμφωνίας και μέχρι εκεί. Ο μεσίτης έχει μια αμοιβη που συνήθως είναι 2 ενοίκια στις ενοικιάσεις ή ένα ποσοστό της τιμής στις πωλήσεις τα οποία φυσικά δεν είναι απόλυτα αλλά διαπραγματεύσιμα. Ο ιδιοκτήτης που αναθέτει σε μεσίτη ένα σπίτι τις περισσότερες φορές δεν θέλει να πληρώσει ολόκληρη την αμοιβη του και συμφωνεί ότι το 50% θα επιβαρύνει τον ενοικιαστή οποτε δεν υπάρχει νταβατζιλίκι μεσίτη προς τον ενοικιαστή αλλά νταβατζιλίκι ιδιοκτήτη προς ενοικιαστή που θέλει να του φορτώσει το μισό κόστος της υπηρεσίας που ο ίδιος επέλεξε. Φυσικά και ο μεσίτης είναι dealer. Αυτή είναι η δουλειά του, να κλειδώνει την καλύτερη δυνατή συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη που τον πληρώνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις